Министър Атанасова: Редно е да се ражда в болница, а не вкъщи

За да се запази и животът на новороденото, и животът на майката, е редно раждането да се прави само и единствено в лечебни заведения.

Обратно в новината

Коментари - Министър Атанасова: Редно е да се ражда в болница, а не вкъщи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жената сигурно не е имала пари да си плати. За раждане се плаща, независимо дали си здравно осигурен. Официалната такса е 500 лв според ценоразпис от Националната здравна каса. Освен това се плаща за избор на екип - 1000 лв. Ако не искаш да избираш екип, не се знае дали ще родиш живо и здраво бебе. Предлагат ти и да направиш дарение - също 1000 лв. - както се оказва преди раждането. Освен това след като родиш също трябва да платиш допълнително на докторите за благодарност - това вече е неофициално доплащане, но лекарите си го искат- то влиза направо в джоба им. Тази престъпна министърка има наглостта да приказва врели некипели. Поне раждането да направят безплатно.

познавам една гъркиня, която роди в къщи в испания 3 бебета, с 2 помощнички, разбира се. аз не бих се решила, но се питам едно време къде са раждали?

Като твърдите, че се плаща, поне казвайте къде и за какво. Във Варна, в старото АГ, две раждания - никакви пари или проблеми. Давайте, кажете сега къде искат пари.

Добре беше министърката да каже: Българските болници са достатъчно чисти, евтини и в тях има прекрасно отношение към пациентите. Няма смисъл да раждате вкъщи.

Две деца имам. Второто родих тази година. Никой никога не ми е искал пари. Никой никога не ме е подтиснал, обидил или наругал. Но - има едни форум, в който едни малоумници се навиват една друга. Това е истината!

Коя е болницата? Не навсякъде е еднакво.

Министърката много бързо забрави за опеченото на печка новородено, от лекарката му и в същия ден починали още две бебенца и то все в прекрасните БГ болници?! Защо тогава не изявява умните си мисли? Това нейно изказване показва, че дори не е прочела, че БХК съди българия! Иначе поне от там щеше да се ограмоти, че да знае по същество що е то домашно раждане и че когато има проблеми не се ражда в къщи, а само когато медиците са установили пълни предпоставки за спокойно и нормално протичане на такова- т.е. и бременната и плода са в нормата. За всички опоненти на домашното раждане, дето се интересуват от мнението на бебето- първо, то не е бебе, докато не се роди и второ, кой лекар пита плода дали иска да бъде роден в болница, та да го пита, дали иска да бъде роден в къщи???

Не преувеличавайте. Всяка година 10-тина деца ще умират по време на раждане. Нашата статистика не е по-различна от Франция или Великобритания. За отношението на лекарите, виж това е друга тема. Болна тема.

Родила съм две деца в болница. Никого за нищо не съдя и не искам с никого да споря, но не проумявам каква е тази смелост, кураж и сила да раждаш вкъщи...На мен никой не ми е искал пари - раждах 2 пъти в луксозна клиника и си платих срещу касов бон, абсолютно регламентирано. Не мисля, че парите са някаква причина да си седим и да раждаме вкъщи. Семейният ми бюджет е оскъден, просто събирах и пестях пари по време на бременността и така си организирах финансите. Независимо кой къде ще избере да ражда, нека Бог закриля всички родилки.

Редно е да се премахне порочната практика в държавните и общинските болнични заведения, където при постъпването, престоя и изписването на пациентите /в това число и на родилките/, лекари, сестри, санитари и администратори непрекъснато да искат пари! Това е абсолютно незаконно и противоконституционно!

Аз съм на другата крайност. Нека кажат цената на всяка услуга. Нека искат пари за абсолютно всичко, а ние да ходим да си ги възстановяваме пълно или частично от здравната, а най-добре от здравниТЕ каси. Без конкуренция и с опяване по форумите качеството няма да се повиши. И да съдят и да уволняват лекари пак няма да се повиши качеството. Само конкуренцията и свободния пазар водят до качество. Въпросът е ние качество ли искаме или най-ниска цена?

Само за циганите е безплатно,аз раждах 2007г -1 500лв

И през 1997г. и през 2006г. беше безплатно и всичко ОК. И не само за циганките.

Коментира се само смърт на дете, родено при домашни условия в Бургас, а за бебето, което почина на 01.11.2012г. в Майчин дом-София никой, никъде нищо не казва.

Ами много късно! Те отдавна си раждат вкъщи!

Няма гаранция. Моето дете го осакатиха в болницата и ще е инвалид за цял живот. Не бива да се абсолютизират нещата. Много пъти се питам какво би станало, ако си бях останала в къщи и никой не си беше правил експерименти върху нас? Гледните точки и възможностите са много, както и случаите. Някои получават помощ, а други - точно обратното. Гаранция няма, особено в нашата държава, където няма единни медицински правила и протоколи на поведение.

ами то е безплатно *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

махай пълната забрана за пушенето че умрях от студ ма!!!!!!!!!!!!!!

Ами да го направят безплатно и ще раждат хората в болниците...

Атанасова по добре изобщо да не се показва пред медиите с тази мазна физиономия на ни лук яла ни лук мирисала.И тя самата направи не малко за да докара положението до тук облагодетелствайки се с милиони.

селянката "министар" откри топлата вода. знае ли тази турта колко струва едно раждане при тарговците с белите престилки?

редно е да не досаждаш

Ти ако искаш, раждай в кочината...може и в обора

Голям си смешник

Когато е замесен живота на друг човек (бебето) не можеш да кажеш "Аз решавам" защото после носиш отговорност. Както не можеш да караш с 200 и да мислиш че си си в правото - замесени са чужди животи !!