Разследване срещу блогъри предизвика скандал в Берлин

Разследване срещу двама германски блогъри, обвинени, че са изнесли поверителна информация, застрашаваща сигурността на страната, предизвика скандал в Берлин.

Обратно в новината

Коментари - Разследване срещу блогъри предизвика скандал в Берлин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами че трафика в Германия се следи отдавна. Поне аз съм се сблъсквал косвено с това още преди 3- години. А и доста гермнаци директно.

Тук - ни гък.

Когато американците подслушваха и проследяваха милиони германци, включително и канцлерите Хелмут Кол, Герхард Шмид и Ангела Меркел, главния прокурор Харалд Ранге не си помръдна и пръста. А когато някакви си журналисти публикуваха някаква статия относно известната с многократните си провали контраразузнавателна служба, Ранге веднага ги обяви за национални предатели. Ранге трябва да си подаде оставката. Контраразузнавателната служба трябва да бъде разтурена.

Шило

Светът се побърка. Прав е Паисий Х за "1984"

живеем в побъркан свят. Да се изнася информация за следене в интернет е държавна тайна, а да се подслушва цяла една държава и нейните граждани - не е незаконно и няма скандал. Бог а ни е на помощ! ... ВЕЧЕ СЕ СБЪДВА РОМАНЪТ 1984 на Оруел. Само глупаците мислеха че е писан за СССР

"Запали цигари "Победа" в блок "Победа" на улица "Победа", докато си сипваше джин "Победа" и внимаваше да не наклони цигарата, че ще му се изсипе редкия тютюнец..." Прав си! За Германия е писано. И то не Източна, а Западна :)))))))))))))

Цигарите са Victory,определено не е за СССР:-).

дрън дрън дрън сякъш тук по едно време абе миналата година бюджета на културното министерство бе 80 милиона а за подслушване на населението бяха 100 милиона прахосани и кво стана колко олигарси отидоха в затвора и кой днес примерно си спомня че имало някой си филчев например или някой си симеон или някой си бъкърджиев или някоя си фидосиева няма ги ,няма ги тефтерчетата,нама ги и антиките от музейте обрани по сред бял ден от не случайни хора разбира се.

това е друго, дай да си поговорим за едни други неще, които таковата са по важни и обаче нали нещо де... съвсем таковата ееее, и нали...

Паисий

да, по-важно е дали са пуснали един сириец в басейн вчера, или кой богаташ с коя фолк-певица е излязъл снощи.

Дреме ми на стоката :)

На Меркел не й пука, че чичо Сам я подслушва, но макар и да приказва че се съмнява в обвиненията срещу журналистите наблюденията върху търсещите истината германци ще продължат. Днес обаче става ясно, че и германски политици и общественици искат и ще посетят Крим, а вероятно и Донбас и сами да се уверят в действителното положение там. Скоро лъжите на украинските и западните официози ще бъдат разобличени, а след това развръзката ще е бърза и нв ще да е в полза на САЩ и европейските им пудели.

сега остава само боико борисов да посети крим и - готово

Паисий

а може би ще прати Плевела.

Остава и някой Хитлер да се роди и да ги вкарват в концлагер дойчовците, като предатели на арийската нация!

руси. зелени и чевени фенки - с фереджета... хахахаааа

а при путин - всичко точно

Смешници, какво обвинение за предателство...напротив тяхното МВР трябва да бъде осъдено за нарушаване на личното пространство на гражданите, подслушване и тем подобни мутренски приоми

като с упорството си продължаваш да триеш контра мненията доказваш единствено, че демокрацията е твърде далеч от дойче веле, бхк и други. коментарът ми не е етнически нетолерантен и ще ти го докажа в който и да е съд, неграмотна изтривалке!

Мисля, че много по-удачен превод на немската дума Landesverrat е "държавна измяна".

службите в днешно време са напълно съпоставими с онзи пилот, който бухна самолета в планината заедно с пътниците. и нас ни очаква това, само че, в много по-огромен размер. все пак, всички ние сме пътници на "космическия кораб" Земя. никой не го разбира (а) това вече е необяснимо.

кво се пънеш, кво се бараш.... имате си окупационни войски на САЩ там. А да и серийци и мноо имигранти. Ше става весело и ше има шоу у дойчланд скоро.

Какво казват по случаят DW и радио "Свобода"?

Какви данни, от къде са ги получили? Кой всъщност ви заплашва сигурността, този, заради когото са изтекли или журналетата? Ако изтича инфо, все някой ще я постне, тези, или други.

Крим, Донецк и Луганск ще се съобразяват с конституцията на Украйна, когато Обамата започне да се съобразява с конституцията на Германия и престане да подслушва Ангела Меркел!

Абе КГБто кога ли ще си прибере всички милион агенти като Путин?

Американски президент е заподозрян в шпионаж в Германия. Германската федерална прокуратура в Карлсруе, отговаряща за случаи, свързани с шпионаж, не води разследването, защото ги е страх от заподозрения в шпионаж. Заподозреният е на 54 години и е познат под инициалите Barack H... O... 2. За последен път са го виждали в Белия дом. Германското разузнаване попаднало на следата на заподозрения, като наблюдавало действията на американски дипломати па покрива на американското посолство в Берлин. На покрива били качени мощни антени за подслушване на телефони и била изградена пристройка с фалшиви прозорци. Освен това, в приятелски разговор с Ангела Меркел, заподозреният и напомнил, да говори ясно и разбираемо, за да не я карат да повтаря записа.

не могах да разбера за какво са обвинени. за побликуване не секретен документ или за изразяване на мнение по садарганието на секретен документ?

всеки може да каже, че документът е бил секретен. на службите не може да се вярва и дума. те са станали свърталища на интриганти, двуличници и мозъчно болни, които за да им се доувеличи бюджета правят и невъзможното. още повече, че над тях няма никакъв народен контрол.

интересно, наистина. как така подслушването на висши политици не наврежда на сигурността на германия и не се смята за национално предателство, след като службите са действали съвсем откровено срещу собствената си конституция, а разкритията за това трябва да вкарат в затвор журналисти. също като тукашната цензура.

Няма как, освен ако не знаеш, че Германия ВСЕ още няма мирен договор със САЩ, след ВСВ. Всеки новоизбран канцлер , образно казано. стъпва на килимчето, и подписва документ за "лоялност"/васалност към Големия брат... това обяснява много неща :)

Интересно.. Прави ми впечатление, че Меркел застава зад журналистите. Досега тази "баба" с всяко свое действие ми се издига в очите.

М-да, бабето ще подари Германия, че и Европа на американските транснационални компании. Интересно тогава какво ще говорите.

Какво казвате - "Свобода на словото." ? Не ... За пръв път чувам. Ех, Европо, Европо, за тебе те умряха ...