Учители и родители на бунт заради проблемен ученик

Учители и родители от столичното 19-о училище протестират заради проблемен и агресивен ученик от трети клас.

Обратно в новината

Коментари - Учители и родители на бунт заради проблемен ученик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма начин учителите и директорката да протестират заради ученика, който е дете. Те са длъжни и знаят как да се справят с него. При това положение са морално укорими и би трябвало да бъдат уволнени. Най-вероятно журналистите не са разбрали, а учителите ги е страх да кажат, че протестират срещу министерството, съответно Кунева, която им натрапва дете, с което те не могат да се справят без да пречат на останалите ученици. Абсолютно нечовешко и непрофесионално е да протестират заради дете ...

Разсъжденията ти са неадекватни.Възпитанието е задача на родителите,а не на учителя!

Бог да го прости дядо ми казваше--"Каквото е.....ло ,такова изляло!"Ако си стояха училищата за бавноразвиващи деца-сега нямаше да го има тоя проблем.Дори в Англия има такива училища, ама ние се правим на по-европейци от европейците.Ама дето викат македонците за нас-"Тия татари хептен полудяха,откак влязоха в ЕС,добре ще си помислим ,дали и ние да влезем."Те това е.

За такова поведение би могло да има извинение единствено ,ако детето е с психически отклонения.В противен случай,все още не е късно, един много як пердах ще му покаже нагледно разликата между доброто и злото.

Няма ли в тоя клас две-три нормални момченца... Да го фанат тоя лигльо, да му спретнат един хубав групов пердах, че да си седне на гъза и да мирясат всички... Ще посяга на учители, на възпитатели?!?! Такъв шамар ще му извъртя, че ще си седне на гъза и гък няма да се чува повече... Родителите... родителите са виновни за да стане такова келеме...

Поведението на детето показва хиперактивност, което е психичен проблем, а агресивността обикновено се дължи на упражнявано насилие в семейството.

Тези неща в България звучат нерелано и никога не се мисли в тази посока. Винаги е демокрацията, прехода, чувството за безнаказаност и т.н. А се виждат и предложения да се пребие детето до степен да преосмисли живота си ... удесно.

ами да го лекуват тогава, а не да насилва и бие други деца, че посяга и на възрастни. Струва ми се, че с тази хиперактивност започна много да се пракалява, има много деца, които просто са страшно разглезени и невъзпитани, а не хиперактивни.

Хиперактивност?!? Очаквах някой идиот да каже точно това-удобната за либерастите думичка, с която днес се обозначават келешите, на които едно време се казваше просто-тъпи хулигани. Нагли изпуснати лекенца от типа "Маминото детенце" на Любен Каравелов. Боклуци, на които им липсват първите 7 години, понеже са плод на разплода на по-големи боклуци-тип "войнстваща посредственост". Подчовеци, на които трябва по адекватен начин да им се покаже къде им е мястото-зад вратата, в ъгъла до метлата. Да са благодарни ако някой ги обучи за метачи или миячи и да не припарват до платеното с нашите данъци образование!!!

Доколкото разбирам агресията в това дете не е била контрирана. Сега единствения начин да се спре е да се пребие много яко, до степен в която то да преосмисли съществуването си. Ако това не се случи сега, рано или късно ще се случи, винаги има по-яко говедо.

ама цял клас да се страхуват от него... явно му се радват. като малки имахме в класа едни циганчета от пансиона. биеха ни, крадяха ни стотинките и закуските. викаме - ние сме 20 и кусур те са трима - хайде де! че като ги хванахме след едно междучасие, бой, бой... момичетата даже удряха още по-здраво. станаха кротки като насрани.

То хубаво се бунтуват, ама трябваше да се бунят и за датата на изборите - да бъде през Априлската ваканция!!? Щото, при тези дървеняшки ваканции за "малките даскалчета" , а и в края на март да се таралянкат чинове и маси напред-назад и след това -почивчица..? Кога даскалите ще си предадат материала? .. Е ,накои ще кажат : - И да предадат и да не предадат -все тая!

Абсурдът в българското училище наистина е удивителен! Пълна безизходица в институциите при такъв случай на издевателство на сополанко над всички останали!Точно с тоя абсурд, буквално точно с такъв случай се сблъсках лично аз миналата година. Нещо повече - децата бяха във втори клас!!! Някакъв разюздан сополанко от началото на учебната година почти цяла година разиграваше цял клас, всички учители и родители. Чувах аз, че това дете блъска, бие, говори мръсотии и псува (!!!) другите деца, псува и се нахвърля на бой даже на мъж преподавател! Редовно го споменавали по родителските срещи като проблемно дете. И се чудех - абе к'во толкова, как може да го търпят това лай.о да ходи по главите на всички. Питам детето си - тебе закача ли те, бие ли те, то ми отговаря - не. ОК, казвам си, останах си с чуденето докато не ме засегна лично. Рдна сутрин детето ми звъни по телефона разплакано и силно разтревожено - ударил я с пръчка в окото и едва не го извадил! Че като ми притъмня прд очите, като побеснях, отивам в училището - те играят в двора. Онова като ме видя, скри се на съседното игрище зад училището. Отидох аз, намерих го че като му забих няколко здрави, ама здрави шамара - падна на земята, умря си от страх. Заканих му се да не се приближава до детето ми никога вече, иначе следващия път просто ще го пребия! Отидох бесен и до учителя да го предупредя това идиотче да бъде разкарано до седмица от училище. А той стреснат взе да ми повтаря "Още утре, още утре"!! На другия ден имаше родителска среща и класният им някак се опита да ми внуши как съм нямал право на такова поведение. Не му се удаде, щото като вземах думата бях много, много убедителен и родителите на целия клас изведнъж се оказаха с мен! Директорката на училището също се опита да ме "извика" на среща, но така и нямаше такава! И действително гаменчето беше изритано точно на другия ден!!!

(продължение) Нямало как! Да бе! Майката на кретенчето уж се била чудила дали да пуска жалба срещу мене. Не пусна! Бях изумен от мръсния език на сополанко във втори клас!!! И така, с няколко шамара решихме едногодишен проблем на цял клас, учители и родители! Просто в това 19-то софийско училище е трябвало да направят същото, някой да поеме риска да ошамари лай.ото и толкоз! Няма друг начин! Няма.

много ми е кофти, когато чета за поредния разглезен лигльо, който бие наляво-надясно. До това води малоумието на родителите. Напълно съм съгласна с вашето решение- просто защото друго няма, нито МВР, нито някой друг могат да се заемат с такива хулигани. Нооо, пак казвам- молоумни родители.

Съжалявам, но лично аз не съм склонен да Ви повярвам на тази история:( Защо ли? Ами по простата причина, че родителите на такива зверове в почти всички случаи не са скромни, отрудени, обикновени хорица, които просто не могат да упражняват контрол върху буйните си деца. Ако беше така, отдавна да се бяха взели някакви мерки, включително и отнемане на родителските права и пращане на децата в дом! Защото родителите са слаби, нямат пари и не могат да се противопоставят! Както се казва, за кокошка няма прошка! От друга страна, #какви следва да са родителите на такъв един звер, който си позволява всичко, а деца, родители и учители си траят? Явно не са някои, дето едва свързват двата края, дето можеш да им въздействаш, дето разбират от дума! И как биха реагирали такива родители, ако олющиш на детето им 2 шамара? Минимум, няма ли да бъдеш подведен под отговорност за опит за убийство на малолетно дете, и да лежиш максимума за това - доживот? Защото родителите на такива деца могат да си позволят да наемат адвокат от Марковски нагоре, купища лъжесвидетели и да си купят тонове експертизи, с които да го направят! Затова не ти вярвам!

С горния си коментар изобщо не искам да обезсърчавам хората да не се борят! Просто трябва да се има пред вид, че родителите на изродчетата, които тормозят останалите, не са кои да е! Трябва много силна сплотеност, единомислие и единодействие между деца, родители и учители, както е в този случай с 19-то училище! Дано малкият хулиган си получи заслуженото и бъде преместен!

"Покачихме се по гърба на една могилка, скривихме, спуснахме се в друга долчинка и ето ни в селото. Ситни като врабчета дечурлига, полуголи, мръсни, немити, непрани, невчесани, се върдаляха из прахуляка. Те се разбягаха от тропота на каручката, застанаха отстрана на пътя и почнаха да хвърлят камъни по нас. Такъв им е обичаят по селата, обясни нане Митре. Еднаж ми спукаха главата. Па нямат ли училище, учител да ги научи... Па и на това ли он ще ги учи. Чунким някой се е сетил. Оно си е така. Нали са деца... - оправда и това нещо нане Митре и го нареди в обикновените природни явления." Елин Пелин

Какъв водевил, родители,учители и институции се борят с третокласник!?! Нямате акъл за една стотинка!

Ахъ, третокласник ги души замерва, псува, абе не могат да се справят с това 10г дете...

Просто не си попаднал в такава ситуация - детето ти да си идва всеки ден разплакано, а ти нищо да не можеш да направиш, защото на някои други родители им е през шапката, учителите също не са единни, а родителите на този, дето издевателства над собственото ти дете, са готови да те унищожат, ако дори прашинка падне на главата му!

Дайте снимка на проблемния да види проблеми !!!

Т.е. ти ще го пребиеш или какво. Дай твоя, за да видят институциите кой иска да прави проблмеми на деца.

Сигурно детето е проблемно, но реакцията срещу него прилича на мобинг.

По-скоро неразбиране от къде може да идва проблемът. Хората реагират както могат. За много сериозни промени говорим тук.

като ти гледам коментарите, с голямо разбиране приемаш нещата. Само ми е интересно, ако твоето дете /ако имаш такова/ се върне вкъщи без око или със счупена глава, или душено, как ще реагираш -може би ще тръгнеш да търсиш подходящ психолог за хулигана? Даже ще поемеш и заплащането на специалисти, защото въпросният хулиган явно има абсолютно малоумни родители? А най-накрая ще вземеш да го осиновиш?

"Проблемният ученик е записан в училището в началото на учебната година, след като бил изключен от 20-о училище." ЗАЩО е било възможно заради същите прояви да го изключат от 20-то училище, а от 19-то да не е възможно?

Как така не може да се мести в друго училище дете до четвърти клас? Това ли е образователната реформа на "дялания камък" г-жа Кунева? Къде са всичките тези организации и европейски сборища? Не стига ли, че децата ни се броят на пръсти, ами трябва и от училище още да бъдат малтретирани? Къде преди, по времето на гадния комунизъм имаше подобно отношение към децата! Защо мълчи Мая Манолова и не се намеси? И в нашето училище има такъв ученик, още в първи клас и родителите са настръхнали! Но това е Боковистан - 8 години управление на мутри, до това ще доведат!

В училищата има специална документация, която се казва Механизъм срещу агресията. Ако директорът, учителите и цитираните там институции са се придържали или спазвали този механизъм, надали щеше да се стигне до този гнусен панаир, възрастни и учители да възстават срещу 9 годишно дете, пък било то зло, невъзпитано и каквото и там да било.

Агресор, според твоята агресивна теория - на злото със зло, до сега светът щеше да е взривен отдавна. Приличаш на джихадистите, дано да те цапардоса някой от тях, че да усетиш силата му.

отзад на Плевнята и Боко и да им ги отворят!! Че само в нашата държава Гето, управлявана от ГРОБ, се допускат такива неща от бг мангалите!

След 2-3 години този хубостник така ще млати тъпата си майка че свят ще и се вие.

па след още 30-40 и премиер може да стане

която трябва да работи с това дете. Там е пълно с педагози и психолози, на които се плаща. Защо директорката и учителите не са се обърнали към тези институции за помощ. Вътре в училищата трябва да има голяма документация, която да казва как се работи в такива случаи. Работено ли е по този въпрос или родителите са нахъсвани от учителите да се борят срещу детето. Срамота!!!!!!!!!!!!!!

Просто детето не е за такова училище и учителите/педагозите там не са подготвени за работа с такива ученици. За такива деца има малко по-специални училища с хора, подготвени да се справят с такова поведение.

Ами, представи си, че родителите са уведомени за инцидентите и поведението, но отричат да има проблем и не искат детето им да се среща с психолог. Очевидно е, че държанието на малкия е следствие от онова, което става вкъщи, а на самите учители са им отнети всякакви права за справяне с такива ситуации. Дори от час нямат право да го изгонят. Щом инстанциите след четири месеца им казват да се справят сами, но да не го гонят, явно, че не искат да вземат отношение. Реакцията на родителите и учителите е нормална. Все пак, не може едно келешче да вдига на главата си цяло училище.

+1 000 000 за твоя коментар, ситуацията в 99% от тези случаи е такава.

Последните години слушам само: образованието така, образованието онака ... а всички забравят че преди образование трябва да има възпитание!

от 20-то в 19-то... по такива училища често се появяват "неслучайни" отрочета на VIP-ове. Дали и този юнак не е същият?

Истината е, че има огромно количество правила и механизми за работа с трудни деца, но учителите не желаят да ги спазват и като видят палаво дете вместо да се стремят да го приобщят нахъсват родителите. Естествено, подгоненото дете реагира остро. Беше ужасяващо да гледащ камара родители и учители настръхнали срещу дете, колкото и диво да е то. Вероятно, родителите му също не са стока, но гледката беше потресаваща. Има ЦЕНТРОВЕ ЗА РАБОТА С ДЕЦА, в които има ресурсни учители и психолози, които да работят с тях и вземат огромни пари. Нито директори, нито учители се мръдват да се справят по цивилизован и педагогически начин с тези деца, а искат да ги няма. А, къде да отидат те. Това дете за цял живот ще е заклеймено и гонено, дано не стане престъпник, благодарение на доброто общество и добрите родители и учители.

Това НЕ Е ИСТИНАТА! Като не си наясно, не пиши глупости! За да работи какъвто и да е специалист с детето, първо трябва да има ПИСМЕНО съгласие на родителите, а те категорично заявиха писмено, че не желаят ресурсен учител или какъвто и да е друг специалист, да се занимава с детето!

По времето на бай Тошо за такива малки изродчета имаше ТВУ. Маже би не можеха всички да ги вкарат в релсите , но поне не пречеха на нормалните деца. А сега - либирализъм, толерастия, еврогейщина. Ще ревете за бай-Тоша, колкото и да е неприемливо.

Да, имаше ТВУта, имаше и Жоровци Павета, и Чекатило имаше, че и десетки хиляди още незнайни хубостници като тях, но медиите не ги съобщаваха много-много, за да не се разваля имиджа на Партията! А ти, троле, си реви колкото щеш за Бай ти Тоша! Апропо, ако искаш да се върнеш в тези времена, билетчето за Каракас, и при Бай ти Мъдуро! Може и за Пхенян при бай ти У#й, пардон, Ун, ама не ти стискааа...

Любопитно ми е да науча,дали все пак от училището са се опитали да разговарят с това дете. Много е лесно, когато всички вдигат рамене и слагат етикет- гамен! А самата истина е,че няма лоши деца. Когато не си в рамките наложени от системата , веднага ти лепват етикет и те превръщат в аутсайдер. Някой опитал ли е да разбере какво го кара това хлапе да се държи по този начин?

Сегашната образователна система в училищата, пък и не само, е една пълна гавра. И в моя клас, до преди 5 години имаше няколко гаменчета, които тероризираха преподавателките и почерняха животеца на всички около тях. Никой нищо не предприе, директорката я беше бъз да не си загуби финансирането. Постоянно правеха някакви номера и подлудяваха и съученици и преподаватели. Дори и не желая да си спомням каква ДЖУНГЛА беше, пък и все още си е. Както се вижда, това е масово по българските училища, и то съвсем не от скоро. Кръгът е порочен. Родителите насилват детето или го пренебрегват, в семейството има проблеми, и то гледа да си го изкара където може, дефакто в училището. На учителите са им вързани ръцете, нищо не могат да направят, за да не си изгубят работата, затова търпят да ги целуват, опипват и какви ли не други приматски гнусотии. Директорите пък не ги изключват, за да запазят паричките. Налага се родителите на насилваните от побойника деца да вземат мерки. Съвестния родител има две опции - допълнително провалят средата на детето, като се наложи да го местят на място, където ще се намерят други гаменчета, функциониращи на същата система. ИЛИ, родителя взима нещата в свои ръце и се разправя физически с говото. Резултата обикновено е родителя-насилник на гвното да си викне приятелчетата и вече да извърши престъпление. И така, порочния кръг на ДЖУНГЛАТА БГ действа в пълна сила. Защото няма държава, няма институции, няма контрол, образователната система е напълно съсипана. Но това е живота в свинската колония БГ - на ниво Африка и Индия. От развита държава, прекрасните демократи, подобни грабители и престъпници наистина превърнаха България в страна от третия свят.

В нашата страна има установен един основен принцип: държавата е забранила да се ползва насилие и е постановила, че сила може да употребява само тя. С което претендира, че пази всички от насилието. В този случай, държавата явно показва, че няма намерение ще пази хората от насилие, но продължава да не им разрешава да го ползват те самите. Какво ни остава тогава? В крайна сметка хората или ще накарат държавата да си влезе в ролята, или ще ѝ отнемат монопола над насилието и ще настъпи див запад.

Едно време една позната и много мъдра жена ми е рекла: " Бий дупенце, че да не ти се налага да биеш дупище!" Първите 7 години са безвъзвратно изгубени, за съжаление, в този случай- гаменчето вече е попорасна и има якият гръб на родителите, за които е идеален- ако ще и учителите да души и от 100 училища хората да пропищят. В ЕС сме, да, ама питате как, примерно в Словения, не смеят глас да вдигнат на отрочето си, че социалните, изпратени от загрижените комшии, цъфват на секундата на вратата с предложението да се спре веднага тормоза над детенцето, че инак ще бъде отнето. Та те така- отново се връщам към бабата: малко бой не би навредил нито на едно дете, а едно време проблемните деца се лекуваха изключително с билките- с коприва по голият задник!

Подкрепям , целият учителски колектив и изказвам похвала на Директорката подала отставка. Тази постъпка означава, че тя уважава себе си. Институциити които трябва да защитават учителите, виждат в тях едни марионетки които изпълняват куп неща несвойствени за учителската професия. Семейството на повече деца с проблеми е безотговорно и оправдава постъпките им. Спрете обвиненията срещу учителите и потърсете отговорност от родителите!!!!

такива неща трябва да се вкарват в лудница и на инжекции ! училището не е лудница !

fармацевтичната индустрия има решение за такива деца и задължително да му се даде перманентно противозачатъчно за да не се мултиплицира евентуално проблема

Моят дядо, който беше учител казваше :" Малко бой помага". А на това дете явно повечко бой ще помогне, та да се озапти, както се казва. После на родителите няма какво да им се обяснява - те си зная отрочето колко пари струва, защото и те толкова струват. За съжаление, защото това е бъдещето.

Всъщност БИ помогнал! Ама ако се приложи на родителите му! :) Иначе в такива случаи би трябвало да са приоритет на социалните - детето явно е неглижирано, щом НЕ е проблем за родителите му подобно поведение. А от опит знам, че при внимание, психолог и МНОГО работа, поведението се коригира, че и отличници даже стават такива деца, НО само с качествени родители...

Не помага. Аз имах такъв съученик. Баща му го биеше с верига от колело - нулев резултат.

Като порасне ще бъде завършен социопат

Агресивен ученик в...трети клас:)))?!? Боже,Боже,слез,за да си прибереш вересиите,Боже:)))!!! Толкова ли няма някой в това училище,който да"пусне"за минута шамарената фабрика и да се свърши??? Или всичките са все членове на...БХК??? Душени,удряни,заплашвани учители...,алоооооооооо,ние в ЕС ли сме или в...джунглата,някъде,на майната си??? Контролни и правораздавателни органи,които да имат и..."топки",няма ли вече в тази кочина???

В трети клас имахме подобен агресивен ученик . Един ден заби вилица в гърба на свой съученик . Чак тогава го махнаха .

ко да прайш, дечица...

Ми да, те и учителките в училището на моето дете така казват. Всички дечица са добрички. Малко палави, но иначе няма лоши дечица. Ние ги възпитаваме и всичко е прекрасно. Така си измиват ръцете и дотам. Имаше подобен случай на един проблемен ученик при нас, който се опитваше да удуши едно момиче, и него го преместиха, няма го вече, не знам къде е сега.

Няма ли най-после мазната Ваня Кастрева - Началник на РИО-София да вземе отношение?! Но нейното решение ще бъде такова йезуитско, че хем да не си изцапа ръцете, хем да не накърни авторитета на родителите и ученика. Каквото отношение взе (по-скоро не взе) и при побоя извършен от ученици от Строителния техникум над ученик от друго училище! Ще обвинят учителите и директорката вероятно, че нямат подход, както винаги. А това явно е психически проблем у детето.

Тоя сополанко ще го оправя за три минути. След това баща му. А най-накрая майка му по-така, специално

врата у поле...

Не, променили са правилника през миналия месец и вече не може да се изключва ученик до 4-ти клас. Предишното училище се е отървало в последния момент.

Кви са тия глупости 9 годишно дете ще ви тероризира в какъв свят на путки живеем. Ще яде бой да дойдат мама и тате и те ще ядът бой ...

понеже не си в системата и не ти е ясно колко мръсно са обвързани нещата, на практика педагозите са безсилни, законът им вменява отговорности, без да им предоставя необходимите инструменти

Обикновено проблемите деца са резултат от не читави родители. Къде са родителите на детето в тая ситуация не е ясно. Детето вероятно не е за психолог и за педагогически съветник, а си е направо за психиатър и невролог.

да пратят Даниел Вълчев да се оправя, той прокара простотиите с "интегрираното обучение", "децата със специални образователни потребности" и "подкрепяща среда".

Не можеш, нямаш право по новия закон и ако го направиш, родителите ще те съдят, това значи!

Бащите на малтретираните деца са пълни мухльовци след като не могат да озаптят проблемното хлапе. Ако посегне на мое дете бих се справил както с хлапето така и с неговите родители. Начини има много. После ще блеят като овчици.

Изброй няколко начина при подобна ситуация. Предполагам няма да приложиш първична агресия в-у 9 годишно дете, което има най вече нужда от помощ.

Напротив! И върху него трябва да се приложи това, което то самото прави на другите. Да разбере на собствен гръб какво причинява. Иначе след 5-6 години ще бъде завършен бияч и престъпник. Не казвам, че трябва да се пребие, но ухото му трябва да стане червено като домат. И тогава ще се замисли дали ще повтори. Ако пък повтори, отново ухото - червено. На агресията трябва да се отговори със сила. Независимо от къде идва - от мъж, от жена, от дете или от изкуфял старец.

Запознат съм с този случай. Детето не е за такъв тип училище. Агресията към другите дечица е огромна. Замахва с цел към очите на другите деца използвайки молив или химикал.

журналята да не потърсят родителите. Сега всички мълчат кото риби за тях... Да не са някои клечки?

Не ви ли стана ясно че цялата държава е на автопилот и даже децата не им пука. няма ли някой учител да му тресне 2 шамара на "проблематичното" дете.

ще си яде хляба на трохи

Уважаеми коментиращи, повечето от вас изобщо не допускат, че случаят е медицински. И се дават съвети за шамари, репресии, включително срещу родителите. Детето най-вероятно е с форма на аутизъм. Може и да е с психиатричен проблем-има цяла наука "детска психиатрия". Проблемът е в държавното устройство. Отсъства механизъм за справяне с проблемни деца, част от които са болни или силно различни. Виновни има естествено и те са некомпетентни чиновници в м-во на образованието. Които не са си дали труда да задвижат практически решението на такъв тежък обществен проблем. Защото случая не е изолиран.

Проблемът най-вероятно е медицински, но ако родителите отказват детето им да се лекува, какъвто очевидно е случая, няма много какво да се направи. Отнемането на родителски права е дълга и тежка процедура и дори и Закрила на детето да го направят къде ще отиде това дете и кой ще се погрижи за неговите специални потребности.

Проблема е че "най-вероятно" не е достатъчно. Дори за форум.

Има доста болести и синдроми, които не се лекуват. Но изискват специален подход, за да се социализира детето. А идеята за психолози и ресурсни учители по училищата съществува само на теория - едва ли успяват повече от веднъж седмично да работят с това дете.

Като е медицински - да си го лекуват медицински. Ако имам дете в неговия клас - какво? Нека му извади окото, а аз да си трая, щото случая бил медицински, така ли?

Може и да има проблем с който детето подсъзнателно се бори. Ако всичките тия учители не могат да разберат какъв е проблема ако не могат да изискат експертизи работа с психолог и да стане ясно каква е причината организирането на протести срещу третокласник още по малко ще помогне.

Сигурно не сте се сблъсквали с родители, на които никакви експертизи и инстанции няма да им подействат, толкова са самовлюбени и арогантни. Вредят на собственото си дете и на себе си. И само на нео и на себе си, това е. Учители ще се сменят, проблемът им ще остава и ще се задълбочава. За да няма неучмстни реплики, уточнявам, че не съм учител, само родител, който се е е срещал подобни дечица и техни родители.

Преди да познаваш законите не е хубаво да даваш оценка на учителите. Те нямат правомощия да изискват, каквито и да е било експертизи за детето. Учителите и директора правят единственото, на което имат право - препоръчват на родителите да вземат мерки и пишат писма да Агенция за закрила на детето.

не са квалифицирани психиатри, а протестите не са срещу детето, а срещу недъгавата система на образованието

че протестите не са срещу третокласника, а срещу институциите, които не помагат с нищо за решаване на проблема. Пълно е с безумци и хрантутници в тези институции. Разбрахте ли какво е последното им решение - преместване на детето в друго училище. В трето училище!!! И кое ли ще е това училище, дето ще го приемат! Вместо да се търси адекватна помощ, да се убеждават родителите, че детето им има нужда от лечение - преместване в друго училище! Еми, идва ми и аз да почна протести! Такова пък бездушие и безхаберие!

Проблемът му е, че не е яло достатъчно бой преди да навърши 7. Второ, "всичките тези учители" не са звероукротители. Трето, ако ти си бил същият вреден келеш или си имаш такова мекере вкъщи-съболезнования, но и поздравления, че все пак си се научил да пишеш, макар и с грешки /учителите ти заслужават награда/ и дори имаш самочувствието да излагаш съкровените си мисли в епистоларен вид. Хаха.

Браво! Най-после някой да каже нещо смислено по темата! Абсолютно съм съгласен!

но не си компетентен

Има Ресурсни центрове във всички областни градове, вероятно и не един в софия. Защо с детето не работят тези учители, да влизат в час също и психолози и да помагат на учителите. Там получават огромни пари и е редно да се ангажират, а не даскалите само да нещат децата.

щом цялата образователна система не може да се справи с едно пишлеме, за какво ни е тогава тая система?!

Струва си да направите един репортаж и да го видим в първо лице какво представлява този третокласник. Безпрецедентно. Преди да реша дали той или всички учители са дебили и не могат да намерят причина за проблема.

щом не можеш да реши кой е дебилът, значи и ти си такъв

В страната на славяните преклонената глава сабя не я сече ... тоя не му е преклонена главата ... въпроса е психични проблеми ли има или се бори с проблеми, които ти никога не си имал?