Експерти искат да се въведе регистър на психично болните

Да бъде създаден регистър на психично болните, но данните в него да не са общодостъпни, а да служат само на медиците и експертите. Това искане ще представи пред депутатите в парламента идната седмица националният консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова.

Обратно в новината

Коментари - Експерти искат да се въведе регистър на психично болните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То щом са психопати ,то означава че са инвалиди.Какво му остава на инвалид в нашето общество,освен да се хвърли под някой мост.За да се направи списък означава да се знае колко от нас са инвалиди ,а не да се гледа на нас като тумори .Европа не вижда ли къде отиват помощите за инвалидите българи или си затваря очите пред това което ние днес искаме от властта.Искаме да работим ,за да не тежим на своите приятели и роднини.Искаме макар и малкото живот който ни остава да бъдем полезни,а не само да се сещат за нас когато идват избори.Иначе ще изглежда ,че помощите за нас отиват в нечии джоб на олигарсите на деня!

Толерантни сте,Цв, към всички престъпници и нетолерантни- към потърпевшите от деянията им.

данните ще трябва да са общодостъпни за да има смисъл и този регистър трябваше да е готов, преди да се спре финансирането на лудниците. обществото е ощетено по безпардонен начин при взимането на поредица от идиотски решения. да се направи подобен регистър са необходими 3 души, които знаят какво правят и след 20 - 35 работни часа може да се започне със задаването на данни в актуално време. Цветанов е прост човек, простено му е да не се сеща, че болестите не се "толерират", те се лекуват и е съвсем нормално това да не се случва за сметка на обществената сигурност.

Много скромна цифра70 000!Десет картотеки да направите ако не дадете работа и достойни заплати само ще пълните психиятриите с болни и неудобни.Голяма пазарна ниша се отваря за психо докторите!

До 2001 г. имаше някаква система в здравеопазването! След това направиха реформата и въведоха здравна каса и здравни пътеки. Сега, който си позволи да боледува от нещо, различно от "здравна пътека" медицината е безсилна и се оправя сам. Най-важното е да не пушите в затворени обществени заведения! А психично болните са безвредни за вашето здраве!

sisko663

Добре е да се направи картотека. Ще бъде удобно за всички. Как да няма подготвени и обучени хора за работа с психично болните, толкова специалисти завършват социални профили, но искат да работят на бюро. Във Велико Търново, соц.служба за работа с деца в неравностойно положение по цял ден седи в скайп, фейсбук или пазаруват в хранителни вериги през работно време.

Взимате гласувалите за Плевнелиев и имате списък на ментално ощетените и откровенно лудите в държавата. След това експертите ще трябва да ги отделят, но все пак е някакво начало.