Протест пред МВР за по-строг закон и контрол на пътищата, кабинетът с нови мерки

Денков иска мерки, от които нарушителите да ги заболи. Убийството на пътя, причинено след употреба на алкохол или наркотици, трябва да бъде умишлено убийство, заяви министърът на вътрешните работи

Обратно в новината

Коментари - Протест пред МВР за по-строг закон и контрол на пътищата, кабинетът с нови мерки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МВР И МО се състои от 7200 пенсионера на двойна хранилка, пенсийка 1400 лв+ заплата 2200лв+ извънреден труд 450 лв+ празнични. Накрая по 4000лв чиста пара на месец. 50000 на година ,1 милион за 20 години чиста пара. ДОБРЕ ЛИ Е , ПИТАМ ???

В европейските столици, Пътната маркировка е светлоотразителна, и е видима от 50 - 100 метра! А в България ще слагаме думени колци, които обикновено са видими до 10 метра Пешеходните пътеки не са светлоотразителни, защото боята е скъпа, а явно колчетата не?

Тия все протестират за по-строг закон и т.н. Ами той закона е само инструмент. Той не се приляга сам. Всеки закон е хубав, когато се прилага и обратното. Някой замислял ли се е, защо примерно проверките на полицаите за наркотици не дадоха никакъв резултат? Ами точно защото в България законите са само четиво. Те не се прилагат, не носят последици. Вместо да протестират срещу неработещото МВР...... Айде, вървете на някой безмислен протест.

Стига с тия "легнали" полицаи. София се напълни с такива - повечето с избеляла или направо липсваща маркировка. Както се видя - не вършат работа. Пияния с 2 промила няма изобщо да ги види, нито пък да ги отрази. И тъй като дори не са направени като хората резултатът е един - чупят окачването. А преминаването с висока скорост (щото не е видяна навреме) може да доведе до по-неприятни неща, например загуба на контрол и изхвърчане от платното. Айде сега си представете как пожарна която трябва да се движи максимално бързо намалява на всеки легнал полицай, за да мине с приемлива скорост. Айде сега си представете линейка с пациент с травма при който всяко излишно движение е допълнителна болка, че може и да е фатално такова движение (разкъсно-контузни рани на вътрешни органи?) ? Където всяка секунда е фатална? Какво да прави шофьора на линейката - да намалява на легналите полицаи или да бърза да стигне навреме в спешното?? Пак казвам - в тая държава липсва сериозен анализ "ползи/вреди", както и правен анализ на всичко случващо се. Резултатът е неефективни и несправедливи популистки мерки. Пример - отнемане (та дори и да е временно) на автомобили при фалшиво позитивни тестове за наркотици.

Преди няколко дни пътувах по магистралите в Сърбия.Нямаше участък ,където да липсва маркировка,нямаше участък на вълни или неравности.При пороен дъжд нямаше участъци с аквапланинги и маркировката се виждаше прекрасно и при тези усровия.На пътните възли магистралата им е осветена,има интелигентни светещи табла за информация за състоянието на пътя пред теб,тунелите са им всички с вентилация,осветени, с посочени авариини изходи,спешен телефон,пожарогасители,светещи знаци за ограничението в тунела .Камери да моментната и средна скорст,като при напускане на магистралата стоят 15 полицая и проверяват номерата на излизащите автомобили и тези,който са извършили нарушения се отбиват и си плащат на момента глобата.И всичко това без да им е оказана финансова помощ от ЕС.

Няма воля да се реши проблема...един елементарен начин е, видеорегистраторите да станат задължителни за автомобилите и да са валидно доказателство в съда. Разбира се, ще скочат много хора с доводи, че това може да се фалшифицира и бла бла бла. Всеки запис, при оспорване, може да бъде проверен, чрез записите на регистратоприте на околните автомобили. Както сега фалшиви обаждания на 112 са подсъдни, така и манипулиран запис от регситратор може да се направи подсъдно деяние. Решения много и не чак толкова скъпи. Когато знаеш, че всяка кола, камион, автобус е камера, която ти записва простотиите, ще се за мислиш и в крайна сметка ще бъдеш хванат...

И сега се приемат в някои случаи на административно производство, под ролята на свидетелски показания под клетва. Но не са единственото доказателство и най-вече когато става дума за наказателно производство.

Тъжно е, че хората искат по-строг закон от тези, които не пишат закони. Последното място, където трябва да протестират е пред МВР. Първо трябва пред Съдебната палата, защото там се прилагат законите, защото закони има и не са чак толкова милозливи. Второ пред Прокуратурата, защото там се правят сделките по умилостивяване на закона. Трето пред Народното събрание, защото там се коват или по-скоро мажат закони и чак тогава пред МВР, за да не се чувстват пренебрегнати.

Не само колите, а апартаментите и всички трябва да ви вземат. Голи и боси трябва да ви оставят. Българите разбират само от рязане на ръце.

"Постоянни проверки за алкохол и наркотични вещества на шофьорите" Айде понеже цитираме след 22 какво става по "Европа" да цитираме и колко често се тестват водачи в другите страни а?Или да скокнем отвъд океана и да видим как теста отчита дали си под влиянието ,а не дали последните 2 месеца си дръпнал една цигарка преди лягане?

Айде сега да си кажем истината: Полицаите са 98% корумпирани Полицаите са 98% некомпетентни Полицаите са свикнали да чакат в храстите и каквото дойде. Превенция 0% Респект 0% Масово хора с големи и скъпи автомобили нагло нарушават закона...измъкване с пари или "колата ми поднесе" Демек оправия никаква няма.

При тежък инцидент като му вземат колата за 100 000 лева ... е следващата няма да му поднася, повярвай ми.

Всичко опира до народо психология,а тя на българина е зле.Затова и държавата е кочина ръководена от боклуци.

ОСТАВКА но МВР шефа , както и на дроплите-полицаи , които не покриват тест по физ.подготовка , та всички са с по 20-30 кила над нормата , спрели камиона но шофьора им избегал щото се уморяват да тичат ?

Защо трябваше българина да чака да измрат толкова млади хора ,за да прояви някаква активност?!! Няма как да стане, ако масата не изрази явното си недоволство от това да бъде "овча порода" . Видно е ,че убиват децата ни като овце по пътищата ,а изродите пияндета и дрогаджии и тези, които не могат да се ограничат в скоростта са свободни, щастливи и доволни. Омръзна ми от бриопитеци в лъскави возила!

Принципът на Сакиши Тойода (от фамилията основала Toyota Motor Corp.), на 5-те въпроса "Защо?", които решават проблеми, на които няма отговор. Ето и 5-те защо в случая: 1) Защо ЗДвП в България бива променян толкова трудно и тромаво и само с козметични промени? 2) Защо системата Бонус-Малус - индивидуален принцип за оценка на всеки водач и според това му се определят цената на каско, гражданска и въобще да има ли книжка - не беше приета? 3) Защо има съмнения за ЛОБИ над промените в ЗДвП и коя политическа фракция, казва "Там не пипаме"? 4) Защо при толкова много администрация в МВР и реформи вечни, не се проведе конкурс и/или предприемат мерки да се назначат повече патрули в София и пътищата въобще в България? 5) Защо по принцип и знаейки среднощните гонки в София, нощно време броят на патрулите е едва 10...!? Отговорите на тези 5 и последвало адекватно ЕЛЕМЕНТАРНО решение, ще разреши проблемът с дрогираните и пияни, и трезви ДЖИГИТИ по пътищата на БГ!!!

Да ти отнемат колата козметична промяна ли наричаш?

Това е чист популизъм, който нито ще има голям ефект, нито е справедливо. А законите именно това им е предназначението - да създават справедливо решение на проблем. Отнемането на кола за над 1.2 промила - съгласен съм. Но не съм с отнемането на кола (или оставането без кола за месеци наред) за фалшиво позитивни тестове. Наясно ли сте с разликата?

Пияниците са едно на ръка - Ауди, Мерцедес и БМВ, особено беемветата, а също и тежките коли тип джип с тъмен зцвят и особено със затъмнени стъкла следва да се спират за щателна проверка от всеки скучаещ автопатрул. Ей така да си знаят - "Ти знайш ли кой съм аз", за води до отвеждане в районното за изясняване на въпроса, щом той не знае кой е да му помогнем. Спорен е въпросът дали персона в толкова тежък ментален дефицит следва да управлява МПС изобщо

Те точно тях никога няма да почнат да тормозят, ще приемат закони и ще спират да тестват всеки редови човечец, за отчитане на дейност. Тези с джиповете и да стане някоя бъркотия се оправят. Всички закони, каквито и да са, ще се прилагат нереципрочно докато има толкова много нива на корупция

За наркоманите смъртна присъда теса като терористи това измет чист отпадак

И пак да питам - професията на водача-убиец? На спътницата му?

Шофьорът-убиец и спътничката му в колата възпитават деца. И после защо децата не знаят, защо трябва да ходят на училище и пушат цигари и трева.

Не очаквам да се намалят жертвите по пътищата, нито мигрантския поток. Следващият етап ще са масовите стрелби.

С тези фалшиви тестове за наркотици, това което искат политиците е да могат да вкарат всеки в затвора. Този тест беше вече отхвърлен поне в Испания и франция като неспецифичен за наркотици. Когато намерят тест да пробват полицаите, тогава могат да го прилагат. Но май искат просто терор за шофьорите. Като ковид, но при фалшиво положително - присъда. А виж, протестърите са ясни: вървят комплект с Кирчо. То вече си е професия.

Политиците не бяха толкова заети с войната в Украйна щяха да имат време да променят законите и жертвите на пътя щяха да са по-малко..сега са повече от украинските жертви..явно това е целта разликата е че украинците се лекуват безплатно а българите не

става ясно че скоро ще има катастрофа..надули чалгата мургави дебелаци с дебели кореми..подпийнали..дошли от някой затънтен град или село се полюшват в ритъма на танца и пърдят..като наближат пешеходна зона натискат газта за да плашат хората

За смях нацяла Европа станахте бе...да се отнемат таралясници и строшки..и да се пращат по селата където им е мястото... София е предназначена за максимум милион автомобила.С тези разбити пътища.Докога като пъдаари ще се дава ъкъл на кокошките

Последният си беше с бая кола. 80 кмч за 400 метра... Ама като не знае къде е спирачката, какво да го правим.

Клечете Ганьовци и Геновева, клечете нещастници смотани!!

Пак ли ти бе, БХК производно? Я кажи колко сте напред с масовия кютек в маалата в Казанлък, пък и на други места из китната НИ (но не ВИ) родина? Много цивилизационен признак. И деца които раждат деца. И затова ли са ви виновни Ганьовците? Определено не съм съгласен.

Веднъж бях пациент в линейка и минахме по няколко легнали полицая. Легналите полицаи могат да убият повече спешни случаи в линейки, отколкото пияни шофьори да убият случайни пешеходци. Не трябват никакви нови мерки, нито популизъм преди избори. Достатъчно е да се спазват стриктно съществуващите достатъчно ясни и строги закони. Всеки, за когото е установено / с достоверен бърз лабораторен тест/, че е употребил алкохол, веднага да бъде изправян пред съда, и ако законът предвижда - веднага да получава ефективна присъда. Останалите - веднага глобявани и/или лишавани от свидетелства. Но, както обикновено, се случва друго - политици и "инфлуенсъри", които нищо не разбират от безопасност на движението или наказателна практика, отново драпат да са пред камерите, и няма глупост, която не са готови да облекат в законова форма, за да блеснат. Вместо това, по-добре за се замислят защо толкова хора пият и дали нямат и те поне мъничко вина, създавайки отровната среда, в която много хора се чувстват смачкани и без шанс. Това не ги оправдава, че пият и карат, но го обяснява донякъде.

Абсолютно сте прав. Но тук слагането под път и над път (буквално) на легнали полицаи просто е свързано с вземането на едни пари. Ще се изненадате на какви цени се полагат тия безумия. Легнал полицай на многолентово платно на булевард е малоумие. Особено изпълнени по начина в България - чупещо окачването, дори и с 10 км/ч да се мине.

“ трябва да има промяна в ценностната система, морала и възпитанието на хора, които са се качили зад волана след употребата на алкохол и наркотици” - това е истинста, а не легнали полицаи през 10 метра..

Колите на специален режим трябва да са с адаптатиени ресьори. Тогава не се чувства защото ресцора омеква. Ама май такива имат само тези, дето карат с 200 на магистралата.

Нито пътищата ни са оправени,нито инфраструктурата,пешеходните не се виждат нощем,масово не е осветено,магистралите и пътищата ни не са осветени,докато в чужбина всичко това е оправено и навсякъде свети,но тук са тръгнали законите да променят без нищо друго да е оправено. Най голямата вина за катастрофите имат крадливите политици,които изпокрадоха парите за инфраструктура,на тяхната съвест трябва да лежатъ хилядите избити по пътищата ни,не е само до пиянските изцепки,защото много повече са загиналите заради инфраструктурата...

А кой май дълго седи като кмет на София...

Колкото и строги да станат законите тези убийства на пътя ще продължат и за в бъдеще за съжаление,защото голяма част от народа изпростя!!! Това го има вече и в много други държави,материалното стана по важно от всичко останало,вече не те заглеждат,ако нямаш наточена кола,ако нямаш пари,ако си свестен,ти не си нормален,друго си е да си простия гъзар със супер кола,който върти гуми на силна музика и кара,като бесен из улиците на града... И в Гърция е същото за съжаление,на почти всеки завой има кръстове и паметници на починали млади хора,а там законите на тема нарушения при шофиране са още по лоши,но ,когато всичко си е до хората,законите не помагат,че дори и Господ не може да ти помогне...

Нощем в ж.к. Бели брези е страшно- по бул. България мотористи- самоубийци летят с 200 км/ч. Махнали са шумозааглушителните гърнета и при форсиране на двигателите, воя е по силен от пожарникарска сирена. Гонките са всяка нощ. Подавали сме много жалби в МВР, но в общи линии отговора е"Спасяването на давещите се , е дело на самите давещи се" /Илф и Петров/

А безнаказаността за политици и олигарси за кражбите и корупцията ще продължи ли?

Пешеходната пътека освeтена ли е? Маркирана ли е с луминисцентна боя? Или с избеляла дето и на светло едвам се вижда. Че с тъмни дрехи, в полунощ, на неосветено място, лошо боядисана пътека.....не че оправдавам шофьора, но с тъмни дрехи на неосветени места не трябва да пресичат през ноща. Не всички знаят наизуст всички избелели пътеки в столицата

"Мерки" ... милиционерите единственото което ще правят е да почнат да правят масови проверки на най-нелогичните места, тормозейки не друг, а именно съвестните водачи. Това "Анализ на риска" и изобщо анализ е термин който отсъства от речника на МилициоКАТ. Аз съм за всяко действие против тия нарушители, но нека да е ефективно. С какво изкуствената неравност (полегнал полицай) щеше да спре идиота? С нищо. При 2 промила той не може да види слънцето, какво остава легнал полицай (в общия случай - с изтрита маркировка)? Превенция му е майката. Щото когато не вкараш веднага в затвора пияницата той пак ще кара, мислейки че ще му се разминава всеки път - докато не направи голямата беля. И да, превенция не е дебненето в храстите, пак казвам - анализ на рисковете и съотношението вреда/полза. Вместо да застанат до някоя чалготека в Студентски град и да проверяват лъскавите возила в 2:00 през нощта, те седят на някоя квартална уличка с идеята да хванат някой пенсионер, пил една бира прибиращ се от погребение ...

Проблемът на трафика в София е: Че няма оковръстен скоростен пръстен около София - трилентов! Само тогава голяма част от шофьорите и трафика ще се изнесе от идеалният център на София! А сега всички се завират там!

Прав сте. Обаче дори и на малкото прилично околовръстно има ЦЕЛИ ДВА СВЕТОФАРА - единия е при Технополис в Младост 4 - където отдавна трябваше да е махнат, но ... корупцията работи като нищо друго в България. А този на Казичене е не само излишен, но и вреден. Особено зимно време. И май е единствения между Лондон и Истанбул, ама то това друга тема...

Няма ли пак да вдигат заплатите на МВР състава?

ПАк промени на закона, при положение, че и настоящия не се изпълнява. Първо да почнат да НАЛАГАТ изпълнението на настоящия, после, ако се види, че законът не е добър (а не неговото неизпълнение) да искат промяна. Който кара в София , направете си експеримент, да карате с 50 в града , когато не е задръстено - практически няма да има кола, която да изпреварите, а вие ще сте изпреварван. На отсечките с 70 и 80 - пак карайки с макс разрешена, повечето коли ще ви изпреварват, освен..... ако няма камера или полицейска кола - тогава виждате как тези, каращи с над 20 над ограничението стават по-католици от папата и карат с мину1 10 спрямо ограничението. А елементарното нещо "мигач" при престрояване, често и завой....

А защо крият какво работи убиецът Петър Тодоров!? Полицай ли е., прокурор ли е !?

Съветник

А поне нови 100 000 места по затворите кога?

В БГ за момента трябва да се приложи едномесечен престой в Централния затвор за всеки новокфалифициран шофьор. Така ще са наясно какво става, когато прегазиш някой...

С конфискуване на колата. Пияния трябва да е в затвора. От затвора няма как утре да блъсне друг. Като му вземете колата утре може с друга пак да сгази човек. .

Култура НЕ се изгражда (само) с глоби и наказания. Ни милиционерите е селските пръчки само това могат.

С бъклица да ги каним вместо да ги глобяеат ефективно при издънки, а?!?

бонус малус е къде къде по-бързо и евтино решение на проблема. а не целия град да е с гърбици, където и да отидеш все едно си на каруца - дрън нагоре, дрън надолу. къде ли не съм ходил, никъде не съм виждал толкова "легнали полицаи".

Шибаният ви закон за защита на личните данни!При престъпление със смърт на човек,веднага - публикуване на трите имена, възраст, родно място, произход на причинителя!Веднага във всички средства за масова информация!Да знае обществото от какъв индивид да се пази!А,съда ако иска да го осъди.Може и след десет години.Обществото, обаче ще знае да се пази от този убиец!

ае стига с тези легнали полицаи навсякъде. то не може да мине човек през града без да се подруса все едно е на каруца. къде ли не съм пътувал толкова гърбици не съм виждал. ударете шофьорите по джоба, а не данъкоплатците. какво стана с бонус малус ли какво беше? да ти ходи на застраховката и да стои там 5 години да видиш как ще почнат да карат хората според ограничението.

МВР като не ще да контролира, общините са решили да организират нещата с гърбии, колчета, саксии...

А кой ще ни компенсира за разбитите предници от гърбиците.

Само от бой разбират , ама кога е трезвен ! Показвайте снимките и името на пияните , всички да ги видат !

още щом вземат книжка, трябва да влязат 6 месеца- строг режим , ефективно- да знаят какво е !

И да им висят на масите ли полицаите? Как МВР да помогне? Оня се напива и не му пука, защото знае, че съдията пак ще го пусне... Докато няма линчувани пияни или застреляни на място, нищо няма да се промени! Не заради безпризорно чаве, а заради пиян шофьор е необходимо линч.

Тия дето протестират трябваше да си направят труда да отидат да гласуват

А ти "професоре" от къде знае че не гласуват? Аман от такива безполезни коментари.

ти па си Ален Делон.......

Голям смях ! Дори не знаят какво искат ! Най-нормалното е целият център да стане пешеходна зона като Витошка ! Само , че това е в ущърб на всички шофери ! В нормалните държави това е политиката на кмета ! Центъра на големите градове са пешеходни зони ! Само , че Ганьо умира от кеф да се прави на състезател в центъра !

Коментират в "По света и у нас" по Бенете, че според гласувания наскоро закон трябва да се отнема колата на нарушителите. Но пък имало някакви правни проблеми и затова колата не можела да се отнеме. Стана като онзи наш журналист навремето, който казваше: "Да! Ама не!" Има закон за конфискацията, ама няма закон! Това само болният мозък на бай Ганьо би могъл да измисли. Ще станем за смях на целият Евросъюз. Друго! Тестовете за алкохол и наркотици се точели с месеци за резултатите. АМИ ТО, МОЖЕ БИ НАРОЧНО ТАКА Е НАПРАВЕНО? И ТОВА НИКАК НЕ Е СЛУЧАЙНО, АМИ НАРОЧНО ТЕСТОВЕТЕ НЕ СТАВАТ НАВРЕМЕ. Щото на някои хора не им е изгодно! Пак на принципа ДА, АМА НЕ! Хем уж има тестове, хем пък на практика ги няма!

После НЕ СЕ ЧУДЕТЕ защо има нови и нови убити на пътя. Вие сте на принципа: "Хем ми се иска, хем не ми стиска" и още "искам да има закон (за пред телевизиите), ама всъщност не искам да има закон за наказания на нарушителите." Пред камерите на телевизиите говоря едно, сетне зад камерите говоря и върша точно обратното!

А онзи комунист, Явор Божанков щял да поправя закона за пушачите на марихуана, за да могат да си пушат и да си карат. И за него затвор...