Протест: Не остана бряг за отстъпление, морето не е частно, да ви стане ясно

Няколко стотици души протестиха пред парламента с мощни скандирания "Мафия" и "Оставка" срещу застрояването на българското Черноморие и унищожаването на родната природа. Протестът започна с шествие по столични улици. Протести имаше и в други градове.

Обратно в новината

Коментари - Протест: Не остана бряг за отстъпление, морето не е частно, да ви стане ясно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Кой не скача и не пее, той за плажа не милее!", "Морето не е частно, да ви стане ясно", "Вън бетонът от закона", "Хора без морал не пипайте "Корал" и "Странджа не е манджа", Това са част от лозунгите вчера. Ако добавим разни други по-стари, като Долу Цеко от Алеко и т.н. ще се види нивото на нашата еко култура и водачите им. Значи, да направим парк някои плажове например Силистар и Корал, но нямаме нищо против и не протестираме срещу атомна електроцентрала до Силистар, Корал и Странджа планина. Браво. Очевидно, нямаме нищо против да бъде ТЕЦ И ДА СЕ ИЗГРАДИ ГОЛЯМО ПРИСТАНИЩЕ ЗА ВЪГЛИЩА ЗА ТЕЦ-а. Нямаме мнение за Белене, а това е сега голямата тема. Страхотно. Все едно да искаме парк за къмпинги до Козлодуй. Страхотно ниво демонстрираха дефилиращите по улиците. Толкоз висока им е летвата! Дюнитер да се запазят пък макар и радиоактивни или запрашени. Изведнъж се вижда, че ние мислим с дребни теми. Голямото и важното ни е чуждо. Най-важно е да няма 2-3 писти за спортуване и да няма 2-3 лифта за ходене в планината. Ето, заради дребнотемието на протестиращите не им вярвам. Знам, че ще ме ругаете, но така ги виждам и чувам. Всъщност, те не са истински защитници на природата и България.

Ясноо, зад еколозите стоят комунягите проклети! Те разпродадоха България, а сега бутат напред тъпичките младежи, изкугуригали по индийските мантри. Но това не ги спира да мърсуват по плажа на Иракли, като изоглавени!

Ха ха ха, да мърсуват по плажовете, като изоглавени, ха ха ха! Я ми кажете проповеднико, нима в хотелите, селищата от затворен тип и пр. обстановката е с манастирски привкус, там мутрите дават обет да спрад са се друсат, крадат и убиват, като луди, проститутките си слагат девствен пояс, а вие спирате да се наливате, като ненормални? Обаче, неадй си Боже, някой от изброените да се озове на девствен плаж - край с всички обети, просто природата им действа някак много лошо, разваля ги, като хора, не могат да се реализират, ако няма хотел или къща около тях! Няма по-жалко и безсилно изказване!

".... Съдът предупреждава в продължение на 2 месеца МРРБ и Плевнелиев, като жалбоподател, че невнасянето на нищожната такса, ще доведе до прекратяване на цялото дело. Срещу въпросните невнесени по дело 20 лв. стои залогът на над 40 000 000 евро пари, получени при продажбата на 130 дка обществен терен на първа линия върху дюните на приказния плаж "Корал"..."- вести.бг 17.01.2013"- зЗА ТОВА СТАВА ВЪПРОС! Политиката/ за мое огромно съжаление/, се проявява във всички сфери на нашият живот. НС създава законите, а те определящи и нашето ежедневие, Когато се създават лобистки закони със единствената цел- незаконно обогатяване на лице или фирма, това рефлектира върху целият спектър от граждански взаимоотношения!

Присъединявам се към написаното. Вчера вечерта, бях на протестното шествие във Варна. И да не си "зелен", ще позеленееш, като видиш какво строителство кипи в морската градина, СЕГА.

Крайно време е да се вдигнем всички и да изметем цялата тази т.нар. политическа паплач. Крадец до крадеца, и си мислят, че хората нищо не разбират. Тогава и на Гаргамелчо ще му се наложи да заработва по друг начин прехраната си, а не само да ръси глупости тук.

Ти да се вдигнеш!? Та ти си книжен лъв...само тука се перчиш

вас, гербоваците вече сън не ви хваща! Споко, в панделата ще си отспите, алчно и крадливо племе!

Нека да е ясно, че има хора, които НЕ СА активни членове и активисти от "зелените", виждат изнесеното инфо от друг ъгъл и именно поради това ПОДКРЕПЯТ протестите на "зелените"! Защото е НЕВЪЗМОЖНО казусъ "Корал' да съществува без да са извършени поне 5 престъпления, визирани в НК и то от лица в качеството им на длъжностни лица и държавни служители! Това не е ли повод за възмущение от партия, която навсякъде тръби, че "защитава" законността, а облагодетелстваното лице е нейн член?

ПО ВСЯКА ТЕМА МОЖЕТЕ ДА НАМЕРИТЕ 200 ЛУМПЕНИ... АКО УТРЕ ОБЯВИМ ДВИЖЕНИЕ ЗА ЗАЩИТА НА ЛУНАТА, 1000 КРЕСЛЬОВЦИ ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ТУТАКСИ. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ТИЯ НЕ СА НИКАКВИ "ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ". ПОВЕЧЕТО ОТКРОВЕНО ВРЯСКАТ, ЗА ДА ИЗКАРАТ НЯКОЙ ЛЕВ. НАЙ-ЕЛЕМЕНТАРНИЯТ НАЧИН ДА СЕ ЗАШИТАВАТ ИКОНОМИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ В БЪЛГАРИЯ Е ДА СЕ ИЗВАДЯТ СТОТИНА ЕКОЛОЗИ НА УЛИЦАТА. И КАКВА ЛЕГИТИМНОСТ ИМАТ ТИЯ? 200 ЧОВЕКА? АМИ ОСТАНАЛИТЕ 7 МИЛИОНА АКО МИСЛЯТ ОБРАТНО? 200 ЧОВЕКА ЛИ ЩЕ ДИКТУВАТ НА ОГРОМНОТО МНОЗИНСТВО? ОТКЪДЕ-НАКЪДЕ?

НЕ ПИШИ ГЛУПОСТИ ОТ МОЕ ИМЕ ЗАЩОТО ЩЕ СИ ПОМИСЛЯТ ХОРАТА ЧЕ СИМПАТИЗИРАМ НА ГРОБ КОЕТО НЕ Е ВЯРНО АЗ ГИ МРАЗЯ

Много от платените коментатори се чудят защо хора, които не застъпват идеите на "зелените" , масово негодуват срещу ГЕРБ, МРРБ и действията на МРРБ по казуса "Корал". Простичко е като обяснение, но не е за прости хора. Освен разрушаването на бг. природа, се засягат правата на ВСИЧКИ българки граждани, без значение на пол, възраст , образование и т.н. За да се задоволят частни материални интереси, протича скрит процес на трансформация на собствеността от държавна в частна . Тя се извършва чрез чрез престъпни бездействия- субектът- страна МРРБ не действа, когато е бил длъжен да действа/ неплащането на 20 лв. държавна такса, от което след преклудиране на права в производство за нищожност на издадените първоначално разрешения за строеж. Това става възможно с активното "съдействие" на много държавни служители от средният и висшият управленски ешелон в България. Е, г-да платени коментатори- тези основания не ви ли стигат или изобщо нямате интелекта да разберете горенаписаното и да го осъзнаете?

"..От което след" да се чете "от което следва"

дебелата и тя го пожелала и се присламчила кам протеста - тактика на оцеляване *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Де го президентчето Плевнелиев да оглави протестите?Той май е един от "строителите"?

Станишев и Моника щели се вкл...на първите редици, с байряка в ръце

"...За да не спечели делото и да не накърни интересите на олигарсите, МРРБ избира елегантен начин да загуби като не внася 20 лева такса за обнародване. Съдът предупреждава в продължение на 2 месеца МРРБ и Плевнелиев, като жалбоподател, че невнасянето на нищожната такса, ще доведе до прекратяване на цялото дело. Срещу въпросните невнесени по дело 20 лв. стои залогът на над 40 000 000 евро пари, получени при продажбата на 130 дка обществен терен на първа линия върху дюните на приказния плаж "Корал"..."- вести.бг 17.01.2013

Застрои ли са плажа Буджака в Созопол!!!!Никои не взема отношение

Тия плажове треба са без хотели, капанчета...поне 20км да няма нищо строено...си носиш ядене, ши спиш в колата си

аззз

безделниците и наркоманите пак си намериха работа - на жълтите павета :)

А по-големите наркомани - смъркачи, строят та се пушек вдига. Друго си е нашмъркана мутра и пияна и надрусана проститутка да те обслужват или може би обират в хотела си, нали? Повече ти харесва, май?

Дават по 15-20 лв. на лице да ходи да протестира,а повечето от тях не знаят каде е Иракли. Живеем в 21 век,човечеството се развива много бързо и ние не можем да останем в застой с тези празни места пълни с драки.Има курортни комплекси има работа и пари,няма ли ще гледаме куцата чучулига и шипковия храст.

Ся ши има закон - забранено се ходи на море и планина. Тогава същите протестиращи, ще протестират що не се строи...но журналистите са също виновни . стават проводници на задкулисни интереси

Мисля, че достатъчно празни хотели ви чакат по черноморието ни, достатъчно вилни селища от затворен и пр. тип стоят празни и се чудят, кога вие, от 21ви век ще ги посетите. Не ви ли стигат, малко ли ви се струват, всичките ли ги обиколихте по два пъти, та ви омръзнаха и искате още. Хайде кажете, наистина, малко ли са? Защо да няма условия за всички хора, вие обичате хотел, аз обичам на палатка в гората, защо само вашия вкус се обслужва, толкова малко места останаха незастроени, наистина са малко, в сравнение с хотелите и вилните селища. Хайде помислете и за това, спрете да мислите само през своята призма, нека да има и за тези, които обичат по различен от вас начин да изкарат свободното си време. Аз не ходя по вашите хотели и вилни селища, просто и вие подминавайте едно две места, където няма хотели, всички ще сме доволни. За парите - как мислите, организираните екскурзии от Банско, дали бяха спонтанни, всички видяхме някои от изказващите се, как шефа ги е пратил тук, за да протестират, ама за какво - не бяха сигурни. Така, че стига и вие обслужвахте мутренски интереси. На всички е ясно, че трябва да има едно обмислено решение, аз карам ски и ходя на палатка, но не искам да изсекат всички дървета безогледно и без мисъл, каквато им е идеята. Да трябва да се развива туризъм, но не като се изнудва цял народ, затваряйки един курорт, защото не им изнася (визирам Витоша), но не алчно и без мисъл, а умерено, колкото позволяват ресурсите на страната ни, все пак тук няма Алпи, по-малки са ни планините, все пак нямаме километрите плажна ивица, като в Гърция, за да си позволим презастрояване на места и девствени плажове надруги в изобилие. За всичко трябва да има мисъл и разумност, а тук ги няма, ето за това аз протестирам, за да почнат да мислят. Поне моето мнение е таков.

В това число спада построяването на къмпииги също приятел щом изкаш палатка но къмпинг които се подържа а не бардак и т.н....къмпинга също се плаща нали а ти си дзифтар и не ти се дават пари.

И сега какво? Трабва ли навсякъде да посторим курортни комплекси за да има работа за кенефочистачи, келнери, курви и масажистки.

Бетонирането е повсеместно,не забравяйте на север от Варна.Между двореца и Балчик и в момента се строи на самия бряг.Между Балчик и Каварна също.Ами вилата на Плевнелиев на самия бряг.Само дето е пропуснал 20те лева такса заслужава да бъде низвергнат.Ами Пампорово-или е табу.Кой прецапа планината?

Утре ще има протест за смяна на работното време на Слънцето...същите бандитчета - комунистчета ще са там...и медийте пак същото заглавие...копират старата статия и това е

Не е ли време болните да се лекуват,в Карлуково има място.

Гаргамел

Време е на анонимните дън им се обръща внимание...кът мишка съ крийш...показал си муцуната от дупката, изписваш някаква простотия и пак в дупката

Ами да заградят морето, заградят планините...те кога бетонираха - тия протестанти де бяха...чисти бандитчета комунистчета са

Чшшшш...алоо, Ти вярно си малоумен мутант без работа . Не виждаш ли ,че тия деца са по на 20 години бе? Къде ги търсиш да протестират ,когато било строено? Че те са били в родилното или в детската градина,бе . Аз гледам тук във форума ,че те плюха,плюха,па те взеха на подбив и вече не ти обръщат внимание,ама сега ме подразни с малоумието си .

Гаргамел

Протеста от тинейджъри ли ....въййй...сигур и малолетни има...тия са за детска педагогическа стая

не на бетона по морето/единственото/ и балкана ! народа подкрепя еколозите !!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия протестиращи не са народа...банда наркоманизирани комунета, де не знаят за ко протестират

идиоттттт

На мястото на този строеж бяха старите бубгала и сега собствениците на земята строят по- здрави бунгала- проблемът се раздуха стихийно и неуравновесено.

Има де им се протестира по принцип...утре може да протестират нещо против Слънцето

Ей, платеният безделник!!! На всяко гърне (статия) си мерудия!!!!

ти си тъп фанатизиран простак

Тиквундел ли имаш пред вид? Просто спрете да крадете!

Що, за да остане и за теб за краднеш ли?

този \"гаргамелиъс \" - не знае какво иска . нека си гледа бетон и пране с гащи , щом не иска зеленина и ваздух *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тия дали са разбрали за какво протестират?

Много са наясно протестиращите. Не искат ни бетон, ни асфалт, тяхната мам...!

Разбра ли са че може вече да не се друсат с наркотици лятото на Иракли без пари затова протестират "зелените мижитурки" !

"Разбра ли" ?? Първо се научи на елементарна грамотност преди да си показваш мнението пред света. А кой знае и дали ти е мнение изобщо, или пишеш за чужди интереси..

Продължава разпродажбата на България под масата. Справка: link

Млади разглезени комунистчета се мислят за кралете на държавата - чудна картинка просто! И аз съм против застрояването на морето, но не ходя да се правя на мъж и да се чувствам по-велик от другите всеки път когато има много удобен повод. Защото и баба ми може да ходи да протестира че е за природата и против бетона. Истината е че тия хлапаци само си търсят повод да ходят да протестират, защото е готино и модерно и защото имат много насъбрана сексуална енергия. Днес ще протестират за природата, утре против богатите и капитализма - знаем тоя път на къде води.

И като си против застрояването какво правиш по въпроса. А гербер смотан?!?! седиш пред клавиатурата като мишок и пишеш глупости

Младо разглезено комунистче е внучката на члена на политбюро на ЦК на БКП Тодор Павлов и сегашно министърче на регионалното развитие. Дърто разглезено комунистче и милиционерче е простото ни премиерче. А тези млади хора са последната надежда, че в България има и гражданско общество, освен "материал".

Ами ние като се свиваме в дупките си, така ще коментираме за свое оправдание!

доста са ти объркани представите. Не разбирам защо ги наричаш "комунистчета" при положение, че основните мутрафони които застрояват черноморието са с комунистически корени и червени пари ?!

А ти си плоскомозъчен простак !

Платен ДИРЧО, ранобуден милиционерчо, що не се изнесеш от форума

дирчо, плащат ли ти за тоя пост, или верно си толкова ограничен?

А какво правиш, въобще правиш ли нещо, или само ти си знаеш, че си против?

НЕЩАСНИК

Българи, хайде на референдума да отворим широко очите на Борисов, а на изборите окончателно да ги затворим

Я стига писа глупости! Бетонирането по морето започна още по Луканово време, успешно продължи при Костов, Виденов, тройната коалиция и т.н. (Сигурно пропуснах някого, Милен Велчев, например). При Герб единствено се чува за някакви мерки, действително взети за запазване на природата. А за референдуми изобщо не ми се слуша, ще отидат десет % от населението, може и по-малко, за да гласуват в подкрепа на Партията, която преди 40-50 години ги е приемала комсомолци. На останалите изобщо не им пука.

мечо Пух, бедна ти е фантазията! Погледът ти, относно "бетонирането", се плъзга по повърхността на ДЪЛБОК СОЦИАЛЕН ПРОЦЕС, протичащ пред очите ти. Начинът ти на мислене, еснафското ти мислене , пречи на съзнанието ти да проникне в неговата същност и затова ТО СПИ. И събуждането може да стане само при условие, че в твоят геном съдържа така нареченият БЪЛГАРСКИ ГЕН. КОГА? Когато Господ - българинът определи, ако си си заслужил с духовната си работа, тази чест.

братя балгари, опитвате се да ликвидирате следствието, а не причината, а тя е мутрокомунистическата власт. искате червените разбоиници на власт сами да се откажат от благините и далаверите докато са на власт. това няма да стане. нужна е революция, която да помете крадливата червена пасмина. без нея само ще подскачате и протестирате, а те ще продалжават да ви дерат на живо. комунистическите бандити са взели властта предди 68 години и са пролели чужда крав и само с крав, този пат тяхна ще я загубят. биите ги навсякаде до девето колено, докато не остане нито един.

Така е търпението се изчерпа ! Стига сме я търпели тази Зомбирана група които наричат себеси "Екозащитници" а всъщност са нищо друго освен едни жалки наркомани които нямат пари за море, зашото са безработни и необразовани, нямат си работа. Единственото което правят е да пълнят всяка година красивият плаж на Иракли с спинцовки, обелки от храна, и всякакъв друг вид боклуци отражение на тях самите ! Стига сме им позволявали да мамят хората , нека излязат и да кажат колко пари им дават за съботирането на проектите на България. Те не правят нищо друго освен на спират развитието на държавата и на бизнеса в нея. Нека се смажат тези зелени хлебарки ! И ако някой зелен марсол ви каже, че иска да се разпорежда в имота ви какво ще се прави му кажете че частната собственост е непрекосновенна и в Америка ако някой ти навлезе без разрешение в частният имот можеш да го застреляш с пушка. Нека вземем пример от великата Америка да приемем и ние този закон и ще ги изпозастрелями всички зелени наркомани за няколко дни , каквото заслужават всъщност !

Ей гербер нещастен. На всички ни писна от бетона. Просто се борят за това, което по право принадлежи на всички българи. Ти си необразования не ТЕ. Справка КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ. Чл. 18. (1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост. Не се пиши българин, просто нямаш такова право. Ти си едно продажно мекере. Крайно време е да смажем всички като теб, които разпродадаха природните богаства на Бъл;гария. Има много други като мен, които следващия път няма да излезнат с плакати като тези момичета и момчета, а направо с автоматите. Докато не умре и последния предател на България!

Мафията и мутрите трябва да бъдат изметени. Не се страхувайте, а се самоорганизирайте. Създайте партия Съюз на младите екологични хора (СМЕХ) и спечелете изборите!

шарено котле , братко и ти си един клакьор, та няма втори като теб ;) Повечето тук се връткате по "курса не деня" и коментирате само когато имате изгода. Що бе братко, вместо да ви затлъстяват задниците пред комповете, като сте толкова "ербаб" не се организирате и да излезнете на улицата ? Ама там се иска дупе, а, не е като тук - анонимно и лаеме на воля. Аман от платени боклуци !!!

Предлагате нов Тянанмън ?! ... У Нас ?! ... През 2013та ?! - И Защо казвате го предлагате ?

"онзи", юреаман от платените боклуци, като тебе. Хал хабер си нямаш от света, а си станал съдник на сънародниците си да ставаш. Ама аз имам сериозни съмнения, че си от племето, което тормози нацията ни. Знай "онзи", душманите ни след половин година, кански ще реват, заради ОКОНЧАТЕЛНО провалените си амбиции.

Считам, че променям с нещо позитивно живота на хората/ не в нета, разбира се, а в ежедневието/. Как решихте, че съм клакьор ? Ще оспорите ли поне един мой коментар по същество?

Черноморието е презастроено.Който не е ходил ,само той не знае за какво става въпрос.Иначе по конституция ,брега,плажната ивица е на народа.Това не се спазва.Навред заградено,именията стигат до брега на морето.Обикновеният човек няма достъп.Както вървят нещата ,природата ,планините и те ще се превърнат в частни.Подкрепям протеста.Той е справедлив.Хората искат да могат свободно да се движат и да се възхищават на природата,до колкото е останала.С това презастрояване,туристите вместо да се увеличават,те намаляват.

Само да мрънкате можете, шушумиги, за друго не ставате, защото се иска дупе. Защо само стотина души излизат да протестират. Защото сте седнали върху хемороидите си и се изживявате като революционери от топлия стол. Ай сиктир....

Никой не "протестира", защото всички честни и здравомислещи българи подкрепят изцяло действията на правителството за възраждането и модернизирането на България! Никой освен шепата наети от комунистите отрепки и наркомани не е луд да протестира срещу благоденствието и икономическия възход, постигнати чрез всеотдайните и неуморни усилия на управлението на ГЕРБ!

Ти ще да си на хонорар на Позитано 20, Евронадеждо и работиш усърдно за победата на БСП. Не, че в управляващата партия не са зашеметяващи полуграмотни дебили, обожаващи чалгийка, но такава простоватост като твоята Илф и Петров наричаха "Тъпота със взлом!" (углавно престъпление):) Никаква надежда няма за теб - ни европейска, ни азиатска, булка.:(

За 25 години и повече едно нещо се разбра-Тези нагли мафиоти окупирали Майка България са на път да унищожат нея,нейните добри деца и нейната прекрасна природа.Те не се разбират "со кротце и со благо".Идва време за "малце Кютек" Само с демонстрации няма да се оправят.Иначе като в Египет-президента и политицте милиардери,а хората нямат хляб.Е докога ще търпим???

Напълно Ви подкрепям ! ..... Кютекът е просто Предстоящ. Затова и си позволих да бъда по-обстоятелствен с Колегата 'онзи'. (Не считам, че Имаме Право историите от Магреба и Египет да станат у Нас. ... Хеле пък - ирако-сирийските. )

Най-после пробуждане на част от българския народ.Дай боже още пробуждащи се хора и за другите наболели проблеми.

Еииии ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА !!! И сега какво ства лигльовци ?? Чешете си клавиатурите, никой не ви чете глупостите, а вие се изживявате като великани. Смешници !!! Никога това подмолно или модерното в момента виртуално злословене не е било ефективно. Едиствено и само избиване на комплекси. Ама Вие ги нямате а ? Палячовци !!! Вместо де се изживявате тук като някакви месии, защо не се организира нещо, ама смислено и реално, а не такива плюции както до сега и да се заеме релна и адекватна позиция ? Ето защо, защото всички сте подвласти и манипулируеми с плитките си мозъци и няма кой да измисли нещата. А след като сте толкова прости не се сърдете на управниците - Вие си ги избирате !!!

То да ти кажа и ти май си от тея дето ги описваш :) също като мен...

Симеоново, по-леко с пяната на устичката:) Някои сме самонаети и независими, други сте в йерархична структура и в служебни зависимости;) Всъщност, нямате дори изказа на онези от Симеоново- просто сте платен политически драскач, чийто шефове са спуснали поредният текст на коментар:)

Момичето току-що Ви отпраска такъв шамар, че комай се Чу и в Москава. (Извинете !) --------- Колкото до мен-сиромаха - позволете да се надявам че ще имаме и 'онзи' всред Всички-Нас. Като Съзнателен Равнопоставен Работещ. От и За Нас-Всички.

Значи за пореден път българските поговрки се оказаха вярни - "истината боде в очите". скъпи "гадатели" Тотално аполитичен съм !!! Контра съм на всяка власт, защото не и вявам !!! Нямам и религиозни зависимости - пълен атеист съм. Това в което вярвам е семеиството ми и в мен самия. Знам много добре какво искам /за разлика от Вас/!!! По принуда напуснах България, но това не ми пречи да се гордея, че съм Българин и да го показвам за разлика от почти всички "сънародници" . Следя в детайли какво се случва. И пак ще Ви повторя - НИЩО НЕ СТАВА ТУК ВЪВ ВИРТУАЛНОТО, освен да избивате чивиа за собствено самочуствие. Явно повечето от Вас тук са платени клакьори, държащи на нанонимноста си за да могат после да се обърнат и да цицат от кадето е възможно. Е, заради такива плиткоумници като вас ме е срам !!!

Добре де, Колега - сега и клакьор, и от Анонимните, и самочувственик, и самочешач изкарвате мен-сиромаха . - така да е. Вие-Лично - какво Направихте за Подобрение на Нещата ? Вие-Лично - мигар не знаете, че е 2013 ?! Вие-Лично - мигар искате да се изпотрепем помежду Самите-Нас ?! Вие-Лично - мигар не Виждате, че у Нас цари Най-Арогантен РЕКЕТ на Данъкоплатците ?! Вие-Лично мигар не знаете Кои-Точно имат пушкала у Нас ?! - Хора в черно слизащи по въжета от небето Виждали ли сте ?! - Ха си Представете какво би станало с тез 'наште' ако продължават да наглеят !

Кой НАЗНАЧАВА българските управници? ГОСПОД?! Кой разнася чували с бюлетини, за да узакони заплануваните изборни резултати? Пак ГОСПОД ли е виновен на мафията?! Народът е виновен за едно нещо, ЗА АТЕИЗМЪТ СИ!!! Ако мнозинството се обърне за помощ към Небето, целият български народ ще спечели. Как това да стане? След 10 дни всеки желаещ Божията помощ, да напише на бюлетината това което иска. "ДА", за Станишев. "НЕ", за Борисов БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ, ако не иска да живее повече така. ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО Е! Който е българин, нека да стори нещо за себе си.

Те скоро и гробища няма да оставят и тях ще застроят. Те като нямат никакви задръжки и съвест, защо не ги спрете завинаги?

Е, Наблюдателю! Тука не си прав. Единственото място, което се застроява със скорост, по-голяма от тази на Черноморието и планинските курорти са именно гробищата. С надгробни плочи!

Гледай само кого скриха с фалш в президентството, човек харизал Корал за 20 лв, построил си незаконна вила и път в защитената зона на скалите край Черноморец, да не говорим за гигантската далавера със земята под Бизнес Парк София, която смърди от километри на корупция. И тоя ще говори за справедливост, за държавност и опазване на коституцията.

На 14 Ян 2013 се състоя огромно шествие в защита на Иракли, което е много добре. Интересно дали защитата на живота и здравето на софиянци, като кауза не е също нещо поне толкова добро? Кой знае, ...надали. В суматохата, пак тогава на 14 Ян 2013 никой не разбра, че ВАС спря строежът на на нов ЯР в София (води се "модернизация", на стария, спрян преди повече от 20 г. ЯР на БАН).Процедурата беше тайна и внезапна и само доблестта на един гражданин, който я обжалва спря това престъпление - Петър Пенчев, член на Обществения съвет на Асоциация на свободното слово Анна Политковская.Екозащитникът изрази своето голямо учудване, че в съдебната зала не бе подкрепен от нито една екологична, или каквато и да е друга неправителствена организация. Интересно дали има друга столица или поне град в света, насред който да е тропосан ЯР. Интересно също дали пък т.нар. български еколози изобщо се интересуват от проблема за радиационното замърсяване най-опасното за планетата. Внимание! Отдавна се знае, но никой не говори! В двумилионна София, в корпуса на стария (спрян вече) реактор на БАН на 7-и км се намират 79 касети с около 240 кг Високоактивно ОЯГ (Отработено Ядрено Гориво). То се пази там съгласно международните нормативи, които изискват ОЯГ да се съхранява в самия реактор, когато той е дезактивиран или в басейни (БОК) до самия реактор, когато той работи. Това е логично поради един прост факт - в света няма все още нито едно Дълговременно Постоянно Хранилище за ОЯГ. Та то просто няма къде другаде да се съхранява... За сведение: в Софийското ОЯГ се съдържа помежду другото и около 2.5 ... 3 кг чист Плутоний, който би могъл да избие поне половин София, като не смятаме другите радиоактивни елементи. Пак за сведение: Времето за пълна утилизация (за да стане безопасно) на съвременното ОЯГ от АЕЦ-ите по света е МИНИМУМ 200 000 години.Да не говорим за Уран 235, който е по-безобиден, но пък има период на полуразпад 7 000 000 години. Например в АЕЦ "Козлодуй" в БОК и сухи хранилища има към момента ок 1000 тона ОЯГ.Тук разбира се, не говорим за РАО (РадиоАктивни Отпадъци), които пак там са около 30...40 000 тона. Дано софиянци най-после се усетят каква бомба цъка насред града, но пък малко се съмнявам - информационното затъмнение е пълно, та нали всички медии са в ръцете на децата и внуците на АБпФК. Иначе фактите са достъпни - има държавно предприятие за управление на ОЯГ и РАО, действащо съгл. международните норм. документи. Казва се ДП "РАО". Когато кликнете в Нета, ще намерите неговите отчетни документи и там, черно на бяло пише, къде колко ОЯГ и РАО се съхранява (в София 79 касети, 240 кг ОЯГ, в Козлодуй ...) Ще научите, че мин. Август започна строежът на постоянно хранилище за РАО (ПХРАО) НА ПЛОЩАДКА РАДИАНА до с. Хърлец, Козлодуй, което ще се запълва в продължение на 100 г. с РАО (не ОЯГ!) - 300 000 тона и след това щяло! да се наблюдава още 300 г.?! Иначе софиянци и повечето от т.н. "зелени" (иначе наречени "дини" т.е. отвътре червени) пет пари не дават. ПО-ВАЖНО Е ДА ПРЕБЪДЕ МИРНИЯТ И ЗДРАВОСЛОВЕН РУСКИ АТОМ, който ще донесе нови облаги за горепосочените деца и внуци, както и нова, по-тясна братска зависимост от Русия.

Изписал си ебати глупостите по въпрос дето явно си немаш представа за какво става дума.

Сашо, то и нито един изследователски реактор не е аварирал никога. Дали пък трябва да не даваме на нашите учени да се развиват защото пъдарите ни са прости? Не е същото като АЕЦ, а говоренето на конкретни цифри пред несведующи наистина може да предизвика уплах, но пък е и проява на лош вкус да опитваш да използваш невежеството като двигател за постигане на безсмислени цели.

Алчността на Българина няма край.В единия ъгъл виждаме как българин притежаващ малък имот по черноморието иска да стане милинер с продажба на имот или да стане голем хотелиер като построи хотел който половината е незаконен.В другия ъгъл виждаме безкрупулните и подкупни зелени човечета които са добре подплътени от чужди инвеститори и организации да стопират по всякакъв начин развитието на туризма в България чрез масови протести а уж имали кауза за опазване на природата.Като цяло липсва концепция за развитие на българското черноморие за неговото регулярно заастрояване и постигане на уютна среда за почиващи и живущи.Застрояването на парче е масова и безотговорна практика в България.За това вина имат основно общините.Ако те си бяха разработили концепция за развитие с обшествено обсъждане сега щяхме да сме на челни места по курорти.Но за сега сме на дъното и сигурно ще си останем за дълго там.

Павлова призна: При Плевнелиев МРРБ губи дюните при \"Корал\" Така наречената \"сделка Корал\" е една от най-големите далавери на българския преход, като конкретен бенефициент от нея е сегашния бургаски кмет Димитър Николов, член на ИК на ГЕРБ. За злоупотребите има документи и свидетелства, но всички опити да се започне досъдебно производство по случая срещнаха твърд отпор в Окръжна и Апелативна прокуратура - Бургас.

"...За да не спечели делото и да не накърни интересите на олигарсите, МРРБ избира елегантен начин да загуби като не внася 20 лева такса за обнародване. Съдът предупреждава в продължение на 2 месеца МРРБ и Плевнелиев, като жалбоподател, че невнасянето на нищожната такса, ще доведе до прекратяване на цялото дело. Срещу въпросните невнесени по дело 20 лв. стои залогът на над 40 000 000 евро пари, получени при продажбата на 130 дка обществен терен на първа линия върху дюните на приказния плаж "Корал"..."- вести.бг 17.01.2013 19:53...Сега прочетох материала, но изводите няма как да бъдат други- всеки юрист знае какво изначава неплащане на 20 лв. държавна ттакса при защита на такива материални интереси...

за справка хттп://е-вестник.бг/1шш2з/от-един-наемател-на-дивия-плаж-корал/

Ха-ха-ха, е няма начин да не е така, щом ти го пишеш... А знаеше ли, че Плевнелиев и Борисов закусват с човешки емриони? Просто сте жалки...

Готиното е че и младите разбраха ,че това правителство е мафиотско.

Като имам предвид,че разнобоя е начин на управление на ГЕРБ се чудя коя гилдия ще противопоставят на протестиращите. Тези са толкова плиткоумни, , властолюбиви и беотговорни,че могат да ни вкарат в доста сериозни...."взаимоотношения" (((((((

Намирам, че ситуацията Е Пикова. Аз-лично намирам Предложението за Пълно Скрапиране като Сега-И-Веднага. (Само Вижте детайлите, представени от Колегите 'шарено котле' и Данчо !)

Нещо нищо не ми е ясно напоследък:Само в Равда има поне 5 завършени блока, които си стоят празни и никой нищо не е купил.Има и няколко зарязани на груб строеж или на първи или втори етаж и пак продължават да строят.Чудеса!!!!

Строителството е най-лесният начин да изпереш много пари, без практически начин да те хванат, а на това отгоре имаш и опция да крадеш сериозно количество ДДС.

Голямата пари1на пералня работи на пълни обороти....

ами сега-) Не ми се мисли какъв порой от сълзи и сополи ще ни залее.. Да купим носни кърпи и да ги занесем в МС, много ще са им нужни-следва колективен рев.. Всички знаем, че "мачото" Бойко изпитва панически ужас от протести!

Поредният фалшив "протест", вдъхновен и платен от комунистите! Всички, които организират подобни "протести" срещу възраждането и модернизирането на България от правителството на ГЕРБ, са национални предатели, и вместо да им се позволява да вилнеят, трябва да бъдат арестувани и съдени най-сурово!

Нованюз.бг- 17/01/2013 19:14 ч. И къмпинг Корал под заплаха от строеж ....Министър Лиляна Павлова обясни, че инвеститорът може да актуализира плановете за строителство и да ги внесе за ново разглеждане. И потвърди тиражираната в Интернет информация, че през 2010 г. регионалното министерство е пропуснало да оспори в съда разрешенията за строителство на Корал заради невнесена държавна такса от 20 лв.По случая нямало наказани. По това време регионален министър е настоящият президент Росен Плевнелиев..."

Продължава разпродажбата на България под масата. Справка: link

Нищо не става от вас Все друг ви е виновен

Да не си Хитлер бе, лицемер нещастен !!!

Просто е платен непрокопсаник. Не може да изкара пари по друг начин и здраво облизва.

Сигурно и ти си някой от шепата лумпенизирани наркомани - участници в платения от комунистите "протест"! Беснеете от злоба и завист заради огромните успехи на управлението на ГЕРБ, подкрепяно от всички истински българи!

Като толкова се загрижили за България защо не са против ядрената енергия . Една авария там и няма да има нито иракли нито планини , Демагози!!!

Наистина голям протест...блокираха цяла София

Изчезни гнусен платен плазмодий!

Има една приказка за един крадец, който като го хванали му предложили да си избере едно наказание и като го изтърпи да го пуснат: 1. Да изяде кило сол 2. Да изпие 5 литра вода 3. Да му бият 100 сопи 4. Да плати 100 жълтици Нашенецът изял 990 грама сол и едва-едва казал, че не може повече и иска водата. Дали му, изпил 4900 грама и едва едва продумал, че иска да ги бият със сопите.. на 99-тия удар извадил 100 жълтици и платил. Ей това сме ние - българите.

Надявам се няма да го приемете за контрапункт (Защото не е !) : - притчата за Лъжливото Овчарче. Заключителният етюд. (По мойте-скромни Книги - Това Е което Става по Земите-Ни Днес.)

Пратете тая гарга на 4-ти километър най-после.Дир не виждате ли че човека има нужда от лечение.Дир не е болница.

Нека МРРБ да направи проверка кой е виновен за невнасяне на сумата- със сигурност е държавен служител; било ли е предвидено изобщо да се оспори онова решение и дали невнасянето на държавна такса от 20 лв. е резултат от престъпна дейност на въпросното длъжносътно лице, което освен това е държавен служител и конкретните резултати да се внесат в прокуратурата за образуване на досъдебно производство.Ако това поведение не се реализира от МРРБ, нещата са ясни - настъпило е времето всички български граждани да се съберем пред НС и да искаме директни отговори...

Браво ! Относно Вашето Предложение : - Мигар макар-нещо пречи Направо да Започваме ?! (Да, да - ей-тук, както сме пред клавиатурите. По Цял Свят предполагам.)

Пак Ви/ви притесних. Извинете ! --------- Ама нищо де - когато Кажете, Хора !

Вече имам снимки и стриймове. (Пускам ги по Вълните.)

Продължава разпродажбата на България под масата. Справка: link

100 човека и веднага в медийте....хихихи...голямо събитие

Ака са били само 100 човека, то колко са били в Банко? При подобни изчисления - около 0,005 и то от административен персонал!

Не бяхме стотици, а поне 3 000 души !!! ДИР.бг, стига страх !

Бяхте шепа наркомани, на които комунистите са платили да "протестират"! Поредният жалък опит на национални предатели да омаловажат огромните успехи на управлението на ГЕРБ, което е подкрепяно безусловно от всички честни българи!