Вече 37% от българите искат да работят в чужбина

Увеличава се броят на българите, които биха потърсили препитание извън граница. Те са вече 37%, 60 на сто от потенциалните емигранти нямат намерение да се върнат в България, сочи проучване за нагласите на хората да се установят в чужбина.

Обратно в новината

Коментари - Вече 37% от българите искат да работят в чужбина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

humfry

Въпреки всичко е хубаво да си спомняш какво си писала преди време. Доколкото си спомням се водеше за емигрантка и смяташе да се връщаш в България. А сега се оказва, че тепърва се готвиш да емигрираш. Хора, ходи ги разбери. Иначе в общи линии интелигентните решения винаги се водят за най-добри, но понякога от много размисли и страсти изпускаш влака.

humfry

Ми как няма да си намерят работа, не познавам чужденец, който да няма желание някой да му работи хем изгодно, хем без прекъсване и почивка, хем без да си знае и търси правата. Но въпреки всичко хората получават повече пари там и по-добри условия, където и да се намират, отколкото в България. Този процент реално е още по-голям, но най забавно ще стане, ако евентуално се премахнат повечето ограничения за работа на българи. Тогава в рамките на 3-4 години от България ще се изнесат 30%!

Защо да работя в България, след като за 3 месеца работа в Германия изкарвам достатъчно за да се излежавам през остатъка от годината тук. Освен това ще взимам пенсия от германия, нищожна за тамошния стандарт, но доста по-висока от максималната тук :) Нямам сметка да плащам данъци в България.

САМО 37%?? Категорично не вярвам!

Да работян където щат.Ние пък няма да работим тук.

Щом хора в пенсионна възраст тръгнаха да бягат.

Че то това българинът винаги го е искал.

Метро или улица се правят за няколко месеца, общество се гради с векове, а се руши за миг.

humfry

Браво! Ама и двамата знаем, че бъдещето не е розово.

Ех колко хубаво беше при сергея и доганя... всеки месец повишения на заплати и пенсии, остър недостиг на кадри - 0% безработица, то не бяха пътища, заводи... а децата - изучени, родителите спокойни и щастливи, нямаше престъпност ... на бензиностанциите пък - пълнеха колите без пари и по една кифла даваха за благодарност, че караш... за паркирането в центъра даваха по 5 евро на ден тока беше по 1 стотинка, а инфлацията беше отрицателна

добре му го каза!

много вярно,но и много жалко. Жалко за нашата красива страна,за нашите учители,за нашине родители,за нашето детство под изобилието за топлото слънце и безоблачно небе... Много жалко за всичко българско и родно.

Денят на Голямата Скръб е отдавна у Нас. ...Едва-ли ще отмине от само-себе-си.

37% В ЧУЖБИНА, А ОСТАНАЛИТЕ ПРИ СВЕТИ ПЕТЪР!

Премахнете плоския данък. Премахнете привилегиите на чиновниците в МВР и МО по 20 заплати и 50 дни отпуски. Хората не издържат в тази кочина. ТРЕНЧЕВ РАЗМЪРДАЙ СЕ. И стига с наши и Ваши в пенсиите. Повишете тавана и % увеличение за Всички. Хората са Обидени, Огорчени, Отчаяни, Обезверени, омерзени. Влезте в час. Положението е нетърпимо.

Споделям,много точно казано. Но и Тренчев е с тях,брато,никой не мисли за народа,има една опозиция,която само така се нарича и която за нищо не става,освен за плячкосване. Народът трябва да се събуди,трябва ни водач,но жалко че друг Левски все още не се е родил..

Плоския данък и привилегиите - ако те бъдат премахнати от някое правителство, значи се мисли за хората. Съгласна съм.

Съгласен съм с Вас и добавям- да се облагат с 10% входящите и изходящи преводи от/към офшорни компании, нека ги регистрират у нас да видим кой ги владее и как ще крият данъци. Това като за начало !

След над 3 год. герберасизъм едно е ясно, и тия са като ония, ако не още по-зле. Само клакьорски крясъци и възгласи, а Илия пак в тия. Метлата пак ще играе, рано или късно.

Единствената причина, пораади която предпочитам да работя в чужбина е нормалната администрация на напредналите държави. Не ее простотията на средата като цяло, не е ниската ставка или манталитета на клиента, който не знае какво иска в България. Администрацията е тази, която е непреодолимата тегоба на българската икономика. Зашото като поработя и овладея правилата на бизнеса, нормално е да поискам да заработя за себе си. Това е естествен прогрес за мен. Но казвам на администрацията, която е антибългарска, античовешка и крадлива, и подкупна. Ето за това предпочитам чужбина, защото там има правила да ти се помага да изхранваш старците и децата на държавата с данъци и правлата се спазват. Там знаят, че платиш ли данък, помагаш на народа си. В България болшеизмът все още кара хората да мразят предприемача и да му пречат. Сбъркания в главата. Оттам и бедността.

Герб разстреляха от упор българската икономика и още 2009 изхвърлиха на улицата над 1/2 милион българи без работа. До сега трайно безработните са надхвърлили над 1 милион. Лична отговорност за умишлената катастрофа трябва да се търси главно от Борисов, Плевнелиев и Дянков.

А хрумвало ли ти е, че това бяха фалшиви нискозаплатени работни места, които разни крадливи олигарси осигуряваха. Негласното им споразумение с държавата беше, че те ще крадът ДДС и няма да плащат осигуровки, а част от присвоеното ще дават за заплати. Типичен пример е Ковачки. Същото е с президентите на футболните клубове - даваха им да крадът, да осъществяват контрабанда, да не плащат и присвояват със заменки милиони, защото видите ли те подпомагали спорта.

Не му е хрумвало.

ти по-лошо здравеопазване и култура от сегашната да си виждал,а?Хрумвало ли ти е това на тебе?

време е мили балгари да станем и изметен от властта тази паслима греб, кояот ни източва кравта и обрича на студ, мизера и галад ... стани народе, недеи да спиш, няма кои друг да даоиде и да ти оправи положението, сам трибва да се погригиш *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колкото повече цигани и селяни останат в България. Токова умните и образовани хора ще са по-ценни, чудесно :).

грешно мислене ... умните и кадарнит еуспяват в чужбина ... тук остава цигани и оцхаинаи хора а това е пагубно ... рова води до регес ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Докъто управляват олигофрени в тази държава, просперитет няма да има за образованите хора.

Към този час може да се изпише цифрата 37,01 % , защото и дъщеря ми ще имигрира.Дадох всичко от себе си и тя получи висок ценз. Стана лекар-но не желае да работи за такива мизерни заплати и да живее в неуредена държава.Дай боже след време да се случи и на сина ми.

На Добър Път в новото Време за семейството-Ви, Колега/жке ! И не губете Взаимната чуваемост. Успех !!

Навярно искаш да кажеш Емигрира... а иначе ако е с бг "ценз" ще стигне най-много до мед. сестра или лаборантка. Всички знаем качеството на дипломите в бг

Не е лесно в чужбината. Но е за предпочитане пред родината. Опитайте!

България е в необявено извънредно положение, докарана до там от герб.

Колумб откри Америка за света,аз открих Америка за моето семейство.Невероятно красива и богата страна с усмихнати и трудолюбиви хора.Пожелавам на всеки да открие своята Америка!

Радостно е да Чуя и още един Свободен! (Недейте да позволявате да Ви/ви отнемат съня .)

И 100% да искат да работят в чужбина едва ли НА 10% ЩЕ ИМ ДАДАТ РАБОТА КАТО В БЪЛГАРИЯ /тоест да си клатят краката/.

humfry

Хората искат шанс, а не да си клатят краката. В България и шанса е с връзки, тоест лукс!

Желанието на неграмотни български бачкатори, за нула време да забогатеят в чужбина говори, че нашенци искат просто да се изсерат на метеното. Да зарежат опропастената си родна страна, да не искат сметка на десните грабители, да не се борят за правата си тук, да лишат децата си от родина и да плюят на традиции, история и национално достойнство. Това значи, че хунтата на пожарникарите и мутрите е спечелила борбата против разума на българите, превърнала е страната в пустиня, а животът ни - безсмислен и тъп. Тъп като кратуната на Борисов и кученцата му в МС и НС.

И какво стана? Бойко строи. Всеки ден открива пътища, пък ние заминаваме зад граница. И що така? Може би защото парите на България изтичат в чужбина и ние след тях. Е, кой ще пътува по тези пътища? Може би само Бойко и неговите мутри. Ами, да си ги плащат сами тогава! Защо трябва всички да плащаме за тях?

majmuncho

така си е! :) а и не виждам как така "искат" а не са го направили ... какво точно им пречи? не виждам някакви сериозни пречки! тези хора май до сега не са разбрали че светът вече е едно голямо сели и като искаш отиваш, после може да се преместиш, после на трето място ... може да се върнеш .. зависи как ти харесва ... проблеми кой знае какви няма ... но трябва да можеш да работиш като хората и да си отворен към света

ПРИ ТАКИВА СИНДИКАТИ, ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!!!

имаш грешка младеж- по ващо село така ли ви мамят.. че цените тук са по-високи..- и че ефекта е нулев... бих ти споменал примерно само за твоя пример с конкректни цифри- сега тук при нас динята е около ч2 стотинки ваши парти- ам съм сигурен че при вас не е дори толкоз- а е по скъпа ... има наистина разлика в някои цени - но сега е излишно да ти обяснявам ..- нещата не са така както повечето ги пишат... които си намери работа тук в чужбина , която наистина я може и е добър в нея- ще живее доста добре- да не кажа, дори прекрасно....- ако има шанса да не е уредена с посредници... които няма работа- е зле както е зле и в българия... тук просто е място за по-сериозните и амбицирани хора с квалификация и стаж по някаква спецялност.. -ето това е разковничето.. а останалото си е политичски лъжи и интриги...- не им вярваи...

тия са сбъркали- не е възможно само з7 !!! дали не са правили анкетата в народното събрание или в министерския съвет.. или пък в някое по голямо кметство- като софииското... моето скромно мнение - е че ако можеше да емигрира- биха избягали веднага над 75 процента от младите и над 50 от по-старите(20-40 и 40-60 g ) ам кои смее да каже истината там в българия върху пресата- има наложена цензура каквато дори и учителя на боико борисов- самия тодор живков не бе налагал... просто в западнала българия лошото не е само че живота е тежък- лошото е че алтернативата липсва -и няма никаква светлинка в тунела.. бъдещето там е на цигани и турци -както и на мафията завзела тотално и власт и всички органи на дърявата -и която никои скоро няма да извади оттам ............... !!!!!

нищо бе човек- ще се оправи тя твоята родина- само още един мандат даите на другаря с червен партиен билет- любимият ви премиер др. боико борисов- и после няма да имате проблеми... просто и ясно- няма да ви има и вас...- или измрели или изперкали....- само даите един шанс на тиквата- и ще ви претопи в турско-циганската мелачка за българи....- която доган създаде и за която само няколко хора се досещат какво и се пише.. четох някъде за някаква стратегия на дпс-герб-бсп... - значи първата крачка е да няма българи( да бъдат уморени или изгонени)... така -следващата - да вкарат малко(2-3 милиона) заселника от турция...- а третата - да станем провинция на турция с името- турски булгаристан... а за българите- няма шанс в българия- тях дори и евро-съюза ги е отписал... скоро някои тук ме пита-ам вашия офицялен език- турски или български е ????????????????? смятаи братко вече за ко иде реч!!!!! и всичко това благодарение на далаверката сключена между феса и тиквата...- аз ти давам българия- ти ми даи 8-10 години цялата наркомрея аз да си намая милионите и милярдите...- а тъпите булгаре- ще пасат трева кат нема ко да ядат...

В нашата РОДНА МАЙКА БЪЛГАРИЯ, едните от масата ще се изнесат зад граница, а другата ще измрат от рак и инфаркт, от притискане то и психически тормоз от страна на работодателите. Ще останат само пенсионерите и циганите. И когато и пенсионерите измрат, ще останат само циганите. Нищо против циганите, но само те се грижат за естествения прираст в тази държава.

ПО ОБЛАЦИТЕ КЪМ ДОМА От песента за облачето бяло аз пазя като блян една мечта, след време трудно, пусто опустяло, щастлив да зърна родните места. Прокуден съм от моята родина и скитам се немил-недраг в света, животът ми като торнадо мина, по облаците всеки ден чета. Но облачето бяло все го няма, къде ли е разперило крила, да го попитам за дома, за мама, в душата ми е вятър и мъгла. По облаците, като мен бездомни, чета нерадостната си съдба, летят те тъжни, малки и огромни, със слънцето във вечна са борба. Летя след тях и моля се на Бога, мечтата да се сбъдне изведнъж, дори и да летя пак да не мога, родината да видя като дъжд. Над родния си дом да се разпръсна, в земята да попия, в мене тя, от нея като феникс да възкръсна и с облаците пак да полетя. Бленувам със сърце осиротяло, над мен грамада облаци пълзи и песента за облачето бяло запявам в края чужди през сълзи.

Всеки разумен човек иска най доброто за децата си?Дано стане така че това да е България.

Това са прекрасни и верни коментари към една от най-актуалните теми на деня.Моят принос към нея е мисълта че сега хората бягат от родината си както и от кърджалииско време не са бягали.И почти всич ки там се чувстват по-добре където и да се намират и каквото и да работят.И втората мисъл - способнтите българи навсякъде успяват.Само не и в собствената си страна.

Време Е да Я Създадем !

страшно е да се живее в България тук ще останат само крадци мошенници фолк певици манекенки обслужвани от норкотрафиканти министри и профсъюзни деятели те последните обслужват министрите и политицитемъката на майките за изгубените деца е голяма но такава есъдбата на обикновенния българин

Процентът е по-голям. Никой не иска мизерия,престъпност и глад,на която сме подложени всекидневно.

А, Мончето Дянков,да чака данъци от 1,2 милиона прокудени от родината си, поради "икономическата" ни стабилност ! После-била празна хазната, нямало приходи. И се започва една офанзива за сваляне по 10 кожи от гърба на малкото застарели и останали на работа тук в България. По-големи безумници никога не са ни управлявали!

Целта на играта е да се разкарат Българите от България - сетне се вкарват имигранти от Китай, Филипините и Бангладеш - имигрантите са хем послушни, хем оборот ще правят щото трябва да плащат за всичко, хем винаги може да се отървеш от тях ..... Вие да не мислите. че незаменими Българи няма :)

Тъй де ! Ама то баш аслъ си е тъй и туй то !! ... По моите-скромни Книги : -- отнася се и за френци, и за ингилизи, и за американци, и за канадианци ... и т.н. и т.н. ( За марсианци -- извинете, засега само предполагам .) ... и малки и `големи` ...Пък и за `работодатели` ... Камо-ли за пишман-`управлятели` !!

две в едно - гепат наште имоти, продават ги на емигрантите, а после гепат имоти и от родните им БОРА БОРА И Т.Н.

МOрe !

България луди няма. Тук се продават за една обществена поръчка, за пет кила бело, за едно кило ракия и после си показват анаболните бицепси под юрганите на жените си, оригват се, пръдват за разкош и забравят, че иначе са се обявявали за опозиция. Тук опозицията е в тежък сценарий, писан дърварски от Борисов и Цветанов. Един надут дембел, който прилича на чичко от еднополова дружинка, със станишевски очилца, зад завесата е сол-ташак на Борисов, а под светлините на прожектора лъготи как щял да сваля правителството и да печели избори. Една пластмасова кривоуста европейска дама, която си мисли, че може да мине за Райна Княгиня, но с лепкави пръстчета брои пачките, докато мънка пред гражданите на България как ще ги води към сияйна победа, зад пердето Борисов вече я е хванал за потайната и работа, а Доган им свети. Един селско-диалектен телевизионен бос, който се пъчи, че не се бил продавал и е сбрал всякакви дебили в общ фронт, не пропуска да се хвали селяшки как Борисов му се обаждал сто пъти, но мълчи като щутка за подвизите си покрай руската писта и Трактора.

Точно сте описали посткомунистическата ни Родина! Ако не беше Хитлер, Сталин, после Димитров щяхме да сме там, където ни е мястото-в обетованата и Благословена България, където човека от село произвежда и храни тези, които му създават инструментите на труда. И щяхме пак да сме в първата 10-ятка по стандарт на живота. Но комунистите ги обявиха за "кулаци" и ги пратиха в Кремиковци и Перник, металурзи да стават. А в Червена Могила щеше да израстне световният машиностроителен гигант. Сега е ред на АЕЦ Белене, дето ще реши енергийните проблеми на света, и най-вече комисионните на БСП. БСП и СПИН са антихуманни. С/у СПИН-а лек не е измислен, но с/у БСП има-референдум и ЗАБРАНА!

Процента е по голям -тук става страшно за живеене.Стреса е огромен няма медицинска помощ мизерията е тотална.

А в gbg-то новината е с обратен знак. На кого да вярваме? За най-сигурно - на никого.

Жалко, но това е реалността.

Отговор на теста - "да"-не си платен списувател; -"не"-си платен списувател...

Положителните емоции са много важни за психичното здраве на индивида, особено ако същият е заставен да ЛЪЖЕ и МАЖЕ постоянно! Поражда се дълбок конфликт и перманентен стрес, който е източник на много смъртоносни заболявания...

Georgi

Абсолютно си прав! Щях да добавя, че това е валидно за напълно осъзнат индивид, със изградена ценностна система...Но видях думата "заставен" която в този случай казва всичко...

Нищо ново, даже и децата ни се ориентират да учат и да работят в чужбина! Тук няма оправия!!!

хахах висте си само новините от "държавата" з0 цигани пребиха полицаи :)))

Пък аз чакамновина "РОМ ПРЕБИ 30 МИЛИЦИОНЕРА"