Ранени на протест в памет на убит цветнокож във Фъргюсън

Двама души са били ранни при стрелба в град Фъргюсън след протест в памет на убития преди година цветнокож младеж Майкъл Браун от бял полицай.

Обратно в новината

Коментари - Ранени на протест в памет на убит цветнокож във Фъргюсън | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плашат се диктаторите на САЩ от руските балистични ракети,които се контролират от отговорни хора,да руснаците са отговорни и човеколюбиви!!!Но бомбата на класовото неравенство,която създадоха,ще разруши САЩ отвътре!!!Тогава Русия ще си отдъхне и светът ще е много,ама много по-мирен!!!

Абе тия афротата що винаги бъркат протест с грабеж ;)

ИБРАХИМ ЛИНКЪЛНА Е ПЪРВИЯ ЦВЕТНОКОЖ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ :))) ... ДНК-ТО МУ КАЗВА ЧЕ МАЙКА МУ ПРЕСПАЛА С ЦВЕТНОКОЖ РОБ ОТ ПЛАНТАЦИЯТА :)) ТИЯ ПАЛАВИ АНГЛОСАКСОНКИ И ГЕРМАНКИ :)))

Фъргюсън е негърсия майдан.

Щатите са млада нация и като общество са недоразвити. Ако и да окрадоха останалия свят, те едва са отхвърлили робството и в момента са под властта на олигархия. Както пише в дебелите книги, олигархията е най-нестабилният строй, съчетано с изострящата се класова борба това неминуемо ще доведе до налагането на някаква форма на комунизъм там. Ще им трябват поне няколко десетилетия докато се развият като истинска демокрация. Дотогава Светът трябва да ги изолира и да не се занимава с тези диваци.

Ти през комунизма ли научи какво е истинска демокрация? Щото ние след 1944 г. само народна власт имахме .... Трябва да ги понаучим американците що е то истинска народна власт :))) Бил ли си въобще някога в САЩ, видял ли си, та да правиш оценки ...

Моля продължавайте да пишете. Мнението ви е най-смешното нещо, което съм чел за последната седмица.

"Миналата година в град Фъргюсън белият полицай Дарън Уилсън застреля чернокожия Майкъл Браун. Убийството предизвика масови граждански вълнения. " Язе да попитам - какво би станало ако случката беше наопаки - например "...чернокож полицай застреля белия Майкъл Браун...." Убийството предизвика масови ....? ...празненства?

да си видял някъде да има масови безредици, задето черен полицай е застрелял бял престъпник? Или въобще бял? Изобщо не ви ли прави впечатление, че Министерството на Информацията (1984) и разните там организации "за правата на човека" вдигат всичко на балон, когато не дай си Боже бял гръмне чернокож и то дори когато оня очевадно си търси белята, а мълчат като ... когато стане обратното - било расизъм даже да повдигат въпроса. И айде само това да беше - ОК, ама всичката им пропагандна дейност е в тази насока. Всячески се поощрява по медии и т.н. бели жени да крвват с чернокожи, а на белите мъже им се казват едва ли не да се назят и да бъдат "културно" наеани, вменява им се вина - те са лошичките, дето са заробили негрите преди 200години, а днес ояли се смотаняци. На белия му се вменява да е пасивен, "културен"(нищо общо с истинското значение), толерастичен, изпедерастл. Е, това при хора като нас НЕ минава (с изключение на нормалния процент мърша), но западните общества са масово с промити мозъци по тази схема.

Не знам оня негър от рекламите "дами, погледнете партньора си, а сега мен" дали вече е хванал хемороиди или е на път, ама като се замисля, се сещам защо го сърби - исторически огромна част от населението със смесена кръв във щатите е с произход бял баща и майка негърка. Да, давай да си отмъстим на белите. А дали наистина белите са главния виновник за това или просто едни тарикати, дето незнаейки, че се прострелват в крака, са се възползвали от ситуацията? Има един факт, дето пропущат да го кажат - за източника, за най-големия поробител на чернокожи африканци. Да, много за поробени от бели, още повече от араби, но най-много са поробените и продадени в робство от самите негри - и то не само от чужди и съседни племена, ами и от собствените им роднини, нерядко за шепа мъниста. Ама кой да се сети за това, а? Хора, дето знанията им по история са кръгла нула, а по география стигат до територията на другата банда в съседния квартал ли? Каквото сам си направиш и най-големия ти враг не може да ти причини.

не мога да разбера какво им бъркат в задниците витрините, та ги трошат, да не би витрините да им застреляха този Майкъл? Какво им пречи да си протестират мирно?

Браво на американската полиция! Не си поплюва да използва оръжие срещу разбеснели се примати. Кога и нашата полиция ще вземе пример?

"...Дни по-късно в град Атланта, щата Джорджия, бял полицай застреля невъоръжен чернокож мъж, който тичал гол в жилищна сграда и чукал по вратите на хората..." Тук това ще ще го нарекат "пърформанс", "смела гражданска позиция", "протест срещу текстилните олигарси" и т.н. А пък и ако метне и някой домат освен "босия" ще има и "голия". Ама те пък взеха та го застреляха. Язък!

Е къде ще се мерим с такава развита демокрация като САЩ, където обикновено кой не послуша полицая, бива убит. Или за честите масови убийства, я в някой МОЛ, я в училище. Някой идва и избива десетина човека. И Русия е твърде далеч от тези американски демократични стандарти.

НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ ЗАЩО В АМЕРИКИТЕ ИМА НЕГРИ :)))))

ти кажи защо ги обичаш

оти ги биете, вее! Нъл сте димокрациа, ве!

Аз

В САЩ няма негри. В САЩ има цветнокожи афро-американци. Това - на същия принцип, на който думите "роб" и "робство" се споменават в щатянската конституция едва СЛЕД Гражданската война, макар че регулация на това явление - "робство", е имало само ПРЕДИ нея. Принципът е ясен - комплекси, малопишие и пр. И по индукция - в САЩ ще се окаже, че е имало негри чак след като в САЩ не останат негри, та затова ги бият - щото да ги има.

Всъщност чисти негри там няма. 90% от "негрите" в САЩ са различни видове по смесеност метиси, от най-бяло до най-черно.

Аз

Мда... Ама пък 100% от населението на планетата е отчасти черно, щото има черни африкански предци.

Твърде очаквано. Нали правитеслвтото трябва да имат повод да въведе фашиски режим. Правокаторите няма да мирясат дотогава. Техният станински бизнеса е войната и насилието. Болни хора.

нямат си атакисти да ги управляват.

Това е комунистическа пропаганда. В Щатите няма безредици, стрелби по улици ,молове, училища. Няма бездомници, дрогирани или социално слаби.

Аз

Най-голямата американска простотия, която и ние заимствахме от тях - раждат велики мъдреци (което е доста повече от гении), само за да НЕ ги слушат после. Може би последният от тях извади късмет и почина през 1996, та не можа да види ужаса, родината му да бъде управлявана от завършени дебили, като малкия Буш и настоящия шебек. Не го видя с очите си, но го видя с разума си: "Имам лошо предчувствие за тази Америка, в която ще живеят моите деца и внуци когато Съединените щати ще бъдат икономика от услуги и информация; когато почти всички ключови производства ще са преместени в други страни; когато огромната технологична мощ ще бъде концентрирана в ръцете на малцина и нито един представител на обществените интереси няма да може дори да се докосне до проблемите; когато хората ще са загубили способността да контролират съдбата си и да задават на управляващите осведомени въпроси; когато всеки ще е сграбчил своя кристал и нервно ще прелиства хороскопа си; когато лишени от критичното си мислене и неспособни да правим разлика между истината и това, което ни кара да се чувстваме добре ще се плъзнем, почти без да забележим, назад към суеверията и тъмнината. Затъпяването на Америка е най-очевидно в бавния упадък на същественото съдържание на имащите огромно влияние медии, в 30-секундните звукови откъслеци (сега вече по 10 секунди или дори по-малко), в съставянето на програмата според най-ниския общ знаменател, в представянето на псевдонауката и суеверията като нещо достоверно, но най-вече в един вид величаене на невежеството. Докато пиша тези редове, най-търсената видеокасета в Америка е От глупав по-глупав. Бийвис и Бътхед продължават да са популярни сред младите телевизионни зрители. Очевидната поука е, че ученето и образованието не само в областта на науката, но въобще съвсем не са задължителни. Напротив, дори са вредни. Създали сме глобална цивилизация, в която най-жизненоважните елементи зависят изцяло от науката и технологиите. Става дума за транспорта, комуникациите и всички промишлени производства; за селското стопанство, медицината, образованието, забавленията, опазването на околната среда; дори за ключовата демократична институция гласуването. Освен това сме се погрижили почти никой да не разбира науката и технологиите. Това е рецепта за катастрофа. Може би ще ни се размине за известно време, но рано или късно тази взривоопасна смес от сила и невежество ще избухне в ръцете ни." Евтаназия е нужна. И за САЩ, а още повече за нас.

Тъпи коментари: "цветнокож младеж" и "бял полицай"... Уточнете поне "цвета на младежа", както сте уточнили за полицая - има толкова нюанси от "мургав до синкаво-черен". И най-важното: защо са го гръмнали...

Черните бунтове са без алтернатива. Те са подобни на циганските претенции в България. Ако ни се,овладеят ще настъпи повсеместен хаос. Единственият резултат ще е убити от тях невинни жертви, разграбени магазини и съсипана инфраструктура. Президент трябваше да бъде Ал Гор, но кукловодите поставиха Обама за да се тушират негърски те изстъпления. Които и сега не са малко и овладяни.

браво на сащ за това как се справят с безредиците в повечето държави при стрелба по полицията по време на безредици ще премажат протестиращите и ще избият поне 1/3 от тях се едно при мирните протести на тянанмън да имаше стрелба от протестиращите! те и без стрелба избиха 2 000!

А в Украйна? Там не може да се използва сила на "Майдана", нали?

Пак бият черните ! ХА- ХА там бели не останаха !

не знам за какво но и американците се готвят за нещо ... най голямото по мащаби ВЪТРЕШНО учение се провежда в южните щати - JADE HELM ... става въпрос за военни формирования + Нац Гвардия и ФБР ... познайте какви са целите ? превземане/овладяване на градска територия, овладяване на бунтове и тнт ... в нашите медии ( оксиморон) не се споменава, но това учение е огромен проблем - повече реднек го смятат за зле прикрит опит за налагане на военно положение ?!

Наближава краят на кървавият диктаторски американски режим. Интересно е само кой от диктаторските режими ще падне първи, дали американският или европейският.

Най-напред ке падне лилиПутин ....у лето 2016 ....

Най-напред ще ти падне пишо, и не у лето 2016 , а у края на това лЯто!