Накараха БТК да намали цени

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) задължи БТК ("Виваком") да намали цените на дребно за разговори към мобилни мрежи.

Обратно в новината

Коментари - Накараха БТК да намали цени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на КЗК по този въпрос, но кога ще задължат и останалите два оператора за същото? Та М-Тел имат цени от 0,32лв на минута към собствената си мобилна мрежа, а да не говориме за цената към фиксираните мрежи!

абсолютни мошеници! Жестоко и нагло ни надписаха сметката със 131 импулсни разговора за 1ч и 30 мин през 5-10 сек - практически невъзможно да стане, но въпреки жалбите до тях казаха, че всичко според тях е нормално, вместо да изгонят вътрешния хакер подменил данните за разговорите ни, да се извинят и коригират мошенгията си. Да, ама не! Или по-точно друг път!

Хора, трябва сериозно да протестираме и за още един елегантен маниер на ограбване при формиране на сметки не само от БТК - ЗАКРЪГЛЯВАНЕТО до найсет знака след десетичната точка!!! КРС налага цена макс до 0,208 ст., а БТК калкулира 0,21 ст. ??? Ами - като не може да се раздели стотинката, всички сметки трябва да се формират и за двете страни до втория знак след десетичната точка , което е елементарна софтуерна настройка ! Същото е и в Банките - разликите от окръгленията се "щипят" от нашите сметки и реализират прилични печалби в полза на Банката. Паричните единици не се мерят на килограм , имат точно 100 подединици и да се приеме нормативен документ за стандартизация на из(ислен краен резултат до 2 знака след десетичната точка!!!

Ей глупендер, поинтересувай се каква е цената на електроенергията и до колко знака се смята. Мисля че бяха 5 или 6. Изяж си нормативните документи.

Вие не четохте ли какво подписвате???

Една от най-корумпираните и нагли компании,за които клиентът е нищожество.Рожба на Величествена приватизация,препродажби,символ на тежко посткостовско ограбване за сметка на данъкоплатците.Симеон,принцовете,лондонското лоби я създаде,ченгетата я разработиха и експлотират и до сега.

А кога ще се потърси сметката за далаверата БТК, от която държавата загуби над милиард?

Защото хората не ползват телефона да си говорят с приятелчета в града. А за далечни разстояния ВСЕ ОЩЕ IP телефонията работи на принципа "развален телефон". Ти казваш нещо, а ти отговарят на по-предната реплика и докато се разберете кой за какво говори разговора се проточва тройно. Какви нерви се хабят е допълнителна (май основна) тема. Тъй че нямам толкова време, че да пестя от 20-30 лв.

Аз бях коректно към тях 10г.!И какво от това-измъкнаха ми 200лв.Нямам пари и време,за да ги осъдя! Та има ли още абонати на БТК??? МНОГО ВНИМАВАЙТЕ,КОГАТО СЕ ОТКАЗВАТЕ ОТ БТК-МОЖЕ ДА ВИ ПОДВЕДАТ!ЧЕТЕТЕ СИТНИТЕ БУКВИ ОТ ДОГОВОРА!!!

Договорите са за това - да се четат!

Едвам чакам да ми изтече договора с Виваком и ще ги зачертая от картата на света. Това са такива мошеници,такива награмотници и нещастници,че колкото по бързо се махнат от пазара-толкова по-добре. Пробиха ни ушите с техните планове и като те зарибят -забравят да ти кажат че ако искаш интернет трябва ди маш лаптом- иначе ти опасват стаите с кабели , за които трябва да платиш 40 лева. Дават ти един модем и си го поставяй сам- обаче това ти го казват чак като подпишеш договора. Иначе до тогава мълчат като напукани тикви. Българска тъпа история. Да ги махат тези нещастници.

А вие къде гледахте, когато подписвахте договора?

Ива, ето това кърти:'забравят да ти кажат че ако искаш интернет трябва ди маш лаптом- иначе ти опасват стаите с кабели , за които трябва да платиш 40 лева.' Това ми прилича, като да отидеш до бензиностанцията, ама да нямаш кола. Бензинаджията ще ти напълни туба, но дали ще те предупреди, че ти е нужен автомобил? Ами то се подразбира, мила. И не ти е нужен лаптоп, става и ПК втора употреба. А за опасаните стаи с 40м кабели... Ами нали вече всички модеми-рутери имат WiFi (поне на БТК), а пък точно всички по-нови лаптопи също използват безжична връзка. По-принцип за инсталация не плащаш, ако не можеш, идва техен човек, и ти го инсталира срещу заплащане.

Ето това най-после е един грамотен човек! Благодаря ти, че те има!!!

Виваком за мен НЕ СЪЩЕСТВУВАТ!!! Миналата година ми взеха 200лв. такса за интернет за 1г. напред,без да съм го ползвала!!!Виновна беше некомпетентната им служителка: тя е още на работа,а аз останах за Коледа без пари!Но,нали знаете,има Господ-той гледа!

какво става с 80 те милиона евро ,които дължат на б-я от бтк ,егати сделката ,която сключи м,велчев и "дедо" който сега ще ни съди за незнам какво си, а ние няма ли да му потърсиме вина за нанесена щета на държавата от продажбата на бтк за жълти стотинки?

БТК не съществува - каква е тази подвеждаща новина и какво целите със заглавието?

БТК си е "БТК"- АД, просто търговската марка е Виваком

Целят да ти покажат колко си заблуден

А кога, КЗК ще внесе искане за отпадане на монополистичната практика на всички оператори,след изтичане на сключения от потребителя договор, да не се подновява автоматично без изричното съгласие на потребителя? Не е възможно две години всеки потребител да помни точната дата на сключения договор,за да уведоми с едномесечно предизвестие за решението си дали ще продължи да ползва дадена тарифа или услуга. Най-малкото,да предизвестяват абоната за предстоящото изтичане на срока!

И да помниш датата,няма файда.Ако искаш да избягаш от Мтел,трябва 1 месец Преди датата да започнеш процедурата.

А Глобул няма ли да го задължат? Техните цени са по 0.32ст!

И аз това питам!

..И моето мнение се потвърждава от направените преди мен коментари-Виваком провежда една манипулативна и заразна политика относно предлаганите услуги на българските граждани-как може да говориме само няколко секунди-2,5-10 и т.н.-и да ти калкулират продължителност-60 сек!?Това го имало в предложените планове и договори!?...така на план "МИНИМУМ"-,чиято мес. такса е 7,80лв-сДДС-С ЛИМИД ДО 30 МИН.-1 МИНУТЕН РАЗГОВОР МОЖЕ ДА ТИ ИЗЛЕЗЕ И НАД 0,20-0,25 ЛВ-ЗА СТАЦИОНАРНИТЕ ТЕЛЕФОНИ!?..Итова ако не е ЖИВ ГРАБЕЖ-НЕЗНАМ КОЕ Е!?Щени подаряват-тел. апарати!?та Г-да ,ние за 1-3 месеца плащаме плюс сметката и по един НОВ АПАРАТ!ПРИЗИВА МИ Е :ОТКАЗВАЙТЕ СЕ, ДОКАТО Е ВРЕМЕ! НЕ ВЗИМАЙТЕ ТИЯ "КУТИИ-ТОВА Е ЗАРАЗЯВАНЕ ДА ИМ ИЗПЛАЩАМЕ ЗАПЛАТИТЕ-2 ГОДИНИ НАПРЕД!

Много си смешен - Мтел и Глобул са много по-големи обирджии! А ти като си се хвърлил на малка такса, следи си полагащите се минути и не ги надхвърляй!

Защото 2 месеца немога да се отърва от тях. Вадят ми някакви приложения които не съм виждал, показват ми на тях някакви срокови които в договора ги няма,взеха ми парите за преместване и още не са разрешили и не спират телефона така се правят такси за ползване без да си ползвал защото нежелаеш но както с топлофикация така и с тях до гроб ако неиздържипюш да си търсиш правата.

Ал

Гарантирам ти, че после десетки години ще се радваш че си се откачил от тях!

Виваком живеят още при социализма, техниците им събота и неделя не работят елементарна повреда я отстраняват с голяма мъка и непрекъснато обаждане на тел123 Каква е тези западна фирма дето я управлява не знам но е трагична

Не бе мацкъ имат кадрови проблеми завалиите. 20 000 души технически персонал забегнахме от таз умрела фирмъ.

Не "забегнаха", а ги изгониха - има разлика!

ВИВАКОМ са бита карта!!! Стигнаха до там, че под формата на предложение по телефона за "подарък" -подвижен стационарен телефон ти пробутват нещо като "ДОГОВОР" срещу 16 лв на месец за 2 год. (!!!) и то БЕЗ СЪГЛАСИЕТО на клиента. Позовават се на Закона за потребителите за сключване на договор по телефона. Само, че в този закон изрично пише, че това става само с изричното съгласие с договорящата се страна!ПАЗЕТЕ СЕ АКО НЕЩО ВИ СЕ ПРЕДЛАГА "БЕЗПЛАТНО" ОТ ВИВАКОМ (БТК)!!!

ВЕЧЕ ЗАПОЧНА ТРЕТИ МЕСЕЦ ОТКОГАТО ПОЛОВИН "НАДЕЖДА"ОСТАНА БЕЗ СТАЦИОНАРНИ ТЕЛЕФОНИ И НИ ЗАБЛУЖДАВАТ,ЧЕ СА ОТКРАДНАТИ КАБЕЛИ.АКО ИМ БЕШЕ В КЪЩИ ТОЗИ ПРОБЛЕМ ЩЯХА ДА ГО РЕШАТ КАТО СИ КУПЯТ КАБЕЛ И ДА ГО СМЕНЯТ,А ТОВА Е СМЕШНА ЛЪЖА-ДОСЕГА И ОТ АМЕРИКА ДА ИДВАШЕ КАБЕЛА ЩЯХМЕ ДА ИМАМЕ ВЕЧЕ ТЕЛЕФОНИ

Е поне Виваком са намалили цените за разговори към останалите мобилни оператори. А какво да кажем за тарифите на Мтел и Глобул (включително и за услугите им домашен телефон)? Техните цени няма ли да се коригират?

Това решение е изцяло в полза на Виваком. Ако бяха смъкнали цените без КРС да ги накарат, другите оператори щяха да сезират КЗК, че Виваком правят дъмпинг :) Ще падна от смях...

Много си прав!!!

osadi gi ! da im bade za urok ako ne znaqt kak se pravi dogovor ! i za urok na vsichki koito si trayat i sme na tova derazhe !

Напълно съм съгласен с теб, аз минах по същия път, чакам договора ми да изтече и приключвам с БТК/Виваком. Ще ти кажат още, че ако искаш да говориш с някого, те нямат връзка с техническа поддръжка - комуникационна компания без връзка с техниците. :) "Надеждният и сигурен Интернет" 2-3 пъти месечно ми се прекъсва, отстраняването на повредата е до 10 работни дни и може при 2-3 спирания или кабелни повреди месечено, въобще да няма услуга. Моят съвет: сезирай КЗП (Комисия за защита на потребителите).

Нм... БТКе вече бита карта не разбраха ли? Те не разбраха ли,че в момента,в който масово започнаха да навлизат новите технологии тя стана не ефективна,тромава,и хората започнаха масово да си спират телефонните им услуги.И дано не бъда лош пророк,но съвсем ще я закъсат.

Нещо май бъркаш понятията - докато БТК беше държавна, цените бяха съвсем смислени и спрямо сегашните много по-ниски. След като ги приватизираха на безценица започнаха номерата и вдигането на цени на месечни такси и др. Тъй че не е бита карта по технологични причини

Абсолютно вярно!!!

БТК са най-големите мошеници в България. Стойте далеч от тази "фирма" !

АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА С ТЕБ!

Не съм съгласна - всеки получава това, което заслужава!

Епа много големи разлики, няма спор 0.002 лв.

Абсолютно манипулативна политика на правителството, насила да иска намаление. Това намаление е НИЩО, то не гарантира ,че монополиста няма да измисли нови цени-БТК е монополист и има милиони от одраните кожи на българските потребители. Плюс това, че собственика е чужденец мошеник , изнася капиталите на България навън и държи всички тайни на българската икономика с кабелите и това пречи за развитието на икономиката ни. Това намаление е гаргара за тях. Нужна е национално отговорна политика за разваляне на тази извънредно корупционно направена приватизационни сделка в голям ущърб на държавата при правителството на НДСВ с набутване на този голям национален капитал в ръце на чужденци- мошеници . Трябва разваляне на сделката без обезщетение , връщане на телекома в държавни ръце и управлението на дружеството прозрачно и антикорупционно от държавата, както е при всички стари членки на ЕС и развити демокрации упражняващи реалната демокрация като обществен модел, където телекомуникацията е приоритетен отрасъл,. Идея за България - алтенатива на статуквото

От 3 години съм се отказал от БТК.Ползвам фирма,която за 39 лева на месец ми дава кабелна телевизия, интернет, телефон/със 75 безплатни минути за София и чужбина, а които сега правят договори, получават 150 минути.../, а за провинцията - платено, с ниски тарифи. Технически проблеми почти не съм имал, а когато е имало/може би за последните 3 години 4-5 пъти - са се справяли средно за час-два.../, при това дават вярна информация, любезни са...доволен съм, но ако вдигнат цените...,няма как , ще се разделим, сумата не е голяма, но за пенсионер...не е и малка...

Здравейте! Kоя е тая фирма, че и аз съм пенсионер-явно ще си умрем с тия неактуализирани пенсии -за още 2,3 години...да потърся услугите й !?БЛАГОДАРЯ!

Не всички имаме тази възможност... Плюс това аз съм си доволна от услугите на БТК, а сега чакам и телевизия... Всеки има право на избор!

тея компании са смешни с ''търговската'' си политика- мтел бяха монополисти и вместо да имат нормални цени привлякоха още хиени да им дърпат клиентите,както и бтк/вива/ имаха всички стационарни сега им вземат клиентите ще останат с едни жици без клиенти :д трудно е да си бизнесмен когато си червена подлога подкупваща сини политици ;)

бедна ти е фантазията какво се случва в бтк в момента. освен това мургавите братя се грижат за неупотребените жици... :-)

ЕБТК отива към съсипия май това беше крайната цел. Мадридския дъртак шитна компанията за 230 милиона долара а после синът му взе комисиона от 1 милиард и 800 милиона долара при препродажбата. Работих 26 г в тази компания но в момента условията са просто ужасяващи хората бягат масово. До 1 година няма вече да има БТК.