Строителството на ”Южен поток” в България ще започне до края на 2013 г.

Строителството на газопровода "Южен поток" на българска територия ще започне до края на 2013 г., предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на източник, близък до проекта.

Обратно в новината

Коментари - Строителството на ”Южен поток” в България ще започне до края на 2013 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

забийте компресорната и другите свинщини срещу Приселци,там другрите ще ръкопляскат ,а и ХАЛАЛ да са им работните места.НЕ ДООСВИНВАЙТЕ ВАРНА.И БЕЗ ТОВА ЛАЙНАТА къпят брега,тресе и свлачищата пълзят,каквото и да приказват разни КЕРАТИ!

безумен проект на лакоми идиоти,който унищожава 300 000ен град и прави длъжници на хитрите братя поколения българи!ДАНО РАЗУМЪТ е ГОСПОД и не допусне това безумие.

безумен проект на лакоми идиоти,който унищожава 300 000ен град и прави длъжници на хитрите братя поколения българи!ДАНО РАЗУМЪТ е ГОСПОД и не допусне това безумие.

Те вече си копаят на воля,без да се съобразяват с частната собственост.Там където минава трасето се променя категорията на земеделската земя.Не могат да се засаждат дълготрайни растения - лози,овошки.Не плащат наем,че използват земята.

Защото ще строи Русия, или защото искате нищо да не се строи-това е изборът на протестиращите!!! Те ги е срам, че са използувани или нещо им липсва. След като всички заводи разрушихме и нови ли да не строим поради желанието на т.н. еколози?Да заминат тогава на някой остров.

Ръшанци да ни построят модерни, високотехнологични заводи за микроелектроники, нанотехнологии, електро-медицинска апаратура... По-лесно се строят, по-евтини, по-екологични, по-безопасни, по-бърза възвръщаемост.

Къде ги видя тези технологии у руснаците ?

Протестирам срещу всички протестиращи, който протестира първо да каже с какво е заслужил пред родината ни и пред сънародниците си да има претенций. Аз например имам три деца изучени и работещи. Цял живот работя здраво за да ги отгледам и изуча. От 1992 г. не съм получила нито един лев детски или друга помощ. Работа има служби няма.

От 2009г. USA са номер 1 по добив на газ (конвенционален + шистов). Амарикански компании закриват заводите си в Китай и ги връщат в Тексас, Пенсилвания, Дакота,... До 2015г. USA и CANADA ще увеличат с 25% производството на шистови въглеводороди. Азиатските мужици и джуджето-богатир треперят.

Около десетина души... ХАХАХА

За съжаление толкова са нормалните люде.

Стана модерно да се протестира срещу всичко и всички !

ЗА ДА ВЪРВИ БЪЛГАРИЯ С ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ СВЯТ Е НЕОБХОДИМО ЧАС ПО-СКОРО ДА СКЪСАМЕ ПЪПНАТА ВРЪВ С РУСИЯ.ТЯ НИ ВОДИ КЪМ ДЪНОТО НА ПРОСТОТИЯТА И МИЗЕРИЯТА.

Според теб Русия води цяла Европа и цивилизования свят към простотия и мизерия ли?! Това е си диагноза! Ок , остани си Русофоб , но не си натрапвай омразата върху умните хора в света, различаващи подлостта, истината от лъжата, лицемерието и омразата, които са пагубни за света!

когато недалновидните- Ваш Кмет и Премиерът ни, са подписали проекта?! Те не са имали хал хабер какви поразии може да нанесе на хората тръбата, минаваща в близост до Вас- живеещите в близост до тръбата! Все още има начин да се прекрои проекта! Това е сега проблема!Иначе е тъпо да протестирате срещу "Южен поток." Той не Ви е е виновен!Не протестирайте срещу "Южен поток", а срещу проектиралите го- в частта за БГ! Да коригират пътя на тръбата!

мислиш,че са ни питали и че са подписвали договора на фонтаните пред всички нас ли?

подписва договор пред вас на фонтаните, но служителите в общината- познаващи района на Варна, защо са проспали момента за раяснения, за консултации с жителите, преди подписването? Не са ли задължени да запознаят гражданите си, да поискат мнението на живущите около бъдещата тръба, за да се предотвратят всякакви бъдещи инциденти? Търсете отговорност от общинарите на Варна? Пък и все още има възможност за корекции на пътя на тръбата!Това искайте , а не да стопирате европейския проект"Южен поток"!

Как цената в Сърбия на 1 километър газопровод е 4 милиона на километър , а в България при много по-лесно за строителство трасе ще струва 7 милиона на километър,Разликата в километри е 50 км,съответно само една компресорна станция в повече.

430 километра в Сърбия ще струват по договор 1милиард и 700 милиона,а в България цената е 3 милиарда и 100 милиона.

Протестирам срещу всички протестиращи, който протестира първо да каже с какво е заслужил пред родината ни и пред сънародниците си да има претенций. Аз например имам три деца изучени и работещи. Цял живот работя здраво за да ги отгледам и изуча. От 1992 г. не съм получила нито един лев детски или друга помощ. Работа има служби няма.

Като ви гръмне ръшкия гъзопровод, топтан с аец беляне, тогаз драскайте ръшофильовски хвалебствия, ако можете.

Те навсякъде гърмят в последно време. Ама така ще гръмне катарската газчица на Ексонмобайл на рокфелерчо. За това всички еврейчета сте се нахвърлили срещу руските проекти. Само дето този проект е и европейски, с участието на европейски страни в европейски интерес. Схващаш ли, евреин. Това са си наши европейски и български интереси. Дреме ни за вашите еврейски сметки.

фергана, фергана,..., бум,....

След последните кметски избори не вярвам на нито една дума на нито един варненец!

Незнам за какво още може да се протестира, но аз искам да протестирам срещу всички протестиращи, които не знаят какво да правят.Ами да отидат да работят.

"Пред ТВ Европа потърпевшите варненци поставиха въпроса "....Тази"телевизия" е собственост на брата на Петър Стоянов,който е и депутат в ЕП.Някой да знае,как ей така се прави телевизия,която чисто технически,дори и като апаратура струва милиони ? Някой да е виждал и чувал нещо различно по ТВ Европа от глашатайство на политиката на СДС и ДСБ,която в повечето случаи само търси да оплюе нещо руско ? Това е най-нескопосаната тв медия в България,като коментар,като поведение,като журналистика,като тематика.......като политическите си създатели !

АМАН от разбирачи в тази държава! Кога най-сетне ще се обособят БРАНШОВИ КАМАРИ, които компетентно ще се произнасят по професионални въпроси пред обществото?!?!? Природният газ е летлив газ, освен това е под налягане 55 атм. и риск от възпламеняване и експлозия е 1/1000, а от вдишване е 1/2000.ЧЕТЕТЕ!УЧЕТЕ!

Защото няма компетентни и все залагаме на чуждите компетенции.

тези разбирачи ще се явяват докато е хубаво времето,после ще си се приберат в кръчмите

Не е важно колко хора протестират. Дори 1 човек да е - ако той има основания за това няма да го защитим ли? Въпросът е дали наистина са спазени критериите.

ами аз с основание не обичам тъщата! Кой ще ме защитииии??????

А когато други 5 имат точно противоположния интерес, тогава кого защитаваме? И техните права са нарушени.

Ами новия им кмет от ГЕРБ нека вземе мерки срещу тръбата която беше подписана от шефа му Борисов :)

Става дума не да се спира проекта,а само да бъдат отместени тръбите с още 5-10 км по-далеч от жилищата на хората и чудесните плажове там. И за какъв х*й е тая Натура 2000 като не се спазва? С това неголямо удължаване на трасето може малко да се оскъпи проекта,но пък така се стиковат всички интереси - държавни,частни и чужди. Обаче кой да чуе!

на снимката са общо......4 човека. Нещо камерата не е хванала останалите 6. Сега слагайте пак минуси.

И след още 23 години демокрация нашите десни умрели седесари няма да спечелят избори, защото те не мислят за страната, а само как да пречат на връзките ни с Русия. То бива простотия, но тези минаха всички граници. Закриха заводите, лишиха масата хора от доходи, окупираха пресата и сега лаят ли, лаят против Руските инвестиции, нищо че те ще осигурят работа за обикновения човек и приходии в бюджета. Това не се забравя и никога няма да бъде забравено, а ще дойде и момента да им се отнеме накраденото и да отидат там където им е мястото. Долни предатели и гадове!

Чистата истина - 23 години рушат, рушат, крадат. И го наричат приватизация, реформи и т.н. Кой им плаща да отричат изграденото? Но все идва Видовден и накралите се ще страдат.

Закриха ГУБЕЩИТЕ заводи, а бяха губещи, точно защото бяха по съветска технология и с 50-годишни съветски машини. В два завода съм работил, и двата фалираха веднага след 1989г., в момента в който спряха държавните дотации. Пресен пример - ВМЗ Сопот - съветски завод, раздут персонал, неефективно производство, 150 милиона дълг, изкуствено поддържане от държавния бюджет /27 милиона подарък преди две седмици/... Този социалистически боклук също трябва незабавно да бъде закрит, или харизан за 1 лев, ако се намери желаещ инвеститор!

те и Кремиковци така го харизаха за 1 лв. но се оказа, че бая милиони са си в него. И Балкан също, и Нефтохим! Да не изброявам...

много тъпо парче си. Че те само сградите струват повече от всичко направено в последните 23 години. Хората са казали:"Не плюй в стария кладенец, докато не изкопаеш нов". Къде са новите американски или европейски заводи? Нали като влязохме в НАТО трябваше тук да е пълно с инвеститори и да сме напред във всичко? На практика нищо ново не се построи, а всичко старо се разграби и унищожи. Ти малоумен ли си да ги пишеш тези неща. Имали дългове и дай да ги харижем за безпари! Ти като имаш дългове към банката, защо не харижеш жена си за п..ка, но да работи за 1 лев или да си продадеш жилището в което живееш? Но ти търсиш пътища да си решиш проблема по най-добрия за теб начин. Защо оправдаваш тогава грабителите и разрушителите на държавата ни от СДС и разни други утрепки? Защо??? Може би си реститут, но това също не те оправдава ако поне имаш малко съвест и разум.

Защо за такъв голям проект не е изложена цялата фактология - финансовата страна на сделката, срокове, чертежи и принципи по изграждането? Все пак се извършва от името на всички нас. Как можем да имаме точно мнение като част от фактите са си просто догадки. Така само ще се настроим отново едни срещу други: "за" и "против" самия проект и какво ще спечелим? Не мисля, че Германия е загубила от такъв проект. Договарянето е важно.

не си задава въпроса като хванаха големия кокаинов крал Брендо, дали са спрели продажбите на дрога в България или друг му зае доходоносния бизнес. Знаем че там се печелят милиарди.

10-ина души, хахахаха, само за толкова ли са му стигнали парите на Сорос, явно и него го е ударила кризата, ццц :)

Как цената в Сърбия на 1 километър газопровод е 4 милиона на километър , а в България при при много по-лесно за строителство трасе ще струва 7 милиона на километър,дали Сорос ще плати разликата или отново България ?

Най-подходящо е никаква атомна електроцентрала, никакъв газопровод изобщо нищо по технологично .Ще развиваме проституцията,келнерството,наркотрафика,малко готвачи и миячи на посуда и най-авангардната професия да е асфалтаджия/ката най-високо технологична/.Тъй като след настъпване на необратимите демократични промени България няма вече селско стопанство , няма зеленчуко производство, няма животновъдство,ще трябва да се специализираме в обслужването на пияни , дрогирани , бедни ,разглезени чужденци, за да ни подхвърлят по някой долар

протестират - разберай 5-6 и вече голямата новина за ДИРа. Сега имаше пресконференция на БСП, отразена от канал 3 - ще видим дали въобще ще видим и две думи. Всичко е избирателно бе хора. Аз за това вече рядко чета ДИРа. Апропо за сутрешния "протест" пред парламента не се казва нищо. В 10.30 минах оттам - 20-30 души се правеха на герои.

минуси - сигурно ДИРа. Кое не е вярно - питам аз и отговор не искам.

Аз предлагам на реформаторите да предложат следната реформа на Варненци : Изхвърлят проекта Южен Поток в морето, за да нямаме "енергийна зависимост", а на негово място идва Шеврон, които да надупчат добре наоколо с безвредните си химикали, като по този начин ще се диверсифицира доставката на газ за страната и Варненци завинаги ще станат истински Европейци. Така ще се отърват и от рубладжиите и всички агенти на Москва и ДС!!!!

Как мислиш, дали някой по света /освен българите/ би предпочел съветска технология и техника пред американска? Що не си купиш "Москвич" и "Рубин"?

Моше Атанасов. Не се връзва нещо. КОй предпочита руското ли. Я отиди в Западна Европа да видиш как учат усилено руски да посрещат руснаци. А вас, мошетата, се чудят как да ви изгонят. Само краднете и лъжете. И сега лъжеш, дърводелецо. За нищо не ставаш.

Абсолютно навсякъде по света всички умират за Американските технологии!Почти всеки е получил своя пай и им се наслаждава! В Южна Америка се кланят на Шевроновите петролни разливи, в Ирак повече от милион избити са също възхитени от техните технологии!!! Примери колкото искаш... : ))))))

Сестра Галева назначава човек на Галеви в ДАНС Дясната ръка на Братя Галеви Славчо Мутафчийски започва работа в ДАНС. Сегашният зам.-шеф на Икономическа полиция е предложен от емисари на ДПС и БСП за кадрово попълнение на ДАНС. Той ще се занимава с икономическите престъпления в страната и ще гони олигарсите. Кандидатурата му е поставена на бюрото на временния шеф на ДАНС Владимир Писанчев по предложение на политическото ръководство на управляващата партия в Кюстендил. Славчо Мутафчийски беше един от най-близките хора на Братя Галеви. На протеста Мутафчийски защитава двамата бизнесмени и бандата им, обвинени в организирана престъпна група. Според показанията, които даде, Галеви са света вода ненапита, а след апологетичната му реч пред състав на съда, председателстван от съдия Начев, седна до двамата подсъдими в залата и попита Пламен Галев: Добре ли се изказах?. Източник: viaranews. com

Источник: link България ще тегли руски кредит за Южен поток с огромна лихва Българското правителство ще получи от руския газов монополист Газпром за проекта Южен поток, се очаква да бъде взет при висока лихва. Макар че шефът на Газпром Алексей Милер при визитата му в София в понеделник не каза и дума за лихвата по очаквания кредит (след изявлението му не бяха допуснати и журналистически въпроси), по неофициална информация руската страна иска цели 8% лихва върху предоставеното финансиране, съобщи сайтът link. Според финансови експерти, цитирани от изданието, международни финансови институции могат да предложат далеч по-изгоден заем за държавата. По тяхна информация, кабинетът на Пламен Орешарски се е опитал да договори по-ниска цена, но не е известно дали това се е случило. Ако лихвата се фиксира на 8%, заемът ще струва на България около четвърт милиард лева. Очакванията са голяма част от кредита да е не паричен, а стоков т.е. тръби и оборудване, произведени в Русия вместо пари, пише още сайтът. Така руската страна печели по два начина чрез пласиране на финансов ресурс и на руски изделия за газовата индустрия. В подобни случаи не се провеждат търгове, което поражда съмнения в цената на тези доставки при непрозрачното определяне на цената на оборудването тя може да бъде надута, както и кредитът. Според изданието, непрозрачното образуване на цената може да е сред причините за трикратното поскъпване на тръбата през България за последните година и половина от 1.1 млрд. евро на 3.1 млрд. евро. Заемът ще се изплаща с приходите от транзитните такси, които трябва да получава България.

Да, точно-Така Е, Колега. ------- За любителите на 'търсенето на Июда' - оказва че спряганият за Потомък на Рода Давидов (Миллер) си Е Чист кагебейощазиец (А дали не-И чернорубашник)

Така ли. И този бил евреин. А защо тогава вие, евреите, толкова мразите Путин, Медведев и компания. Нали са евреи, защо ги мразите. Някак случайно, точно същите прочистиха леко Русия от евреи. Голям лъжец си.

Обаче точно този чифут Милер, Нели го харесва! Т.е. нашите чифути са добри чифути, така ли? "Русофил" май вече означава "московскочифутофил".

За Южен поток питайте бате ви Бойко! Той толкова се гордее с него!

По тази логика скоро демократъджиите ще ни върнат в първобитния строй - дай да затрием всичко що е по сложно от мотика.

А бе, ти наистина ли мислиш, че тръбата е по - сложно изобретение от мотиката?

градът се нуждае от голям обект щото само с временна заетост не се живее. не може и вълкът сит и агнето цяло- сигур ще трябва да се преглътнат и неудобства.

Варна се Събужда. Отново ! ----- Иде Голямата Вълна. (Свалям шапка, Варненци/ки !)

И ще измие в морето всички еврейски хотели и казина в морето. Заедно с еврейските комарджии. И повече няма да си слагат бомби по летището.

Бункероподобията са Доказано-отвъдчерноморски ! (Извинете !)

Какво събуждане? Като онова на изборите за кмет ли? Ти на изборната активност обърна ли внимание? Много сънена ми изглеждаше.

За тези 'избори' - попогледнете TV7. (Изказано е Всичко от А до Я.)

Да бе, събуди се и си избра кмет от герб !!!

Току-що отговорих на Колегата 1234. (Благодаря Ви за разбирането !)

много много се изложиха варненци с избора на кмет протестите за южен поток е команда от софия всички ли се манипулирате толкова лесно много грозно

Опааа...Ще си дойдем на думата! Реформаторите са насреща и става ясно защо е основния вой срещу кабинета! Не става дума за някакви си безпринципни назначения /такива има при всяко правителство/, а заради страха от успех на Руските проекти...Защо ли се активизираха всички чифутопоклонници последно време?

Това "чифутопоклонник" означава ли да предпочиташ Айнщайн пред Путин? Ако е така , бройте ме и мен за такъв.

Г-н Атанасов въпросът ви не е коректен! Ако намесиме Айнщайн, то със същото право може да намесим Достоевски, Чайковски, Пушкин и десетки други световни имена на творци, учени и така нататък. Южен поток е преди всичко енергиен европейски бизнес проект. /За справка - Северен Поток/ и чифутопоклонниците не могат да си намерят място от ужас, когато подобно начинание завърши с успех. Това е. Вие се самоопределяйте както намерите за добре.

Анщайн е известен сред своите колеги като най-големият плагиат на 20-ти век. Казано е в Св. писание: Не си създавайте кумири! Колкото до Путин, самият факт че той е може би единственият независим политик и държавник в света (доколкото това е възможно разбира се в този наш свят), говори достатъчно и трябва да се отчита. Стига с тези първосигнални реакции.

Ама Вие, Колега - баш от штаб тим(урк)овской команди ли пишете ?!

Не, от съседния кибук пишем. За разлика от теб, ние смечетни и почтени евреи и обичаме руснаците.