Фалшивите новини минават много-по бързо от истинските

Фалшивите новини се разпространяват в интернет по-бързо от истинските, но това се дължи повече на самите потребители, отколкото на програми тип ботове.

Обратно в новината

Коментари - Фалшивите новини минават много-по бързо от истинските | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всеки ден ги слушаме от трибуната на НС. всеки ден ни ги пробутват от националните медии. Вече свикнахме с фалшивите новини.

Докато медиите служат на управляващите, а не на управляваните, ще има и "фалшиви" новини, които са в някои случаи по-истински от "официалните". В САЩ не се появява вестник или предаване, преди да бъде рецензирано от ЦРУ. Случаят "Сноудън" показа, на кого са подчинени медиите.

Тц, не е ЦРУ... Агенцията която се занимава с американската цензура се казва Броадкастинг Борд ъф говернорс, и това че е подведомствена на Държавния секретар, плюс бюджетът и от над 700 милиона долара, ясно показват колко сериозно американците се отнасят към "свободното" слово;)

Проучването е забравило да спомене, че според критериите на американските и моше-нически медии, малко е наобратно. На истинските новини им викат фалшиви. И обратно.

Ооо, Цвъки Физкултурника рзпространява фалшивите новини, тичайки преди вятъра....

Няма такова нещо което да се нарича истински новини. Интернет е създаден за да скалъпва новини и да си изкарва прехраната от това.

През 2014 година ирландски сатиричен сайт пусна "новината" че през ноща севернокорейци са кацнали на Слънцето... цял ден всички новинарски емисии повтаряха като замаяни тази партенка и само една от родните ни телевизии има доблестта в последната си за деня новинарска емисия да си признае че се е хванала на въдицата на ирландските шегаджии. Този случай е показателен за това че на днешно време никой не се главоболи да проверява достоверността на информацията, дори когато източникът е сайт за вицове, а да не говорим пък за информационните камапании съдържащи фалшиви новини провеждани от хора на държавна служба които с това си вадят хляба;)

за партнките е ясно, че ще ги има докато има и идиоти да им връзват но нима, онзи буламач от реклама, лъжа и внушения е `истинска новина`!? втрещяващо ниско е нивото на рационалната мисъл с която се тълкува инфото. защо това е така, е истинската тема и тя е табу, разбира се. но с други думи казано, не може само банката да лъже и краде дебилите, алоизмамниците също ще се възползват от кастрираните им мозъчета. същото е и с едрите и дребните фейкнюзъри.

То затова когато не им изнася на управляващите са фалшиви новини.Иначе са поръчкови.

И това само доказва , че фалшивите новини не могат да бъдат спряни ! Могат , но от лицевата книга и конкурентите и не искат.Кой би рискувал да се окаже , че истинските потребители са 30% от тези които обявяват в момента ;)

"Ще останат ли младите хора без пенсии?" Това заглавие от фалшива новина ли е? Защото там пише, че младите ще останат без пенсии, както и че в момента парите на работещите се дават на пенсионерите.

А когато наистина голяма световна медия пусне фалшива новина, а после откаже да се извини, че е направила огромна грешка в представянето на информацията, това не е проблем, нали?

Ахъм, а тая новина от "Министерството на истината" ли е спусната? Щото оставам с впечатлението, че "потребителите" нямат място в новините, а само "Министерството".

Това го виждам вече за трети път. Почвам да си мисля, истинска или фалшива новина е...