Студенти и ученици на протест в Скопие

Няколко хиляди студенти се събраха на протест пред сградата на македонското правителство в центъра на Скопие.

Обратно в новината

Коментари - Студенти и ученици на протест в Скопие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тато бе, ке студирам. - Шо ке студираш бе, сине? - Абе, тато, ке студирам економия во Бугария? - Ее, браво бе, сине бе, економия. А шо ке ги правиш бугарките? - Ке ги фукам, тато. - Ке ги фукаш, ама немой да им лижеш п....ята. - Зощо бе, тато? - Ее, сине, не ни го признават язикот...

Айде сиктир с тия измислени проблеми на измислени хора от измислена държава. Честити празници на всички!

veska

Този протест, отразен на снимката май не е в Македония, а в някоя англискоговореща държава! А защо някой може да се притеснява от това, че ще подложат знанията му на изпит?

По отнашетие на българския език ние трябва да правим ежегодни изпити, докато той не стане "майчин" език за всички жевеещи в Бълария. Нешите ВУЗ трябва да се поучат от западните, изпити всеки месец и никакви делегирани бюджети в зависимост от бройката студенти. Да останат 10 накрая, но да са грамотни.

" ...всеки студент след втората и четвъртата година да минава през държавен изпит, но ако се провали..." Нормално е да протестират! Нали мързеливите и некадърните студенти и в Македония и в България трябва все пак да имат някаква диплома. А след това ще се сополивят, че не могат да си намерят никаква работа.

Така си е - 10 плюса от мен. А на макетата, нека да успеят, нека си омиришат образователната система!

В Оксфорд и Харвард дали има "държавен" изпит?

Шило

Там изпитите са постоянно.

Шило

Все си мисля, че имат по-основателти причини за протести. А е хубаво да се проверяват знанията. Така че, май това не е много лоша идея.

Американците подхванаха и тях.Нямат мира тези копелдаци,докато не ''спасят'' света.Задници смотани

Лелее, как вднага осмърдя на червено...

Правилно , 3 год купони , веселба , живот ! защо трябва да има изпити - това значи, че малко трябва и да се учи !

Защо са с плакати на чужд език?

И макетата се оказаха по-умни от нас. Поне правят опит да се справят с продажбата на дипломи от алчни псевдо университети тъпкани с фалшиви професори на бюджетна хранилка. При нас няма дори такива опити. На Танев му стига мозъка колкото да се изхожда "политически коректно" върху имената на утвърдени учени.

Личи си, че сме от едно тесто с тия. И при тях образованието е пълен батак.

Какво ги коментирате тия? С нищо не са интересни.

Тия от Тетово да са македонци, македонци ... колко да са македонци?

Като си нямат просветен министър като нашичкия! Щяха да изучават само къде се е изхождал Александър Македонски, когато случайно е минавал през Вардаро!

Pesh0

Да им бият по един печат , на дупетата , като се родят . Щом е маке , значи е вишист . За какво са им други изпити , изобщо.

А кога ще запротестирате с/у просръбската политика на управниците си за подмяна на българската ви идентичност ?! Май бягате от изпити, без да сте взели най-важния. . .

Много правилно правят братята македонци! Не са длъжни да търпят всичко онова, което правителството им причинява! А ние кога ще се надигнем, за да ги изметем тия некадърници, които само ни вдигат таксите и нищо не ни дават насреща? А кога? Или ще си седиме така като овци и ще си правят с нас каквото си искат? И за всеки подаден кокал ще им благодарим като че ли са месии някакви. Стига вече! Давайте, на бунт!

Резултат от действията на сепаратистите в Скопие.След като национални предатели като ЖЖ,ИК и пр. не уважиха исканията на българите в Македония за самоопределение към България/1990-1992 г.г./. нашето население ще бъде асимилирано от албанците, които пак България една от първите призна в Косово.Признахме още една ислямистка държава създадена изкуствено от САЩ и евровасалите.Тогава единствена Русия беше против независимостта на Косово.Сега за Крим западът квичи неистово.....??? Сепаратистите чифути в Киев, подкрепяни от американските ционисти, обаче са много напред в подобни решения, вкл. и в убийствата на жени и деца с тежка артилерия и ракети. Македония, притисната от наглите шиптъри не може да има друго бъдеще, освен познатото ни потурчване.

Настоявам веднага да бъдат премахнати всякакви видове изпити и тук. Освен това - БХК да внесе НЕМЕДЛЕННО искане срещу държавата във всички възможни и невъзможни съдилища за нарушаване правата на малцинствата. Тъй като те не влизат във ВУЗ, няма как да се явят на изпит. А това си е чиста проба дискриминация и проява на етническа нетолерантност спрямо някои мургави наши събратя. Поради което е наложително държавата да бъде осъдена и да плаща на всеки, почувствал се засегнат от тези комунистически останки - държавните изпити.

Албанци сааа не са македонци!

Не сакаме да сме паметни. Сакаме да гледаме задоволство и да си пипаме курот до старост. Кој е едноставен нека учи да му дојде такт во главата.

Това е нещо ново за Древна Македония . Да видим какво ще направи Кольо.

Македонските студенти искат студентска книжка или задграничен паспорт, с цел да могат да продължат обучението си в България където има над 50 университета/държавни и частни/.

И влизат малоумни говеда от двг техникуми за право -с 3 на релси на матурата,15 класиране,влачещо седо нова година! Особенно пък за даскали,познавам кифла ,2 пъти скъсвана на матура по география,в момента учи вишо-география във ВТУ!

вишо ? явно я познаваш тази

Не си се научил/а да пишеш в отделенията, а обсъждаш виСШето образование. Тук, във форумите, изпълзяват лица, които нямат представа къде са в социалната стълбица, а претендират за нещо.

Нужен ли им е задграничен паспорт за България?

Изпитите изобщо са абс недомократична и дискриминационна практика. Как може хората да бъдат дискриминирани по акъл? За депутска длъжност например, няма изпит, няма проверка за психическа или физическа годност. Защо за един шофьор или студент трябва да има? Кое е по-сложно, да управляваш автомобил или държава? Прави са децата, подкрепям ги. Изпитите трябвва да се забранят със закон.

Ние дъртите, ретроградни копелета вземаме, че забраняваме изпитите! Пърфект! Е как може по акъл? Не може! Тогава какво: 1.Който каже "ABC"- То следва "Живей" 2. Който каже "АБВ" следва "Умри" 3. Съгласен съм, че е пълно със стари и млади изпсихясали шофьори, които убиват 4. Но ако им вземем свободите на децата и ги дискриминираме по акъл, тогава какво ще се получи? Тотална дискриминация , а не Училище, след това др. училище и т.н. P.S За да има демокрация и за да ни има нас, а следователно и дечурлигата, то тогава поне изпит за "акъл" тр. да има!

Ако тук се въведе такъв закон,също ще има протести организирани от частните университети,защото образованието и здравето на хората са превърнати в добре печеливш бизнес и затова ставаме все по-неграмотна и болна нация.

Да дойдат тук и да си купят дипломи, що че се мъчат да вземат изпити.

Не ги подкрепям.

Защо ?

Защото е много частично това искане. Виж ако поискат отмяна на всички изпити и директно получаване на дипломи, ще е истинско революционно деяние.