Кабинетът утвърди как ще се ползват отпуските

Отпада задължението на работодателите да утвърждават график за ползване на платения годишен отпуск, реши правителството днес

Обратно в новината

Коментари - Кабинетът утвърди как ще се ползват отпуските | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

роби. Я превий гръбнака и бачкай, че ще дойде частника с камшика. Имаш право на безплатна отпуска с ритник, имаш право на безплатен гроб, само че няма да разбереш.

е необходима за изпращане на уведомления на 14 хиляди работници (БДЖ)?

Отпуска та в частният сектор е имагинерно понятие , не са една и две фирмите където отпускът е точно на половина . За другата половина се пуска молба/проформа и хем си ходиш на работа хем се водиш в отпуск . Същата работа е и с болничните , при мизерните доходи - болничните са направо жалки и хората предпочитат да си работят през времето което иначе им е отредено за домашно лечение . Ако някои не вярва да разпита работещите си роднини .

Шефовете няма да работим,само ще пишем!

ПРАВИТЕЛСТВО НА БОЙКО БОРИСОВКакво е политическа порнография! Това е да си на бунт срещу това, че Орешарски иска заем милиард, да дойдеш на власт и да вземеш 16 милиарда. ПРАВИТЕЛСТВО НА БОЙКО БОРИСОВТова е да правиш бунт срещу назначаването на Пеевски, да дойдеш на власт, да управляваш с него, и да назначиш тази, която го е предложила, за Омбудсман. Да кажеш, че Доган те е поръчал, знаеш това от партньорските служби, да дойдеш на власт и да измениш закона за НСО, за да можеш да пазиш още по добре Доган! Божеството от Банкя национален порнограф!

С какви тъпизми се занимават. По пътищата няма законост няма нищо ,вилнеят убийци на хора те отпуските.

Въпрос (може би глупав): Годишният платен отпуск на работещите по трудов договор, ПРАВО ли е, или ЗАДЪЛЖЕНИЕ?! Ако е "право", защо някой, извън фирмата , ще ми определя кога да го ползвам? Това си е мой проблем - между мен и работодателят ми. Ако е "задължение", трябва да има санкции, при неизпълнение на задължението.Както за работника, така и за работодателя.

В частния сектор нещата са приблизително както пишеш - отпуската е право. В държавните служби и учреждения има много злоупотреби. Излизат от работа, или отсъстват с дни. Това не се води по ведомостите като отпуска. Накрая взимат големи суми като компенсация за неползван отпуск. Затова се опитват да затегнат дисциплината чрез законова регулация.

Режима на отпуските уреден - и катастрофите не закъсняха !

Наместо отпуска снимка - гроздобер.. Наместо програма Борисов открива обект в събота сутрин да дразни Миков през уикенда. Да бехте пуснаале снимка на рибар на поточе, ама нема риба и по вировете. Може само авджия да снимате, ама на гюме.

Хората много добре си знаят колко дни отпуск им остават. Ама мн.добре. Излишно е да ги уведомява някой.

Просто замениха едно задължение на работодателя с 'уведомлението' за колко дни ти предстоят.. Общо взето НИЩО важно.

Да така е на много места.В топлофикация Бургас това е практика от години.

Никакви отпуски, никакви пенсии! Само работа до гроб, от тъмно, до тъмно с нерегламентиран и незаплатен извънреден труд, ако изобщо си на работа при тази безработица...всичко това за пари, колкото да не умрем! Радвай се народе на демокрацията!

Сега не само пенсии няма да има, а и отпуски. Работа до гроб за нещастния българин.

Годишна отпуска се дава, човек да си почине след отработен период от годината, като същата трябва да се използва най-късно до 31-ви март на следващата година. Ако тя не се използва-то същата трябва да изгори, защото през настоящата година ще има за ползване още толкова на предходната. Какво се получава на практика - много служители си ползват отпуска с попълнена бланка за това, но същата не стига до ЧР и същата остава като неползвана, която се прехвърля за следващата година. И така служителя ако напусне, ще има да ползва или ще му бъде изплатена отпуска, която е ползвана, но не е отразена документално. Кой е виновен за тази слаба дисциплина, от която все някой в бъдещ период ще отговаря, заради тези, които "имат да ползват" отпуски за 4-5 години назад?

Това е много частен случай. Вероятно се практикува в някои държавни структури. Въпрос на контрол.

Еднодневните договори са най-голямата простотия , т.е. черешката на тортата в бг законодателството !!! Четете ДВ бр.54 / 17.-7.2015г. и се радвайте на живота ....

Четете брой 61 на Държавен вестник - пенсия, ама друг път