Тунел с ядрени отпадъци рухна в щата Вашингтон

Част от тунел, съхраняващ заровени жп вагони, пълни с радиоактивни отпадъци, е рухнала в ядрено хранилище в отдалечен район в щата Вашингтон.

Обратно в новината

Коментари - Тунел с ядрени отпадъци рухна в щата Вашингтон | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАТУШКИТЕ ИМАТ ТЕХНОЛОГИИ ЗА ОБРАБОТВАНЕ И ПОВТОРНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОТРАБОТЕНО ЯДРЕНО ГОРИВО!!!РУСИЯ Е ЛИДЕР И В ЯДРЕНАТА ОБЛАСТ!!!

Да е за урок на дебилите, които като папагали повтарят, че ядрената енергия е много евтина, ама без да вкарват в сметките разходите за съхраняване на отпадъците в продължение на МИЛИОНИ години.

добре де, великата съвременна наука не можа ли толкова време да измисли начин за някаква ефективна обработка и дезактивиране на тези отпадъци?

Има: БН-800.

Всички ще сме засегнати, на никого няма да се размине радицията. Няма да има разлика между богати и бедни, неядрени и ядрени държави/народи/ От радиация ще страдат все повече държави/народи/, най-голяма ще е радиациата в държавите с ядрени арсенали и ядрени електроцентрали. Най-силна е радиацията в части от САЩ и СССР(Русия, Украйна и Казахстан там СССР е направила над 400 ядрени опита). А от държавите с ядрени централи, най-засегната засега е Япония аварията Фукушима. Но и на останалите няма да се размине. Радиацията не признава граници. След аварият в Чернобил и в България има нарастване на случаите на рак на щитовидната жлеза и не другите видове рак.

Днес в щата Вашингтон , утре в столицата Вашингтон.

бе тая госпожа ли е госпожица ли е Таня Тодорова що така ми трие коментарите? Нито съм ползвал груб език, нито съм обидил някой. А коментара ми бе точно по темата. Че подобно нещо е вероятно да преживеем или да не преживеем и ние. Няма ли кой да я контролира какво прави?

Четеиики коментарите се сещам за - ... я го знам бе.... и полсе Уевски Сесека

без да заемам която и да е страна: 1. вярно е,че атомната ел.енергия е най-ефтината,но е и най-рисковата! 2.на площ като България,две атомни централи наистина ще са ни от полза,но недай си боже нещо стане...! 3.знае ли се със сигурност,къде отиват нашите отпадаци!? 4. следващата голяма ядрена катастрофа ще в Гренландия-що,щото там от години се трупат и съхраняват отпадаци от същия като споменатия вид и от същата тая армия! C топенето на ледовете(щото хранилището е на 40м под ледa),до най-рано след 20-тина години,ще сме облъчени и от към север!!! епилог: ...най-лошото нещо,което се е случило на планетата земя е появата на HOMO SAPIENS

Както винаги, малоумните соросоиди са олигофрени!! Малоумняци! Руснаците през 90 години събираха ядрените отпадъци на цяла Европа и други страни по света, като олигофрените си мислеха, че прекарват Русия, като си плащат солено но се отървават от ядрените си отпадъци и ги пробутват на руснаците..>Да ама руснаците му намериха цаката! Създадоха първия в света реактор на бързи неутрони, който се използва за преработка на ядрените отпадъци и превръщането им в ядрено гориво за руските АЕЦ!!! ТОВА Е ЗАТВОРЕН ЦИКЪЛ!! КОЙТО ЩЕ ОСИГУРИ РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА НЕЗАВИСИМОСТ ЗА СТОТИЦИ ГОДИНИ НАПРЕД!!!!По този начин руснаците спечелиха двойно, не само взеха парите за складирането на отпадъците, но и малоумните еврофагита и луди крави, безплатно им предоставиха суровини за създаването на ядренно гориво за техните АЕЦ:) МУхахаххаахаххаха

ако е вярно това за рециклирането,то поздравления,ама вярно ли е!? ...

Se taia

Въпроса е какво се разбира под "рециклиране" Ядрено отработено гориво, не може да се ползва отново за гориво на централи. Има си описан ясно процеса какво се получава след разбада на урана в края на експлоатационния срок, но човека трябва да чете за да е информиран. Най често от ВВЕR - 1000, които ползват уран-235 (такъв като нашия в Козлудуй) се извлича плутоний-237, който е годен единствено за оръжия, за предпазване от разпространение на ядрени оръжия го превръщат в нептуний-238. Ако на това му викаш рециклиране... Няма как уран, който се е разпаднал да бъде върнат пак като уран без да ползвас еквивалентна енергия за връщане равна на енергията отделена при "изгарянето" (сметни си колко е това има формули за топлоотделяне умножено по броя дни и т.н.) Това дефакто е неизгодно икономически и никой не го прави.

това което правят руснаците с отработебото ядрено гориво е да го изхвърлят в северно море.

изхвърлят в кухите соросоидни глави...То затова и сорсчетата са с болни глави, мноо радиация:)

Se taia

Както винаги информиран, ама от погрешното място. Ако можеш и да обясниш що е то "бързи неутрони", цена няма да имаш ;) Звучиш ми като плоскоземците, които казват, че горе някъде имало "плазмен щит с убийци електрони"... Вземи се образовй малко преди да ползваш термини, че си доста смешен...

Ами чети бе момче.....В Уикипедия ти е описан целия процес..Дори бях дал линкове, преди това ......... админа да ги изтрие. Порови се в нета за БН-800, и тогава ще говорим.

Благодарение на най-добрия филтър - печатните и електронните медии.

Пък аз се чудех що соросоидите са облъчени...

пускай атомъ отгоре бе. той, отдолу, си знае работата.

Изтровиха зематя тези проклетници!

Закъсняваме с новините. Щатската преса вдига шум от поне седмица. А проблемчето е от 1960 година- депата са проектирани през 1940-та, с продължителност на живота около двадесет години, съответно отдавна са започнали да се разпадат. Цитат: "Според еко-групата Предизвикателство Ханфорд, една трета от резервоарите вече са се развалили и изпускат милиони литри токсични материали. Докато Министерството на енергетиката на САЩ твърди, че няма непосредствена заплаха за общественото здраве, еколозите са на мнение, че подпочвените води вече са замърсени."

Мурзилките нападат с пяна на устата - безценно.

Безценно е да видя коментар на малоумник!!! Мурзилките ли са виновни че е паднал тунела или те са виновни, че някой е излъгал, че след като се е отворил тунел с радиоактивни отпадъци няма промяна в радиоактивния фон.

Чалгопитеко пак ли си нощувал в ДиРа ве?

Нападат и само 68 комента??? Ако беше руския тунел, коментите на русофоби щяха да са над 1000.

Ма тя цялата им държава рухнала, та те за един тунел ли са?

Инфраструктурата в САЩ отдавна е в катастрофално състояние. Това се отнася за пътища, мостове, тунели и т.н. технически съоражения. Отдавна не се влагат средства за изграждане на нови и за кап. ремонт на съществуващите. В самите САЩ се бие тревога за този проблем, но федералното правителство бездейства. Това, което се е случило не е изненада и изолиран случай.

Да бе сигурно. Отвори произволна точка с Гугъл Уличен изглед и виж дали ще видиш поне една дупка. Инфраструктурат там е 100 години пред тази в България.

1500 км2 е 50 на 30 км. Някак си не ми струва чак толкова по-голямо от Париж. Отделно, че може би авторът на статията можеше да сравни с нещо в България, което ще е по-познато на читателите.

Това ако беше станало в Русия щеше да има вой до небесата колко опасни са руснаците с техните радиоактивни отпадъци. Но тъй като се е случило в щатите, проблем няма......

А ПОД КОМПЛЕКА ИМА 200 square miles (520 km2) of contaminated groundwater beneath the site ОТ ЗАРАЗЕНИ С РАДИОАКТИВНИ ОТПАДЪЦИ ПОДЗЕМНИ ВОДИ .. КОИТО СЕ ОТИЧАТ КРАЙ СИАТЪЛ :))

Това не може да се случи в Щатите!!! Отказвам да го повярвам. Там всичко е ОК. Демокрацията е най-прекрасна, а от чешмите тече мед и масло. Другият вариант е Путин да е виновен!

НА ТЕРИТОРИЯТА ИМА 18 ЯДРЕНИ РЕАКТОРИ ЗА ПЛУТОНИЙ ... СПРЕНИ ... В ТУНЕЛА СА ПОГРЕБАНИ ВЛАКОВЕ С КОИТО СА КАРАЛИ РАДИОАКТИВНИТЕ ПРЪТИ ОТ РЕАКТОРИТЕ ЗА ДА СЕ ВЗЕМЕ ПЛУТОНИЯ .... А РЕКАТА КОЯТО ГИ ОХЛАЖДА И ДО ДНЕС СЕ ВЛИВА КРАЙ СИАТЪЛ И ВАНКУВЪР В ТИХИЯ ОКЕАН :))

ПЪЛНО ИНФО Hanford Site From Wikipedia, the free encyclopedia ... ИМА И НА РУСКИ

има и на руски ... та е в мишока

1518 кв. км. ако е 15 пъти повече от Париж, излиза, че територията на Париж е 1.5 кв. км. Да не са имали предвид Кючук Париж?

Не бе, 1500:15 = 100 кв. км. Но пак е много по-малко от Париж.

Не бе, имат предвид Paris, Texas, а не френската столица.

ух-ух... някой е бягал да пуши цигари в часовете по математика...

Тъй като гледам не е тунел, а насип.

Смятайте какви "тунели" са това, на 2 метра под земята. Копани отгоре ровове и засипани после. Унищожена земя.

Видели са там да се навърта Путин с динамит в торбата. Пратили са Чък Норис да го търси и да увладее ситуацията.

тва да не вие путлерстан бе в сащ всеки може да отиде и да замери радиацията и ще го направят! в русия човекът който е отговарял за справяне с последствията от чернобил се е самоубил защото не са искали да вземат насериозно докладите му за некадърно направените реактори

Я марта у италиянската цитрусова градина да робуваш ве робскии , кво си се разквичал? В статията е написано , че това се е случилось в САЩ а не в Рупия! Марш да бИреш пАртАкали!

Преди да пишеш, вземи да попрочетеш кое е довело до аварията в Чернобил. Не некадърно направените реактори, а поредица от човешки недомислици, както и кретенизмът на хора, решили да изпробват издръжливостта на реактора след свалянето на всичките му защитни схеми. Неграмотняк! :)

гетото ФАЩ-е най обикновена бананова република-завършен краварник който го спасява факта че по малко от 1/3 от територията му е заселена с хора, останалото са само ядрени хранилища,отпадъци ,отровена вода от шистов добив, но всичко се ръководи от правилната и "свободно демократична преса"

Американски ракетен крайцер се е сблъскал с малък южнокорейски риболовен кораб тази нощ в Японско море. Не се съобщава какви са пораженията по двата съда, жертви няма.

Същите реактори нито в Русия, нито в Унгария, нито в България1 нито в Чехия са гръмнали. Тъпак!

Ако беше овцевоз и руски крайцер всичко щеше да е ясно. Ей на и самолетите спряха щото едно дете изпуснало балон с формата на овца на Червения площад.

Сега какво да измисля? Трябва да спомена Путин поне 50 пъти на ден.

Молитва Путин е задължително за соросоидите 100 пъти на ден.

това не може да бъде- в краварика не стават накива неща! само Путин е виновен!

Абе само два варианта: 1. Путин 2. Ким

в Краваристан такова нещо нема.Америчката радиация -най силно-слабата радиация.

пак почват хибридната война с лъжливите новини.. американците радиацията им Хълк закусва с нея..

Споко, американската радиация не е вредна.Даже може и да е полезна за здравето.

Очевидно е по-безвредна от Руската тъпан русофилистичен. Питай хилядите жени дето имат проблеми със забременяването.

Ника ти говори много за акъла ти... Защо циганки на същите години като българки нямат проблеми с забременяване?

Голяма част от жените немогат да забременеят заради боклуците в храните които са слагат от как сме влезнали в демокрацията. Пълно е с хормони за бърз растеж в месата дето ни ги докарват от Запада! А и е пълно с българки които не искат да разжат ила са се праскали безогледно. А част от проблема е при мъжете те пък са станали много меки.

А на вас руснаците не ви ли го туриха от Чернобил. Затова лъщите от задоволство, щото мозъците ви плесенясали от злоба

Недей да забравяш в Канада, Франция също! А ЗАБРАВЯШ ДА БЛАГОДАРИШ НА САЩ ЗА ВОЙНАТА В ЮГОСЛАВИЯ БОМБИТЕ, РАКЕТИТЕ И СНАРЯДИТЕ С ОБЕДНЕН УРАН! ПРЕДИ 16 ГОДИНИ СТАНА ТАЯ РАБОТА! Я СЕ ОГЛЕДАЙ НА ОГЛЕДАЛОТО И ВИЖ ДАЛИ И ТИ СВЕТИШ!

Левски е казал да учим руски за да знаем еика на врага. Ти за това ли си го учил моето момче или за да си предател? Аман от русофилистични болни мозъци.

Тия кравари ще се затрият сами. Не че е лошо де... Света ще си отдъхне

Ами да, саботаж по заповед на Кремъл.

пак лъжа че няма радиоактивен теч.Така до сега в САЩ са лъгали поне за 10 случая при аварии в АЕЦ доказани и документирани но излезли на яве след години поради инфо затъмнение на "свободната преса"

Мн, да, там работят руснаци и те както всичка казвате много пият и поддръжката е била единствено в изпитите бутилки :)