Полицейският протест: Нотариална покана за министъра

Служителите в МВР започват нова серия от регионални протести с искане за по-големи заплати. Началото беше дадено днес в София.

Обратно в новината

Коментари - Полицейският протест: Нотариална покана за министъра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Полицаите не вършат работа и за заплата от 100 лева . Какво увеличение искат? Някой трябва да им каже,че заплатата трябва да се заработи!

В Румъния полицаите са на всяко кръстовище и следят за спазване на реда и законите. Ако някой хвърли фас, хартийка или друг боклук - веднага солена глоба и веднага плащане на място. Следят и за движението на колите по пътищата. Много полицаи, добре облечени, предполагам и с добро заплащане, за да изпълняват стриктно задълженията си и да не се поддават на корупция. Ще се радвам, ако това стане и у нас.

трудът им е тежък и рискован- при това плюскане може да се насератт преди да сигнат тоалетната

Господа полицаи, докато циганите свободно ни бият по улиците и няма на кой да се оплачем, не сте ни нужни! Нито пари заслужавате, нито признание!

1 глас вuв ваша подкрепа от мен! коментар: бюдjетuт на гемания за вuтрешна сигурност е 17 милрд. евро годишно. полицията патрулира по 2 или 4 души навсякуде (главно мобилни с коли). на ден човек среshта поне 10 пuти полицеjски патрул дори и в наj-затuнтетите раjони. не може 4 патрулни коли за цяла софiя и 1 екип за софiя-центuр.... не стига че броят полицаj е малuк, ами и пари за бензин да патрулират нямат...

По брой полицай на глава от населението България е 8ма в света! А полза от тях никаква, напротив пазят само властта и циганите.

полицаите в софiя не патрулират. а трабва да патрулират. т.е. карат си, кuдето си реshaт. това има много силен изненадваshт ефект. камерите са статични. а така полицята e динамична....

Полицията иска по-високи заплати, а народа иска Полицията да започне да си върши работата. От къде да се започне в тази ситуация?!?

е да бъдат съкратени 20-30% от тези толумбеци които все искат.Лани протест за привилегийте си,сега за заплати.Защо никой не напуска като са недоволни.Защото за друго не стават повечето.

НА МИНИСТЪРА И ЗАМ. МИНИСТРИТЕ НА МВР.

на милицонерите и по-специално катаджиите такива бих казал: да ми едете шмайзера!!!

охрана в министерството на вътрешните работи със средно образование, е със заплата 1000 лева, след една нощтна - два дена почивка... 1000лв не взима и човек с висше образование и то, ако въобще намери сектор от икономиката, който да е по специалността му и да е работещ в България...

Защо в София няма пеши полицаи? В Берлин, Париж и Лондон те са навсякъде а у нас не можеш да ги извадиш от патрулките

Напротив. Виждат се много, но не се усеща, че ги има. пп. изключение на малките населени места, където няма никой.

Основната им заплата е ниска, но на месец няма някой дори и редови полицай да се разписва за по-малко от 1200 лв чисто. Защо пак лъжете хората?

така е, лъжат като цигани и политици тия полицай , нали са си от едно котило лъжци и безполезни идиоти, увиснали на бюджета, т.е. на нашите вратове да ги храним докато си чешат да не казвам какво..Каква ми е ползата на мене от тия тъпанари полицаи (герои на всички вицове), като плащам такива суми на месец и за частна охранителна фирма.....

628 лева ОСНОВНА заплата, това означава, че има и нещо друго, за което никой не говори... Да си колко взимат чиесто на месец!

Преди 30 години новата демократична власт не издигна на ръководни постове милиционери вкарали в затвора директори и оттам нагоре за престъпления. Издигнаха боклуци, които не са разкрили нито едно престъпление като Б.Бонев, К.Радев, Р.Миланов,С.Босилков и стотици други, но преданни на продажници като И.Костов, ФДимитров и т.н. Резултатът е налице. МВР няма.Армия няма. Икономика няма и никакъв морал. Падение и фалит на България.Плю тъпият български народ ДС и сега се хвана за палците, когато го трамбоват вътрешни и външни врагове.

Не. Моралът не се крепи на МВР и/или на ДС. Освен това,човек или е морален, или не е- без разлика на политическите му убеждения.

Почти двойно. Като не броим нормираните и ненормирани облаги. Щото нали се сещаш колега на колега глоба не пише

682 лв. основна заплата + 23 х 1.5% = 34,5% /235 лв./ клас + 120 лв. порцион = 1037 лв. Ако се прибавят и платените осигуровки се получава 1327 лв. брутна заплата, която е доста над средната заплата в България. И като се прибави и необходимия стаж за пенсия / 22 години/ и ранното пенсиониране се оказва, че това са най- високо платените ниско квалифицирани работници в държавата.

прав си нямат право за претенции

Първо- протести срещу "мигрантизацията", после-срещу "македонизацията", сега- срещу "циганизацията", в комбинация с "полицейски протест"... май целта е орешарскизация. Дрогаре, не сте лоши хора вие, но добрата новина е, че това ще ви е за последно- започват да се навършват разни кръгли юбилеи, та на 100-годишните образувания по света им е време да слизат окончателно от историческата сцена. Мир вам.

толкова ли не се виждат , че в страната от над 10 години насам на година се раждат по максимум 50 000 бебета, от които половината да са българчета, т.е. такива които ще ходят на училище и ще търсят работа (нещо ненамираемо в бг). От тия българчета повече от половината отиват вече да учат в униврситет в чужбина и почти никои няма да с върне, защото тука просто няма икономика , работа и заплати, с които да се осигуриш за лекар и пенсия, а социалната политика в бг е като в германски концлагер от 2рата световна, .е отблъскаваща и ужасяваща реалност, не място за живот, работа и семейство... А сега да преброиме колко е броя на полицаите и на военните в българия, опа излиза, че тоя брой надвишава младите работоспособни българи около, останали да търсят и то без никакъв успех работа в бг, за да изкарват от осигуровките си заплатите на полицаите....., а и пенсиите на милионите пенсионери в бг са на гърба на тия безработни млади, осигуовките, с кото циганите се лекуват по болниците без да работили и те също се плащат от заплатите на безработните млади хора в бг и опа....баланса май е на минус Изводът - полицаите трябва да разберат, че бг е просто една обезлюдена територия, а не държава...и бляскавия лукс, пръскащ се от престъпниците в парламента на жълтите павета да не ги заслепява за тъжната истина - да се радват, че още има в бюджета пари иза 600 лева на полицай...

2ш2ш=ч6*ш2ш=295.9ш+ш2ш=921.9ш лв само основна заплата и добавка за просибено време!? Без дрихи бонуси! Намалете им добавкатс на1% както на всички работещи българи,другият 1% им хо дайте към основната заплата, пенсионирсйте ги на 55 години по птавилата за тази категория работещи! Мнпго им се даде на тая категотия дътжавни служители и тр просто се забравиха! А и защо протестирст когато ГЕРБ са на власт! Защо не са активни по друго време! Президентът да не се намесва ,когато проблемиъе са икпнпмически!!! Всички българи трудно се справят в създалата се икпномическа ситуация-особено пенсипнеритр! Аържавата не бива да харчи за охрана и сигурност една трета от приходите на бюджета( ами часните охранители),ами разнпдиъе за осветлрние на охраняваните пбркти и дт. Лошото праворазфаване е порока на обществото! Неприлагането на закона в цялата му строгост е причина за големиър разходи за сихурност!!! А МВР са функция и предпптеделенос да прилага закона в цялата му строгост! Нали става яснп кой в обществото говори за полицейщина!!! Кой подклажда протрстите! Всички ония,кпито не са във властта-далеч от държавната трапеза!!! Накратко- Нов закон и тешително намаляване на привилегиите! Тежко на държава ,в която полицая получава повече от учтеля!!!!????

Защо протестират като не вършат работа, а само пари и привилегии искат? Паразити в униформи, които са в комбина с престъпниците. Бог да пази България, включително и от наглата полицейска мафия!

Магистре кажи в крайна сметка, колко чисто получаваш на месец? не основна заплата (не говоря за далавера)

Да вземат пари от хилядите военни тарикати,които преди 2 г. се уредиха да взимат едновременно и заплата и пенсия от над 900 лв.Това морално ли е?

военните поне са образовани

За 23 имаш 682, а аз за 41 - 711 ! Нещо да кажеш? Трай там и бегай да гониш Михаля по улиците, не смеете да се намесите и хората се тепат и ръгат като диваци. И това ти е много.

В първия момент си помислих, че този плакат го издига учител или лекар... Но пък те нямат пищови на гащите, тъй че едва ли...

682 лева за какво ? За да пазят от всенародната любов Ромите и Оялите се парламентарни престъпници ??? МНОГО ИМ Е ! Валерка , РЕЖИ им от заплатите ! Това поне със сигурност го можеш ...

23 ГОДИНИ СТАЖ - 682 ЛЕВА СНОВНА ЗАПЛАТА ... АМИ ОРГАБЕТЕ НЯКОЯ МУТРА БРЕ МИШОЦИ :))) ... ПРЕД ДЯДОВЦИТЕ БЪЛГАРИ СЕ ПРАВИТЕ НА ЛЪВОВЕ, А ЛИЖЕТЕ ХХХ НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ :)))

колкото ви е работата толкоз и парите !

Ми те тогава трябва да довнасят :) Да сме спокойни, мафиотите им плащат, все пак

Колкото ви е заплатата толкова и работата.

А колко върху основната заплата на катаджиите месечно носи въпросът "Ами к'во шъ праим ся?"?

Закон както във щатите , ако те гепат в нарушение губиш всичко! Полицай си 24 ч. не се спотайваш и криеш когато около тебе има престъпно деяние , но това е щото не им се пише за грамотността е друга тема ! След пенсия без право на работа , нали са огрухани на 50 г. / или пенсия или заплата / и Т.Н. не подкрепям " пушачите " по признание на / милиционеро - полицай / не е теглил от картата за заплатата от 5 г. вътрешният отдел може да ги провери !

Пенсиите е когато не си в състояние да работи, да имаш доставки стари. Щом работим неможе да си пенсионират. Това е не само за полицаите. Цялата държава е свързани. Затова пенсионните немогат да получат полагащите им се пенсиите. Мразите своята безработица или бягат в чужбина, а държавните смятат че могат още да избягате. Важното е да ходят на работа, а не да вършат работа.

Забравих да редактирам: Пенсията е когато не си в състояние да работиш, да имаш достойни старини. Щом работиш неможе да си пенсионер. Това е не само за полицаите. Цялата държава е сбъркана. Затова пенсионерите немогат да получат полагащите им се пенсии. Младите стоят безработни или бягат в чужбина, а дъртаците смятат че могат още да изцоцат. Важното е да ходят на работа, а не да вършат работа.

Кого пазят полицаите? -Най големите цигани - Варели Симеонов, ББ, Цв. Цв. Кога ги виждаме? - Само кожата трябва да пазят циганските гета от гнева на българите. На кого се кланят? - На мутрите. Кого слушат? - Родоотстъпник Борисов, който безнаказано продава българите и България. На кого се отчитат? -На Цв. Цв. Независима институция ли е полицията? -Не Осигурява ли безопасност, свобода, защита на правата на гражданите, на собствеността и бизнеса, -Не Извършвали рекет по заповед на Борисов и Цветанов? -Да

НЕКА ВИ ХРАНЯТ МУТРИТЕ И РОМИТЕ ДЕТО ГО ПРИКРИВАТЕ ЗАПТИЕТА ПРОСТИ ... НАРОДА НЕ ЩЕ ДА ВИ ХРАНИ :)) .

Точно

Когато са на площада гордост не им липсва , но по-време на работа накланят главици пред богати мръсници.Е как да ги защитаваме пред власта , когато самите те ни унижават по-заповед на същата.Нас ни мачкат , на тях им козируват и после ни се сърдят , че не сме до тях.Когато им се опълчат , тогава всички ще ги подкрепим.

Изречения, става ясно радев е главния подстрекател на протестите. И разбира се верните на бсп синдикати. Ами пари има , радев да си намали заплатата на 1000 лева и бсп вместо да събира пари за глупав паметник да ги предостави на верните и милиционери.

Повечето полицаи, които знам са с жени и/или деца. Как се издържа семейство с 600 няколко лв заплата и на жената подобна? Заплатите в БГ са нереално ниски! Бойко козирува на Меркел и ЕС, а МОГЪЩО раздава на свои хора. Случай, за който знам лично - посредствен човек, който името си не може да си напише без правописна грешка, гушва 1.5 милион с един подпис за саниране. Бойко му е кум на сватбата. Документирано, има снимки за доказателство. Мой познат от детство в квартала до преди 5 години караше една раздрънкана Мазда. Живееше в апартамента на майка си и баща си на 34 години. Преди 3 години постна ухилена снимка с Бойко и гардовете му в някаква фабрика. Заживя в свой апартамент. Преди седмици го засякох "Здравей-здрасти" при родителите беше дошъл за малко. Подкара BMW X6. Негова е колата, видях във Фейсбук, дали я изплаща или платил кеш няма значка. Човек със средно училищно образование изведнъж за 3 години се замогва и качва стандарта десетки пъти? Красиво. Вместил се в солташаците на Бойко. Този банкянски Хитър Петър ни го набута по-твърд и четвъртит от царя и Станишев. Тарикат е - не отричам. Цяла държава да клатиш десетилетие притежаваш качества.

А учителите са без деца, така ли? И къде отива един милиард като от него не им плащат заплати, не им плащат дрехи и консумативи, да не ги внасят на влог?

Парите отиват там, където отиват и парите от саниране и от много други сфери. До 2008г.бюджета на МВР беше по-малък с повече служители и служебно облекло имаше в изобилие и се даваше всяка година. Сега бюджета по-голям с доста по-малко служители и дрехи няма от години. Едни кубинки са на стойност 99 лв.,а реалната им цена на пазара 50-60лв. Една шапка е на стойност 20лв. , а реалната им цена до 8 лв. А когато говорите за катаджийте, че са взели 10 лв.са трън в очите / естествено не е законно и на такива трябва да се търси отговорност/, но когато отидете в лечебно заведение и сте осигурени ви задължават да платите 50 лв.въпреки талона за посещение на специалист и избирате екип на стойност 800 лв., а в същото време екипа е един - това не се вижда. Искам да кажа, че в милата ни Родина имаше здравеопазване, образование и ред, а сега е една цигания.

еее нали ядат и бои безплатно ... бонус ! а ако им вдигнат заплатите , по ли ще си гледат работата и по малко подкупни ли ще бъдат ???

Срам немате ей !!!

много брадясали "полицаи" на тоя протест ,истинските служители на реда обаче си бяха по служебните места

радев и курнела нинова са подстрекателите на тези и всички други протести,целта им е да има безредици да се свали легитимно избраното правителство и мунчо да обяви военно положение и да крадат на воля няма да им се получи,хората виждат манипулациите им и жаждата им за власт и кражба и няма да го допуснат и затова протестите са им толкова рехави никой не вярва в техните "добри" намерения

Преди няколо години бяха влезли в апартамента ни и откраднали лаптоп. Викнах полицията, както си му е редът, а знаете ли какъв беше коментарът на дошлите да констатират престъплението?! "Пий една студена вода"!

Пичове, ако хората не трепериха от страх да не ги пребият, изнасилят и убият, щяхте да имате огромна подкрепа. Сега изглеждате изключително нагли. Предлагам да си направите митинга в Асеновград.

Ами това си им е основната заплата. Що не кажат колко си доработват.

Докато народът, който с данъците си Ви плаща, живее зад решетки и метални врати - подкрепа няма да имате !!!

Паразити не са ли наследствените чантаджии на системата им? Е, и катаджиите-донякъде...И какво пречи тези чантаджии да се махнат, а парите за тях- да се оползотворят за хората "на терен"? Текучеството ,вярвам, е само при тях, а не при тези по бюрата? И тогава, какво се получава- млади, неопитни полицаи на улицата и- дър.ти "опитни" бюрократи-паразити? Е, каква ефективност искаме тогава?

Абе, като гледам и младите на терен какви са себеотдайни и готови на всичко в името на обществото и законността ...

На привилегированите паразити като са им ниски заплатите да отидат да бачкат в мините на КОВАЧКИ! Там кинтите ги дават в чували.

НАМАЛЯВАНЕ НА ПОЛИЦЕЙСКАТА ЗАПЛАТА. НАМАЛЯВАНЕ НА ПОЛИЦАЙТЕ.

Тази ояла се лоясала сган в униформи не заслужава никакво заплащане, а каторга. В схемата с рекет, накротици, кражби на коли и изнудване, самоволно и незаконно действат спрямо нормалните хора, корумпирани свине! Само от рушвети и далавери се хранят, а вият като помияри за по-високи заплати! От кого - от нас, от нашите данъци. Никаква работа не са свършили. Бих подкрепил протест на полицаите срещу спусканите им политически коректни заповеди. Само че нямат топки за това, а хленчат за заплати. Сган!

Да, трябва да се увеличат заплатите и то точно на тези, които са на терен - хората, които реално се срещат с престъпността.И увеличението да е съобразно работата им, да има оценка на ефективността - разкрити престъпления, заловени извършители.Не е нормално да се увеличава на калпак с еднакъв процент.Не може този, който дреме по цял ден в канцелария да получава толкова, колкото рискуващия живота си.А едно е ясно - никой няма да се бъхти за сигурността на гражданите, да заложи живота и здравето си за 700-800 лева заплата.Трябва да има и промяна в закона, нека се дадат повече права.Не е нормално престъпник да посяга на полицай, а служителя да се страхува да извади оръжие, защото после ще го разсипят от дела и проблеми.

Преди всичко,здравеопазване и полиция- това са много консервативни системи, в които е важна приемствеността, а при полицията-и нейната деполитизираност. Иначе няма как да има висок професионализъм, тъй като битката м/у различни политически лобита деморализира състава. И смятам, че това е основният проблем на нашата полиция днес.

НИКАКВО ПОВИШЕНИЕ за тези паразити ! Разформироване на сегашната "полиция" и сформиране на нова !

Лекар с 23 г. стаж, две специалности и дежурства в болница, лечение на всякакви тежки случаи и огромно напрежение всеки ден. Заплата 850 лв за целия този кеф! Няма 20 заплати при пенсиониране, няма пенсиониране на 40 години, пенсия от 200 лв... Сравнете заплатите на лекарите и на полицаите в САЩ например и сравнете на нашите тук.

Мой приятел работеше в спешна помощ преди време - отчая се от парите, които получаваше, с които трябваше да гледа женв, дете и двама болни родители, от случките, които преживяваше и напусна България. Е, сега е финансово на светлинни години напред и там, където е, никой и не мисли да посяга на лекари.

Мой оознат работеше в бърза помощ. Почина от алкохолизъм.

Лекар с заплата 850 лева и 195 лева класове и доплащане по клинични пътеки поне 1800 лева и това за 6 часов работен ден, започна и ти като полицаите, казваш истината , но само половината от истината.

Честно казано, предпочитам най-лошия ред пред най-добрата анархия. И никак не ми харесва тенденцията за противопоставяне между органи на реда и население. Особено в днешната напрегната международна обстановка...

"Искам заплата, а не подаяние" А аз искам ефективна полиция, а не тумба тюфлеци!

Ал

"Нов побой на роми над 17-годишно момче" На фона на всекидневно растящата престъпност, да увеличение на заплатите щото сигур си вършат работата много добре? Ми АКО е тъй, па да им вдигнем заплатите?

Малко ви е още ви трябва нали се гаврите с полицията - сами се пазете хахахахахха

Я малко се погледнете какво сте свършили и тогава искайте по-големи заплати! Намаля ли престъпността, действате ли превантивно за намаляване на тази престъпност, отговора е "НЕ"! Когато не можете да изкарате конкретни резултати какво увеличение искате! В частния сектор не увеличение, а уволнение ще получа, ако няма резултат от моята работа!!!

Ал

Чакай помощ от полицай... Единствената ви функция е да браните народните избраници от народната любов.