Ердоган спечели с малко, но завинаги

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че резултатът от референдума е ясен. Негови подръжници празнуват с фойерверки в Истанбул

Обратно в новината

Коментари - Ердоган спечели с малко, но завинаги | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така беше и с "Фил Кенеди".

Не му завиждайте преди да му видите края ! Завинаги, понякога, е много кратко време.

Спечелил той, абе какво е спечелил, като цялата младеж е против него, като всички високо развити райони са гласували с не...

А, не така г-н Ердоган, нима не знаете че времето е наше, единствено на нас,"умните и красивите"!

Преди години така говореха и бай Желю и Ал Йордан, и куп други башдемократи. Покойният Ал. Божков пък веднаж каза на протестиращи работници "И да викате, и да не викате, след две години, пак за мен ще гласувате". Спомняйки си тези и много други подобни епизоди, не можем да не споменем и знаменитата "Приказка за стълбата" на Христо Смирненски. Дали Бойко Борисов ще има смелостта да подари на Ердоган неин превод на турски език? Едва ли, защото тази приказка никога не се е продавала заедно с "Винету".

Чака го голяма съпротива в страната му и изолация отвън. А краят е предизвестен, краят на всеки луд.

България граничи с една от най-мощните световни икономики. Длъжни сме да притъпим политическите си пристрастия, когато говорим за национални бизнес интереси. Каква е причината Ердоган да се извини на руснаците за сваления руски самолет? Не може да бъде различна от чисто икономическите интереси. Точно такава трябва да бъде позицията и на родните политици, чисто икономическа, останалото е просто евтин популизъм.

Балканския полуостров вече си има своя султан. Честито на печелившите, той е само един - Ердоган.

така ще стане и в българия ако се въведе мажоритарен модел, постепенно ще се ликвидира опозицията и парламентаризма

Честит да им е новият султан на братския турски народ! И ние си имахме цар, боляри и още им сърбаме попарата. Турция избра анадолските дивци и плутокрацията да я управляват, така че скоро ще се усети и у нас.

Другарят Живков печелеше с 99,6%, а "демократът" Мартин Шулц беше избран за председател на СПД със 100%! Така е при "германската демокрация"...

като се изключи, че Т.Ж. е просто най-пресния и близък пример, докато класическите примери са на по 100 (вече) години а най-силния - на около 80, то да, така ще направи. Все пак Желев неслучайно е преследван заради книгата си 'тоталитаризма', там са описани ок тези неща.

Eрдогад султана иде и първо с BG ще се справи по пътя към Eвропа. Kво се радвате както е казала баба Bанга 2040 година цяла Eвропа сте се управлява от чалмимите фесове .

По-добре чалми да ни управляват отколкото демократи-еничари!

Христос Воскресе! Това е към всички християни. Към мюсюлманите - просто да се поинтересуват в тяхната религия кой е Иса (Исус, Иисус). А сега по темата: Надявам се турската опозиция и здравия разум да надделее! Не вярвам някой от младите хора в Турция да е гласувал за султанат. Аз още помня протестите на площад "Тексим", спирането на Интернет-а за няколко дена, арестите на опозиционери, журналисти и военни... Проблемът е, че избухне ли гражданска война в Турция - не ми се мисли какво ще стане като плъзнат тълпите из Европата!...

Спечелил завинаги,ама друг път ! Опозиционните партии в Турция не признават резултатите от Референдума!Е,сега вече стана мазало!

Свърши се! А, дано се почне.

Какво облекчение за Балканяка?! Ще си имаме па Падишах!

dobrin

мозе би има какво да се поучим от турция...

Сигурно има какво да се поучим, ама и Турция има какво да се поучи, не да ни връща в средните векове. Защото икономическият и просперитет се дължи на откритията на християнската цивилизация. Аз забрадка не смятам да си слагам.

очаквах по силен демократичен вот

Всъщност никой не може да бъде сигурен какъв точно е резултатът от референдума. Всеки резултат може да се манипулира. Той е такъв, какъвто са решили управляващите. Кому е изгодно и удобно? - това е в основата на цифрите. А ако ще царуваш вечно, си готов на всичко, за да го постигнеш. Каквото и да означава това.

..нали?

Вечно царуване няма, може би докато е ЖИВ, ама и това не е сигурно. Предварително беше ясно че той ще спечели, чак се учудвам как позволи да побликуват резултата- който е учудващо нисък само 51% , изобщо да не се пъчи.

Този резултат за страната ни прави първостепенната необходимост да се създаде Българска армия, поне от ранга на гръцката. Но нито комунистът Бойко, нито К-рнелия, нито патриотите на Задунайска губерния имат намерение и кадърност да създадат такава армия. Антибългарски боклуци !

Що да се арчим? Че, от 8-9 века нас си ни пазят.

така ще стане и в българия ако се въведе мажоритарен модел, постепенно ще се ликвидира опозицията и парламентаризма

Голем кеф !

който се смее последен най добре се смее

в европа има монархии, а сащ, русия и франция са президентски републики

ДА, в Европа има монархии, но са конституционни, не абсолютни катпо през средните векове. А сега Ердоган ще има повече власт от Сюлейман Велилколепни!

Конституция,...Ама Цар!

аха, ще има власт да иде при монголите, да го сложат в клетка и да го изнасилват по 7 пъти дневно, докато умре? А дано! Дай Боже всеки политик таква власт!!!

За съжаление този мюсюлмански генетичен изрод Ердоган спечели с машинации и натиск върху народа си, но спечели кретена... Тежко и горко на Турция - вижте как е Русия при КГБ-изрода Путин и ще разберете... Нула демокрация, мафиотщина и бандитизъм... Язък за Кемалистка република Турция...

за путин в россия може! за ердоган в турция не, а за радев в България е желателно. социнтер логика.

Никога няма "завинаги"!!!

дано постепенно запада да се осъзнае, но и това е малко вероятно

Той,ФАЛШИФИЦИРА!

Фалшифицира, ама спечели! Така е като се учиш от опитни приятели като Вовата! Сега ще имаме двама султани, Султан Намбър уан - Путин, и Султан Намбър ту - Ердоган! Дръж се земльо султани ще те газят!

само , че този референдум не се случи много по-рано...30-40 години поне ,така запада нямаше да инвестира в турция и да им позволи да наберат скорост която ще ги задържи на повърхността за известно време . и хубаво щеше да е ако можеше турция да граничи с англия която винаги я е подкрепяла.

Тъпаците от Запада, като инвестираха усилено през последните 20 години в Султаната Русия, кво се получи? Путин им показа един дебел среден пръст, изпраска им едно ембарго, натопорчи ядрените си ракети, произведени със западно оборудване срещу тях и ги прати да вървят на майната си!

в турция инвестираха в производства и западните фирми изнесоха част от мощностите си в турция като турция..т.е западните филиали там изнасят продукти за ес. в русия инвестираха основно в добивната индустрия и малко в производството на автомобили основно за руският пазар. русия не изнасяше промишлени стоки за ес...аз поне не съм засичал западна стока да е сделана в русия

Да им е честито връщането в средновековието, а в ЕС - през крив макарон.

Това е то демокрацията: 51% мачкат и тъпчат правата на 49%. В случая Турция стана султанат.

Също като Султаната на татаро-монголска Русия, с пожизнен Султан Путин с 146% подкрепа?

Ма ного лаете бе да не ви е онодил родителката ,родителя или вас ,да не ви е зел залъчето .... да ви у некадърниците дето се некой ви пречи и дето и за плашило не ставате

така изглежда, че е спечелил "с малко", но е факт 50+1 от имащите право да гласуват, а Бай Х.у "спечели" с някакви си 3-4% от цялата сган, че и с помощта от гастербайтерите, нали схващате каква е разликата и е крайно време да спрете да величаете "успеха" му, сравнете го с Ердоган и тогава напишете подходяща статия

си разбрал...боко не спечели а беше избран като по-малкото зло срещу забравиклата се нинова. какво е спечелил когато около 50% въобще не участваха на изборите

аллаха все повече настъпва към европата

Ще спечели, защо да не спечели, щом така са решили турците. И разликата хич не е малка - към милион и половина гласа. Какво против волята на народа имат соросоидите? И пак питам, кой казва че президентска република е султанат? САЩ султанат ли е?

В САЩ има мандатност! А Ердоган е пожизнен. Затова е султанат!

Без майтап, като в Русия, като Путин? Що там, в Сирия и КНДР може, а в Турция да не може? Двойни стандарти?

Дирчо

Вярно ли? Някой не е чел май промените!

Ми тогава и Русия е Султанат, с пожизнен Султан Путин! Султан на татаро-монголския Султанат! Мухахахахахахаха!

хората в ес са доволни от победата на ердо. така турция ще забрави завинаги влизането си в ес което се опитваха да ни го пробутат нашите политици. освен това диктатурата на ердо ще отслаби турция икономически и съответно военно .да се надяваме , че ес няма да остане заедно с турция в нато както и ще прекъсне икономическите си връзки с тях.

Сега в Турция стана като в България, само, че с много шум! И с Турция всичко ще зависи и договаря с един човек, като е у нас! Разликата е, че при тях няма да има куп бюрократични звена, които да оформят решенията му като институционално взети, както е у нас!

Tурският народ каза да на силната президентска иституция подобна Aмериканската и каза ;HE; на слабите коалиционни едногодишни правителства. Tурция сега е по силна, по сплотена ,това не се хареса на Eвропейската общност контролирана от Bатикана .

Има да си патите. От много викане накрая Турция ще се окаже разкъсана. Не може да отваряш 10 фронта. Най-малкото е глупаво.

Турският народ каза да на силния дедов, който му го засилиха, ама те нали са си свикнали по другите дупки да си бъркат, та даже ще им е рахат.

Абе я ходи се гръмни, виж че районите които подкрепиха с "да" са с най-неграмотно население. Така че такива като тебе невежи и изостанали го избраха, нямаш право да обощаваш целия турски народ.

То е ясно, че и да не печели, ще добави необходимите гласове, за да спечели. И няма да е завинаги. Ердоган рано или късно ще пукне. Какво ще се случва нататък не е ясно. За нас лошото е, че са ни съседи. А имат неуравновесен хулиган за президент.

че като гледаме какви лйа се разхвърчават след падането на диктаторите, по-добре нека си стоят!

Съдбата на всички диктатори е една и съща. Скоро Асад и Ердоган ще последват Кадафи и Садам.

Като в България. Който брои бюлетините, той печели! Явно приятелят на Ердоган, диктаторът Путин е дал ценни съвети!

Да живее Еродан. Благодарение на него прцъфтява туризма. В момента съм в Истанбул. Еуфория няма никаква. Никой не го интересува нищо живота си тече. Туризма процъфява - преди чакахме по опашки пред историческите места, а сега няма никакви хора. Просто си е супер. Преди плащах 3 пъти по-скъпо за нощувки - сега резервационните системи като вляза и посоча дати се надпреварват с отстъпките. Вчера дори в магазина ми издадоха почти насила карта за "indirim" и платих около 20% по евтино. Ами евала. По ресторантите вече викат "Как е бате ...." паднах направо. Айде със здраве. И се не плашете в Анталия 5 звезди е по-евтин от кочина в Слънчев бряг. Поздрави

Ти пиши друго-Султана ще отваря ли наново Топ Капъ а заптиета ли ще го пазят или еничали, а Везир дали ще има какво си говорят комшиите М ?

Няма майтап. От вчера не продават MuzePass. Казват, че няма и не знаят дали ще има някога. На Света София помислих, че майтап си правят и отидох на Топкапъ, но като и там ми казаха същото точно това си помислих, че Двореца Топкапъ ще става действащ. Днес чакам да видим дали ще пуснат MuzePass от 85 лири или Високата порта ще стане Немузей ...

останете двама туристи, съвсем няма да има опашки....

Ти не знаеш колко беше гадно преди, имаше опашки по 500 човека - мазало. Сега си е рахат и е Великден. Бил съм и други пъти по това време и е било голяма търпана, дето му викат "Чок гюзел калабалък". Сега е много грубо пожеланието да сме само двама, все пак сега сме четирима и само двама ....., айде нема нужда ....

Благодарение на него ще им цъфнат като майски рози.

ми като нияма други ,на теб ще ти викат;как е бате; и продължава така ще останат само голтаци и бг туристи и кюрдски терористи

хора на Турция, които виждаха страната си като част от цивилизования свят. А проблемът не е просто Ердоган, а и този, който ще бъде след него.

А пък, когато султан Ердоган реши да "върне" една трета от територията на България към Османската империя, ще си спомните с носталгия за Народната Република и нейната Армия...

Ха ха Дир защо липсват два коментара баха си по темата не бяха спам а и не обиждаха с нищо никого та защо ха ха ? А да бе защото засягаха Монката ли ???!!! Че не е ли истина от кога триете и истината или поне се мъчите да го правите ??!!

Опс ДИР извинявам ви се.Просто горния коментар е пуснат и под друга статия а там моя и още един коментар си стоят грешката е моя извинявайте !!!

Заглавието на статията е точно копие при първата победа на СДС-Те спИчелили с малко но завинаги да знаете те къде са сега ?

Сега този ще стане същият боклук като Путин.И двамата управляват залязващи империи

Да,спечели! Като наш Бойко. Добре,че не беше командирован госин Цвак да проведе референдуна,че свят щеше да му се завие на Ери при 100%!

Цвъки можеше да бъде в комплект с един много известен професор и резултата можеше да закове-99.99 % !

На южната граница на Европа/България се създава ислямистка диктатура с цел възраждането на османската империя. Меркел направи грешка с бежанците. Сега Германия е да направи грешка със зараждащата се диктатура в Турция като приканва към спокойствие. Спокойствие когато на южната граница фанатичните тълпи изкараха тъпаните на османската империя. Тука отпора на Европа трябва да пълен и решителен: 1. Целия европейски бизнес да се изнесе от Европа и да прати Турция обратно в средните векове 2. ДОСТ трябва да бъде забранен както и всички протурски формации в България 3. Европа трябва покаже ясно на Русия че няма да купува газ и петрол от газопроводи минаващи през Турция Заплаха за света не е ИДИЛ а Турция с Ердоган!

Приятелю, много хубави са тия работи дето си ги написал, но хората с големите пари, дето трябва да ги направят, не мислят за нищо друго освен за още пари. Така че докато има печалба бизнеса ще си инвестира и ще печели без да му пука за обикновените хора. Спомни си кой застана зад Хитлер / виждайки възможност за големи печалби /, и му даде възможност да направи това което направи.

Ердоган СПЕЧЕЛИ с толкова с колкото ТРЯБВАШЕ... Нищо не е случайно На ход е ЕВРОПА....ако и сега се направи, че нищо не се е случило... това е краят на ЕС...

Един политик беше казал следното: - Ако изборите /референдумите/ можеха да решат нещо, то те биха били забранени. .............................................................. Погледнато геополитически, за Европа това е по-добрият вариант. Няма да има причина тези азиато-анадолци да бъдат вкарани в ЕС! Турция не е Истанбул или Анталия, както много си мислят, гледайки сапунените /тъпите/ им сериали! Идват сложни времена...

Tебе пък кой ще те зачита бе скапан , турците са горд народ , тука ги ръсеш глупости , защо това не го кажеш на живо на някой турчин ?, не смееш нали? . Kорените на твоите прадеди са сходни с това на турците , лошо е когато човек не си знае собствената си история , лошо е да се препираш с неуки хора.

Кой ти каза, че турци и прабългари/славяни имат нещо общо?!?