Северна Корея изстреля 4 балистични ракети, Токио протестира

Северна Корея изстреля днес четири балистични ракети в морето край своите източни брегове, съобщи японският премиер Шиндзо Абе, цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Северна Корея изстреля 4 балистични ракети, Токио протестира | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СЕВЕРНА КОРЕЯ Е С МОЩНА И ДОБРЕ ВЪОРЪЖЕНА АРМИЯ!!!ТЯ Е В СЪСТОЯНИЕ ПРИ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ,ДА ПРЕВЗЕМЕ ЮЖНА КОРЕЯ!!!ВЕЧЕ Е ПОД ЗАПЛАХА И ДОСЕГАШНАТА ХЕГЕМОНИЯ НА САЩ В РЕГИОНА!!!СВОБОДАТА НЕ Е ДАДЕНОСТ,ТЯ СЕ ОТВОЮВА!!!

Смартфон се взриви до главата на млад мъж в Пловдив

Какво ше каже Тръмп сега? И от азиатците имало лоши не само от мексиканците и мюсюлманите.

До Днес- Елементарна етика , напишете вашата версия, но напишете и официалната на Пхенян. Какво толкова ви е страх? Тествани са мобилни междуконтинентални балистични ракети. По данни на Пентагона - вероятно 12 000 км. обсег.

Те пишат Ким умре, а той иска да ги еве!

Тия винаги ме кефят! Разправят, че били гладни, пък...?!

Нека има на какво да се радват комундетата. Като няма хляб, поне зрелища да има.

АБЕ КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ИЗПЪРЖИТЕ ТИЯ С ЛАЗЕРИ ОТ КОСМОСА!!?? ТЕ СЪВСЕМ СА ПОДИВЯЛИ ОТ ГЛАД И КОМУНИЗЪМ!!

Ако ще съдим за степента на подивяване по ракетите, то САЩ ще да са далеч по-напред!

какво търсят американците на корейския полуостров, само разделиха един народ и искат да командват, е каквото повикало такова се обадило, за създалата се ситуация вина има само америка с нейната имперска политика

не е лошо да поназнайваш история , защо е започнала войната на корейския полуостров , кой е настъпил първи и защо и как се е развила :))) ... от къде ви изравят толкова вдлъбнати веее :))) ... само на опорни точки не става веее ....

обстрелва УСА, но засега ракетите му стигат до оградата на комшиите.

най ми е интересно ракетата дали е била остра??? или от тия смотаните заоблените...

За Северна Корея е забелязана една закономерност: при всяко изстрелване на ракета, се увеличава мнoгoкратно консумацията на трева от населението и.

Абе то има друга закономерност, отдавна доказана..... След всяко изстрелване на ракета или нов ядрен опит на Ким, в САЩ се увеличават драстрично случаите на тежка диария, особено сред работещите в Пентагона!

Кимчето си развива отбраната на страната и е много прав! Тия наглеци американците разбират само от тояга. Човека го е разбрал и действа в правилната посока. Американците като извършват опити с нови оръжия, някой да се е сетил да им забранява или да мрънка в ООН-то? Кокото до Япония, там народа мрази злостно американските поробители. Всяко чпонско семейство има роднина убит от американците, да не говорим за двете ядрени бомби, които бяха пуснати с учебна цел и затриха стотици хиляди японци!

В Сеуле предполагают, что КНДР произвела испытательный пуск межконтинентальной баллистической ракеты KN-08 или KN-14. The KN-08, also known under the names Rodong-C and Hwasong-13 is a road-mobile intercontinental ballistic missile under development by North Korea. Operational range from 3,000 to 12,000 Km (With other propellants , like NTO UDMH, or LOX Kerosene)

Токио. Сред ракетите, изстреляни от Северна Корея в понеделник, може да има и междуконтинентална балистична ракета, предава агенция Kyodo News като се позовава на източник от японското правителство. От медията припомнят, че по-рано през тази година, Северна Корея обяви, че е достигнала финален етап в подготовката за изстрелване на междуконтинентална балистична ракета, която теоретично е способна да достави ядрена бойна глава до територията на САЩ.

Резолюции, протести, а Северна Корея от ден на ден става яка ядрена сила. Американците с базите си там, Южна Корея и Япония са големите дразнители в района. Къде е Китай в цялата работа, естествено зад северняците, докато е така Северна Корея няма да я пипат. Русия и тя мълчи, но не е против севера. Сложна ситуация от която може да излезе голяма беля и да се разбута изтока, че и Америка.

Каквото повикало, такова се обадило! или На всяко действие има равно и обратно насочено противодействие! Крайно време е агресорите, които и да са те да разберат тези прости истини!

"Призоваваме всички държави да използват всички възможни канали и средства за въздействие, за да дадат на КНДР да разбере, че по-нататъшните провокации са недопустими,.." Всички държави с всички средства да се мобилизират срещу ...бедна КНДР с БВП много по-малък дори от българския!!

Дай да си кютаме, а кюфтето да тероризира региона.

Изстрелването на ракети ,говори за силно развита изследователска , развойна и производствена дейност в много области.Електроника , насочване ,химия ,аеродинамика,металургия ,високоточно машиностроене и други съпътващи промишленостти,а да не говоря за образование на всички нива

За ядрен взрив се изискват например високоточни атомни часовници. Дълго време западната пропаганда изтъкваше, че е невъзможно КНДР да изработи такива часовници. Оказа се, че е възможно.

Забрави перо от бухал, но откъснато по новолуние. Изисква се само да събереш на едно място надкритична маса уран или плутонии, и източник на неутрони.

то това голям резултат дето са го постигнали. всеки що годе оправен ракетомоделист може да го докара този резултат :))) . пък гледам коментират разни планктони по-долу , че правели балистични ракети че незнамсикво си :))) . БГ има ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМ БРУТЕН ВЪТРЕШЕН ПРОДУКТ от малоумната ви Северна Корея !

грешка мили мой ватници ... 4 пъти е по-голям БВП на БГ от С.Корея :)))

С два пъти по-голям БВП процъфтяла РБ не може да ремонтира една дузина самолетни двигатели. ВВС на КНДР - 1300 бойни самолета.

къде ги видя 1300 ?!? що пишеш глупости ?!? или мислиш че всики са планктони ли :))) ... 650 броя , повече от половината са музейни експонати , смятяй не летят значи - има ги на хартия . и това при условия че ядят кремвирши на тяхната нова година и на рождения ден на ким старши :))) . и технически въпрос що не ходиш да ги лъскаш в Северна Корея самолетчетата ами дращиш по форумите в БГ ?!? ватник :)))

на тоя тряа да му отрежат пишлето

Винаги съм се учудвал, как корейците на диета дребни камъчета ракети,индустрия и чак спътник в космоса изпратиха? А то се оказа просто - не дават луди пари за гейпаради!

...не представлява заплаха за Северна Америка, отбелязва Ройтерс. Хахаха, вервайте им. Май пак има поизцапани гащи.

Тръмп е луд. Но Ким Чен Ун е още по луд

Всяка страна има право да е независима от САЩ. А това право се отстоява с ядрени оръжия и съответните ракети-носители.

По тъпо от това ХОМОСАПИЕНС на тази планета няма. Хвани единия удари другия. Като стане белята всички реват, а преди това всички се дърлят ..... не знам .... може би проблема е в хищният ум завладял човека.

Какъвто създателя такова и творението местното човечество."И създаде човека по свой образ и подобие" създателите изобщо не са благи същества.

БРАВО КОРЕИЦИ,ПОЧВАИТЕ ТЕСТОВЕТЕ С ЯДРЕНИ ГЛАВИ НАД ФАШИНКТОН.

и после ще видят гъбата от близо

Нямали какво да ядат, но произвеждат междуконтинентални ракети, танкове и самолети, а пък ние, като имаме Кауфланд, Лидъл и МОЛ-ове, пълни с моклуци- произвеждаме капачки за буркани и найлонови торбички. От Дебелия треперят всички, а БУгария-та се дупи на всеки.

Ми и те, вземат пример от Големият брат в маскава! Друго си е да умреш от глад с ядрени ракети на голия гладен тумбак! Някакси високопатриотично изглежда! Как е възможно да съществуват толкова закърнели и спряло развитието си мозъци?!...

Абе ей,барманчето стягай се,че идва сезона и трябва да пека бяло дупе в петзвездния хотел,пък ти да ми угаждаш на пиянските прищевки и женати да ми мие усрания и уповръщан кенеф.Разбра ли,какво ти говори гладния ватник.А щерка ти ще ми пере лятната ватенка дето ще се наметам вечер да не изстина на морския бриз.Всичко понятно ли обясних на персонала или как?

"""""Призоваваме всички държави да използват всички възможни канали и средства за въздействие, за да дадат на КНДР да разбере, че по-нататъшните провокации са недопустими, а също да предприемат стъпки, за да покажат на Северна Корея какви могат да са последиците от подобни противоправни действия".""""Така и е не се разбира, в какво се състой провокацията.Ами хората си разработват ракети ,не ги крадат ,то тогава защо да не ги изпробват.Ще перефразирам един израз от филма "Селянина с колело"."За американци , англиччани и руснаци може , а за корейци -не"

В какво се състои провокацията ли? Ами в това, че тези ракети се изстрелват в посока Япония и падат в нейната икономическа зона. В тази зона се извършва някаква дейност от японци, има кораби и т.н. Вероятността някоя експериментална ракета да удари нещо е много голяма! А може освен това да прелети и повече от от планираното разстояние, ако се промени или обърка нещо балистичната траектория! Явно си нямаш елементарно понятие от балистика!

Та тя е до 390 км отвъд териториалните води

Е, ако вие изчислявахте балистичната крива,можеше /щеше/ и да стане,объркване в траекторията , ама корейците ,като по-глупави взели ,че следят във всяка точка полета ,а на всичкото отгоре го и управляват

А маневрите на Южна Корея и Щатите под носа им съвсем не са провокация нали! Това, което прави НАТО в Черно море също не е провокация и дразнене!

То пък едно "ООН" !

Дир и до утре сутринта да ги пускате рекламите на Билла на концерт няма да отидем напразни са усилията ви :)

Дир може да пратим пари по друг начин но на концерт на чалгаджии няма да отидем.Иначе инициативата е много добра, но вие с вашите изцепки на рекламите правите обратното-антиреклама !

Който има ракети и ядрено оръжие, пИчели, който няма - "протестира"... супата или черния шланг.

То и ние имахме ракети но Монката ги наряза после пък рИва за НАТО.Приеха ни в НАТО пък останахме не само без ракети но и без армия и въоръжение, и може би толкова слаба армия сме нямали в историята ни от Аспарух та до сега.А има поговорка който гласи-Който не храни собственна армия може да се наложи да храни чужда.Но кой ти мисли в тия времена за поговорката а тя е измислена от по мъдри хора от тия с празните глави.

Наполеон е казана

Може и от Наполеон да е не споря, но е много мъдра, и още е актуална а си минали толкова години.

Господин Андрейчев, то този Монката не е Симеон нали, а Соломон и то Паси. Що ще този чифут у България и отгоре на всичко да участва в управлението. Нали и баща му беше най-верния антиглобалист, антиимпериалист и всички анти. Те това са евреите.

Андрейчев, дори и да ги бяхме запазили някак тези ракети, те отдавна щяха вече да са скрап! Това бяха ракети, забранени от споразумение между СССР и САЩ! За тях вече нямаше никаква техническа поддръжка и бяха станали или пък скоро щяха да станат опасни. Горивото в тях не е вечно, а трябва да се променя през определен интервал от време. Плюс това, бяха ракети с конвенционален заряд, оперативно-тактически, с далекобойност до около 600 км. Би ли обяснил, срещу кого трябваше да ги изстреляме?

Ако краварите престанат да си завират гагите там и корейците седнат сами на масата нищо чудно и да се разберат. И между другото всеки е в правото си да се защитава така ,че хайде краварите и пуделите им да си гледат работата.

Що не идеш да живееш в северна корея бе, руски робе! Нещастник!

Глупендър става дума за право на самозащита ,но явно мозъка ти не може да го смели.

ходи се шибай където искаш, не пращай другите тук и там. Да еба шибаняците неграмотни.

точно Северна Корея бе тази, която нападна Южна Корея, за да въдвори на целия полуостров "народна" демокрация! Тогава, по онова време, Южна Корея не разполагаше със сериозна армия, а зад "народно-демократична" Корея бяха СССР и Китай! Накрая точно китайската армия от "доброволци" ги спаси от тотален разгром!

Нещо не ми се връзват тези новини. От една страна Севернокорейците едва ли не умират от глад, хранят се с ентусиазъм и патриотични речи (понякога и шепа ориз), а мине не мине седмица, изстрелват ракети в посока Щатите. От друга страна ние, един напреднал Европейски народ, с нормален жизнен стандарт и техника, нямаме възможност да ремонтираме двигателите на десетината Руски самолета, които са ни останали, какво остава да изстрелваме ракети за щяло и не щяло... Да се чудиш просто, докъде стигна техниката, или по-скоро пропагандата...

На нас ракети не ни трябват, нито оръжие, изобщо. Абе и армия не ни трябва. Абе, то и народ не ни трябва. На нас "демокрация" ни дай, евроатлантическа и европейска "солидарност", толерантност към "ромите", "бежанците", "различните"... европейски "ценности"... Такива работи...

Коментара ти е много добър но към когото е отправен надали ще го разберат саркастичния ти коментар.Те бавно четат и трудно разбират понякога и никога :)