Данев: Престъпници ще залеят България, ако няма работа

Ако не осигурим работа на нискоквалифицираната работна ръка, България ще бъде залята от престъпност. Никой не говори как да се осигури работа, а броят на тези хора в трудоспособна възраст расте. Гладът е по-силен от страха и когато хората са гладни, те стават престъпници.

Обратно в новината

Коментари - Данев: Престъпници ще залеят България, ако няма работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали скачахте за демокрация, нали трошахте оковите на Социализма. Изконни Ваши права бяхя отнети - безплатно здравеопазване, безплатно образование, право на труд и достойно заплащане. Сега всеки ТЪП ШЕФ ВИ ГРАБИ КАКТО СИ ИСКА!А децата Ви ще продължават да бягат в чужбина, Защото позволихте на малограмотни псевдо демократи да управляват държавата и ще продължават да ви ........както си искат.! ДА ВИ Е ЧЕСТИТА ДЕМОКРАЦИЯТА и БСП ВИ Е ВИНОВНА И ТУРЦИТЕ И НАЦИОНАЛИСТИТЕ. ВИНОВНИ СТЕ СИ ЕДИНСТВЕННО ВИЕ!

Нали преди 23 +45 години е било по-зле!?

Хора,събудете се и спрете да говорите глупости! Държавата наистина има вина ,но само за това че през тези близо 25г. всичко остана без контрол, съд и наказание за мафиотите- родни комунистически "бизнесмени"! Искам пълен списък с кредитните милионери,кой е гарантирал за тях за да могат да вземат милиони от банките,кои и колко заводи са купили, какво са направили с тях !!!! Едва тогава истината ще излезе наяве и всички ще разберат чие притежание са сега заводите и кой е виновен за състоянието им ! Данов да спре да се прави на интересен! Ха да видим какво е направил родният мутренски и комунистически "бизнес' със средните техници и машинните инженери до сега!Унищожиха ги, така както унищожиха заводите! Нали беше по-лесно да съсипеш и да разпродадеш за скрап една фабрика отколкото да се грижиш за нея и хората! Големият проблем е ,че тези мамини синчета получиха на тепсия всичко! Като другаря Станишев- без 1 ден трудов стаж- управляваме държава!За какво им е на младите да учат???Та на висшистите тези години 4,5 или 6 не се признават за трудов стаж! Половината поне да се зачитаха! И за какво да се напъва човек?За 400лв. по 8 часа на ден ,целия в стружки и масла??? Ааааа мевду другото, Другарят Данов нали щеше да си внася китайчета и виетнамчета да му работят във фабриките? Нещо не ги виждам да идват на талази и с ентусиазъм да се жертват за него!!!! Искам да знам с какво се ангажира другаря Данов и компания към тези млади хора,които ще учат за техници!!!!

Пък като е толкова притеснен за нискоквалифицираните хора/ бъдещи престъпници, да каже другаря Данов наемаме в нашите заводи 1000 човека за обща работа! Ама неееееее, държавата да му мисли! Искам да знам в колко борда и съвета на директори има участие този толкова милостив и загрижен човечец!

Къде са заводите? Кой ми открадна работното място? Кой ми окраде толкова години професионална подготовка и надежди? Откраднаха ни завода за твърди дискове в Стара Загора. Откраднаха ни завода за компютърна техника в Правец. Откраднаха ни завода за електроника във Велико Търново. Съсипаха завода за печатни платки в Пловдив, доведоха до вегетиране завода за печатни платки в Русе. Закриха и натрошиха на чакъл завода за дизелови двигатели във Варна, не работи ЛИАЗ - Мадара. Завода за селскостопанско машиностроене в Русе, ... хиляди по- малки и нр толкова високотехнологични заводи и фабрики. Къде да работим, че да не крадем? Господина дето ни праща да копаме картофи или за пастири да ходи да ги пасе той. Аз съм учил за нещо повече ...

Спомням си по времето на Луканов дзу в Стара загора имаше възможност да заработи с американски капитал по американска технология. Да , ама не. Нашите не се съгласиха. и резултатът е налице. Американците влязоха в Унгария , сега там има и работни места, и заплати и се отчисляват данъци. Но... трябва и акъл.

Към капацитет ако познаваше малко продукцията на ДЗУ щеше да знаеш че изнасяхме за Унгарците! Акъл имаше но демократи много затриха и този завод,както и електроника софия и т.н. да не изброявам

Това което казваш е истина! Списъкът е огромен допълвам Заводи за металорежещи машини в Сливен и Русе, Заводи за тежко машиностроене в Радомир и Русе, "Арсенал" и ВМЗ, където работят по 23 поколения от едно семейство все техници. На много хора не им е ясно, че добрият техник е като добрият лекар искат се знания и усет! Изречението: "Кат не си доволен от заплататазаминавай си, ша вземем от улицата друг" в машиностроителен завод, който претендира за ISO и други стандарти е ненормално!

В бързината не са ми се получили някои букви, а сега видях, че вместо "2,3 поколения" са "23 поколения" за което се извинявам! :)

Заводите ги дадохте на чужди инвеститори, а сега ги търсите. Хората си работят и си изнасят в чужбина.

Те точно там е проблема! Ако ги бяхме "дали" на чужди инвеститори германци, австрийци и т.н. друга песен щеше да е сега! Ама как да ги дадем на чужди??? Нашите "другари" с куфарчетата какво щяха да правят тогава?? Няма такзв вариант!

Задай си въпросите малко по-конкретно. Текста който си постнал не притежава логическа цялост. Визията ми за икономическо развитие на България не е тайна, ако това намекваш. "... изобщо нещо можеш ли да направиш?" Уат дъ фак??

този господинчо преди години говореше че 300лв заплати стигат и хората напускат БГ и той ще остане тук с циганите запя друга песен боклука мръсен

Не ,че се заяждам, но каво стана с правописа,нали бяхте пурист и последовател на Балан.След като над родината изгря демокрацията и пазарните взаимоотношения избуяха, чудно защо десетки хиляди хора намериха препитание в кофите за отпадъци.Сигурно е това символ на просперитет. Да внасяш "бейби" корнишони от Виетнам,готварска сол от Мароко,Израел,Беларус,но не от България.Но в замяна на това има десетки "Бентлита",Мазерати,Ферари и други свръх луксозни коли.Докато някои имат проблеми и липса на идеи как да похарчат огромни суми за мимолетни прищявки ,то други имат също проблем наример как да не умрат от глад и студ -това се нарича сраведливост и неолиберализъм.И още чудя какво стана с прославутите банани по Нова година ,които само тогава и то след редене на опашка можеше да купиш по време на тоталитаризма.От друга страна имаме едно огромно достижение повече от 350000 безработни

ЕвроКомисията е в процес на приемане на директива за забрана на неоникотиноидите - Neonicotinoid - .. Има сериозна научна обосновка че тези хербициди са виновни за намаляването на пчелните популации

kgb777kgb

Каквото и да каже Данов е лъжа и е написано на Позитано !!! Такъв плазмодии като този отдавна трябваше да е в затвора , в историята или на Фичка си Файчина !!!

Истинският страх на Данев и даневци не трябва да е от битовата престъпност, а от бунта на гладните!

kgb777kgb

Всичко , което си описал е вярно , но аз друго исках да кажа !!! А към твоите описания мога да ти добавя един "ферман" с некадърници , но има и неща които не зависят от теб !!! Някои ще ти напиша , други не ! НЕ КУПУВАМ в България ,автомобилни масла , прахове за пране , шампоани , сапуни , почистващи препарати ! Купувам дрехи от Германия и Австрия , обувки пак от там , и ако можеш и техниката / и бяла и черна / да си вкарваш сам най-добре !!! Не купувам от магазините , кисело мляко , сирене , кашкавал , колбаси / с ТОЧНО определени изключения / , нищо пакетирано / по възможност/ - списъкът е още много , много !!! Разбираш ли в какви идиоти НИ превърнаха гадните крадци , които ни управляваха до 2009 г. ??? Ако искаш да живееш с нормална храна и стоки , ставаш на маймуна !!!

вместо да съдят крадците които искат да се нахранят, да съдят тези които са ги лишили от работа и са превърнали хората в престъпници

ДАНЕВ,ТОВА ГО НАБИЙ В ГЛАВАТА НА ПОЖАРНИКАРЯ -СЛЪНЦЕ. НИЕ ОТДАВНА СИ ГО ЗНАЕМ.

Да питам:"Като 50 % от България се пресели в София, ние родените тук къде ще работим? Всеки ден Перник се установява в столицата, заемат се всички работни места от заселниците, съгласни и на минимални заплати-мами и тати пращат прасето, а НИЕ софиянците цървулите ли да им ЯДЕМ?

конкуренция на пазара на труда за същите пари работи по-качествено от "винкела" и гитиво

Данев , аз имам към 1 200 000 работници в 30 фабрики ... Бачкат яко, но и аз ги храня редовно - и есен и зиме и на пролет ... Защото Народа го е казал "Лоша пчела няма, има само лоши пчелари"

ама аз не съм пчела, уважаеми, господин пчелар

Възхитен съм ! ------ Ако позволите - не сте ли мааалко креативен с цифрите ? ;-)

Данев е прав, но има и много гладни квалифицирани специалисти, на които също трябва да се намери работа!!! При те са добре обучени и имат нужните познания, но т.н. частен бизнес у нас е в ръцете на неграмотни или малограмотни идиоти с мутренско възпитание!

Стамболийски ли?

много си се объркал петарчо ,за да просперира държавата тя трябва да бъде дисциплинирана и отговорна ,а хората се приспособяват според условията

Държавниците ни направиха всичко възможно да съсипят работещите предприятия - Само и само да ги няма или поне да не са държавни. Откраднаха ни работните места, личните инвестиции в образование и квалификаця. Надеждите ни.... Самата държава като ресурс изгуби не само квалифицираните си работници но и дисциплинираните си граждани. Предприятията ни може да работеха икономически не чак тплкова ефективно, но вкарваха свежи пари в страната. Може да работеха енергоемко, но имахме евтин ток, та беше евтин и за гражданите... Е как тоя притиснат отвсякъде народ няма да започне да краде?

Е, разни времена, разни опашки :) Сега висят по нощите за някакви айпади, поди и т.н.

kgb777kgb

Преди да се опитваш да обясняваш каквото и да е питай ги на колко години са !!! Установих , че тук е пълно с неграмотни полупубертети до 25 г. и слабограмотни социзделия над 60г. и двата вида за съжаление имат тежки проблеми с мисленето ! Като прибавиш към това МАСОВА принадлежност към Позитано , липса на всякакво желание да направиш нещо сам БЕЗ да ревеш и картинката се попълва !!! И още нещо да кажа - едни от най - големите тъпанари и некадърници , които познавам са с дипломи , ама ако ги "туриш" на тестовете на МЕНСА и 90 точки не могат да докарат !!! Та дипломите не решават проблема , важното е какво умее човек и как се справя САМ , знанието само може да помогне , но не и да замести !!!

За първи път съм съгласен със казаното от този господин.Абсолютно точно е фиксирал проблема.

Ако мислите,че ще избиват само нашите баби и дядовци по селата за 2 лв. дълбоко са лъжете.Хорото неизбежно ще се завърти и около Вас.Вие, управляващата шайка и такива като Вас си затварят очите пред престъпноста.Храните циганите, поите ги, само и само да гласуват за Вас.Разрушихте предприятията и ги продадохте на безценица и за скраб.Когато един ден стане инцидент с Ваше дете ли внук,тогава ще си скубите косите. При нас прехода никога няма да приключи.Не може шайка бандити, окрали трудът на хората да ми казват,че прехода е приключил.И на оня свят ще ви се търси отговорност задето съсипахте милата ми родина.

Явно е, че ти не си висшист. Защото ако беше щеше да знаеш, че каквото и да градиш, то първо се полагат основите. Основите на едно общество и неговата икономика са малките и средни предприятия и работниците. Трябва първо да има основно производство, за да дойде вече "висшист", който да оптимизира и развие това производство с идеите и разбиранията си. Не става да ковеш покрив, пък да нямаш основа.

Уважаеми г-н Данев,мисля,че е дошло времето и Вие да създадете партия.Политика от най-страшното -безработицата сред българите е популиска тема, от която могат да се спечелят много гласове-дерзайте.Аз обаче не ви вярвам,защото във вашия мандат Вие не направихте нищо друго освен констатации и добро положение в обществото.

Пристъпниците с бели якички са по- опасни от тези кокошкари.Нали заради тях сме та този хой.

Това е умишлен упадък на държавата и всички правителства от ерата на демокрацията до ден днешен работят ние да се превърнем в бананова република.Защо 99% от хранителните ни продукти са внос?Особено сладкарската индустрия работи единствено и само в интересите на Турция.Нямаме ли си хлебозаводи и специалисти технолози,а внасяме всякакви изделия от тази държава?Нямаме ли си земи,а внасяме всякакво ГМО плодове и зеленчуци,с които да тровим хората.Кажете го това на Иван Костов понеже сега сърбаме неговата попара понеже това е човека,които срина българската индустрия.Хората от Германия и Русия още помнят нашите консерви и трикотаж,но вече и да искаме не можем да ги произвеждаме заради този хубостник Костов.

Не говори глупости. До Костов държавата беше тотално опоскана. А сега е тотално продадена и отвътре /Заменки, промяна на статути, продажба на символични цени/. Сещай се. Костов го няма вече 12г. И не е само тай. Напъни си малко спомените.*

каква квалификация , какви 5 годишни техникуми , не виждате ли циганите как получават по 300 лв на дете за измислени болести ,какво да говорим повече , бегайте от тук , оттатък всичко е наред.

Затова ли нашите предци си оставиха костите и ляха кръв за тази прекрасна земя? За да бягаме и да се спасяваме поединично?

Явно да. Нали виждаш. Къде е борбата?

Mario Draganov

Я вземи си припомни Захарий Стоянов и пак кажи, че нашите предци са си оставяли костите! Живота си за Българската Свобода са жертвали една шепа хора. Народа се е криел! България е освободена заради геополитическите интереси на Русия, но разпокъсана и заради геополитическите интереси на останалите т.нар. велики сили. Четейки Захарий Стоянов напоследък, разбирам, че изобщо никога не сме се променяли. Такива сме си били винаги.

......Майка опита да удуши бебето си в болница...... заглавие от Дира.

Данев е прав. Не може да се кара и занапред, както до сега. Трябва да има в държавата индустрия. Селско стопанство. Не може всичко да се внася. ББ нали каза, че след като нямаме нещо ще си внесем. А ще изнасяме лекари. Все едно са агнета. Не може чужденци да ми продават нашата си вода на безумни цени, защото им плащаме и загубите. Не може чужденци да ни дерат за ток, който пак се произвежда от български централи. Не може. Но е факт, точно това. Не разбрахте ли, че ЕС не иска в България да се произвежда нищо. Ние трябва да сме 100% пазар за техните стоки. Вижте по магазините чии стоки се продават.

Първо се отрекоха от тия идеи, сетне грабиха 23 години, а сега ги прокарват пак същите идеи ... Разликата след 23 години е че като Висш Политработник Данев получаваше 1000 долара на месец, а сега като частник 1000 долара на ден ... и тоя изрод ми се прави на Учител - Будист ..

Всичко могат да строят Строителни войски - да речем за всяко младо семейство - дом, ифраструктура, селскостопански сгради и т.н ... Но няма политическо желание ! - ако аз вадя като строителен предприемач 100$ печалба на всеки 100$ построено от мен, ще бъда винаги противник на Трудови войски

А дали ще се намери някой да светне г-н Данев че една огромна част от прекратили бизнес е заради системния тормоз от всякакви службички (данъчни, пожарни, хеи, комисия за защита на потребители, трудова медицина и т.н.)! Хората се борят, борят, плащат глоби (в повечето случаи незаслужени), накрая им писва и теглят една майна на бизнеса си... И точно по тази причина ни заобикалят големите бизнеси, въпреки прекрасните (на хартия) данъчни условия!

Забравил си най-новата Комисия на Боклукчийската Кофа - за разделното събиране на отпадъци. Но да си призная - първият, който се появи да ме проверява за това, ще усети по главата си лопатата, с която ги събирам.

имаш един голям +

Точно така! Целта е да се закрият фирмите на обикновените хора, а да останат само т.н. "приближени на властта". Тогава, като монополисти, ще си правят каквото си искат - високи цени, ниско качество, но вече ще е късно и ще страдаме всички!

Точно тези представители на едрия капитал нямат интерес от средна, независима класа. Искат всички да работиме за 300 лева при робска експлоатация... Затова "службичките" тормозят малкия бизнес... Те и не смеят да закачат големите, щото може и бой да ядат.

Гладният човек не е престъпник - а е лице което действа при отбрана или самоотбрана - което е напълно законно!

Защо не дойдеш да си похапнеш на вилата ми в Кокаляне? Такава самоотбрана ще си направиш, че ще са ти нужни години, докато премине храненето ти със сламка.

Много интересно мнение. Поздравявам те за чувството за хумор, но все пак в него има голяма доза истина.

и един приятел много се хвалеше, ама като му влезли в двора през нощтта десетина човека така и не посмял да се покаже навън ... Жена му и децата с кучето все пак били вътре и не бил сигурен какво може да им се случи изневиделица ... Затова хайде стига грабене ами хората на които им е работа да създават работа на другите на които им е работа да работят да си вършат работата, щото при едни гладни бунтове или още малко оскотяване я камилата я камиларя.

И защо на висшистите трябва да им се гарантира работа , само за това , че са висшисти? На бай Симо гумаджията , да не би някой да му е гарантирал работата?

Ами не трябва да му е гарантирана работата на висшиста, ама и не трябва да работи за някой гумаджия с изгладени гънки, който да му краде трудеца, а сам той да не може и да си напише именцето!

Тогава висшиста да седи гладен. А бай Симо ще си похапва. Висшист, пък без работа!!!!!! Ха Ха . Смях. Тогава за какво учите бе, висшисти, за да създавате безработица?

Как пък точно му краде трудеца? Нали получава заплата за работата си? Пък и като си голям специалист и не си доволен от работата, намери си друга.

Ако нямаше кой да измисли и произведе автомобилната гума, бай Симо щеше още да поправя дървени каруци :)

АКО за всички висшисти имаше работа, нямаше да има безработица. АКО.

Преди 10 дни четох специално за Закон за Трудовата повинност и Стамболийски , докато го прекара е видял голям зор : - десните са го обявили че е социалист; - а предприемачите са го обвинили че Закона е против пазарната икономика .... Разбираш ли , че ако да речем Трудоваци строят детски градини и жилища за млади семейства , изчезва далверата на частната строителна фирма и банките които отпускат жилищни кредити при високи лихви :)

Има една нискоквалифицирана работна ръка, която в по-голямата си част не работи и се занимава с престъпления.... някъде около 240 души са...

Г-н Данев, хайде да си поправим поведението - стига с тая временна заетост! Дайте да обсъждаме постоянната ! Временните идват, вземат и толкова! Това е БЕЗПЕРСПЕКТИВНО

Не си прочел внимателно: Днев точно това казва, че с програмите за повременна заетос не се стига до ефестивна работа и намаляване на безработните. Този начин на заетост трябва да бъде сменена с постоянна! Аз искам да добавя, че освен за нискоквалифицирани е крайна необходимост да се мисли да хората над 45 годишна възраст, а след 50 год. вече са обречени на абсолютен глад - никой никъде не ги взема на аработа, а това са хора с опит!

Много си заблуден. Не трябва да търсим работа за човека. Трябва да се търси, човек за работата.

докато работодателите са по-тъпи от наемния труд - нещата не са надобре. И сега работя за един недоучен човечец, който само с калкулатор прави дребни сметки. Мозъците на държавата изтичат навън, така ще постъпя и с моите деца. Няма да допусна да работят за такива тъпоъгълници самовлюбени за стотинки!

като си толкова умен стани работодател, започни собствен бизнес. Много лесно е да гледаш в канчето на чорбаджията ама не ти стиска да започнеш собствен бизнес.

толкова умен къде са ти парите?

Проблема на гладните е , че искат да работят на бюро с Девет часов работен ден , пет дни в седмицата. Сори , трЕба и да се копа.

Нормално е всички да искат нормални условия на труд, не мислиш ли? Няма нищо лошо в 8-часов работен ден, който би трябвало да важи за всичко, без значение от дейността. А и по принцип копането е хубаво, само че да се извършва с модерна техника, иначе никой не го прави с мотики в 21 век. Е, поне ако искаш да си конкурентен, а не просто да копаш от ранна сутринт до късна вечер за един къшей хляб. Пък и Боко беше ясен, трябва всички IT-та да почват да копат компири!

Мой човек , ще ти кажа само едно: Ако ДНЕС, един IT специалист не може да си намери работа, той си е заслужил работата като "копач". Де да бях IT кадър , но не съм. Другото ,което ти гарантирам е , че не съм гладен и не се оплаквам от професията и заплащането.

Еми сега си ядеш банани на воля, само че и сега в малките населени места (разбирай селца и малки градове) ги гледат само на реклама в най добрият случаи при цена от почти 3 лева на килограм! А за нова кола или жилище не знам, колко хора могат да извадят едни 30 или 50 хиляди лева за да си ги позволят! Така че да сега има голям избор на стоки ,но нямат финансов ресурс хората за да си ги позволят!Така че реално за тези 23 години абсолютно нищо не се е променило -просто преминахме от едната крайност в другата!

Спокойно поемете дъх.Грешката е защото много ме боли зъб, но и аз съм си полуграмотен.Но ако желаете може да поговорим за уравненията на Хойзенберг и константата на Планк въпреки , че и те не са ми силната страна.Не по-доре за критериите за устойчивост на реактивни системи.За сега край отивам на зъбар/ пардон на зъболекар/.А Вие я по-добре направете 200-300лиц.оп.,че ще Ви се сплеска задника

За мързела не съм съгласна,защото личн аз търся работа ,но няма резултат,когато съм била заета и аз така съм си мислила..

Затова е и приказката - "Сит на гладен не вярва.". Не е случайна!

Не може, а ще!

В България няма глад. Има мързел.

Сещам се за девиза над един немски концентрационен лагер "Работата те прави свободен" "Arbeit macht frei!" Доста сте циничен. Аз мисля, че ще усетите глада скоро!

Ето това е герб,ГЛАД,ПРЕСТЪПНОСТ,МУТРИ,НАРКОТИЦИ,БУДА И БУДАЛИ

Радвам се на гладните ман.али!

Утре ако ти отарашат къщата(апартамента) , пак ли ще си радостен ????

Ако не беше ГЕРБ след БСП, щеше да видиш глад. Така нищо не можа да видиш. А БСП и ДПС бяха засилили България към помийната яма, както само комунисти могат. Спомням си кога успяха до край - виденовото правителство. На тези не им стигна една година, за да докарат до онова дередже Бългаиря, понеже влизането в ЕС изсипа тон жълтици в хазната. Ако не беше това влизане, подготвено то Костов и царя, щяхме за 2 години да видим сценария "Виденов". То си и пролича: от 2008 спадд в икономиката. Харчене по 200 милиона на седмица в навечерерието на световната криза. Скрити задължения към бизнеса, неотразени в държавния баланс (углавно престъпление по моите критерии). Спрени финансирания от ЕС. Пълен администратиен блок за бизнеса с изключение на няколко десетки спекулиращи партийни фирми. Нула рпавосъдие. Всичко това днес е в движение напред, само дебилната инерция от комунистическите поразии забавят до голяма степен. Но въпреки това става.

Въпрос на още един мандат на ГЕРБ и пак ще се повтори "Виденовата зима". Моля се само да не е зима а лято ,за да оцелеем!

Тоя мазен данев веднага трябва да бъде сменен и на негово място назначена млада експертка! Той не градивната политика на Правителството и Лично на Него.

К'во да пра'им с дребния и средния бизнес? А не е ли време и той сам за себе си нещо да направи ?!?!? Да си купи малко интеУект ако му не стига. Да даде некой лев и да наеме по-грамотни ако намери. Дефицит на интелигентни работници е настъпил и ще се задълбочава. Плащайте!