Ердоган: Турция води нова война за независимост

93 години след основаването на модерната Турска република президентът Ердоган каза в новогодишната си реч, че неговата страна води "нова война за независимост".

Обратно в новината

Коментари - Ердоган: Турция води нова война за независимост | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Смаилчо - Смилец по нашему. Защо се срамуваш да се наречеш българин бе чоджум. Не е срамно.Много хубаво говориш за историята но между малкото истини говориш много ама много лъжи.И казваш в Османската империя имало много народи които сега имат държави.Ама забрави да кажеш османците ли им ги направиха тези държави или те са създадени с проливането на много ,много кръв от страна на тези народи за да отвоюват тази свобода.И ако в империята и било много хубаво защо тези народи се бунтуват и искат свобода и свои държави бе джанъм. А нима на територията на съвременна Турция сега няма народи които искат независимост и се борят за свобода но държавата Турция ги смачква. Защо. Ами дайте им свободата да си напратят държави. И няма да има атентати , преврати и тем подобни. Ами кюрдите в Турция са около 25 милиона живеещи компактно на около 1/3 от държавата ви. Защо искат да се отделят. Нали е много хубаво съвместното съжителство както се мъчите на ни убедите. Че кой бяга от хубавото. И така нататък и т.н. И престани с лъжите колко хубаво било в Османската империя и как мирно сме си живеели съвместно в хармония и любов. Ай сектир.

Bинаги съм казвал че на балканите има лош и некачествен материал ,особено след разпадането на Oсманската империя . Tова се дължи на факта че някои етноси които са живяли под хегемонията на силните народи ,все още не могат да се самоуправляват и остават винаги зависими от другите . Eто сега, моят съвет е да не ритат срещу ръжена ,защото нали знаем че историята на колелото се върти и скоро може да има повторение ,за това по внимателно с обидите елк-чо.

Ще те "уважим" приятелю, както твойте мили анадолски сънародници "уважават" мъжко магаре. Сигурно си участвал и знаещ как - с камък за матракуците, столче за повдигане и ръгай уйньо с двете цеви.

На Ердюкана още малко му трябва - до подкастри мустака, да обърне перчема и с малко боя съвсем ще влезе в роля - да възстанови Втория Османски райх.

ТУРЦИЯ НЯМА НИТО СИЛИТЕ,НИТО ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ДА ВЪЗРОДИ МАКАР И ОТ ЧАСТИ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ!!!БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ Е НАПРАВО АБСУРДНО!!!ЕРДОГАН ТРЯБВА ДА СЕ СМИРИ И ДА СЕ ОПИТА С КОРЕКТНА ВЪНШНА ПОЛИТИКА,ДА ЗАПАЗИ ЦЕЛОСТТА НА СЕГАШНАТА ТЕРИТОРИЯ!!!

Комплексиран ахмак. Кюрдите рано или късно ще го вразумят!

не стига че Исмаил и ергенмагаре са рязани къси чурки ами се првят на турци(турчин-Наименованието "турчин" е определение, в случая прозвище, идещо от староесейския еврейски език. Селджуците и караманите, които основават Османската империя, воюват с особена, дива жестокост, разширявайки границите на държавата си. Поради това есеите ги наричат "гадове". Така между ХІІ и ХвІ век селджуци и карамани съпътстващо започват да бъдат обиждани или по-скоро проклинани като "турци" (т. е. "гадове")! Това налага султаните от ХвІ век, та чак до кърджалийските времена, да забранят употребата на това позорно определение, което в по-широко значение се тълкува като "гад", "гадняр", "гадина", "гадост", "гадория", "гаднярщина" и въобще всичко, което би те отвратило... )е гордеите се рязани чурки че сте гадове.

Hедей да се правиш на интересен тебе никой не те ебава . Bие винаги сте живяли под сянката на силни империи,затова трябва да слушате и да се подчинявате. Tурците идват и няма сила, която да ги спре. Tвоите тези не важат, както е казал Aтатюрк; вıв вените на турците течат крıв която носи сила и величие.

духни ми ERGO духни ми

Я изкарат 100 години, я не

Предсказано е Турция ще се разпадне на части. А Истанбул ще бъде даден на Гърция за управление. Това след войната, която ще започнат турците...

с имперски амбиции,сам си направи войната

Модерно и турция в едно изречение звучи като оксиморон. Ататюрк е направил неуспешен опит да ги очовечи. А трябваше просто да бъдат изтрити.

САМО ДО ПРЕДИ ДА ДОДЕ ТОЯ ТЪПАК НА ВЛАСТ,ДОКАТО ВОЕННИТЕ ДЪРЖАХА ВЛАСТТА ТУРЦИЯ СЕ ДАВАШЕ КАТО ПРИМЕР СРЕД МИСЮЛМАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ ЗА СВЕТСКА ДЪРЖАВА.ОТ КАК ДОЙДЕ ТОЯ НА ВЛАСТ,НАБЪРЗО НАДЯНАХА ПАК ЗАБРАДКИТЕ И СЕ ВЪРНАХА КЪМ ПРОСТОТИИТЕ.ВЕЧЕ СЕ ГОВОРИ А ДИКТАТОРА,ЗА РЕПРЕСИИ,ЗА НЕООСМАНИЗЪМ,ЗА АГРЕСИИ.....ТИЯ НЕ ВЪРВЯТ НА ДОБРЕ,ВЛОШИХА СИ И ОТНОШЕНИЯТА СЪС ВСИЧКИ !

И за съжаление, този път го няма Ататюрк да спаси Турция. Няма и умни турци сред вземащите решения. Начело е един посредствен човк с комплекси. Дано да няма фатален изход за цялостта на Турция.

Има умни и то много умни турци, но този кретен Ердоган ги навря по затворите. Не се ли запитвате: "как пък всички интелигентни хора(професори, журналисти, учени, висши военни) ги обвиняват, че са хора на Фехтулах Гювен(така ли беше) и ги навря по затворите този неук селяндур. Аз по това съдя, че явно този човек в САЩ нито е прост, нито глупав та да го харесва елита на турската интелигенция.

тоя докара Турция до война

Bойната още не е започнала но европа се обединява и създава Eвропеиска армия за война срещу турция ,веднъж завинаги ще свърши с педофила ердухан и новата османска империя.

Tи не си Mелиха а си л-ц. Eрдоган е лидер на турската нация. Tурците са велик народ с велико минало и история, древните китайци в хрониките споменават за турците ,които са били лидери и уважавани ,те са били безстрашни и непобедими. Cпоред древните китайци , ;TURK ; означава щит

През 2017 г. турците ще усетят по джоба си , че Ердоган ги води в грешна посока.

ерген,MY ASS

Докато не освободи страната си от себе си

Това не е вярно! Тази земя са завладели преди векове нашественици, чиито потомци днес печелят много от чуждата /предимно древногръцка/ култура, която сега е в пределите на тяхната държава. Точно с агресивната си политика съвременните турски политици донесоха трагедии на собствения си народ. Сега атентати вършат кюрдите, а желанието за възстановяване на империята е още по-нереалистично и предпоставя неизмерими бъдещи трагедии. Дано никога повече не вземат метър чужда земя! За тяхно добро е!

Наименованието "турчин" е определение, в случая прозвище, идещо от староесейския еврейски език. Селджуците и караманите, които основават Османската империя, воюват с особена, дива жестокост, разширявайки границите на държавата си. Поради това есеите ги наричат "гадове". Така между ХІІ и ХVІ век селджуци и карамани съпътстващо започват да бъдат обиждани или по-скоро проклинани като "турци" (т. е. "гадове")! Това налага султаните от ХVІ век, та чак до кърджалийските времена, да забранят употребата на това позорно определение, което в по-широко значение се тълкува като "гад", "гадняр", "гадина", "гадост", "гадория", "гаднярщина" и въобще всичко, което би те отвратило... А, дьонмето Ататюрк си е направило гаврата да нарече новата държава така.

И малко божествена истина от мен Велес. Тур е кръг а ча е хамелион гад демек ,но който се съобразява с божественият кръг и закон. Затова не сме унищожени през тези 500 години.

Двойка бели гълъби кацнали на рамото след речта на великият Ердоган. Всички били изненадани и очаровани от гледката. Преди да отлетят, единият се изцвъкал на костюма на превеликият турски президент. Двата гълъба-гюленисти бяха моментално заловени, оскубани и минати по бързата процедура "Фламбе", преди да бъдат хвърлени на кучетата.

А какво стана с неоосманската империя? Ще има ли?

А бе фес смотан, ти май наистина взе да се вземаш на сериозно. Турция е имала и ще има един велик създател на демокрацията АТАТЮРК. Благодарение на него Америка ви помогна преди 20 години, построи ви магистрали и така на т. Фес, даваш ли си сметка ако Европа затвори границите и спре вноса от Турция? Надявам се че Европа ще спре вноса на газ чрез Турция и от там Турски поток. Америка ше ти набие обърчите още в януари. Тогава собственият ти народ ще те ликвидира. Долен "диктатор" на "патерици". Успех на Турция в демокрацията построена от Великият Ататюрк!

abasador

уважаеми, Ердоган, случайно да знаеш кой е Камал Ататюрк? Случайно да знаеш, че основите на една модерна демократична Турция бяха поставени, с много труд и дипломация от този Камал Ататюрк? Защо се изпика на лицето му, бе тъпанар? Лек ден.

Ататюрк си е протеже на другаря Сталин.Без негова помощ щеше да свърши в гръцки пандиз и никой нямаше да е чувал за него. Заслугата му е ,че е успял да избяга от прегръдката на мечката,преди турция да стане част от съвецкия съюз.

ТУРЦИЯ Е ЮГОСЛАВИЯ НА СТЕРОИДИ .... А САЩ СМЕ ЮГОСЛАВИЯ НА КОКАИН ... ЕДИНСТВЕНО КИТАЙ ЗНАЕ КАК ДА ГРАДИ ИМПЕРИИ КОИТО ДА НЕ СЕ РАЗПАДАТ :))

Турско-съветския съюз от преди 93 години произведе сегашна Турция.Сега е в ход новия турско-руски съюз да видим какво ще произведе?

След 20 дена пристига Доналд, след което ще започне да се изяснява постепенно какви ще ги измътят в Сирия.

"Турция не е наследник на Османската империя".... "Турция е последната държава, освободила се от Османската империя". Ердоган забрави това и сгреши

1. Това, което си написал е красива игра на думи, но само игра! 2. Ако Тр не е наследник на Османската империя как ще си получим обезщенията за тракийските бежанци ? 3. Остана и да ни кажеш къде Ердоган е сгрешил, защото реалностите дотук показват обратното.

Всичко, което визирате е уредено от Ангорският договор от 18 октомври 1925 г. А атентатите и безрредиците доказват, че Ердоган е сгрешил.

"...Ердоган е член международното бюро на мюсюлманското братство..." Из интервю с Ерик Денесе, директор на Френския център за изследвания в областта на разузнаването, качено в ютюб под заглавието: Interview intégrale d'Eric Dénécé, directeur du CF2R - Alep, Terrorisme (LCI, 21/12/16, 23h30). "...За две години, повече от 250 хил. наемници от цял свят преминават през Турция за джихад в Сирия. Г-н Ердоган е изградил три тренировъчни лагери на ал-Кайда на своя територия, в Шанлъурфа, Османие и Караман до Истанбул, където е организирал академия за тероризъм...", из публикация на Тиери Мейсан в Резо Волтер от 8 юли, 2015г., под заглавието "Трите виража на Ердоган" ("Les trois virages d'Erdoğan", par Thierry Meyssan, 8 JUILLET 2015). "Турски самолет пренася терористи на ИД от Алепо в Йемен: Доклад" е красноречиво заглавие на публикация в канадския Глобъл рисърч ("Turkey Plane Transfers ISIS-Daesh Terrorists from Aleppo to Yemen: Report", Global Research, December 31, 2016).

А КЪДЕ СА САЩ,НАТО ДА ГО ОЗАПТЯТ ? ....И ТЕ СА В ДАЛАВЕРАТА РАЗБИРА СЕ,ЩОМ СИ ТРАЯТ !

България даже не проведе война за Независимост !! Нашата независимост беше Подарена на САЩ и Западна Европа през 199x те !! Оттогава с някои почти изключения сме истинска държава Слуга на тези изкривени хора ! Това благодарение на наши,местни изкривени хора събрани в Партии еднодневки ....ГЕРБ...РБ...ПФ..! Не харесвам Ердоган но харесвам резултатите които постига със страната си !

Преди тези "Партии еднодневки" началото на нашето унищожение поставиха едни дрОгаре, които на 10.11.1989г. извършиха антинароден проамерикански преврат, именуваха се БСП и ведно с "Партиите еднодневки", всичките техни създания, заграбиха всичко създадено от българския народ и ни докараха до нечувана мизерия и демографски срив: ....Не случайно 10 ноември завари Александър Лилов в Лондон. Вече му бяха напълнили чантата и тогава той дойде и приложи този модел за създаване на т.нар. Българска социалистическа партия. Тя въобще не е еквивалент на БКП...БСП беше заченато в американските политически лаборатории на Збигнев Бжежински и на Кисинджър. Това е един типичен съвременен американски политически хибрид..." Из интервю с Академик Борислав Йотов.

прав е .. а на всичко останало , - маината му ..

Преди 40-50 години Германците допуснаха турците в Германия да се учат и да им служат и на турците им порастна работата и взеха да се мислят за голямата работа. Най-смешното е, че пък някои хора тук нямат никакви заслуги към Турция, ама се надуват да се пръснат!

нас - турците в преди ч0-50 г . ниоканşиха, а вие какав хуи таsite та м ?

Ти къде си роден? В Турция или в България? Така че не ми се прави!

си избраха тръмп, ненормалник като ердоган и путлер, светът не върви на добре ???

ердоганската популации културно и цивилизационно са в тъмните средни векове и са заплаха за Нормалните Общества.

Откъде идва негативната представа за османския период като робство?Това се случва заради интересите на Русия. По времето на Екатерина Велика там се появяват идеите на панславизма. Русия се опитва на базата на език, а не на база етнос, да обедини славяните. Руснаците смятат, че ние сме славяни, и започват една културна експанзия към България. Идеята е да се овладеят тези земи и евентуално да се достигне до Цариград. Започва масова пропаганда, че българите са славяни и че страдат много. Но в България са идвали много умни хора от Русия и един от тях Достоевски, е описал по доста по-различен начин как живеят робите. Аз му имам доверие.

Османската империя е била супер изостанала, бре Исмаиле. Я да видим, какво има от Османско време в България например? Хмммм... нищо! :) 100 години кърджалийски бандити... нещо като Ислямска държава в Сирия и Ирак. Най-хубавите джамии в България са строени в българо-византийски стил, очевидно от българи майстори. Достатъчни са едни снимки от 19-ти век и да сравниш град на Балканите с град в Европа или Америка... като циганска мааала!

В османската империя не е имало университети. Анадъмно. До началото на 20 в. е имало единствено военна академия.

" "Националното ни единство, териториалната цялост, институциите, икономиката, външната ни политика, накратко, всички елементи, които ни правят държава, са подложени на силно нападение", каза Ердоган, цитиран от ДПА и БТА. " знаем ние турцтите това , и сме органязарини. умем да умираме , и да убиваме .

дали турците на нормалното човечество, освен варварство и кючеци ??

дядо ми е спасил дядо ти от унищожение , за сведение учи малко исторя .

Трябва да знаем, че България и била част от една огромна държава. Още 52 съвременни страни са били в рамките на Османската империя. Всички те днес са суверенни съвременни държави. Били са част от нея между 400 и 600 години и са запазили своята вяра, бит, традиции. В рамките на Османската империя няма асимилиран народ. Не е имало народ, който да е попаднал в империята и да е изчезнал заради нея. Влизането на България в тази огромна страна е запазило и нашия народ, защото по това време страната ни е била в много тежко състояние. През 14-и век тя е била много малка, слаба и разделена на три части. Към така наречената Видинска България е проявявала интереси Унгария, която по това време е изключително силна държава, велика сила. Към България е имало интереси и от страна на унгарските васали Сърбия и Влашко. Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас на практика нищо. Оказва се, че когато идват османците, нашият етнос, макар и част от тази по-голяма общност, вече е етнос без граници. Добруджа, Търново и Видин, отново стават едно. По това време българите са били около милион и половина. А българският етнос през 60-те години на 19-и век наброява около 7 милиона, като се включат българите в Северна Гърция, както и тези около Скопие.

Турция е единствената държава която граничи сама със себе си.

Това беше грозно, Исмаиле.Ако си български гражданин-не ти прави чест и ако искаш да си такъв -не те съветвам на такива писания.Това се нарича- държавно предателство.

От кога историята "се нарича- държавно предателство. ". Това си е историческата истина.

може да се каже и за България!

след неуспешен преврат, следва успешен атентат

Тоя турския Хитлер по4ва да ме кефи,и заедно с Путин са най-големите политици в наше време.

Тоя миндил взема всички за балъци. Абе аланкоулу, нали ако искаха да те свалят нямаше да си жив бе , серсем. Ако толкова много хара са били замесени в така наречения, от теб, опит за преврат, отдавна щеше да си гушнал букета и хората да са си отдъхнали. Ама и това време ще дойде, ако турците не са заслепени прекалено много от религията, ще се усетят в един момент, че ти всъщност дърпаш тая страна назад в развитиетпщо и. И лишаваш нормалните хора от бъдеще.

Я па ти? Виж Кастро, отиде си в леглото, с почести...

Tи, и твоят народ добре ли се развивате, бре ач кюпек(гладно куче)??? я се огледай, бре дедо груичо!! прост и тъп, ще си заминеш, но пък, ще отървеш света от простотията си!! ха, дано по скоро получиш "телеграмата"!!;)) лош маT*рял си дедо!! прав е премиера!!;))

" дедо " , глупав дедо , захто не се питаш ние-турците какво мислим ?

Единственият народ,който никога не е бил роб на никой.

какъв народ? кой от всичките 15-20 народа там? 90% сган, 10% читави.

Както Путин закопа Русия в мизерията и войните,така и Ердоган влачи Турция към пропаста и изолацията от цевилизования свят.Имперските мераци и на двамата диктатори са невъзможни и глупави в 21 век!

Има един важен елемент наречен Инджирлик.Без него не могат нито САЩ ,нито НАТО.Той е важен коз в ръцете му и затова си разиграва коня,както иска.А това,че стиска Турция в желязна хватка-евала.Не на всеки му стиска-иска се желязна организация.

болшинството българи на харесваме турците (по понятни причини)но ако решим непредупедено да погледнем на нещата трябва да признаем че европеиските политици които се заиграваха с ердоган обещаваики му милиарди евра +асоциация в EC , носят не по малко вина от от ердоган за създалата се напрегната обстановка в която ние се явяваме нещо като буфер пред вид че сме външна граница на ес и граничим с Tурция

Напълно прав е човека.Западняците мизерници решиха проблемите от започнатите от тях войни да платят турските измекяри/като в БГ/.Само че не познаха.Чудя се защо Ердоган не им изпрати 2-3 милиона мюслита,а Путин 10 милиона укри.

"силите зад тези организации" са ясни на всички - ЦРУ, САЩ и БЛАТО, които направиха преврата, преди това свалиха руския самолет, а наскоро убиха и руския посланик!

Доказателства? Или само си чешем пръстите в клавиатурата?

тоз турчин какво му стана взе да говори верни неща , наскоро издаде ортаците си а сега почна и срещу тях да се бори

Ей, и Падишахът видя зор! О, Господи!!

Кога са водили война за независимост :) Този се е объркал. Турция е водила само завоевателни войни и все още има народи да се освобождават от турско робство като кюрдите. Бойко ще го пратим еничар там :)

Харесал му е Съветски съюз на Самодържеца!!

Преди 96 години тогавашна Турция води войни с Антантата, с арменците и с гърците. Решаваща рола за военното оцеляване и последвалото създаване на съвременна Турция тогава има Съветска Русия и лично Ленин, който в продължение на две години изпраща на турците голямо количество оръжие, боеприпаси, пари и злато, осигурява дипломатическа и политическа подкрепа. Тогавашна Турция е била наистина благодарна за тази решаваща руска помощ. В момента Ердоган правилно схваща намеренията на настръхналите си съседи и се чувства като преди 96 години. Мирът тогава и сега е нестабилен.

Що ли този започва да прилича все повече и повече на Хитлер????

От кои векове щяхме да бъдем в Османски съюз, ако не бяха нашите национални революционери-пройдохи??!

Та сега тепърва се буткаме в някакъв Еврогейсъюз??

"Терористичните организации са само видимата част и инструментите на тази война. Борим се главно със силите зад тези организации", каза той, без да уточнява кои сили има предвид. Ако Ердоган твърди, че Турция води война за независимост, то трябва според мен, ще му се наложи, точно да посочи и СРЕЩУ КОГО Я ВОДИ ТУРЦИЯ ТАЗИ ВОЙНА, тоест кои са ОНЕЗИ СИЛИ, КОИТО СТОЯТ ЗАД ВИЗИРАНИТЕ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ, ПОИМЕННО! И да поясни как точно я води и смята да я води тази война, като се имат предвид съвременните въоръжения. В това послание се съдържа също и игнориране на всякакви и всички международни организации, чието създаване и съществуване е приоритетно за мирно уреждане на конфликти и предотвратяване на войни.

един л_д се бори с простотията си