Франция може да премахне ограниченията за работа на българи

Френският министър-председател Жан-Марк Еро се изказа за "развитие" по въпроса за временните мерки на ЕС, ограничаващи до края на 2013 г. достъпа до трудовия пазар за идващите от Румъния и България, повечето от които са роми.

Обратно в новината

Коментари - Франция може да премахне ограниченията за работа на българи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ИМА ОГРАНИЧЕНИЯ за българи,които заминават без покана от работодател-всъщност въпроса е повдигнат от"правозащитна ромска организация",затова се цитират ромите,а досега отдавна трябваше да има реакция на много високо ниво вкл. различни НЕ РОМСКИ правозащитни организации , заради недостойната и унизителна дискриминация по национален признак на достойни , грамотни и образовани българи имащи смелостта сами , на място да търсят работа във Франция респ. да плащат данъци и да имат по-високо качество на живот напълно заслужено!Има и неформални начини за ограничаване на нежелано присъствие на "прабългари" - примерно изискване за владеене на език е достатъчно,и не дискриминира никого- Фр.Държава ще намери начин - да не ги мислим, а да се научим всички да си търсим правата и да защитаваме националното си достойнство , да не говорим че,държавата както всички останали , плаща такса за членство в ЕС - пак от нашите данъци !

vlad

ЦИТАТ: Франция може да премахне ограниченията за работа на българи КОМЕНТАР: ДО ТОЗИ МОМЕНТ АЗ НЕ ЗНАМ ФРАНЦУЗИТЕ ДА СА НАЛАГАЛИ ОГРАНИЧЕНИЯ НА БЪЛГАРИ ЗА РАБОТА. НАСКОРО ЕДНА МОЯ ПРИЯТЕЛКА БИОХИМИК, РАБОТЕЩА И КАТО ЕКОЛОГ ЗАЕ ДОСТА ОТГОВОРНА ПОЗИЦИЯ ВЪВ ФРЕСКАТА РЕПУБЛИКА. ФРАНЦУЗИТЕ БЕЗ КОЛЕБАНИЯ НАЗНАЧАВАТ БЪЛГАРИ КАТО СПЕЦИАЛИСТИ ПО МАТЕМАТИКА, ПРОГРАМИРАНЕ, КОМПЮТЪРНА АНИМАЦИЯ. Е ДА, ПРОБЛЕМИ С ЦИГАНИТЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ИМА И ТУК, ИМА И ТАМ - ВЪВ ФРАНЦИЯ. НО ТЕ СА ГРАЖДАНИ НА СТРАНАТА НИ, РОДЕНИ ТУК И ЗАТОВА СА С ПРАВО НА БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ. НО НЕ СА БЪЛГАРИ, А АКО ГИ НАРЕЧЕШ ТАКА МОГАТ И ДА ТЕ НАБИЯТ - ПРОЧЕЕ, НЯКОИ ЦИГАНИ МНОГО МРАЗЯТ ДА ГИ НАРИЧАТ И РОМИ. АЗ ГОВОРЯ ПОНЯКОГА С ТЕЗИ ХОРА И ТЕ ВИНАГИ СЕ ОБРЪЩАТ КЪМ МЕН С ДУМИТЕ: "ВИЕ БЪЛГАРИТЕ...", Т.Е. САМИТЕ ЦИГАНИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ ПРИЗНАВАТ ЧЕ НЕ СА БЪЛГАРИ!!! СЕГА ИМАМ ИДЕЯ ДА ПРАВЯ КАЧЕСТВЕНИ, НО СКРИТИ ЗАПИСИ ПРИ МОИ СРЕЩИ С "БРАТЯТА" ЦИГАНИ ЗА ДА СЪБЕРА ДОКАЗАТЕЛСТВЕН МАТЕРИАЛ, ЧЕ ФРАНЦИЯ ЩЕ СИ ОТВОРИ ПАЗАРА ЗА ЦИГАНИ РОДЕНИ В БЪЛГАРИЯ, НО ЗА ГЕНЕТИЧНИТЕ БЪЛГАРИ С ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ ТОВА НЕ Е ПРОБЛЕМ.

Радвам се искрено за успехите ( и Ваши и на Ваши Приятели) из земята на Молиер ! ...Абе да взема да Ви/ви пусна някои от моите-лични Записи ? ( съвсем официални ... със съвсем официални лица, или-иии такива...по съвсем-официални тематики)

Good Bye!

Вицът ми хареса много.

Данъци да ти плащат цигани?Невъзможно.

Чудесно!Езикови курсове в махалите.Колкото повече заминат толкова по добре.Само така.

СКЪПИ ФРАНЦУЗИ ЩЕ ВИ ПРАТИМ ОЩЕ РОМИ-ЦИГАНИ.ПРИЕМЕТЕ ГИ КАТО ВАШИ СЪНАРОДНИЦИ.УСПЕХ.

Бе то хуу са се замислили за Нас френците . ( Карай да върви, дет са Ни навървили с циганите . Да ! -- с ц-и-г-а-н-и-т-е !! Какво толкоз ?!-- Кат кажа `цигани` да не би ласист да ставам я?! Или -- екстерминатор ?!) ...Но друго ми се върти из междуушието: 1.Как-точно да привлечем френските туристи у Нас? 2.Как-точно да Осигурим Работа по Комплексни прокти от ЕС ?(т.е. екипи -- и от у Нас и от Франция) 3.Как-точно да Направим `Пежо`, `Рено` и `Ситроен` продаваеми у Нас като във Франция? 4.Как-точно Ние да Поемем Производството на части за `Пежо`, `Рено` и `Ситроен` ? 5.Как-точно да Впрегнем световно-известната френска плъзгавинност за да Проверим какво-що да Правим Ние с китаистическите Начала у Нас?

Няма как, защото румънците отдавна ни изпревариха...

И да и не, Иво! И да и не. ...Вярно е, че `Дачия` си е `Рено` ... и `Нокиа` направи там цял град-мегаполис ... и черноморието-им си го бива .... и `Прат и Уитни` са там ... и т.н. и т.н. ------------- ...Но, все пак и `Ситроен` и `Пежо` търсят подобрение на турските масовки ... там в Румъния няма и полъх китаистически ( А у Нас -- знаете ! ) ... Всички определят Нашето Черноморие като по-добро (климат, релеф, история ...Е, за бетонните гета -- ясно.) ... те (румънците) също имат проблеми за Комплексни проекти ... Всъщност -- дали пък не би било най-обещаващо в Началото (на тези Наши дейности) да Тръгнем заедно с румънците ?!

давъйте братя роми и сигъни напрет към франця шън давът пари бездъ раптим

и продължава: а ти? - аз се оправих, ама не съм добре:)

Най-после Манго с привилегии и във Франция.

Циганче пита баща си: - Тате,какво е демокрация? - Това сине е българите да работят, а ние да получаваме помощи! - Тате, а ако те не са съгласни и ни много ни намразят ? - Е те това вече е дискриминация!

Ангела Меркел се усети първа, че няма нищо против да прибира данъците на българи и румънци с висше образование работещи легално в Германия. На държавата прибираща 50% от доходите ти като данък, не и пука кой ти е издал паспорта. За французите останаха данъците на циганите. За останалите глупаци няма да има и толкова.

Първа се усети САЩ.

И какво ли ще работят? Не могат да четат, не могат да пишат, нямат никакво образование или квалификация,...единствено кражба на кабели, измами, просия, проституция, абе с една дума казано "работят това, за което не се изисква труд". Хубатото от цялата работа е, че ще могат и последните трудоспособни и образовани хора да напуснат ада България.

За трудоспособни и образовани, разрешителните за работа никога не са били проблем.

Сега е момента да станеме роми. Давайте към Булонския лес, защото от септември ще започнат да ни интегрират във френското общество. Ще се поизмъчим в катуна, ама после ще ни дадат къщички, ще ни окъпят и ще ни нагласят на работа с европейска заплата (съгласна съм и на малка - в Европата тя е има няма поне 1000 евро). Па, я колко организации са загрижени за ромите, а тук българите в БГ ни гърчат с данъци, такси.....! Затова към Париж!!!!

Значи за ромите отварят пазара. Какъв жест, значи в България има само роми. Но защо ли в случая не виждам дискриминация при ромите, а се чувствам аз дикриминираната. Защото, ако аз не платя тока, ще ми го спрат и ще дойде съдия-изпълнител, а те ще кажат че са дискриминирани и старата песен си продължава. Защо аз се страхувам да създам деца, опасявайки се, че няма да ги изгледам, а те това явно им е хоби, а после ги и продават. И сега, какво милосърдите могат да работят във Франция, може би ще получат френско образование, обелкчения като социално слаби, а аз приключвам второто си више образование и съм сигурна, че ча мен цедката ще бъде жестока и безкомпромисна... Сега ми кажете, кой е дискриминиран?

Разликата е, че едните се борят, както могат, а другите хленчат.

Дискриминирана си ти. Само едно малко уточнение, ако позволиш: Създаването на деца за ромите в България не е хоби, а е професия. Дай си труд да разбереш само колко ромки в България получават детски за децата си, които на свой ред имат деца и получават за тях детски (т.е. за "внуците"). Въобще това си е препитание. Пък ти учи, че после трябва да плащаш данъци! Зер тези детски от някъде трябва да дойдат.

ПОДКРЕПЯТ премахването на незаконните ромски лагери или катуни преди 6 дни,което се явява продължение на политиката на Саркози,който е бил МИНИСТЪР НА МВР,ПРЕДИ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ ПРЕЗ 2007Г Т.Е МНОГО ДОБРЕ Е ПОЗНАВАЛ РОМСКАТА ПРЕСТЪПНОСТ И ПОВЕДЕНИЕ ..СЕГА РОМИТЕ СЕ ИЗСЕЛВАТ ОТТАМ ИЛИ ДОБРОВОЛНО,ИЛИ В СПЕЦИАЛНИ СЕЛИЩА ИЗВЪН ПАРИЖ,къдуето ще има дървени къщички -скромни,за тези,които искат да се интегрират с РАВНО СПАЗВАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ,ДА НЕ ВЪРШАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ,ДА ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ ЗА ОБЩИТЕ РАЗХОДИ НА ДЪРЖАВАТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕ,ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,ИНФРАСТРУКТУРА И РЕД

маи ще отварят публични домове и търсят персонал.

Циганският проблем е много голям и опасен за нашето бъдеще и до като ние тук разменяме един на друг нищо не значещи мнения бомбата със закъснител продължава да тик-така.В действителност всичко е много просто.Националният ни проблем от циганизация вече става европейски.Това при всички случаи е глътка въздух за нас и отлага за по-нататък неизбижната ни гибел.Защото това са първични паразити които като кърлежи смучат на готово блага без да правят сметка че по тоя начин в края на краищата ще унищожат тези които ги хранят.А що се отнася до свестните цигани които в действителност има аз на тях ще им кажа.Вместо да защитавате непълноценната част от вашите вземете и вие ги научете да станат като вас нормални хора.Защото ние когато ги натиснеме да бъдат като другите те се оплакват че им нарушаваме средновековните традиции и обичаи.Помните ли какво стана преди години когато Диметър Стоянов каза че тук булките се продават като овце и всеки може да си купи.

Ба! И таз добра !! ...Та не знам дали ще речете, че съм МиткоБомбата в нов вариант -- ама аз-лично Работя наравно с такива. Когато те идват да копат -- плащам им (И хич не се и опитват да подпират уредите.) Когато аз-лично отивам да им работя (я по машинките, я по колите, я по преводите) -- плащат ми. И надлежни фактури пишем. И ДДС начисляваме.

Аз мисля, че Франция и Оланд ще успее да постигне това, което трябва да бъде направено и ще демонстрират отново способността на Стария континент за добра политика.

МОСЮ ОЛАНД Е ИЗВЕСТЕН С ТОВА, ЧЕ Е ЧОВЕК НА КОМПРОМИСА! А НИЕ ТРЯБВА ДА ВЪВЕДЕМ ЕЛЕМЕНТАРНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ЦИГАНИТЕ, КОИТО ИСКАТ ДА ЕМИГРИРАТ!

Защо ние, ма, "марги'? Защо? Защото на нас вече 20 години ни забраняват да слагаме каквито и да е било, КАКВИТО И ДА Е БИЛО ИЗИСКВАНИЯ на циганите??

Да веднага да приготвят правителственият самолет да ги транспортира да не се чувстват неинтегрирани ..

Елементарни изисквания към ромите които случаино поискат да се върнат-20г. честен, труд без други проишествия!

Ухааа голямо лапане ни чака . Айде събирам селото и тръгваме , те май и по-големи помощи дават ,и по-високи пенсии за болни като нас /ние в село всички сме пенсионери по болест, даже и новородените са с асма всичките/ за няколко години ще има ядене , айде чао и не ни чакайте..

E тогаз ще видят кон боб яде ли:):):)

Знаят французите какво да искат, но ние НЕ си даваме ромите. Хайде на протест довечера. Ако трябва, ще барикадираме границите и няма да дадем и един ром да ни напусне.

А дано! Ще има да го благославяме този френски премиер-социалист, заедно с генералният секретар на Съвета на Европа Торбьорн Ягланд! Ама последният (името му едно такова шведско...) да отвори вратите и за "берачите на боровинки", иначе ще го обвиним в двоен стандарт ;)

хубаво се бъзикаш,но на мен ми се струва че това ще е 1 -то положително нещо направено от циганите за бг!!!за което съм и благодарен,но да не спират да правят и още !!

Не бързай да се радваш. Документа дава право на работа, но работодателя назначава. Помисли как ще погледнат в учреждение на българин, след преминал от там манго. Да не си останем само с разрешението...

сичките

Президентът Оланд трябва да разчиства лайната на десния бивш френски президент. Ако иска да ви приобщи към Европа, трябва обаче да направи разграничение между цитаните ни и българските граждани. Едното няма нищо общо с другото. Не може насилници, обирджии, крадци и примитиви с мургав цвят на кожата да бъдат отъждествявани с трудовите български хора. Видя се, че дори 23 години фалшива дясна демокрация не можа да промени нещата, за намали броя на 2-та милиона цигани по нашите земи и да предотврати нашествието на катуните на Запад. Дребнобуржозната шарлатанска политика не е панацея на проблема. Няма решение на цитанския проблем, освен гета и изолация, както и реулиране броя на безделниците, живеещи единственно от детски помощи, без да се трудят.

Демокрацията в България не е дясна, а лява наложена от бкп-бсп, затова е толкова различна от западно европеиската.

Къде видя в България демокрация, че и дясна? Ти въобще, от къде ги знаеш тези думи? От партийното събрание в събота?

Тези наивници французите гласуваха за социалист ... Дали ще му стигнат седем години за да съсипе тази уредена държава?! Те са способни!!! :-)

Ама те не искат да работят, те искат да карат на социални помощи, да просят и ако може нещо да откраднат.

еи, ти дека броиш до 5...да даваш работа на моя манго-он до 10 мое да брои!!!

Ама вземете ги всичките! Хайде братя французи!

означава да мислите за всичко,вкл и от гледна точка на човешките права на французите,не само на ромите и българите ! ПО ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ВСЯКА ДЪРЖАВА Е ДЛЪЖНА ДА РЕАЛИЗИРА ПЪРВО СВОИТЕ ГРАЖДАНИ С ПРОФЕСИОНАЛНА И СОЦИАЛНА РЕАЛИЗАЦИЯ,ЗА ДА НЕ СА БЕЗРАБОТНИ И УМИРАЩИ ОТ МИЗЕРИЯ И ГЛАД,И АКО НЕ МОЖЕ -ДА СЕ ОБЪРНЕ ЗА МЕЖДУНАРОДНО СЪДЕЙСТВИЕ ! -прочетете човешките права за справка,вкл в международната част .Във Франция има недостиг на работни места за ниско-квалифицирани ,към които се числят и студентите,преди да се дипломират и да придобият професионални квалификации,и те протестираха относно това,че техните права на сезонна работа не са защитени,а се наемали нелегални,протестираха и лекари и сестри от здравеопазването преди много години,че най-честите им клиенти -проституиращите ,получават като тарифа за секс повече,отколкото лекарите за преглед,а нелегалните не внасят данъци и осигуровки,но консумират много ТАКСИ ИМА ЗА ВСЕКИ ЗАКОНЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ ,В РАЗВИТИТЕ ДЪРЖАВИ -това е такса за ЛИЦЕНЗ ИЛИ РЕГИСТРАЦИЯ,И ТЯ Е ГОДИШНА,така се поддържа ниво в законната професия

Haй-краткия виц:"Един циганин работил"

Как си? Добре!