”Комерсант”: Ако Путин не дойде за ”Южен поток”, Плевнелиев отива в Москва

Ако руският държавен глава не дойде в София, тогава българският президент Росен Плевнелиев може да отлети за Москва, пише онлайн изданието на вестник "Комерсант" в материал, озаглавен "Борисов предизвика Владимир Путин", цитиран от в. "Преса".

Обратно в новината

Коментари - ”Комерсант”: Ако Путин не дойде за ”Южен поток”, Плевнелиев отива в Москва | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия и Турция се сдърпаха за самолета, и не се знае, какво ще реши Путин. Тръбата трябва да мине през турската зона, а сега вече едно на ум какво ще стане. с построяването и. Турция при някакви си обстоятелства може да спре достъпа до своята икономическа зона, и тогава какво става. То Путин може и да некацне в София, защото нямат много време за обмисляне. Ще има нови планове от къде да мине, и колко ще струва. Руснаците трябва да се съгласят по тръбата да минава и газ от други страни производителки. За България не коментирам, то е ясно. Построяването на тръбата се заплита доста, но в крайна сметка би трябвало да удоволетворява всички малко или много нейното построяване /евентуално решение по голям капацитет???/. Сега са наред геополитическите цакания. Ние си траем! Виж им капата па им крой акъла?

"Южен Поток" ще заобиколи Българя и ще мине през Румъния! Проекта за "Южен Поток" като вариант през Румъния бе разработен веднага след като ген.Бойко Борисов взе властта у нас! Руснаците са били информирани от САЩ за намеренията на Б.Борисов да спре всички три енергетични проекта.

леле путин как ще се уплаши от гойко, плевника и вдянков. направо ще се разтрепери и ще си накриви капата от десната страна на левата. ма тия нашите са смешковци. германия подписа бързо и сръчно договора за тръбата през балтийско море, а тия тука се правят на гоуеми и се дуят като жабоци.

и каква ще я свърши плямпалиев в Русия ? тя е президентска , а България епарламентарна република .

Повече от сигурно е, че ген.Бойко Борисов търси начин да угоди на 100% на исканията на САЩ, да елиминира всички сериозни проекти в Енергетиката ни свързани с Руски фирми. България и народът ни от това ще обеднеят повече, от колкото обедняха до сега през управлението на ген.Бойко Борисов, но важното е, че той така ще ни го обясни, че ще го приемем едва ли не като спасение от нещо имагинерно, несъществуващо, но което би било по-лошо! Лично той, Иван Костов и Мартин Димитров имат най-вероятно подготвени от САЩ за тази цел огромни бонуси, защото се стараят с цялата си същност и душа за ликвидиране на българската енергетика и предоставяне на доминацията в нея на САЩ! Съдба! Душа да им е яка на младите хора, оставащи да живеят в този пущинак - България.

Трябва да сме готови да откажем Южен поток. Стига са ни унижавали! Поне знаем, че Русия ще загуби многократно повече. От 1.01.2013 ще ги застигне новата директива на ЕС и тръбата ще се ползва от всички, които пожелаят!

Факт е,че само КОСТОВ бе независим и се съобразяваше само с българските интереси.

Костов независим? Стига вицове. Всички знаем как му помогнаха от вън да гепи държавата и да я раздаде после. Точно този мавър не ми го хвали.

Мислех си, че след поредицата нещастници, които имахме за президенти, който и да дойде, ще е по-добър от тях. Но за пореден път съм проявил наивност, такъв смешник, като Плевнелиев още не сме имали. Как другарят Плевнелиев ще отиде в Москва без да го поканят? И то при положение, че се изцепи преди време, че той пътува само на запад? Може би ще обиколи Земята, за да стигне до Москва? Така и така трябва да направи една почивка в САЩ да го инструктират какво да говори с Путин.

ББ определено се вживява в ролята на дон Корлеоне. Всяка сутрин си започва деня с гледане на избрани моменти. Забележете как пунктира кръстника. То не е стойката, начина на говорене, как си държи главата. Само ББ не е дон Корлеоне и Путин не е един от фамилията Корлеоне, да му идва, когато мутрата пожелае.

"ЕЛАТЕ ВИЕ, ДА НЕ ДОЙДЕМ НИЕ..." P.S. (перефраза на мотото на застрахователна компания от близкото минало ;-)

Боко ти хубаво си пътник, ама защо обричаш и нас... най-вероятно защото сме били толкова тъпи да те изберем ще си отговоря сам...

Дребните кучета, когато са в близост до стопанина си,си позволяват да лаят предизвикателно,защото очакват при необходимост защита, а също награда и одобрение за вярната служба.Та и Бойко като тях пълзи пред Ердоган и всеки западен политик,колкото и да ощетяват и унижават България, но се опитва да се зъби на Русия,защото очаква похвала от западните господари и фесовете без да го е еня какво струва това на нещастната ни страна.

Нещо му става на нашия премиер. Той за себе си ли мисли или за държавата. Като не дойде Путин и той ще откаже "Южен поток" и приходите от него , но може да взема от пенсионери и дребни вложители 120 мил. лева. Пълно изпростяване на премиер и правителство. Колкото по-рано си заминат, толкова по-добре. Некадърност, продажност и високомерие- това е обсебило нашите управници.

А други няма ли отидат с Плевналиев??? НАЛИ ИМАШЕ МЕРАКЛИИ ОТ МИНИСТРИТЕ ДА НАПЛЯСКАТ ПУТИН???СЕГА КОЙ И КОГА ЩЕ ГО НАПЛЯСКА????

Нещо става или правителството е откачило или журналистите лъжат.

И двете. Южен поток няма да има.Както и Бургас-Александруполис.АЕЦ няма да има. Козлодуй се затваря. Ще има ничия територия с шистов газ да износ и покрита с огледала. Гледали сте мнтого американски филми на любимата им тема след третата световна война.

Да,да разбира се журналистите са виновни-как правителството, не дай боже бойко.

А, бе бате Бойко-Гойко, а не искаш ли утре слънцето да дойде и да ти се поклони, а ...... май си седнал с "руска баба Меца", заедно, дренки да ядеш , а ..... Аре бегай бе "какаваньець храбрый" .... !