Здравното министерство започна проверка в ”Софиямед”

Здравното министерство е назначило проверка в частната болница "Софиямед", където акушерка нанесе побой над новородената Никол.

Обратно в новината

Коментари - Здравното министерство започна проверка в ”Софиямед” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А изобщо някой замислял ли се е какви ще са последиците за детето след такива тежки удари по главата и дали ще живее нормално?!

Какъв медицински персонал бе хора?! От години в медицинските колежи и университети приемат кандидати с 3-ки на изпитите и докато завършат само плащат за оценки различни от 2!!!Това,което излиза от този колеж(университет) медицинско лице ли е според вас? И този урод изобщо да не се опитват да го изкарват временно не наред умствено,че този цирк е до болка познат и изтъркан.Максимална присъда за това същество,което не мога да нареча ЖЕНА.Да съдят и болницата,ако наистина това е практика за 24 часови смени.

Да-да-да-а... Държавата е лош, много лош стопанин... Частникът обаче е за пример... Като "Софиямед"...

Доколкото разбирам от думите на психолозите това поведение е напълно очаквано то е провокирано от дългите часове работа .Директора и от отдел човешки ресурси за знаели за потенциалната опасност но водени от жажда за печалби за толерирали издевателството над човешката психика чрез заставянето да се работи извънредно.Това е всеобща практика в България от страх хората да не останат без работа си мълчат а последиците са катастрофални.

Москов, докога ще правите проверки с предизвестен край? Мога да те посъветвам да провериш следното (ако ти стиска!): - откъде пазарджиклията Тиков има верига от болници, една от които е Софиямед (жокер - ДПС) - как е възможно в Токуда абсолютно всеки да доплаща под формата на дарение, при условие, че това е абсолютно забранено като си подписал договор с НЗОК и си се съгласил с нейните цени ( жокер Сербезов - бивш висш червен функционер, довел Торао Токуда и му обяснил, че в България можеш да правиш каквото си поискаш, ако платиш на съответните хора!)

Трябва здравна политика в полза на населението! Казах в полза! Не, във вреда за здравето! Казах на населението! Не, на заведенията за хран... за медицински услуги! Казах политика! Не, реформи!

Мили пишещи, посещавам често тази болница защото личният ми лекар е там. Какво да Ви кажа. Има много добри лекари подчертавам лекари, всичко останало доценти ,професори,началници на отделения и там други титли са кръгла нула.Вечно се подиграват с хората и нямам това, нямам онова платете си и се започва една да откачиш.Няма оплаквания от лекарите мога да кажа дори,че с удоволствие ходя при тях. Но като се наложи да се направят по специализирани прегледи и джоба ми остава празен. Да не говоря за спешната помощ , там няма такава всичко се плаща, такса, изследвания, снимки плащаш.Безплатна спешна помощ ама друг път. Да не говорим за деца няма а са длъжни ако личният ти лекар е там. Да не говори,че на помощ имаш право от 20 часа защото договора бил така подписан преди това стоиш и чакаш доктора да си си отвори личната поща да си отговори и прочие.

Плащането,драга,тепърва предстои.С тези лимити.

За съжаление това не е практика само в тази болница и в Токуда и в Света Екатерина - поне в тези двете ми се е налаголо. От Военна ме изгониха като куче, защото не съм била служител на МВР напр. При доцент за дете на 12 г. си платих 100 лв. за изследвания, защото направленията свършили. за резонанси да не говорим какви са цифри. Иначе за децата е "безплатно" и си плащам по 2000 лв. здравни осигуровки на година. Не правя разлика в обслужването на 300 лв. и осигуряващ се на 2000 лв., защото няма такава. Докато няма разлики в обслужването според плащанете, няма как да има реформа.

Тази жена нее луда.Товаса целенасочени премерени действия което ми говори че несе случва за първи път.

И аз така мисля! Като я гледах все едно това е метода да млъкне бебето. Не и е за първи път !

Съжалявам,че гледах видеото! Сега не ми излизат от съзнанието тези сцени, като филм на ужасите...

Гледах само началото, повече не можах да понеса. Наистина е СТРАШНО! Тази жена определено е луда.

гледах публикувания онлайн запис ,от въпросната нощ.СТРАШНО Е!

Да се изземат и по-стари записи и сигурно ще лъснат и други ужаси и на това чудовище. Не може някой(от управата) да не гледа от време на време записите от тези камери и ако има нещо такова е да е премълчава -служебна тайна

СТИГА С ТИЯ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ!На който не му изнася напуска!Само не я оправдавайте!Това е най-неподходящия момент да се споменават възнагражденията!

Сега е моментът.Скоро може и да е късно.

Излиза, че парите определят дали сме хора или не! Ами, че то 90% от българите живеят в недоимък, но съм сигурна, че едва ли ще се намерят други желаещи да си го изкарват на бебета. Това противоречи на всякакви инстинкти заложени в човешкия вид, особено в жените. Крайно време е да се разбере какво има по архивираните записи от същата камера - това прецедент ли е или своеобразна терапия на насъбрания стрес.

Само да попитам, тази Софиямед, не е Софиянски? Не я ли основаха Софиянски, Костов и Божков?

Не, твърди се че е на Бойко Пенков-настоящ зам.министър на здравеопазването.

Видях записа. И ме втресе. Не знам, кое е по-отвратително - действията на мърлата или начинът, по който медиите предложиха новината. Медицината е особена материя, там е невъзможно реална проверка или установяване на доказателства. Напр., как е минало едно раждане или операция, впоследствие може да се съди само по документи, защото никой не е в състояние да върне времето назад. А в документите може да се пишат неща, които не са се случвали или да не се напишат други, които са се случили. Единственият начин е самокнотрол, който е възможен само с работа в ЕКИП. Никога да не се допуска само едно единствено лице да провежда грижи и лечение, без участието на останалите! Така лекарите са коректив на работата на мед. сестри и акушерки, те са коректив на работата на лекарите, тяхен коректив пък са санитарките. Недопустимо е лекарят да назначава на сестрата, без да е обяснил причините за нуждата от манипулацията. Недопустимо е сестрата да дежури без лекар в отделението. Недопустимо е да липсва санитар, който във всеки момент да оказва техническа помощ. Практика е, лекарят да общува с болните насаме, без никакъв свидетел за хода на разговора, което създава условия за хипердиагностика, излишни (но доходни) манипулации и нерегламентирани финансови уговорки. Практика е, в частните болници една сестра да дежури в няколко отделения, без лекар. Практика е санитарите да работят почасово и в по-голямото време да няма, кой да изтича до телефона да повика помощ докато сестрата работи край болния. Докато оправданията на МЗ са, че няма финансова възможност да се организира пълноценна медицинска услуга, хората ще страдат, ще недоволстват и ще стигат до саморазправа. Защото пациентът не е длъжен да знае медицина, но той понася на собствен гръб издевателствата на "здравната" политика.

Какъв самоконтрол ? Медицинският персонал с по-нисък статус е агресивен към беззащитните . Моето дете посещава 2 СДЯ - ясла и ми се оплака ,че медицинската сестра го млати с юмрук по главата . Поисках й обяснение - тя каза , че детего си измисля и се връцна . След това моето дете беше непрекъснато наказвано от нея да стои право в ъгъла с гръб към децата и стаята . Едвам се сдържам .......изрод мръсен !

И вие какво направихте по въпроса (освен че говорихте със сестрата)? Тази ясла директор няма ли? В полицията не подадохте ли жалба? Детето ви защо продължи да посещава разни ясла? Нека да позная: защото никой нищо няма да направи, защото нямате пари за частна ясла и т.н., не мога да си представя какви биха ви били оправданията в тази ситуация. Но изхода от ситуацията е един: така се възпитават роби. Детето ви ще го бият и в детската градина, и в училище, и на работа. Не буквално, разбира се...

Оставка продажнико оставка.Вече с празни приказки не минаваш и няма кой да ти повярва след като половин година лъга като дърт циганин докато си пълнеше офшорните сметки.ОСТАВКА и съд,а след това и затвор за корумпирани бивши комунисти като тебе!

Целта на Москов е пренасочване на пациентите от Софиямед към Токуда! Жалка история!

Поредната оставка няма да промени здравната политика на държавата. Следващият министър ще продължи да прави "реформи" и да налива от пусто в празно.

Чак толкова слаб,корумпиран и лъжлив министър не сме имали.Мястото му е в затвора не в министерството.Този надмина дори деси тъпото,а оная нямаше дори медицинско образование.

с бебето е пуснат в пик. Трябват здрави нерви...ако можете гледайте първите и последните минути.

Тази София Мед е страшна кочина. Лакомите собственици притискат лекарите да лъжат пациентите, да поставят фалшиви диагнози, даже да правят операции за несъществуващи заболявания само и само да има повече оборот и пари. Който лекар окаже съпротива да прави такива престъпни нередности, веднага е отстраняван за " слаби финансови резултати". Примерите са десетки. Например един чудесен хирург- д-р Близнашки беше отстранен за слаби финансови резултати, като че става въпрос за по- малко продадени кебабчета, а не за живота на пациентите. Основен проблем не само за тази болница е липса на контрол върху КАЧЕСТВОТО на оказваните услуги. Никой не се интересува от това( освен потърпевшите пациенти), проверките от Здравната Каса и от МЗ са формални и са винаги въху документите- какво е написано там, къде е пропусната процедура, запетая, и прочие глупости което няма нищо общо с качеството на лечението. Докога ще продължава това безобразие?!

единствения до сега здравен министър който говори предимно по политически теми вместо по теми на здравната реформа с която се афишира.Нито един журналист не го пита по съществото ,сроковете на реформата...нито по това защо нещата се влошават. И малкото което се казва по тази реформа от страна на министерството е казано по тв от заместници на Москов,а не лично от него....той е над нещата. Крайно време е да избере здравен министър ли ще бъде или нещо друго.

Всички които работят в частни болници ,работят и в дьржавни.т.е. трябва да се проверява дали има още един трудов договор и истината ще льсне.

Да се реже до кокъл!!!!

Поработи малко върху правописа си!След това казвай каквото имаш да казваш!

Г-н Москов само с проверки и празни приказки няма да стане.Докато на средния медицински персонал и на доста лекари се налага да работят на по 2-3 места за да съберат една заплата така ще бъде.Не може цената на един час нощен труд в болница да бъде един лв, хората да работят по 36 часа без почивка и да се очаква да бъдат всеотдайни .Ще има и бърнаут и психиатрични заболявания и дехуманизация.Вместо да преливате от пусто в празно остойностете нормално медицинските услуги, така както е в цяла Европа

ела да ти платя здравните за 30 години назад

Тоя след като лайа глупости по телевизията, не е ли време да си по4ине малко?

Когато се издава лиценз на една болница не се ли изисква справка за броя на персонала? Ако има толкова регистрирани пътеки по здравна каса, както пише в сайта на болницата, би трябвало да има осигурен персонал с работно време според изискванията на кодекса на труда. Ако няма достатъчно персонал някой, на който това му е работата би трябвало да отнеме правото на болницата да извършва лечение по тези пътеки, но не! Дано се публикува списъка на собствениците на Софиямед, за да стане кристално ясно защо правила и внезапни проверки няма и няма и да има.Тъй като това е състояние не от вчера, къде е гаранцията, че това не се е случвало и друг път, но просто последствията не са били толкова тежки ?

Не мога да приема, че една жена, която е посветила живота си на това да изражда бебета и да се грижи за тях - е мразела професията си. По-скоро смятам, че тя не е издържала на напрежението. Не е издържала на непрофесионализма и липсата на толерантност в българските работодатели. Може би тази 20 часова смяна е била върхът, който тя е могла да понесе. И после всичко й е притъмняло...

И щом и е притъмняло може да убива 4-дневно бебе. Гледах видеото, не издържах до края, потресаващо е! Това е едно малко бебенце, нищо не оправдава това насилие.

Въпроса е колко пъти и е притъмнявало,колко бебета е удряла преди този случай. Зад привидно милата жена стои един психопат...

Къде гледахте видеото?

Гугъл и ще видите, че на всеки празник тази жена е била на работа - първото бебе за 2012 изродено от нея, правила е лекции за бъдещи майки, а болницата в която е работила е на бивш зам.министър на здравеопазването - там е родила в началото на февруари и дъщерята на Фъндъкова. Мисля, че е бил занижен контролът върху болницата, поради тесните връзки на бившия зам. министър на здравеопазването със структурите, които би следвало да го контролират. Просто случая с неупражняване на контрол се повтаря, така както и с шофьора който прегази Петьо. Как е възможно 24 часа да дежуриш, когато ОПАЗВАШ крехък човешки живот. Ако това е продължавало с месеци, това е довело до пълно изтощение - физическо и психическо на жената.

Болницата не е на бивш зам министър. Болницата е собственост на МИхаил Тиков. Директор е бил бивш и сегашен зам министър.

Никакво изтощение не може да бъде причина за такава жестокост прилагана в продължение на три часа над това бебе. Как не се изтощи да го бие. Погледни очите на тази акушерка- поглед на хищна птица. Вероятно не го прави за първи път- жестовете и са добре премерени да нанасят болка без да убиват. От записа се вижда как нанася удари и когато вече бебето не плаче от нанесените му удари.

Е като не е издържала да шамароса работодателя си,или поне да му се опълчи!Не се опитвайте да я разберете моля,твърде цинично е!Като не е издържала да беше отишла да се наспи както правят вси4ки медицински работници,това по щях да го разбера.

А дали щеше да имаш същия толеранс, ако твоето дете утре е в-креватчето под грижите на такъв изверг?Я да помислиш, щото другя песен ще запееш

За разлика от тия хора, аз знам какво е презерватив! Така че ти да мълчиш!

Москов, отиди и прегледай това дете! Имай предвид, че хематом и оток на мозъка, новороденото може да получи и по време на раждането! Може това да е причината да не е изписано на 3-тия ден. Ако на 3-тия ден е било удряно с ръка, шише, душено или изпуснато, травмите щяха да са други и да се описват по друг начин от лекарите и съответно, предадени за разпространение в медиите с други думи.

Има едночасово видео, идиот!

Аз съм бил в тази болница и останах много доволен.Чисто, вежлив персонал, има ресторант на нормални цени.

Чак сега ли?

Егати врявата за нищо. Спрете да се въдите като зайци и ще ви стига и време, и персонал и всичко и няма да се стига до такива инциденти! Вместо да мрънкате за някакъв си частен случай, дайте на хората дето се блъскат на тая работа малко стимул - по-добри условия, по-добро заплащане и т.н. - наболели проблеми на цялото ни здравеопазване в момента!

"Егати врявата за нищо"...ти си мъртва душа,баце..

И защо ако смея да попитам? С какво една безразсъдна запетайка, по нищо различаваща се от маймуна, заслужава човешки права и такава патардия да се вдига и чак "убийство"?? С какво едно новородено, за което природно не е сигурно ще оживее ли или не, да заслужава повече внимание и права от един средностатистически човек, който се бъхти на работа, плаща безумията на държавата, има личност, може да ходи, говори и т.н. и какво получава, не дай боже инсулт или инфаркт и загива на място понеже всички са заети с някакви си бебета!? Кой е луд да ражда в такава държава и такъв свят!?? По вашата логика, трябва да има затвор с размерите на Ню Йорк пълен с жени направили аборти, както и лекарите извършили процедурата! Писна ми всеки ден се гърми и скачат защитници на кучета, котки, бебета, цигани и МОЛ-ови кретени, а за нормалните хора на никой не му пука. Да, здравеопазването ни е под всякаква критика, но се концентрирайте на важните неща, където има много по-широко засягащи проблеми отколкото някакви врещящи мекотели!

Ситуацията в държавата е такава, че подобни случаи само ще зачестяват! "Работещите бедни" - хора, които търчат на работа, за която получават такива малки пари, че с тях не могат да се издържат, все по-често ще изтрещяват, виждайки как мутри и мутреси се вихрят навсякъде в скъпи коли, газят всичко наред ... Някакви парцалеси без образование и квалификация ,само защото са се съблекли на някакво "популярно шоу" и "реалити-формат" с многобройна аудитория, пращаща СМСи за простотии като луда, забогатяват за един месец, печелят "награди", конкурси и прочие, прославят се още повече и печелят още повече ... без да допринасят нищо добро, но сеейки все повече простотия и чалгарщина ... Как да не превъртиш?! Жената е останала вдовица, не е хукнала да си търси "чичко-паричко", гледала е деца сама и с една заплата на акушерка в епохата на прехода, пътувала е всеки ден до София, оставала е в още една смяна, а неясните собственици на тази частна болница са се обогатявали и на неин гръб включително, докато тя е получавала само заплахи, че ако не остане, ако не зареже собствените си деца, за да "запушва дупки" в графика, ще я уволнят ... За тези дежурства, които са изнурителни, те получават по лев и половина - за нощно, което е позор! Позор за "организаторите" на медицинската помощ, "връзките с обществеността", разните любовници и връзкарки, за които винаги се намира начин да получават повече пари от просто работещите по 36 часа, които след това не почиват вкъщи, а се впрягат за "женската домашна смяна" ... Не оправдавам никого, нито самата акушерка, нито лекарите, или тези, дето е трябвало да следят на камерите какво става - за какво иначе са "охранителните камери" в залата, ако никой не ги поглежда?! Просто се опитвам да си обясня ужасната случка ... Горкото дете, дано да се оправи и да не развива епилепсии и пр. по-късно, което не е много вероятно, за съжаление ...

не я оправдавай,нищо не може да оправдае насилие над едно бебе на 4 дни,защо не отиде да се бие с началниците си,ами посяга на невръстното бебе,защото е с признаци на садизъм тази "акушерка".....

Много сте права !!!Защо винаги виждаме следствието а не причините Здравеопазването ни е в ужасно състояние Направено бе по този начин за да се краде и да се конфронтират хората в държавата ни Мотото на нашите политици е-- Разделяй и владей--А нещата щяха да бъдат толкова прости ако всеки гражданин си имаше сметка за здраве .като в началото на системата държавата щеше да поема децата и пенсионерите и нямаше да я има тази тежка административна машина Човек щеше да си ползува собствените пари за собственото си здраве Добрите лекари щяха да имат стимул да са още по-добри А то вече няма здравеопазване -общо практикуващите лекари които са с най-ниска квалификация контролират потока в доболничната помощ и се вихри голям.. бизнес.. В болниците се усвояват пътеки и в 1/3 от случаите се пишат епикризи с неистинско съдържание В отделенията лекарят се е съсредоточил върху .. неговия проблем и орган.. като се абстрахира от всичко останало А пред нас стои болен човек а не болен орган -пред нас е една система за която трябва грижа и правилна комплексна диагноза Здравеопазването стана заплаха за българина

Ако възнаграждението на тези "садисти" се увеличи,как това ще изкорени насилието и алчността им,няма такава корелация.

Ако възнаграждението се увеличи до нормално и достатъчно, за да може човек с него да живее нормално и да храни своите деца, да почива редовно и пълноценно, няма да има садисти в тези професии! Трябва също така да се работи в колектив, да има взаимна подкрепа, дух някакъв в тези "звена", за да не се гледат всички на кръв и урина, да не се мразят един друг, а всички заедно - болните, да имат нормални смени, да могат да си починат и да се наспят като хора ... Какво очакваш от човек, който сигурно никога не е ходил в Гърция или дори във Велинград, за морето да не говорим, защото не може да си го позволи с тая заплата, а за да издържа две деца, трябва да работи денонощно - и това е само за дрехите, храната и някакви учебници ... И никакво време за контрол, общуване в семейството, за почивка, за приятелки и изобщо за среда някаква ... ?! У нас вече от 25 години едни са от курорт на курорт, други - от една смяна веднага в следващата - и само за покриване на битовите нужди, без никаква перспектива, без растеж, без кариера или изобщо светлина в тунела?! ...

като не може да се наспи,да ходи в германия да гледа пенсионери,тогава сигурно някой следи колко почива и колко не,ама там пари се дават срещу свършена работа, а не срещу тайнички победи над безропотни пеленачета.

Г-н Москов, няма специалисти за толкова много болници, знаете ,че повечето работят на няколко места , а някои само по диплома! Трябва да се сложи край на това! Или сме правова държава или...... Ще има и други такива случай!

Това нито е единствен случай, нито се случва само в тази болница. Съвсем спкойни разкази от акушерки и сестри съм чувала, че бият бебетата. Тази е прекалила този път, затова излиза наяве случаят.

Тази комунистическа болница за препиране на крадени от народа пари трябва да бъде игнорирана от всички българи, не Софиямед, а Софиякатран

Софияад,надежда тука всяка оставете

Болницата на Ахмед Доган била комунистическа ....................Смешник

Той щото Доган не е създаден от ДС/КГБ, нали?

Типично преследване на конкуренцията. Винаги ще се намери повод. После ще се окаже, че не е било чак толкова зле, ама хората ще знаят, "Не Ходете В Тази Болница". Так съсипаха и КТБ - яростна медийна атака, услужливи прокурори, уж загрижени министри и разбира се - разтревожени граждани. Няма ли истина - всичко е използвачество.

Абе вие в ред ли сте? Искате ли това да се случи на ваше дете, внуче или племенниче и случаят да се потули , последици да няма, да не би като се разбере, че еди къде си душат бебета, от това да спечели конкуренцията?

Въпроса ще се реши бързо:Директора уволнен и веднага под шапката на Александровска болница.И така докато остане само една болница в държавата.Ха сега познайте коя ще е тя?

Слушах по телевизията директорката на психиатричен диспансер, която каза, че една от причините на това "изпушване" е намаляващия медицински персонал поради масова емиграция на сестри и лекари. Това принуждавало в някои болници да се работи по 24 часа. Веднага възниква въпросът "След като няма персонал, защо непрекъснато се появяват нови частни болници?" Ще настъпи ли някога край на абсурдите у нас?

Случилото се е трагедия и за двете страни. Дано детенцето оздравее, моля се с цялата си душа :-(

Взорът на Митьо Очите го прави да прилича на ококорено весело момченце в сравнение с налудничавия поглед на соросоидния Министър на фармацевтичната и медицинската фаза от плана Ран-Ът за българите.

Тази болница отново се компрометира. Съжалявам, че ще го кажа, но нищо няма да случи не забравяйте, кой е заместник министър в здравното министерство. Имат си политически чадър и ще си правят каквото си искат.

СофияМед - някой ще обяви ли как се появи тази Бутикова Болница с ОГРОМЕН ресурс - лекува всичко , даже и рак . Всъщност съм чул че е построена с помощта на Турция в лицето на техното МЗ и собственик Ахмед Доган , има пръст и Вежди . Парите от БГ Здравната Каса се изпращат в Турция .

така е било винаги и ще е така докато родителите нямат достъп през камерите. явно на говедото това не му пречи толкова, колкото му харесва спаменето по темата

Така ще е тя- войната и в бялата мафия ще продължи да се ожесточава в борбата за платците (пациентите). Докторите станаха едни от най-големите чорбаджии в страната и поне половината работят и в сивия сектор. Държавните заплати са за комуфлаж. Тежко и горко на пациента с отънелия портфейл- всичко е за негова сметка...

Браво, мистър Москов! Гонете ги до дупка!

"Браво" за "реформите" които поде "големия" мин Москов . Сега се сетила Мара да се побара - Тоя човек обърка цялата здравна система

Ааа, това било причината за действията на лелката... А аз си помислих, че заради малкото си е пропуснала турския сериал...

Един от малкото хора, които са напълно в час за далаверите в здравеопазването: работил е като лекар, представител в голяма фармацевтична фирма, шеф на дирекция в Здравната каса и директор на болница. Единствената цел на това "сливане" е той да бъде премахнат от поста си. Докато беше директор на болница "Иван Рилски", тя бе от малкото, които са на финансова печалба. Явно е неудобен за някои. Ако укрупняването на болниците е принципна политика, защо в Александровска болница не се влеят "Майчин дом" и "Света Екатерина", които са в двора на същата?