Руски самолет с десетки чужденци изчезна от радарите

Руски самолет "Сухой Суперджет 100" с 46 души на борда e изчезнал от радарите в индонезийската столица Джакарта по време на демонстрационен полет, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на самолетостроителната корпорация.

Обратно в новината

Коментари - Руски самолет с десетки чужденци изчезна от радарите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единственото хубаво нещо на Русия са младите рускини.

Две са характерните особености на българския русофоб. Първо, че обърка днешна Русия с комунизма от миналото. Това е поради остатъчна глупост или промит мозък. Второ, бързо забравя. Наскоро в Иемен се случи тежка авария с БОИНГ 737 и много жертви.

Саймън Автомонтьоров, знеш ли какво значи синдрма на комуноидна достатъчност?

аззз

БОЖЕ БОЖЕ АМА МНОГО СА ЗЛЕ ТИЯ КОМУНДЕЛИ ОТ ТУЗЕМСКИТЕ ТЕРИТОРИИ АМА ТО БИВА БИВА АМА ЦЯЛ САМОЛЕТ ДА ИЗГУБЯТ ЕЙЙЙ ПОЧНАЛИ СА ЛОША ВОДКА ДА ДАВАТ НА ПИЛОТИТЕ И ДИСПЕЧЕРИТЕ ЦЪЦЪ

simeon

ТЕ братушките с техните технологии направиха БУРАН, ПА КАТО ЛЕТЕХА в космоса летеха, та се не видеха.А совалката горката ги снимаше как пи---ят.ЗНАНИЯ ТРЯБВАТ - ЗНАНИИЯ а не комунидно бръщолевене.

Затова трябва да седнеш да почетеш малко, преди да пишеш, за да не ставаш смешен в тема, в която може да има евентуално трагичен край. Едно, че нищо не се разбра от драсканицата ти, а сигурно си искал да изпишеш някаква своя мисъл и друго, че намесваш "Буран" без изобщо да знаеш нещо повече от това дето го пише Уикипедията. Подобно на повечето разбирачи тук, дето изостанали са в развитието си пъпчивци, дето още се кефят на бакогани и американски филми за отмъстители и непобедими.

Да-а-а, "ЗНАНИЯ ТРЯБВАТ" ... и на такива путьовци като теб требват!!! Защото те с Бурана макар и малко са си летели ... но не са гърмели а ти цървуле неграмотен имай малко уважение първо към загиналите и на второ място към нацията, благодарение на която не си най-долен ФЕС! ... ИЛИ СИ??? ИДИОt

ПЕМ

Мончо, я си спомни преди няколко години кой щеше да ходи да прибира американците със счупената совалка от Космоса? Липсваше й една люспа, т.е. плочка. А, когато разбереш как се пише "комунидно", тогава ще проумееш и колко ти е капацитетът. Дет се казва - ако беше малко по-умен, щеше да разбереш колко си ...

3000-1800=2200 m - виша рашка математика , виша рaшка технология , браво другарко m.boneva !

Тя не подозира, че по света ползват отдавна фитове за мерене на ешалоните..А скопостите - в морски мили. Но може пък и това да се окаже причина за ниското летене, което тя наслука описва.

Виша технология , сделкана с теслата в СССР .

Отклонили са се от маршрута! 3000-1800=2200 m летeли са над планински масив 2000 m няма проблем! Други вариант след като в района от дни има буря, самолета може да е ударен от мълния.

яко 6 по математика

Муаахахахахахаах. Бонева марш в първи клас :)

коку

Извинявай, но правиш ли разлика между снижаване "до 1800м" и снижаване "с 1800м". Твоята сметка е вярна за втория случай, докато искането на пилотите е първия... т.е. -200м спрямо нивото под тях, което или е самонадеяност (т.е. глупост) или е грешно показание в уредите. Вечна им памет на изпитателите на този самолет...

Ахмед Доган

И защо й се извиняваш? Не виждаш ли, че кифлата току-що се е научила да смята (събиране и изваждане все още само), а е тръгнала да дава "експертни" мнения по разследване на авиокатастрофи, както и да го играе главен редактор на информационен портал! Аман от такива цървулЕ като тая! Мир на праха им на загиналите и сила и смелост на близките им за преодоляването на загубата им!

а аз си мислех,че 3000 - 1800= 1200 ...

трябва да е "стелт". Руснаците пробват ПВО-то на страната. Те още от 1937-ма правят такива опити...

Някои хора бъркат. "Ту-144" полетя преди "Конкорд". "Ту-144" също е изкопиран, но... от друг руски самолет, конструиран от един почти неизвестен конструктор - Черняков. Този самолет, с който са извършени успешни полети, е построен в края на петдесетте - началото на шейсетте години на миналия век. Едно към едно "Ту-144" или "Конкорд", само че десет години по-рано. По нареждане отгоре работата по този самолет е била преустановена. Ясно защо - никому неизвестен конструктор е дръзнал да съперничи на мастити конструктори, ползващи се от протекцията на тогавашните властимеющи.

така и не влезе в търговска експлоатация. А ние добре знаем колко руски неща и откъде са изкопирани. Да не даваме примери, че сайтът ще даде заето.

Става въпрос за Т-4 "Сотка", разработен в бюрото на Сухой от Черняков.

В интерес на истината да не забравяме и XB70 Валкирия на американците /Норт Американ/

Поздрави за 09.май -ден на ПОБЕДАТА. Обичам руските хора

иди се чукни с тях за празника им.

Ахмед Доган

Ми аз бих - рускините са се готини мацки! То не е като да връткаш на Уорлик бибитките бе галош!

Аз пък не ги обичам. За да сме сега в БГ в това лошо положение са виновни те. Мужиците от колхозите прекъснаха естественото развитие на БГ. Поставиха на власт тук БГ селяни които ни управляваха 45 години.

Хей, българи, опомнете се! Стига с това "важно е на съседа да му е зле". Само недоносчета без възпитание и култура може да се подиграват. Какво да се прави, великият Радичков ви го каза: "Тоталитаризмът си отиде, но простотията остана!".

Той тоталитаризмът може да си е бил отишъл ... но последните 22 години си ни управляват все комунисти или техните възпитаници и протежета! Тоя сегашния мутрак не прави изключение - даже не е и подавал молба да му прекратяват членството в БКП!!!

Аз пък се чудя друго: с толкова много авиационни специалисти и то само във форумът на дир.бг ....що сме толкова зле?!??!

Сигурно е кацнал на едно дърво!

За пореден път се убеждавам,че тук остават все по-малко човеци!Жалка нацийка сме ние!Освен злоба и завист няма други чувства в българчето!

Самолета се е появил над Аляска и всички са много доволни от круиза над Атлантика.

ще изненада Пентагона в ГРЪБ.

Атлантика или Пасифика ?

Не притеснявайте - това е руската СТЕЛТ технология.

Не е същото. Внимавай в часовете по БЕЛ!

Вече се повозих на този самолет, при това на първия му руски екземпляр, сериен номер 001! Вътрешното изпълнение е лошо, личи си сглобката, но като цяло е безшумен и доста бързо набра височина. Като минимум нямаше индивидуална вентилация на местата. Копчетата за управление на салона при стюардесите са като индустриално табло в промишлен цех. Виждал съм го и на Бурже, там направи доста впечатляващи маневри за пътнически самолет, крен около 60 градуса!

Поправете ме ако греша: по добре 9 изчезнали от колкото 250 загинали... Гледаите поне малко Дискавъри и "Разследване на самолетни катастрофи"...

Малко офтопик - Разследване на самолетни катастрофи го има и по National Geographics,аз там го гледам. Много интересно предаване, но ще ме накарат да откажа полетите :)

От всичко до тук разбирам, че многознайковците са много, а малко са тези, които изказват съжаление за хората в този самолет. Нека за миг си представим ,че там са нашите най-скъпи същества, тогава.....

че е изчезнал над нас. Тогава и НАТО и ПРО не може да ни отърве. Ще има контестации и сметки и обезщетения до бога.

каква е тази перверзия сред мнозинството пишещи, толкова ли се чувстват задължени да плюят до припадък по всичко руско, че забравят, че може би са загинали около 50 човека ? Или понеже сред тях е имало няколко руснаци, това е добра новина за вас ? Какви хора сте ? А предвид това каква е конкуренцията в самолетостроенето, какви капитали са замесени и кои са основните конкуренти, ако трябва още десетки самолети ще изчезнат от радарите и прочие, а после ще се окаже техническа неизправност, характерна за руските самолети.

Когато не можеш да правиш нещо, най-добре не го прави. А пък ако си мислиш че Москвичът е върхът на технологиите, толкова по-зле за теб. Руснаците така и не разбраха че високите технологии не са най-силната им страна. И всякакви легенди за уж супер някакви си секретни руски технологии се разбиват на пух и прах, когато се докоснеш до нещо "сделано в СССР". То поне в СССР имаше някакъв контрол на качеството. А сега - гола вода. И как да е иначе с работници пияндури и полуграмотни инженери. Щото всичко дето става за нещо отдавна е емигрирало на Запад.

Ей го поредния идиот дет почнал да плюе по всичко руско. Абе умник, викаш руснаците не ги бивало във върховите технологии. На тебе известно ли ти е, че най-върховите технологии са космическите? Известно ли ти е коя е единствената държава в целия свят която може да прати ЧОВЕК в орбита до МКС ? Айде да не ти развалям кефа, ама американците, тези които са "най-добрите", плащат наем на руснаците, да ползват РУСКИТЕ ракети, за да си пратят собствените астронавти до МКС. Щот видиш ли, всички освен руснаците, разполагат с космически ракети и прочее и прочее върхови технологии.

Не е истина колко прост и нещастен може да бъде българина. Ти си доказателсвто , че хората наричащи себе си българи са се превърнали в едни прости, долни, злобни същества. Не заслужавате да съществувате и се самоунищожавате! Отвратителен си, представям си колко отватителни са и родителите ти!

Не знам за руснаците, но това важи в пълна сила за българите. И ти за пореден път доказваш, че само пумия е останала в България. Зад€ ника му нас€ ран, обаче той все по другите плюе, а себе си не вижда. Е такова племе сме, и затова и трети път ще затрием държавата си. Просто защото сме си българи.

Самолетът е оп СТЕЛТ технология и като му се включи турбото - става хептен невидим;))

вчера и днес там има ужасни бури! екипажа руски ли е?

Тя и ладата Кранта , лети , лети и кат се налете земе , че се приземи . Руска " техника " !

Да им е честит празника на победата, ама по-добре да си козируват на великите генерали и търкат пияни гамаши у земята, отколкото да избиват и невинни хора у въздуха - освен поркането и мизериите, братушките май за друго не стават

То правенето на самолети не е като поркането на водка, одеколон и т.н....

Викаш, твойта нация кви работи е направила ...

Рашките имат доста добър и световно развит шпионаж и успяват доста технологии да откраднат от развитите държави, но се случват и провали като този с ТУ 144 / Конкорд/ . Напълно възможно и сега нещо да са копнали нещо не и т.н.

Разработката на самолета се извършва от КФ ЗАО "Граждански самолети Сухой" с чуждестранен капитал и техническата помощ на Боинг (Boeing). Авиониката е разработена от френската компания Thales, системата за управление Liebherr, двигател - PowerJet.

Обяснявай му на бай Ганьо 123, но той си рупа ли рупа. "Рашките" краднали, ами ако са краднали от тях? Както и да е, има няколко плювалника във форума но са само няколко.

На 10 април 2003 г. British Airways и Air France едновременно обявяват, че ще прекратят полетите на Конкорд по-късно през годината. Те посочват нерентабилността на Конкорд поради по-ниския брой пътници след катастрофата от 2000 г., намаляването на пътниците след атаките на Световния търговски център през 2001 г., както и повишените разходи за гориво и поддръжка.

Конкорд лети от 1969 до 2003 г. прави една единствена катастрофа през 2000 г. Ползването на самолета е преустановено през 2003 г. Ту 144 с претенции да е произведен 1968 г. е показан на Парижко изложение през 1973 г. , където паднал... после паднал още веднъж 1978, като в периода между двете катастрофи явно са правени опити да се отстранят дефектите ама не би. Повече не е ползван. Язък за парите, така да се каже. Специфичното в случая е, че външно конструкцията на Конкорд и Ту 144 е идентична и различна от всичко произведено до сега, технологията също е копирана- и двата самолета са свръхзвукови. Ясно е, че рашките са крали, но не съвсем успешно. Това е само очеваден пример, а то иначе те рашките само от суровини и кражби на технологии живеят.

Ако обичаш погледни датите - кога са първите полети и кога влизат в строй Ту-144 и Конкорд...

Производството на една високо технологична конструкция е предшествано от години проектни разработки, експерименти, опити и т.н. Така постъпват отговорните хора от развитите държави. Рашките си ги знаем, след като са откраднали технологията, колкото са могли естествено, как "ударно" са започнали производството с цел по рано от французите да представят самолета защото са гузни и си знаят за какво иде реч. Е да, ама техния Ту 144 падна, а Конкорда летя 30 години... От тук става ясно, кой е разработил технологията и кой е крадец на технологии... аха...

Руските пилоти , често са самонадеяни в стремежа да се покажат цялостно възможностите на техниката - примери за това има доста - през Ту-144 в Париж до МиГ-29 в Ла Бруже. Трябва да се има предвид , че същите изпълълняват доста по-трудна програма от останалите. Всеки присъствал на авиоизложение с руско присъствие го знае много добре. Дано да са добре хората. Иначе , специално този самолет не е нищо особенно - подобен със почти всички в този клас.

морски, супер си. как можеш да направиш 100 грешки в три реда текст?

Първо :Нямам 100 грешки. Второ:Ти как направи две в един ред? Трети:Като няма какво да кажеш , по- добре си трай.

Да ти направят пушка, един път да гръмнеш- двама да утепаш, ама за аеропланите хич ги не бива.Жалко за хората.

Това не е вярно! Военните самолети на Русия са на светлинни години напред от американските. Проблемът с гражданската им авиация е в това, че летят много стари самолети и като цяло не са така комфортни като западните, а и когато падне руски самолет руснаците са некадърни, а когато падне американски, тогава все нещо друго е виновно.

си в голяма грешка. Руските военни самолети изостават от западните много. Само електрониката им е с 10-12 години по-назад. Те и преди 20 г. изоставаха, но сега вече твърде много.

Такае ! Съветските самолети са най-добрите, Съветските болни са най-здравите болни, Съветските часовници са най-точните и съветското джудже е най-голямото джудже.

извънземните са го отвлекли... или праска в режим стелт и ще кацне пред пентагона :)

злобеете твърде много. явно ви е страх. не разбрах само от какво - от един пътнически самолет?

dreadman

Ами не - от гола руска самонадеяност ни е страх, защото историята показва, че обикновено страдат милиони цивилни с години!

ъ , убава работа ама руска , комуноидна !

То и Жигулито беже производно на Fiat, ама с копиране работите не стават. Трябва и акъл!

Заводите на ВАЗ в Толиати са построени от ФИАТ!

И въпреки това Жигулката си беше пръчка. Още по-голяма пръчка стана, след като руснаците "творчески" я доразвиха в Лада.

Когато авиокомпании като Луфтханза, Бритиш Еъруейз, КЛМ и т.н. почнат да купуват руски пътнически самолети, тогава ми ги хвали. Че те дори и Аерофлот летят в чужбина предимно с Боинг и Ербъс, щото руските самальоти не отговарят на нормите за безопасност.

Руска работа...

Те щото американските не падат....

Е поне американските които падат не го правят по време на демонстрационнен полет с гости на борда.

За другите незнам, но за българкото производсво на самолети съм 100% сигурен, че не падат. Даже и не излитат.

До вас тримата: не ви ли мъчи съвестта, става дума за човешки животи!!!

Ще ги намерят няма страшно.

Господи, дано да е успял да кацне някъде!

Всички кацат. Няма самолет останал във въздуха.

Коментара на деня ! :)

Ако беше отвлечен, нямаше ли да продължи да се вижда на радара. По-скоро са се снишили прекалено ниско и са се разбили..

Ако са изключили транспондера и летят ниско радара няма да ги засече.

Да после се сетих, но бях пуснал коментара вече :)

Този тип самолет кацна на 01.05. тази година за сефте в София. Преди да започнем да го обслувжваме имахме обучение проведено от "Аерофлот" и както каза един от инструкторите самолета е "малко Ербъс, малко Боинг, малко повече Ембраер, като "Жигули и Фиат ", абе общо взето сбироток, иначе като външност красив самолет, електрониката е френска, кокпита английски и т. н. Според мен не е руски този самолет, ами на консорциум, финансиран от руснаците, но това е мое лично мнение. Иначе жалко за хората..

"екипажът поискал разрешение за снижаване от височина 3000 метра до 1800 метра. В този момент обаче машината се е намирала в планински район с височина 2000 метра." Някой трябваше да обясни на пилотите, че при управление на самолет не се пие, ама то на руснак можеш ли да му обясниш такова нещо?

хахахах

Ти знаеш ли какво е "Кюфтето" на летище а/г София? Ако знаеше, кой минава оттам преди да се качи на самолетите, сега нямаше да пишеш тази тъпня.

От нашите радари не е изчезвал...

:)

изведнъж им е спрял тока на всичките радари или в движение са го пребоядисали като СТЕЛТ

Това може и да е саботаж...