Проверяват за изтичане на лични данни от НАП

На електронната поща на определени медии е получен линк, от който може да се изтеглят файлове, за които се твърди, че принадлежат на МФ

Обратно в новината

Коментари - Проверяват за изтичане на лични данни от НАП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там на ръководни длъжности в НАП (IT дирекцията) са само "селяни" некадърни, продажници,и срежу допълнително заплащане трият или дават всичко . Бъдете сигурни, че цялата база данни на всички граждани барабар със сканираните лични карти отдавна е изтекла поне на 100 места.

изнасяния на информация (това е изнасяне, не е хакване) за пореден път доказват слабите ръководители на IT дирекцията в НАП, а може да са изкарали някои лев допълнително

Ето част от резултатите от това да сложиш некадърници и анцузи да те управляват 10 години..

Белия хакер е победен от черната нинджа , а черната нинджа от Барни Ръбал ! Калинки ни управляват и малко султанки и цецки !

Дали пък зад тези удари не стоят хора от опозицията целящи да докопат властта на всяка цена?!? Щом са обиждали и правителството,явно има връзка с опозицията,както и с руски хакери от вън... Пълно разследване на случая и затвор за виновниците трябва,ама ме съмнява,че отново всичко ще се замете,защото тук всичко е пълен бардак!

Ще ограбят отново хората с пари, както навремето, и отново ще се завършим

Нищо изненадващо! Всички държавни системи са пълна аматьорщина сътворена от разни псевдо-специалисти с голям процент от тях с зависимост към алкохола. Няма как да наемат адекватни програмисти, защото се плащат смешни заплати и съответно се наемат смешни работници. Цялата държава тъне в мизерия. Само се краде и микро далаверки навсякъде из държавната структура...

Но като го събират да го пазят, щото моите уважения към тях, ама като са допуснали всичко това да се случи май вече министъра на финансите следва да си потърси по подходящо поприще. Това е на ионален, повтарям НАЦИОНАЛЕН скандал и за това вече се носи политическа отговорност.

По е интересно какво събират НАП за нас. Те са като ЦРУ. Ракетьорска група за удар върху нормалните хора. Значи събират и данни кой е играл хазарт. Ама то си е моя работа къде играя хазарт и колко печеля. Значи, ако губя от хазарта или ако губя от нещо друго НАП няма да ми признае този разход и да ми приспадне от данъците, но виж като печеля са първи на вратата. И какво правят с данъците от вас -крадат ги. Вие искахте ли да бъдат вложени парите в Граф Игнатиев или в Ф-хх самолети или в лоши огради или в по-високи заплати за народните представители или по-високи заплати на НАП? Просто питам. Та НАП разследват хората, а пък на циганите , мутрите и хората от правителството апартаментите, къщите и колите не виждат. НАП виждат обаче неиздадена касова бележка за 1 лев. --- странно

Там на ръководни длъжности са само некадърници и продажници. Бъдете сигурни, че цялата база данни на всички граждани барабар със сканираните лични карти отдавна е изтекла поне на 100 места. И не са само от НАП, МВР, ЕСГРАОН и още каквито се сетите агенции. НИКОЙ не отговаря за сигурността на събираните данни на гражданите. А дори и да съберат някой отдел, към някое министерство, от хора по киберсигурност той пак ще е от некадърници.

А НАП искат да имат все повече и повече, накрая на цяла БГ данните в нета. Трагедия.

Миналата година Търговският Регистър и Имотният Регистър бяха подложени на "профилактика"от управляващите ни Калинки.Тази година НАП. Българският народ доказва,че колкото повече се подиграваш с него,токова повече му харесва, иначе да е измел крадливата политическата класа. Другият вариянт е Стокхолмски синдром.

тепърва почват да изтичат данни от разградения двор България !!!!!!!

А защо няма данни как масово се осигуряват хората на минимални заплати, останалото в плик ? Мафия.

Аз съм учуден, че у нас все още има нещо за източване.. ;)))

Това,че са пробили НАП не е важно.Истински същественото е,че Мария Габриел е еврокомисар по цифровизацията.Е,с такива кадри начело,такива резултати.А хакерите ни казаха - Царят е гол.

Ебати GDPR-а! Всичко си е по старому,Но ние сме си виновни с подписванетона десетки "Съласия".

"Проверяват" изтичане на данни! Ха ха!Те изтекли, че вече не останали, ама те проверявали! Според мен трябва не да проверяват, а да арестуват - от Калинките до последния министър и техния шеф!

... изнасяния на информация (това е изнасяне, не е хакване) за пореден път доказват - колко лошо е - всичко да е електронно и цифрово. Няма нищо по-сигурно от "хартият"а, защото нея НЕ можеш да я "хакнеш", а да я "изнесеш" физически няма да можеш, защото е обемна. А сега - една флашка от 10 лв в джобчето и туто-финито...

Аха и за всяка дейност свързана с администрацията ще чакаш по 1 месец.

бързаш ? Бързата работа - срам за майстора! Бързата кучка - слепи ги ражда! Още поговорки да изброявам ли ?

Те тоа не мое а бъде! При толкоз суперкомпутри у даржавата и толкоз "специалисти"/калинки у администрациата - невазможно! Неко го КЛАТИ - правителствуто МУ де ;) И вземете веке да ги уволните всичките чистачки от министерствата бре - само пакости правят на Вожда :)

А данните на шайката дали са вътре?

Ниските заплати дават резултат, един кадърен ИТ на запад може да взема към 15 000 EUR, няма как да се забие в държавната администрация да работи за 600-800лв.

Няма такива заплати в НАП за ИТ специалистите към 2000 лв. са.

Може и 2000 да е, 2005 ми б

2005 mi bq

2000 пак не са кой знае какво.

отдавна НЕ са няккава голяма тайна, тъй като ги вписваш на много места и ги има на много места...

Някой младши специалист ще да е виновен. Като за надписаните субсидии. Несъвършенство в закона.

Егати и държавата. Разобличителя

Да не би да сте подвързали неправилно суперкомпютъра - обратно по указание на Данаил Кирилов с обратните файлове!

са царе на кражбите, "разбиването", "влизането с взлом"... много много ги е яд, че 70% предпочитан да НЕ гласуват, да в никакъв случай да не си дадат гласа на Олигархията

Като добавим, че фирмите са длъжни да подават в НАП цялата информация за поръчки, доставки, клиенти, цени и т.н. ...

Да не можеш да защитиш данните на цял един народ...това е скандал, който трябва да завърши с оставки на най-високо ниво и съдебно преследване! Но ще видите, как ще извъртят нещата нашите управници!

Това управление, тази НАПАСТ ОТ КАЛИНКИ е тотална щета.

Оставка на целия парламент.....Търсят се кадърни хора....30 години стигат

до 45 има още.

Да продължават да държат служителите, отговорни за това, на смешни заплати. Колкото им плащат толкова ги е грижа за сигурността на данните.

Ако това наистина е вярно - това е срив в доверието към държавата . Спирам да декларирам доходи - ония , където живее години в чужд апартамент без наем , няма капацитет да ги опази. А иначе нови касови апарати , глоби , мародерство с дребния бизнес ...

Когато некадърници са заели топли държавни служби в програмирането,истински кадърните им разказват играта.

И за какво му е на истински кадърния тази топла държавна служба? За топлата държавна служба истински кадърните не се кандидатират, остава да наемат некадърници.

Няма как кадърен ИТ да стои на заплата от 800лв (като завърших даже ми б)

Ей това csv е невъзможно за разбиване! Добре, че не е rar и вътре csv, че това си направо невъзможно!

И от тук ще изкарат пари другарите от ГЕРБ. Джакпот.

Сега г-н Горанов в спешен порядък ще ни заубеждава, че е нужно да платим някой и друг милион, за да гарантира сигурността на сървърите на НАП. Безобразни, необразовани и алчни службаши / но от верната партия/.

А Борисов ще иска още един суперкомпютър да пази неграмотната администрация от хакери. За оставки не се говори.

Ние в Пресцентъра на Партията за българия нямаме нищо общо с иазтичането на лични данни. За тях е виновна Съпротивата, която Ние не познаваме!

Както и друг път съм коментирал.....Разграден двор...Несвършващ Апетит за Пари това е нап

от 5-ата колона нямат почивен ден... От две години дестабилизират всичко, което могат!

бесерастите са пълна измет, Ама герберастите сте по-гадни. ако знаехме преди години, че сте един дол червиви дренки, друго щеше да е. Ама вас много ви бива в лъжите и мимикриите. коментирай пробива в националната сигурност, гражданино за европейско развитие.

Последните мислещи те поздравяват, Цезаре! Стига мимикрия и пародии на уж защити, грпижи, обучения и т.н., започнете да работите качествено, да мислите, да сътворите нещо и да не чакате месечния цикъл аванс - заплата. Като първа стъпка - не сечете коментари и не се крийте от страх за мижавия си хлебец, не слушайте чиновници-сухари и апаратчици, но мислете, дайте нещо от себе си - не е страшно. Ще се почувствате свободни и ще се издигнете в очите си.

Рано са се сетили...

А пък великите институции и медии не могат да отворят един csv файл. Потресаваща неграмотност, некадърност, престъпна бих я нарекъл. Викат "работата продължава". Язък, че се рекламираме с висококвалифицираните си айти специалисти... но кадърен човек ще иде ли да работи в държавната администрация за 500 лв?

Искаш ли да ти дам едни CSV файл, пък ти да ми кажеш какво има в него?

Дай го

Айде давай го. Знаеш ли как се праща мейл и как се прикача файл?

CSV означава comma-separated values, демек стойности,данни разделени със запетаи. Таласъмен, това което си качил не е csv файл. Означава 1 до 3 тримесечие на 2015 + сумарно натрупване на периода. Прилича на част от оборотна ведомост или нещо свързано с икономика, защото в инженерните специалности не правим такива слепи сборове.

Всяко първо число е сбор от следващите две, четвърти от пето и шесто и т.н. Не е оборотна ведомост обаче.

3евзек

До "аз": CTRL+C в отворен с Excel CSV файл не копира запетайките. Сега сам виждаш за какво си се заял. Не е ведомост, но са реални числа от публично достъпен файл.

3евзек

С или без запетайките, ако не ти кажа, че става дума за размер на внос и износ към ЕС, трети страни и двете взети заедно, просто няма как да се сетиш.

че то си е сигурно

Интересно е на кои медии са изпратени данните, до тук знаем на Прокопиев - Капитал, защо ли...? Май идват избори и пак ще громят ГЕРБ, кой с каквото може...

Ако бяха ги изпратили на близ и пиг нямаше да е толкова интересно. Нямаше и да знаем се.

3евзек

Пиг доказано могат да пазят тайна.

Няма теч, а сигурно Наско ги е шитнал за да си изплати заема от 100 000 евро

не сте написали, че това идва от т.н. Уикилийкс и подписа на на оня Асандж, стои вътре! Цитата: """Правителството ви е бавноразвиващо се. Състоянието на киберсигурността ви е пародийно", пишат още авторите на мейла, който завършва с цитат на основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, както и с призив за освобождаването му."" Тоя Асандж отдавна има подозрения, че руско-масонско мекере! Т.е. отново имаме руско хакване! подривната дейност продължава! И пак си давайте данните по сайтове, фейзбуци и т.н. и пак си инсталирайте ШПИОНСКАТА ПРОГРАМА - КАСПЕРСКИ!

правителството е неразвиващо се. киберсигурност нямаме.

Ако в 21 век тия от НАП още ползват БД в CSV формат, Томислав Дончев да подава оставка и да влиза в затвора! Какво електронно правителство, какви пет лева?

Значи ние плащаме данъци, а вие не ни пазите личните данни, видяхте ли защо хората ви лъжат и ще продължават, явно хората не си дават сметка за сериозността на това, което се е случило, но то ще има последствия, наказание е да си българин, България направи и невъзможното гражданите да я намразят!

Най-големия хакер е Търговският регистър. Там има данни на всички членове на търговските дружества - като започнем от ЕГН, адрес ,лична карта и кой какви доходи е декларирал. Не е нужно да си вещ в ИТ , за да са добереш до тези данни.