Жители на Мърчаево, Владaя и кв. ”Княжево” блокираха Е-79

Жители на селата Мърчаево и Владaя и на кв. "Княжево" блокираха движението по главния път Е-79 в посока Перник, заради обслужващия ги градски транспорт.

Обратно в новината

Коментари - Жители на Мърчаево, Владaя и кв. ”Княжево” блокираха Е-79 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И аз съм пето поколение Софиянка и прадядо ми е бил градоначалник но тоеа сега не важно всичко си е възпитание подкрепям протеста рейсовете са в трагично състояние а от Борово до центъра съм пътувала 1час заради метрото но и всички са по колите изобщо града се задъхва но такъв стана живота трябва да се въоражим с търпение но и билетчето е скъпо тъпата кметица така го направи че с кола е поевтино успех

да се пусне жандармерията да им хвърли един хубав бой на тези селяндури , а не хиляди хора да не могат да се приберат в къщи. Някой да каже колко ПТП са се случили вчера заради тях . Дано няма и пострадали . В този автобус когато и да се качиш пътуват най много десетина пенсионера , които отиват или се връщат от женския пазар.

си ''запознат'' с проблема. На времето ,когато хората по тези места бяха предимно виладжии ,които основно живееха в столицата и не пътуваха ежедневно имаше две автобусни линии +маршрутка. Проблема с транспорта е наистина сериозен от както премахнаха едната линия и маршрутката.Не знам как си го предсавяте деца да чакат по един час зимно време на спитката за да идат втора смяна на училише,а цената на билета е същата като за редовен транспорт. От друга страна много грешите като си мислите ,че този проблем не засяга софийските жители,защото при тези условия е по-евтино хората да се придвижват с автомобили и така тровят и без това отровния столичен въздух ,отнемат места за паркиране и натоварват трафика. Поради релефа на столицата отровния смог не се разнася и съвсем сигурно убива всички ,които си мислят че проблема не ги засяга.

10 000 гласа МАЛКО ЛИ СА? -Три села+един квартал . Стига сте ремонтирали това НДК! Погрижете се за ВСИЧКИ данъкопладци!

Живея във Владая , родена съм на жълтите плочки , имам жилище и в София , но искам спокойствие и дистанция от "столичаните " , вероятно, като теб .Аман от глупаци на дребно .Билетите от 1,60 са за всички и всички имат право на човешки условия в градския транспорт.

Ако наистина е било в София и въобще си ги виждала, ще знаеш, че не са плочки а павета.

ми като им е далече - да ми се обадят. ще им дам квартира под наем в софия. естественно че ще им е трудно да патуват. затова и цените на наеми и жилища са по-евтини във селата около софия. да вземат да си направят бизнеси в селото. ако имаш акъл и можеш да програмираш може да се качиш на пампорово и от там да си изкарваш хляба. тогава и кола и винетка може да си купиш. боико едва успя да уреди чистачките на летището. сега и от владая да ги транспортира. аи сиктир бе.

Преди много години ,когато в столицата се говореше на книжовен български и хората там бяха други ,там бе едно приятно място за живеене. Днес рядко можеш да чуеш правилна реч, което съвсем не е най-лошото в предвид манталитета който върви в комплект със съответния диалект и потресаваща простотия и неграмотност , нечистоплътност и мърлявщина. Всичко това стана причина потомствените столичани да търсим спасение в покрайнините .Не се обиждай! Поработи върху правописа и граматиката защото постът ти е покъртително неграмотен!Пише се пЪтуват коренът е пЪт .

Е79 отдавна не минава през Княжево и Владая, а вече е по магистрала Люлин.

В този участък си е Е79. Няма пълно съвпадение между двете.

Селяните, на село, не в София. Добре си беше със "Софийското Жителство".

Тос па....не се прай на много породист, че не си! 1.Княжево е първото селище след София, което се сдобива с поща. Тя се открива през 1886 г. 2.На 14 януари 1901 г. е пуснат в експлоатация първият трамвай София Княжево 3.Княжево е първото електрифицирано селище в България. Това се случва през 1917 г звучиш ми фалшиво копеле ;)

Ама какво искате бе! Направил съм ви толкова магистрали, северна, южна дъга, метро. Аз съм ви баща, сега ви давам майка на нацията. Купувайте си минетки на Лилето, качвайте се на колите и тръгвайте.

Най-доброто решение е да се продължи метрото до Княжево. Тези хора трябва да имат бърз и удобен транспорт до КНяжево- а след това с метрото- до всяка точка на София.

Тава каде е шопето друге нема - и на и нашеот банкялия и он стана голем чавек. Иот дека се меееекяме сите сме баш убаи.

Ползвайте собствен транспорт! Живеете до, а не в София!

НЕДОВОЛНИ ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ В СОФИЯ- ТОВА ОПРЕДЕЛЯ НАЧИНА НА ЖИВОТ; ОЩЕ МНОГО КВАРТАЛИ СА В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ 30 -40 МИН ИНТЕРВАЛ ЗА ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ПРЕЗ ДЕНЯ И НИКАКЪВ СЛЕД 21, 30

Sm3hurk0

Така ще се оправим..., а не със стачки и протести... watch?v=0monndk4FsM в ютуб

много трол много нещо хората никога не излизат на протест без причина само мога да ги поздравя

Не подкрепям "протеста". Оказаха се абсолютни селяни. Защо не протестираха, когато Б.Б. реши да не строи метро в тази посока. Първоначалния проект на 3-я метро диаметър беше да стигне до Перник. И изведнъж - нямало натоварване в по тази линия. Честито на "Юнион-Ивкони".Наглост е да искат втора линия по същия маршрут. Мълчаха преди, нямат право да говорят и сега. Да запрягнат каруците.

Какво се оплакват княжевци- трамвая върви на 5 минути,а живущите в двете села да се захващат със земеделие и да си седят на село. В София вече стана невъзможно да се придвижиш от навлеци.Ах,защо махнаха софийското жителство,добре си бяхме ?!

Е те за тва шопето са кат дръво.

Княжево е до Черния кос не до трамвая.

Фандъкова??? Удобно се прави на щраус.

селата Мърчаево и Владaя и на кв. "Княжево" са подходящи за земеделие, не за живеене в София. Както казваше покойният Юл Бринър във "Великолепната Седморка", Селянинът си е Селянин.

Гарантирано от гроб.

Всички Селяни в София, не станахте ли много?

Ти си селянинът - селяко!!!

Пето поколение Софиянец съм. Ти от кое село дойде в София?

Владайци да хващат електричката от Перник, княжевци имат трамвай, за какви автобуси ми говорят. Марчаевци са далече. Те трябва да направят нещо съвместно с перничани.

Какви 10 минути?!? Драгичево-Владая ни отне към час!

Европейска им работа!

Очаква се ГРОБ да пусне нова метролиния до всички упоменати села, така че и те да се приобщят в София. Лентичката, знаете кой, Бай Х*Й, ама след изборите...

Принудително ни разпределиха в София , за да облагородим местните.Направихме необходимото,досега няма президент или премиер,който да е от тях.Айде, стига сте се репчили от към Подуене.

Перничани, какво чакате, винкУелите...

Време е политическата класа да се погрижи за развитието на другите райони на България. Иначе скоро няма да има нищо извън София, Варна, Пловдив и няколко други града

Сите шопе овчаре сналЕ софеанце.

Спряха маршрутките щото не са на партиен "другар"

Така както е тръгнало - направо да се пуска градски транспорт до Перник.

Може ли автобус 26 да е на 40-50 мин. и това да ми е връзка с метрото. АЛО, Г-ЖА ФАНДЪКОВА И Г-Н РАЙОНЕН КМЕТ НА НАДЕЖДА ??!!

Аиде и 31, Мрамор и Житен са много зле.

Като при нас в Требич !!!!! Оправия никаква...........

Градинката в Княжево да се ремонтира и да стане за хора!!! В момента е градска клоака за пияници. А там има много много деца и майки

Фъндъка президен!!! Хахахаххаха