17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ми се иска някой от специалистите по навиване на волан да се пробват да навият волан на автобус от същият клас !

как бсп мурзилките защитават фирмата превозвач или просто мразят нормалните жени, които не са умопомрачени цербери като курнелията

Истината е че виновен е ШОФЬОРЪТ на автобуса...... Говорел по телефона и се бил облегнал на волана..... Автобусът се отклонява в платното на лекия автомобил.. както се случва често.........при удара шофьорът на автобуса се стряска и завива рязко на дясно....... Не е овладял превозното средство и резултатите са видими........

Утре може по невнимание да чукнеш с мотоциклета някоя цистерна 30 тона, той завърти рязко господ знае защо, да се удари и избухне в населено място ....е горко му на мотоциклетиста

Най напред трябва да се доказе версията за удар в предно ляво колело- предна част. Удар от реното по предна част на колелото която е 22 сантиметра от 13 метра автобус се доказва лесно. По реното трябва да има смачкана част с нанесен каучук ОТГОРЕ- НАДОЛУ. Освен това поради обратното предавателно число от червяка към волана за да се извърти воланът усилието трябва да е бавно и постоянно, което е невъзможно. Силен удар би счупил кормилните щанги. Има ли такива счупени? Обаче Гл Ком ММ каза, че контактът е някъде между двата моста. Защо обаче се крие дясната част на реното?- има какво да се крие и защо.Целта е да се придаде по-голяма тежест на вината на шоферката. С действията си тя безспорно е предизвикала катастрофата ,като водачът на буса се е сепнал , изпаднал е в стресово състояние, което на всеки може да се случи и е тръгнал да бяга вдясно завъртял е и волана надясно при което е излязъл от асфалта, тръгнал е по наклона ,опитал се е да излезе отново на асфалта като върти ляв волан и тогава се е обърнал. Това , че бусът накрая е останал с колела надясно не означава, че в момента на обръщането са били в същото положение , а не наляво, защото бусът се е влачил в обърнато положение доста метри. всичко може да докаже експертизата ако е обективна. Намесят ли се много пари в обектива, парите ще определят какъв ще е изводът. Досега загинали Бог да ги прости, и ранени дано се оправят напълно. В бъдеще някой трябва да плаща. И зависи каква вина и на кого ще бъде приписана.

здравословното състояние на онея 26 човека от автобуса също не е цветущо, особено на 6 от тях. Заради тая овца, дето съжалявала. Съжалявала ли е преди да прави глупостите, когато е зад волана?

волан, особено на автобус, не се "НАВИВА", когато се движиш с 90 км/ч!!! също е ясно, че един живот струва повече от 10 лева, сумата с която можеше всеки един пострадал да е невредим или само с леки наранявания, ако беше закопчан!

Това е подигравка с паметта на загиналите невинни хора и с техните близки.Тази пияница до ден два ще напусне България,както много такива като нея

от всяко дърво свирка не става 999.но свирки кола купуват я бмв а може и мерцедес.това сте вие мъжете дето много приказвате.я си кажете честно кой ги купува лъскавите колички. после ние сме били патки

тази на свирка не ми прилича, но нищо не се казва за фирмата превозвач, която има инцидент за пореден път, и този шофьор, като гледаш колко е шофьор ааааа, айде стига по български, ако на мястото на тази жена беше, дъщеря ти, жена ти, майка ти или приятелка, какво песен щеше да пиеш, тъпак!!!!

връбника няма нито едно от изброените, той е от лошия материал - комунистически фекалофашист

Всички шофьорки като ревнат и веднага им опрощават всичко. За справка водачката на БМВ в Пловдив, която помете 10 автомобила, пияна и дрогирана, опита се да се укрие, пусната под гаранция защото ревала и съжалявала. Прокурора женкар! Женкарска държава!

Нека експертите да започнат дебата СЕГА! Очаквам най-знаещите и можещите да се изкажат като последна инстанция, като истински знаещи и можещи експерти в ПТП!

Жената носи основната и главна вина за загиналите 6 души!!! Ако тази жена не е изпреварвала изобщо няма да се е случило това което се е случило, всички останали нямат никаква вина!!! Неправилна преценка на ситуацията, но всеки трябва да си носи последствията!!! Тя и нейната маневра са причина за катастрофата и за жертвите!!! След като е виновна категорично за маневрата и за бутането на автобуса, а от тук и за загинали 6 души, трябва да си понесе тежкото наказание!!! Защо се е бутнала наляво към автобуса, а не на дясно, за да избегне сблъсъка!!! Някой от тука изказалите се защо не отговори на този въпрос? Явно не я бива за шофьор!!! То от всяко дърво свирка не става!!!

Корекция: Защо се е бутнала надясно към автобуса, а не наляво, за да избегне сблъсъка!!!

Наляво е мантинела, надясно е автобус. Мислиш ли, че някой ще тръгне да се бута в едното или другото ей така... Има си експертни комисии, те ще се изкажат, не бързайте да слагате присъди!

Ако вместо пъпчив тинейджър беше по-голям и имаше книжка щеше да знаеш, че при всяко изпреварване на камион или рейс с лека кола, има зона с ниско налягане причинено от въздушния поток, с последваща зона с високо налягане. Това предизвиква всмукване на леката кола към изпреварваното превозно средство и последващо изхвърляне към мантинелата. Колкото са по-близки скоростите, толкова по-силно е разклащането на колата. Насрещен вятър може да засили още повече ефекта. Грешка първа е да отпуснеш газта. Това само ще увеличи криволиченето наляво надясно. Грешка втора е изпреварвания да почва да върти като луд волана и сам да се катурне. Достатъчно е само да си задържи посоката и леко да подаде газ и дори няма да го усети удара. Грешка трета е всички да са без колани, защото им пречили и прочие глупости. Много по-голяма е грешката на "професионалния шофьор". И вместо да се търсят причините защо автобуси и без удар се обръщат в канавките, се сочи с пръст удобната жертва. Нещастен случай.

Ами ще я пуснат я, какво толкоз е станало? 6 умрели и 20 ранени.... Друго си е да заловиш кметица в момент на взимане на подкуп, при това да я закопчаеш насред улицата и да броиш пред очите на медиите подкупа в брой дето си била поискала от един ама мнооого голям и безизвестен стратегически инвеститор! Друго си е спор няма!

Сега трябва да намерят и шофьора на автобуса,че и той има да отговаря на въпроси.

Нали отначало казваше че се е навела да си оправя радиото ама след това адвокатите я подучиха да не говори истината а да си измисля някакви фантасмагории като кметицата на младост .

Фирмата собственик на автобуса е Юнион-Ивкони, съсобственик на фирмата е Ивайло Константинов до скоро и управител на фирмата , сега депутат от ГЕРБ. Разбира се че шофьорката на Реното Таскова е виновна за катастрофата.

А човекът до нея КАКВО Е ПРАВИЛ???

Возил се е.

Каквото и да е правил, СЕГА ЛЪЖЕ.

Извършваш престъпление, при което загиват повече от 1 човека. Вкарват те в съда, разреваваш се(щото така трябва или адвокатът така те е посъветвал), извиняваш се(между другото), макар да ти е все тая, правиш се на болен и хоп - отърваваш кожляка!!!

фирма превозвач вместо да плати 10 лева на колан, плаща 10 лева на трол :))

Хайде еврогейците да си представят следната картинка: Карате си (камион, тир, влосипед, каквото дойде) и срещу вас кола. Колата срещу вас изведнъж тръгва да се забива във вас и вие инстинктивно навивате да избегнете сблъсъка, при което отивате в канавката и детето ви/ жена ви/ майка ви/ баба ви/ или егото ви умират. Е мама му стара, вие ли сте виновен или кифлата дето е тръгнала към вас? Да, виновна е. Да, виновен е и шофьора на автобуса. Ма не може някой да ми разказва врели некипели как младата девойка разбираш ли била онеправдана. Доживотен... Нейната безотговорност е довела до инцидент с 6 жертви, не една а 6.... И вие дето я защитавате, не сте наред. Нещо сериозно ви е увредено в психиката.

Всеки трябва да бъде наказан според деянието, което е извършил. Несправедливо ще е да и се преписват 6 трупа на тая кифла!

Не е справедливо да го отнесе само тя за 6 загинали, след като са виновни и шофьора на автобуса и пътниците без колани.

А ти защо реши, че е виновен шофьора на автобуса????

Защото с неправилна реакция е обърнал автобуса в канавката. Защото, съвместно с фирмата презовзач, не са задължили пътниците да си сложат коланите.

Я си представи следната картинка, караш си кола и велосипедист се блъска в предната ти гума. Ще обърне ли колата ти? Имаш 3 минути да изчислиш...

Категорично няма да обърне колата. Велосипедиста ще се размаже като гнидапри сблъсъка

значи едното е навлизане в насрещното, а другото е раязко навиване на волан, защото он се уплашил, виновна е майка ти, че те е родила толкова тъпа и злобна!

И ти не си от най умните Утре може по невнимание да чукнеш леко с колело някоя цистерна 30 тона, той завърти лязко и да се удари и избухне в населено място ....е горко му на колоездача

"Според Кокинов лек автомобил трудно може да изтласка автобус, ако шофьорът му не е завъртял волана" - даа, Кокинов ... Но: 1. АКО се окаже, че информацията за удар на Реното по предното ляво колело на автобуса е вярна и 2. АКО се окаже, че за беда колелото е УДАРЕНО в ПРЕДНАТА МУ ЧАСТ, не е необходимо шофьорът да е въртял волана вдясно - ТАКЪВ УДАР е предостатъчен автобусът да се насочи САМО ОТ НЕГО вдясно. Злото - така или иначе, вече невъзвратимо се е случило и сега просто е наложително да се дочакат резултатите от експертизите, за да се се разбере кой и какво.

Ти или тоя дето ги разправя тия глупости за хидравлика чували ли сте?! Единствено и само воланът може да завърти гумите в някоя посока, за да се стигне до това поради външна намеса то рейката първо трябва да се счупи, ако рейката е здрава значи гумите са следвали реакциите на шофьора!

BajMihal

Хидравликата може и да не издържи на удар от 1 тон. Затова има експертизи. Ще почакаме, ще видим.

никой не е ударил хидравликата, бе, момче! колелото на автобуса даже не беше изкривено!! айде стига глупости! он сам призна, че навил воланът НАЛЯВО. хайде се качи ти на автобус, засили го и ти с 90 км/ч и НАВИЙ воланът така рязко, посоката е без значение...

Я следващия път запали двигателя и тогава пробвай да въртиш гумите на кола с хидравлика. Не се исхвърляй така неподговтен, че ставаш за смях!

Значи, хидравликата БЕТОН, бомба да я удари, нищо й няма, ако шофьорът не разреши, а рейката одобри. Шофьорът казал, че врътнал волана ВЛЯВО. Снимката на обърнатия автобус показва ЛЯВО ПРЕДНО колело, насочено (завъртяно) ВДЯСНО. Рейката и хидравликата засега се правят, че нищо няма ... Казус ... Само на мъртвите вече им е все едно кое как е станало.

проста мурзилка си, личи ти ако колата беше виновна, автобусът щеше да се е обърнал на лявата си страна, не на дясната

Кръшнала е към автобуса по невнимания и оня в опит да избегне удара инстинктивно е навил геврека надясно и право в канавката! Жалко за жертвите и момичето, но тя е само предпоставка за инцидента не причинител, просто няма как тя да избута рейса, камоли да преобърен рейса, та то нямаше никакви сериозни следи от удар по лявата част на рейса, този е трябвало да държи здраво волана и да натисне спирачки не да се опитва да избягва неизбежното, не знам кой и как ги учат да шофират, но на магистрала с такава скорост не се правят никакви резки движения, особено с автобус, на който центъра на тежеста е толкова високо! Караш напред и ако не можеш да спреш мачкаш и това е, всеки опит за резки маневри е с фатален край!

Абсолютно! Неправилна маневра на шофьора на автобуса, по механизма, който си описал е причината за толкова жертви. Тая кифла само е забърсала автобуса по-грубичко. Ако автобусаджията беше държал прав курс на движение сега щеше да има единствено изкривени ламарини, а не трупове...

Би трябвало съдиите, които задържат в ареста невинни хора да си плащат, да бъдат глобявани...солено! За какво държаха тази жена цяла седмица в затвора /ареста/? Да я съдят, но какво ще докажа? Един тон кола преместила двайсет тона автобус! Глупости! И да нямаше аварийна лента, автобусът не би помръднал! Та сега този съдя да го сложат една седмица в ареста, да види какво е! Абсолютно същото е и с кмета на Младост, г-жа Иванчева! Защо е нужно да стои в ареста? Затова, че размаза ГЕРБ на изборите!?

“... По думите му по-нататък във времето следствието може би ще установи независимо съпричиняване...“ Това е ясно на всеки колега- адвокат, обаче се чудя- как така кокинов станал колега- адвокат, при положение, че в качеството си на градски прокурор пропагандираше индиректно правоприложението в България на ...талионното право- по казуса с октай енимехмедов... Изобщо- защо кокинов се вписа в САК? САК да не би да е последен пристан на всеки бивш магистрат, който е излязъл или е изхвърлен от магистратското си място? И после се чудите защо има всякакви хора в САК и най- вече- лица с меко казано, странен морал...

Сега остава и крадлата Иванчева да пуснат и всички трябва да се изнасяме от тази продажна територия

нищо чудно, но първо трябва да се разплаче---

трябва да се разплаче както цецко цачев на дебат за президент

"като е накланяла колата в различни посоки"... вие, драскчи неграмотни, може само да накланяте други неща в различни посоки жената може да е предизвикала птп-то, но не тя е обърнала автобуса, а неадекватната реакция на шофьора.

Не я сравнявайте с онази кифла с джипа, пияна и надрусана, с древна професия! Това, което стана с тази жена, може да се случи на всеки от отворковците тук. Жалко за загиналите, но тази жена не е убиец, това е нещастен случай! Изчакайте да стане ясно какво е предизвикало случая. Да няма изненадани. Но, приемайки за истина факта, че тя е причината, пак не сте прави да злобеете във форума. Приятен ден на всички!

Интересно ако твой роднина беше загинал такива ли еврогейски глупости щеше да плещиш.

Ако твой роднина е загинал, върху първият набеден ли ще си изсипеш омразата? Няма ли да изчакаш да разбереш кой каква е направил при тази катастрофа?

защо никой не протестира пред народното събрание, да се задължат всички автобуси, бусове и ванове да имат предпазни колани? само това би предотвратило толкова жертви при следващ такъв инцидент. а автобусите на юнион-а сами си се обръщат, и без 10 пъти по-леко мпс да ги е докоснало едвам едвам...

Ей много сте ми сладки такива индивиди бе! На всеки се случва , нещастен случай и дрън-днън ярена. Щото според теб излиза така, бития бит, еб---я еб-н, а умрелите, тях Бог да ги прости и толкоз! Да ама не е така!

Не случайно си имаме най-корумпираната съдебна с-ма в ЕС! Кихаш съответните парички на мушмуроците с тоги и може да се окаже че не тя а 10-е коли са я ударели подред!

Какво разкайване, какви пет лева?! Хора са загубили близки заради тази мърша... Да гние в затвора за масово убийство...

тая "мърша" е нормален човек, за разлика от теб!

Правилно са я пуснали! Няма как едно изгнило Рено да обърне пълен автобус. Няма как. Фирмата на автобусите просто се чудят как да си измият ръцете за пореден път с някой беззащитен. Няма я Юнион да плаща обезщетения на пострадалите и на близките на загиналите. Хитри са те, хитри и зад гърба им седи политическа партия. За това тая нещастна женица я набедиха и нищо чудно дори да я осъдят накрая. 90% от автобусните катастрофи през последните години са на тая фирма. До сега те все не са виновни!

Ти ако си шофьор нямаше да напишеш подобна глупост . Сети се ако с реното е нацелила предна лява гума - дали няма да предизвика ПТП-то !

Ако беше ударила предна лява гума на автобуса при 95 км/час, както писаха, щеше да стане такова меле, а от това "Рено" и паперим нямаше да остане. От снимките се виждаше, че автобусът е ударен в ламарината отстрани. А един професионален шофьор, който отговаря за 50 пътници, трябва да умее да компенсира с управлението един такъв удар. При не толкова честите си пътувания в страната с автобус, напоследък ползвам само "Юнион Ивкони". С какъвто и техен автобус да съм пътувал, никой нямаше монтирани предпазни колани (това по повод на коментара за несъвестните пътници в автобусите).

Хора, това не е нормална държава- момичето в Пловдив, което потроши 10 коли - 20 000 лева гаранция, а тук 6 човешки живота и 20 пострадали - 5 000 лева гаранция, а Стависки е с условна присъда - при смърт на 1 човек и кома на друг - Емануела Горсова. Май мерим с двоен аршин, нали? Не желая лошо на никой, обаче нали всички са равни пред закона, или бъркам?

Мда, за шесторно убийство пускат под гаранция от ... 5000лв?!?!?!? А за едни евентуални 70000евро подкуп, дето никой не ги е виждал - холивудски екшън?! Не ѝ желая лошо на момичето, неволна грешка е направила, но нека не кара кола повече !!!

Има съучастие в този инцидент...шофьора на автобуса, фирмата и самоте пътници без колани

Мда, но е в България и ще се отърве с условна присъда, навярно... А иначе човек, участвал в произшествие с шест смъртни случая и частично признал вина, дали има голяма вероятност да се укрие?!