Откриха 2 гробници на владетели на Перперикон

Две гробници на тракийски владетели от 11-10 век преди Христа откри екипът на археолога Николай Овчаров при разкопките на скалния град Перперикон в Източните Родопи.

Обратно в новината

Коментари - Откриха 2 гробници на владетели на Перперикон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прочетете още за туристическите обекти в региона link

Александър Македонски е бил владетел на Древна Македония.Живял е 356 -323 год.пр.Христа.Умира на 33 год.през 323год.пр.Хр.За 12 год.той е завладял Персийската империя,Египетската и множество други държави.Империята му се простирала до днешните Авганистан,Пакистан и Индия.Тогава днешната територия на България се е населявала от траките.Мистичен и добър народ.Орфей е бил тракиец.Така,че напълно е възможно Перперикон да е светилище на траките.

че е било голямо тракийско светилище е по-вече от сигурно! за траките е било нещо като Делфи за елините.има сведения че Александър Велики го е посетил оставяйки оръжието си някаде до Гюморджина.

всеки един македонец с името Александър,може да се нарече Александър Македонски,но само един е Александър Велики! затова ви умолявам да използвате прозвището което е прието в цял свят, освен от вас и БЮРМ !

Подобни на тези находки от същата епоха са намерени и в Южна Франция и в Южна Италия.Има обаче една много съществена разлика в начина на тълкуване и отразяване на фактите.Тъй като това са държави с история.култура и авторитет пред света,нямат проблем да кажат,че находките са ценни и показват една висока древна култура,но не са част от тяхната история.Просто се намират на тяхна територия.Това с пълна сила важи и за намерените по българските земи останки от древногръцката цивилизация. Българите обаче си скъсват задниците да съчинява истории за славно минало и произход.Когато нямаш минало,много ти се иска да си го направиш такова,че да впечатлиш и ти някого.По големи фалшификатори на историята и по големи мегаломани от българите мисля,че няма много.Изключвам така наречените "македонци" от бивша СФРЮ.Те са още по жалки и смешни.

Уважаеми "Чужденец", който за мен си Българомразец, преоцени написаното от теб през следното сведение: българите са генетически, етнически, филологически и пр. идентични с т.н. "траки", които са от памтивека по тези зами и от време на време са пращали цивилизационни мисии към Апенините, Галско, Ирландия, Индия и т.н. Данайците идват през 8 в. пр. Хр. от Африка (като наши роби), захлебнали са нещо от нашата цивилизация, но както би трябвало да разбереш, нямат отношение към Перперек, както и към Минойската цивилизация. Много ми е интересно вас, българомразците, обучават ли ви специално или просто сте НЕбългари?

Това което пишеш няма нищо общо с траките и населението което е живяло преди тях по тези земи. Така че не ми пиши за Франция и Италия.

За каква мегаломания говориш, че нещо не е ясно? Никъде в статията не е споменато за българи, а за тракийци, които са живеели по нашите земи - става въпрос за същото, както цитираните от теб Ю. Франция и Ю. Италия. А ти, чужденецо, стъпвал ли си на Перперикон? За македонците съм съгласен.

Древногръцката цивилизация си е древногръцка и в конкретния случай не става дума за нея, а за тракийската.

Неразбирам защо сравнявате открития в друга европейска държава с намереното у нас през последните години.Като сте толкова вещи по въпроса разкажете за откраднатите богатства от други държави. И след като проучвания обстойни няма колко сме древни като народ се твърди че не са съществували прадеди и да ги обявяваме като друга цивилизация. Откритията са хубави и интересни браво на хората участвали в това начинание защото това е труд. Какво общо има тук министъра- всичко го политизирате болни мозъци.

От къде видя древногръцка цивилизация в България? Това, което имаме от онова време е тракийско. А траките са част от формиралата се по тези земи българска народност.

аман от мрънкала и недоволни ,плюещи по всичко -и хубаво и лошо ,което става по нашите земи.Никога ли няма нещо да ви зарадва?Освен чуждото нещастие,разбира се?Тъжна картинка.

Всеки българин трябва да види магията, наречена Перперикон. Благодаря, проф. Овчаров за всеотдайния Ви труд.

ами като няма пътища ка да я видим тая магия бе синковец, и тия професори само си ровичкат там и се хвалят , ама аз не им вярвам .

Нали преди Христа се брои обратно на времето. Значи гробовете са от 11 век преди Христа, а намерената монета на Ал. Македонски от 4 век. Някой е ровил там 7 века след погребението и е оставил една монета за тези, които след 24 века ще ровят пак. Изумително...

не бе! Александар си е платил таксата за да види гробниците! елементарно бе Уотсън!!!

Нямате си напрестава какви находки са открили по направата на метрото!След останките на Йоан Кръстител ще се окаже ,че в София е съществувала най-древната цивилизация!Браво Божидаре!

Къде да прочетем за находките под София?

Ахам, гробници от 11-10 век преди Христа с монети на Александър Македонски в тях..Сега ще се окаже, че траките са пътували напред-назад във времето.

а бе ти не чу ли?? миналия месец намерили тракиец с джиесем.. още работещ!?! няма да споменавам оператора, за да не прозвучи като реклама, но ... това напълно потвърждава твоята версия за пътуване във времето...

не си прав - индивидът с ДжЕсЕма е МАКЕДОНЕЦ, а не тракиец. А най-интересен бил телефонът - клавеатурата му била с МАКЕДОНСКИ букви от онази азбука, която макетата са създали още преди 70000 години. както по-късно ще се окаже, Перперикон е бил едно малко градче от Македонската поднебесна империя.

Неграмотнико! Пише: "бронзова монета с лика на Александър Македонски от 4 век пр.н.е. ".

неможе алехандар да баде на сребарна монета...... с него са сечене само златни монети,все пак е македонец

Тоя за пари е готов на всичко! Даже да открие, че марсианци са направили перперикон!! Дребен хитрец. Бях на автогарата в Кърджали когато изпращаше една колежка и такива работи наприказва, че ми се изправи косата! Всичко е лъжа измама и ако паднат пари добре!

Е как пък доказахте, че от намерините обгаряния е имало ритуали и жертвоприношения ? Ами ако са имали обществена фурна и са си пекли уловения дивеч там ? Може и да не са си мислели, че печайки примерно сърна и елен правят жертвоприношение. И аз като ходя на село си пека мръвките в дядовото огнище, а там са си пекли мръвките и баща ми, и дядо ми, и на дядо ми бащата и т.н. Значи след време ако български археолог попадне на това огнище ще твърди, че сме правили жертвоприношения, отделно ще разбере, че има културни напластявания, демек огнището се е използвало от повече от едно поколение :-)

неееее ,колега алехандар е правил бивак там......и са колнали едно агне за да го вратнат на чеверме

Само не разбрах защо се гордееш, българите тогава ги е нямало по тия земи...А и те не създават, те обичат само да рушат.И ако някой случайно създаде нещо, следващият му вижда сметката.Затуй и сме на такъв хал.

Гордея се, че по нашите земи са живели и нормални хора...

Това е само малко от началото на всичко там...

А косъм от брадата на цар Кир не откриха ли?

Останки от гробницата на цар Киро били наблизо...

Горд съм, че съм българин! НО, докато има такива хора като Б. Димитров, Божественият и свитата Му - не искам да чувам такива новини! Утре ще се окаже, че единият владетел е бил Соломон, другият - Тутанкамон, а Божо ще развие и там поклоничество. Много преди това върху старинните гробници ще грейне надпис: "Изкопани по поръчение на Бойко, Премиер български, лето 2010!"

Амин...