Протестна блокада на София: Синдикатите искат по-високи доходи (видео/снимки)

Основните послания на демонстрацията са: "Искаме достойни работни заплати за достоен труд", "Не искаме да бъдем работещи бедни" и "Как се живее със 750 лева?"

Обратно в новината

Коментари - Протестна блокада на София: Синдикатите искат по-високи доходи (видео/снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво им пречи пък дрона на ченгетата? Много ги е страх от Путин и Иранскитре дронове...

Те хубаво искат, ама кой ще ги изработи тия пари?????????

Я-а, ние сме имали профсъюзи. Че, от кога така, бре?

Къде бяхме 2009 година, къде сме сега след 12 тиквени години..

КОСТОВ И ГЕРБ ОБРАХА ДЪРЖАВАТА ПРЕЗ ГОДИНИТЕ!!! ЗАТОВА СЕГА НЕКВИ ДЕТО НИКОГА НЕ СА БАЧКАЛИ И ЧАС СТАНАХА МИЛИОНЕРИ В ЕВРО!!!!!

Всеки иска по - високи доходи. Да кажат от къде ще дойде парата. Ще работят ли повече от друго ли ще вземат. Държавно партийните служители, защото са 100% такива, трябва да се намалят на половина. Седят по цял ден в офиси и нищо не правят, а на останалите да се вдигнат заплатите.

А за децата бизнесмени на деветосептемрииците какво ще остане

Преди 33 години се радвахме на демокрацията и че комунизъма си отива , днеска ни пък не отърва демокрацията..

Дроновете са опасни - правят снимки на кюлчета и тулупи.

Какво означава да работиш синдикалист?

Като вдигнат заплатите с 20%, просто утре ще се събудите с цените в магазините надути с още 20%. Всички искаме корекция на инфлацията, ама за съжаление не работи по-този начин... Трябва с различни мерки да се натиснат цените надолу, една от тях е доста разумната компенсация за бизнеса като покриването от държавата разликата над 200 лв. за мегават енергия. Проблемът е че реално в момента при цена на газа наполовина от лятото, бензина също намалява, електричеството реално е с фиксирана цена 100 евро за мегават, защото остатъка се покрива от държавата, но цените в нито един сектор не падат осезаемо. Това е основно спекула, при такава спекула за съжаление увеличение на заплатите няма да помогне...

Не е спекула, казват му пазарна икономика

Значи да имаш под ръка някой, който да протестира платено за твоите (и негови) интереси. Тези които не могат да си позволят синдикалист, го д..

71010 месеца = 7100 100010 месеца =10 000 10 000-7100=2900 АКО СИ ДЪРПАЛ МИЛИОНИ ДА СТРОЙШ ОФИС И ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ПРАЗНИ ДА ПРОДАВАШ НА НЕКОЙ ПРИ НАМАЛЯВАЩО НАСЕЛЕНИЕ С ПО 2 МИЛИОНА НА 10 ГОДИНИ И 3 МИЛИОНА ПЕНСИОНЕРИ ЩЕ ИСКАШ МИНИМАЛНАТА ДА СТАНЕ И 5000 ДА НЕ ВРЪЩАШ НО ЩЕ НИ НАПРАВЯТ ОЛИОТО 200 И ХЛЯБА 200 ПРИМЕРНО????? С МИНИМУМА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖИВЕ КАМОЛИ НОРМА;ЛНО, НО С НЕГО ОБИРАТ СПЕСТЯВАНИЯТА А ДРУГИ ВЕЛИКИ БИЗНЕСИ С ПАРИТЕ НА ХОРАТА СА НА АВАНТА НА НЯКОЙ???? ДА СВАЛЯТ ЦЕНИТЕ ПРОСТО....ДЕГЛАЦИЯ НЕ ИНФЛАЦИЯ ;)

ДЕГЛАЦИЯ

Когато някой иска по-високи доходи - трябва сам да направи така че да ги получава, никой няма да го направи вместо него ! Като искат по-високи заплати "синдикатите" - ами да научат хората да работят повече, да ги научат на умения които ще ги правят много ценни за работодателите и заплатите ще последват ... ама така да искат на гол тумбак е все едно да искат да не духа северния вятър ....

ЪЪЪ ?!?!?

ДЕФЛАЦИЯ!!!! ДЕФЛАЦИЯ!!!! ДЕФЛАЦИЯ!!!!

Имам решение и то мигновенно.Минималната заплата да бъде обвързана с депутатската и да бъде 50% от нея.Средната работна заплата на служители и работници на неуправленски длъжности пък да се формира на база 75% от депутатската заплата.В депутатската заплата да бъдат включени и парите за участие в комисии. По въпроса да се проведе референдум-задължителен с явно гласуване и пряко действие -да влиза в сила с публикуване на официалните резултати

Е па нали подкрепяхте преди 2 години Мунчо Юмрючето. Сега нещо не ви харесват резултатите на Мунчо Юмрючето.

На тези скапани синдикати трябва да се забрани да протестират. Схемата всеки път е една и съща: Синдикатите излизат на протест с искане за увеличение на заплатите> > дъжавата тегли нови дългове за да плаща по-високи заплати в държавния сектор > > следва ново вдигане на данъците за цялото население> > инфлацията и разхоите за живот се увеличават неконтролируемо... АЗ НЕ ЩА ДЪРЖАВАТА ДА МИ ВДИГА ДАНЪЦИТЕ, ЗА ДА ПЛАЩА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ НА НЯКАКВИ НЕКАДЪРНИЦИ НА ХРАНИЛКА В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР, КОИТО ПО ЦЯЛ ДЕН НИЩО НЕ ПРАВЯТ И НЕ ПРОИЗВЕЖДАТ НИКАКЪВ ПОЛЕЗЕН ПРОДУКТ. ТЕЗИ В ДЪРЖАВНИЯ СЕКТОР КАТО ИСКАТ ПО-ВИСОКА ЗАПЛАТА - ДА СИ НАМЕРЯТ 2,3,4 РАБОТА - ТАКА Е В НОРМАЛНИТЕ ИКОНОМИКИ

И зимата температурите да не падат под нулата !!! Искам, искам , искам ...

Иба си! Що не казаха по-рано, че заплатите се вдигат с протести и административни актове, а не с работа? Щях вече да съм милионер.

Само Деглация и Куролация !!!

когато българина гласуваха да бъде включен във войната излязоха 30 човека! А сега за 2 кутии цигари повече затвориха центъра!

Радеф и Борисоф казаха не ! Айде кой от къде е !

За кого се борят тия синдикати? Аз работя за себе си и от години вече само ми вдигат осигуровките с тия искания за по-висока минимална раб. заплата. Не мога да разбера чии интереси защитават, като знам каква е структурата на трудовия пазар. Хората работят: 1. Държавна работа. 2. В частния сектор - еднолично, малки фирми или някакви полуфеодани корпоративни структури. Така като гледам синдикатите се борят за увеличаване на заплатите в държавния сектор - т.е. всички останали да се напънем, за да вдигнем доходите на бюрокрацията.

Ама че неграмотен ром.....На фронта ли си бе, дебил ?

Държавните хрантутници протестират! Ние емигрираме! Не съм чул държавен хрантутник да емигрира!

НЯМА ПРАВИТЕЛСТВО А ИСКАТ МИНИМАЛНАТА ДА СКАЧА/ДЕМЕК ТОК,ВОДА, ПАРНО ОЛИО,СИРАНЦЕ/....МИНИМАЛНАТА НИКОГА НЯМА ДА СТИГА ДАЖЕ ЗА БИТОВИ СМЕТКИ А/ КАЖЕТЕ НЕЩО ЗА СРЕДНАТА НО НЕ ДА СМЯТАЕ 10 000 СЪС 710 АМИ ИСТИНСКАТА МАСОВА СРЕДНА ЗАПЛАТА КОЯТО Е СЪС 20ЛВ НАД МИНИМАЛНАТА???

По цял ден не работят почти нищо пък искат увеличение на заплатите. В момента България всеки месец тегли нови заеми за да плаща заплати, а централните банки вече вдигнаха лихвите и обслужването на кредитите става все по-трудно. И докога мислите, че така ще продължава преди да фалира държавата? В ЕВРОПА И САЩ ГО КАЗАХА: Никакво увеличение на заплатите - трябва да има съкращаване на държавните разходи и повишаване на производителността на труда, повишаване на ефективността на производството, за да се преодолее кризата и инфлацията...

Какво Блокиране на София?! Аз виждам - Шепа Хора! Всъщност виждам в Пъти по-малко хора от Протест на Възраждане, които са най-големите последните години!! тези на УмноКрасивите ЖълтоПаветници от ДБ са обикновено 30-40 човека, тоза на Синдикатите - да има 100-200 човека Макс - а днес Времето е и Хубаво - нито е Студено, нито вали Дъжд - Умряла работа!! Яжте Сирене по 30 лева Килото...

И какаво? вдигат се заплатите, но трябват и нови заеми ................. да му мислят внуците ............... аман от безмозъчни популисти!

Хахахаха...забавен си

На бандита Борисов акциите да бъдат забранени.

Дира...д.е е видеото...снимките не се отварят....цензура ли ви спуснаха...или сте снимали не т.ва.което трябва

Скачайте бре

"За повишаване на доходите и запазване на работните места" . няма как да станат и двете. В Турция работят за 500 лв, Македония и Сърбия също са с евтин труд. И сега бизнеса се изнася от България към тези локации. Ако се вдигнат заплатите няма да има работа... Мислете първо

Тоест, искат по-високи заплати държавните хрантутници ,чийто брой така и не намалява ,въпреки че броя на населението в страната намалява..? Ами нека няма лошо. Само че:: най-после да бъде редуциран безумно раздутия им брой. И преди това да пораснат чувствително над техните заплати ,възнагражденията на тия дето трябва да им ги заработят.

Аме, "демокрацията" се започна, проведе и завърши от комунисти. А народа гласуваше под строй и дремеше над поредната ракия и салата в къщи. Какво очаквате тогава?

И от кога синдикатите се грижат за заплати в частния сектор? Да не би да имат структури там? Що за глупости се тиражират?

КОЙ ЩЕ ВИ ГИ ИЗКАРА ТИЯ ЗАПЛАТИ БЕ, ДЪРЖАВНИ ТУЛУПИ? НЕ ОСТАНАХМЕ РАБОТНИЦИ В ТАЯ "ДЪРЖАВА"! ЗАЕМИТЕ СА БЛИЗО ДО ТАВАНА, ГОНИМ И ЕВРОЗОНА.

са солташаци на Борисов и ги виждам редовно да летят за Брюксел, келепираджии.

Заработва спокойно 1500 евро в Гърция и 2500 евро в Германия,значи проблемът не е в българина,а в работодателите.

Не е съвсем по темата, но искам да споделя нещо, което ми направи ми впечатление. Вчера, 10 ноември, нямаше нищо казано за годишнината от започването на т.нар. "преход" и началото на "демокрацията". Преди години беше голямо вълнение, спомени кой къде бил, какви тапети писал, как сме се освободили и дишаме свободно, възхвала на светлата дата, а сега изведнъж - нищо... Какво става? Не сме ли вече щастливи? Бананите не са ли вкусни? Или нЕкои хора се усетиха, че хората не са доволни от "промяната" и не искат да наливат масло в огъня? Нещо става, но какво е не ми е ясно все още. Хайде, нека да поскачаме малко пак. Ето - кой не скача е червен, 45 години стигат! Времето (не) е наше! 33 години... Резултатите са видими, както казва Бочко толупчето - армия, полиция, съдебна система, икономика, селско стопанство, промишленост, образование, спорт, здравеопазване, т.н.

Никой не е длъжен на тия мързеливци. Като искат по-висока заплата да си седнат на задниците и положат малко усилия да научат нещо и да се преквалифицират. Социализма свърши отдавна, държавата не им е длъжна.

И това е платено от ГЕРБ ! Абсолютно невъзможно хората да са НЕдоволни от управлението на Киро, Асен и Нинова. Нямам спомен кога за последно съм виждал протест за повишаване на заплати, нали бяхме най-бедните и живеехме в мизерия последните 10 години ? Нищо, че в банките има 70 милиарда личен капитал на народа. Жълтопаветните дрисльовци версия 2020 - ни докараха хиперинфлация и тотален крах на политическата система. Трябва да сме им благодарни !

Искате по-високи заплати и пак тичайте и гласувайте за тези в парламента, за които вие и бюджета сте на втори план, а оръжието за украйна и горивото на уестингхаус за АЕЦ-а е много по-важно и първостепенно !

Я, тия се сетиха, бре! Ти да видиш, синдикатите имали и друга функция, освен да правят шефовете си милиардери, тц, тц...

На Бойко Борисов, за източване на държавата.