Овергаз: Защо КЕВР ни проверява след изказвания на политици?

“Защо след изказванията на политиците, независимият регулатор започва проверка само на “Овергаз“?“

Обратно в новината

Коментари - Овергаз: Защо КЕВР ни проверява след изказвания на политици? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

зимен руски казачок.

Интересно,на всяка неоспорима истина написана тук там,минусите преобладават.Странно,да не кажа срамно!

Десетки кръвопиици транзитьори обират българите. Ето тези ще печелят и при Южен поток и подобни фабрики за пари за милионери! Обикновения българин няма нужда от тази газова истерия.

Ама има нужда от газ обикновения българин и трябва да си озаптим и вкараме по затворите тия сключвали неизгодни сделки за България, както и тези продали се и заради които ги няма проектите, които би трябвало да носят ползи на България.

А ЗАЩО КЕВР ДА НЕ ВИ ПРОВЕРЯВА? ПЪРВО ЗА РАЗРЕШЕНИЕ ЛИ ТРЯБВА ДА ВИ ПИТАТ?

За такива,като нас или поне за мен , е по важно коя от двете фирми продава газа по евтино на нас и на фирмите.Предпочитанията ми са за тази фирма,която продава по евтино.Иначе,кво... и едните и другите са неконтролирани баровци!

Сложих един плюс, съгласен съм. Но има една малка подробност. Овъргаз и СД стоят зад в-к Сега, който е сигурно единствения нормален вестник в БГ. Всичко, до което се докосне Пеевски не става за нищо.

Как бе създадена партия ГЕРБ? 13 ноември 2002г: Глобална България е сдружение с идеална цел, учредено във вторник от представители на бизнеса, гражданския сектор и медиите или Типинг пойнте архитект на 2 кабинета Борисов.Те дърпат конците задкулисно. Оператор е Отворено общество на Джордж Сорос. link Сред учредителите са: Сашо Дончев шеф на Овергаз!!!!!!!!!!!! Валентин Златев изпълнителен директор на Лукойл България, един от акционерите в СИБанк чрез фирмата си Агрохолд Цветелина Бориславова СИБанк. Банката, създадена през 1997г. след умишленото събаряне на българския лев и банки, с цел подписването на договор с МВФ и Световната банка Светослав Божилов личен съветник на Бориславова и партньор в СИБанк. Член е на УС на финансираното от Джордж Сорос Отворено общество Красимир Гергов собственик на Бтв

copy/paste за кой път бе, джанъм?

Е може и да си повярва накрая :)

Е, те пиците пари струват.

Без да съм запознат с газовият бизнес и разсъждавайки от гледна точка,че той е бизнес като бизнес стигам до извода, че българската страна в Овергаз е загубила по някаква причина доверието от руската страна. Познавайки до известна степен руснаците, те са доста склонни да простят грешка или лека лакомия, но в абсолютно никакъв случай предателство

Защото проверката е висша форма на доверие както товарищ Ленин е казал.

Тая ямболска пионка Иванов ли задава въпросите? А га яде кюфтета ни рива а?

Обикновено на 30 или 31 декември с колегите от Булгаргаз и Булгартрансгаз изясняваме доста неща за следващата година, затова и никой не научаваше до края на 2015 г." Абе много работни тия бе!

Тези преплетени свински черва,като се оплакват,че политици предизвикват проверки срещу тях - и са напълно прави - не помнят ли,как от цървулари станаха олигарси,с помощта на тези политици??:):))))))))) Каквото повикало.....

цирка стигна дотам, че лицето Борисов излезе и възвести, че спасил държавата от газова криза. При положение, че няма никакви писма и се разиграва пунта мара. Лицето Борисов не пропусна в навечерието на Новата година да демонстрира поредния си дърварски пиар на герой, докато зад кулисите всъщност става реч за далавера Боко- Пашата Шиши. И пак се набутаха на руското ресто, което хладнокръвно им отвърна официално, в лицето на Външно министерство на Русия, че никой по никакъв начин няма да спира газта от Русия.

Много лично гледаш на цирка, щом поставяш на такова почетно място "лицето Борисов", инициативата изобщо не идва от него, неговата "роля" е поддържаща, няма значение кой ще я изпълнява.

ЗАЯВКИТЕ НА ОВЪРГАЗ СЕ ПОДАВАТ ОТ ДЪРЖАВНОТО БУЛГАРГАЗ, КОЕТО ЗА МЕСЕЦ ЯНУАРИ Е РЕШИЛО ДАЯ КАРА НА ГАЗ ОТ ЧИРЕН И ТРАНЗИТНАТА ГАЗ ЗА ТУРЦИЯ ! ВЕРОЯТНО Е ОБСЪЖДАНО НА СРЕЩАТА С ЕРДОГАН!С този ход правителството на Борисов участва в САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ!КАКВА ЩЕ Е ОТВЕТНАТА РЕАКЦИЯ НА РАШКТЕ Е ВЪПРОС КОЙТО ПРЕДСТОИ ДА СЕ РЕШИ ДО ДЕСЕТ ДНИ.ИДИОТА ИЛИАН ВАСИЛЕВ И ПОДВЛАСТНИЯТ НА РЕШЕНИЯТА МУ ПОЖАРНИКАР И МЕСТАН ИГРАЯТ ВАБАНК СРЕЩУ ГАЗПРОМ!

НЯМА ПРАВО ДА ВЛАДЕЕ НАД 33% ПАЗАРЕН ДЯЛ! ТОВА В БЪЛГАРИЯ СЕ НАРИЧА МОНОПОЛ И НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ СЕ БОРЯТ С ТОВА ЯВЛЕНИЕ! ИМА АНТИМОНОПОЛНО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!

И тук има, но това не е вярно, монополът на Булгаргаз и Булгартрансгаз е законово утвърден в ЗЕ.

СЛЕД КАТО"ОВАР ГАЗ"Е ДОПУСНАЛА ВЪЗМОЖНОСТТА ПОТРЕБИТЕЛИ ДА ОСТАНАТ БЕЗ ДОСТАВКИ НА ГАЗ,Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДЪРЖАВАТА ДА ПРОВЕРИ ПРИЧИНИТЕ,И ДА ВЗЕМЕ СЪОТВЕТНИТЕ МЕРКИ ДА ЗАЩИТИ СВОИТЕ ГРАЖДАНИ!!!И ТАКА ТРЯБВА ДА СЕ ДЕЙСТВА С ВСИЧКИ ДОСТАВЧИЦИ НА ОСНОВНИ СУРОВИНИ!!!

Булгаргаз прави това, което и наредят и определено българските граждани не са в приоритети й. Май не виждаш простата схема за вечния спасител, който можеше и да не е спасител, за да пострадат малко хората и да намразят Овъргаз. А после да се появи или купувач на Овъргаз или трети играч, който да хване индустриалния и масовия пазар с оглед бъдещото подновяване на Южен поток, който пък явно ще се появи отново на хоризонта. А потокът е обещан на Делянчо мамин златен. Приказките ти са направо като от детската градина.

Какво прави Булгаргаз, го казва ЗЕ -той е обществен доставчик и има задължения да доставя природен газ на всеки, който е присъединен към преносната мрежа на Булгартрансгаз. Естествено е, че двете монополни предприятия представляват държавата, но тя засега най-много неформално да преговаря с Газпром за някоя тръба, за която обаче не са важни мечтите на ББ, а какво ще кажат големите началници - ЕС и САЩ. Какво ще последва с руските акции на Овъргаз Инк, предстои да видим, но бизнеса му в мрежовите предприятия на Овъргаз у нас не е особено ефективен, особено, ако закупува газ от Булгаргаз. Държавата няма да прояви интерес към него, а Пеевски дето не знае цената на парите е възможно. Все пак не е добре да фалира Овъргаз, по-точно дейността му свързана със скъпа инфраструктура, в която е инвестирано.

Все повече започвам да си мисля, че Партията се е скарала с КПСС и съответно Газпром вече търси други партньори в България. Доган направи силна заявка и има стабилна партия. Сидеров въобще не го слагам в сметката - няма толкова водка в Русия, че да започнеш да го приемаш сериозно. Дяла на българските другари в ОВЕРГАЗ си търси нов собственик!

Приятел губиш си времето на тоя компютър. Абсолютни тъпотии и безмислици бълваш

..или ти си доста плосък и не разбираш какво казва?

"...Дяла на българските другари в ОВЕРГАЗ си търси нов собственик!...." Тук може би мислиш правилно, но недей така с лека ръка да отписваш Корпорацията, ей на един от нейното ръководство твърди, че е попаднал на руска мина, вследствие на което бил "опраскан" /по съвременната политическа терминология/.

3ащото цялата даржава c институциите и са завлядяни от герб и са на разпореждане на Boiko Borisov.авторитарният режим на Borisov контролира всичко в страната,но в своя полза.

Чак обяснение искат.

"Овергаз" "Газ овер" "Gas over" "Game over"

Аз питам защо Газпром е отказала да достави газ на Овергаз, след като си имат действащ договор и Овергаз не им дължат пари?? Кой кой кой?? Това е проблема, на който никой не ще да отговори?? А ББ плещи глупости.

А защо Газпром разбира едва от българските медии че е щяла да спира газта? В русия това дори не е споменато като новина. Само в България се вдига тази изкуствено създадена паника. И защо руснаците идея си нямат че ще ни спират газта?

А може и да им дължи пари и то не малко. Това те си знаят. Овъргаз изпищя, че е готов да купи дела на Газпром. но явно няма да стане. Когато е започнал да доставя газ, цената е била с 10% по-ниска от държавната. А после ... никой не казва :)

Навремето в годините на романтичния мутризъм нещата ставаха много по-лесно-бухалка в тиквата или нож в задника и бизнеса е твой. Сега -договори, предновогодишни съвещания, горойства, а бе една камара формалности!

Какво? Проблем ли ви е? Това като в училище - "имахме контролно, спирам да уча." или перифразирано - "имахме проверка - почвайте кражбите"

луканов беше "експерт" по газта. жaлко, че не доживя да помогне сега

заяждат за да направят политически PR колко мислят за народа.

Аз не разбрах, кой е подал заявка с количество 0 кубика?

те са си поискали нормално количество, но Газпром им писали нули и отказали да им доставят газ!!

Аз не го намерих това да го прочета. Къде го прочете?

Anachronos

Газпром дори не знаят за тая афера дето само ние тук знаем. ЗАЩО?

Защото сме с мутренско управление!!!

И кво, сега излиза че държавната Булгаргаз, същата която пусна по пързалката слуха прерастнал в правителствена паника, още в началото на декември е знаела че ще трябва да си изпълни задълженията вменени и според план приет от правителство водено и от днешния ни министър-председател. Па като се говори за монопол кой продава на по-ниски цени за крайния потребител- Булгаргаз или Овергаз?

Излиза, че никой не казва всичко. Създава се впечатлението, че правителството посредством БЕХ се е договорило с ГАЗПРОМ ЕКСПОРТ, иначе едва ли биха били толкова отзивчиви в такива кратки срокове. Но остава без отговор въпросът, защо руснаците отказват на Овъргаз пряката доставка на природен газ, при предварително сключен договор? Явно натиск за пари или други условия свързани с прехвърлянето /продажбата/ на техните акции от Овъргаз Инк.

Руснаците научиха от нас за тези си намерения-) Газпром като фирма, и Русия като неин принципал , твърдят че каквото и да се е случило в България те ще продължават да доставят газ в договорираните количества, а ако се наложи ще доставят и горница. Дребна подробност е че същите приказки, по същото време, имаше и в Украйна като там държавата прекъсна газоподаването към Херсонска област а руснаците им отвърнаха като уредиха доставката на газ от Крим. Изглежда някой просто се опита да препише но класната го хвана и стана конфуз;)

Защото политиците не харесват карикатурите на Комарницки;о)))

Тоя селендур ямболски, Светльо Иванов, много се е ошишкавил, бе?!? А какво момченце беше. Подстригано.