Журналисти протестираха пред прокуратурата заради натиск

Журналисти се събраха на протест пред Съдебната палата сутринта. Те виждат опит за натиск в действията на държавното обвинение срещу двама журналисти.

Обратно в новината

Коментари - Журналисти протестираха пред прокуратурата заради натиск | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ви ли става ясно вече, че Прокуратурата действа така не защото някой и нарежда, а защото прокурори имат сериозни бизнес интереси. Само за момент си представете, че истината е следната - прокурори, следователи, съдии, полицаи, разузнавачи всъщност притежават фирмите, а Доган, Пеевски и Василев са мениджърите на тази групировка. И всичко така си идва на мястото - хората, които реално притежават властта да репресират са шефовете. Та журналистите всъщност като ровят по такива фирми може изведнъж да установят кои са истинските шефове. Ако не съм прав нека някой ми обясни как може един човек, примерно Пеевски да нарежда на Прокуратурата при положение, че всеки едни прокурор може да му повдигне обвинения без да е нужно да има доказателства? Виж другото веднага ви го обяснявам - вика те прокурор , обяснява ти, че си сгазил лука и ако не слушаш влизаш отиваш на съд, ако слушаш ще имаш пари. Избирай - затвор или пари.

мръсни комунисти оставете журналистите

Обръчите около Капитал и Иво Прокопиев, заедно с медийния слугинаж на Протестна Мрежа и протестърите- неправителствени организации лапащи пари от соросоидни фондации са виновни за финансовата криза в страната - да ни ограбят спестяванията и да фалират малките и средни български фирми с дребни спестявания в българските банки - КТБ и ПИБ. За да се облагодетелстват чуждите банки и капитали в страната.

ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРИЧИНИ ДЪРЖАВАТА НИ ДА НЕ СЕ РАЗВИВА КАТО НОРМАЛНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА СА ЖУРНАЛЯТА-ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ.ТЕ МАНИПУЛИРАТ И ОПРОСТАЧВАТ НАРОДА.ТОЛКОВА СА ЗАВИСИМИ ОТ ПАРИТЕ ЧЕ НЯМАТ КАПКА ДОСТОЙНСТВО. НЕОБХОДИМО Е ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО ДА СЕ НАДИГНЕ СРЕЖУ ЖУРНАЛЯТА. ТЕ РАБОТЯТ САМО ЗА МАФИЯТА.

Точно Капитал и Дневник не можеш да кажеш, че опростачват някого, това са най-съдържателните, добре написани и интелигентни анализи, статии и материали! Не се сещам да е останала друга читава медия в България! А това, че масово стадото чете "Галерия" "Всеки ден" "Уикенд" е друг въпрос!!! анонимни, не проверени пеевщини!

Ще ни светнеш ли за някоя статитя в Капитал, която разкрива далаверките на Иво Прокопиев и брат му? Щото нещо не си спомням такива, но може да съм забравил.

така и така са пред Прокуратурата, що не протестират и срещу скандалното прекратяване на скандални дела.... Поръчка ли чакат или заплащане, или и двете!

Много интересно ... Цацаратурата арестува подуправителя на БНБ по надзора и първата й работа е това да излезне по всички пъви страници. Цацаратурата праща нинджи в офисите на банката и първата и работа е това да излезне първа новина във всички емисии ... после всички биват пуснати, но това не е всяване на паника. После журналистите написали, че свързана фирма с КОЙ ударно си изтеглила парите - мдааа "сигналът трябва да се разследва". Междувременно всичките обяви на цацаратурата излизат приоритетно във парцала Уикенд на свинята-майка. Цацаров, искам да пусна сигнал срещу цацаратурата - веднага да се арестуваш!

Да бъде изпържена в свинска мас!

Журналистите работят активно за олигархията. Медиите им са собственост на олигархията. Няма статия, различна от прогнозата за времето, която да не обслужва нечии интереси. Интересното е, че точно по същата причина журналисти и прокурори трябва да си викат "КОЛЕГА".

Има два вида медии - мнозинството са собственост на олигархията и я обслужват, но все още има няколко, които нямат нищо общо с ДС, КГБ и КТБ. Много лесно се познава коя медия от кои е: олигархична е тази медия за която през Юни 2014 е било изненада, че КТБ не е истинска банка или че контролът на БНБ, КФН, ДАНС, МВР и т.н. е фиктивен и че показателите са нагласени да излизат само на книга. Ако журналисти, анализатори и прочее сега се щурат и вайкат "ама как така стана проблем в четвъртата по големина банка, че и с най-хубав кредитен портфейл?" - значи обслужват олигархията. Не е олигархична ако "моделът тройна коалиция-Доган-обръчи-КТБ-Пеевски" е бил тема на редица статии в предишните години въпреки мощното "няма формални доказателства, няма пряка връзка, не е доказано, това са измислици" от мнозинството медии.

Законите трябва да важат за всички - дори и за журналисти. И ако извършат престъпление, това че са журналисти, не е оневиняващ фактор. Например много често се нарушават законите от журналисти с някакви скрити камери, тормоз и други. Ако трябва да се снима със скрити камери, то това е работа на полицията, на която и трябва разрешително от съда и ги следят, как го изпълняват. Другото лошо е, че много често са обвързани с политически и икономически кръгове. Личи си и от "протестираха българските граждани". Аз не съм протестирал, а съм български гражданин. Поне да бяха казали неопределно "български", а не "българските", което е за всички. А като броим, че разни като Престъпната Мрежа, спазват политиката на РБ (даже поне един им е член). То колко представляват българите? Първо да гледат да влезнат в парламента. И вероятно провеждат някаква американска политика. Защо например не се обявят срещу американският реактор в АЕЦ? Да, ама друг път. Виж ако бе руски, щеше да е като с Южен Поток.

Значи това че журналисти ще протестират пред съдебната палата трябва да го знаем и да сме информирани, а това, че се организира протест на 08.09. от 18,30 ч. срещу мутрите във властта не трябва да го знаем. Аз предпочитам да не ме управляват мутри, а това че масово журналистите са се продали е ясно и не съм сигурен, че този протест не е организиран от техните ръководни мутри. НЕКА ТРИЕНЕТО НА КОМЕНТАРА МИ ЗАПОЧНЕ СЕГА!

Интересно и кой им е издал разрешително за протест? Би трябвало да е от общината. Само че има места забранени за провеждане на протест. Не знам дали съдебната палата попада там.

Не, не попада.

С риск да ме изтрият за пореден път, ето какво имам впредвид като казвам, че ни занимават с някакви журналисти дето ще протестират, а за другото не само че не ни информират, но дори трият информацията: "ФЕЙСБУК КОАЛИЦИЯ АНТИ-ГЕРБ, включваща вече повече от 40 групи, страници, организации и движения с повече от четвърт милион членове организира голям протестен митинг пред Министерски съвет на 8-ми септември от 18,30 часа." Мотото е "Вън мутрите от властта!" и що не ни информират, не знам.

браво на журналистите...те са буфера на обществото който понася най-много безумията на цацаратурата-поръчкурата-тоя човек кога ще се засрами и ще си подаде оставката .вечно се забълква в престъпни скандали самия той всява паника в обществото ден преди изборите с организиранта пресконференция за костинбродските бюлетини за КТБ и безброй други безумия и после крадеца вика дръжте крадеца-безсрамник

да вкараме прокуратура отвън за да разследва нащата червена прокуратура ..

Ама, хайде, мислете и четете, преди да пускате едно-към гьотери новините си! В публикацията на "Капитал" пише: "Извън криминалния сюжет в казуса с ПИБ също бе завъртяно името на Делян Пеевски. При раздора с Цветан Василев той е преместил строителните фирми, които контролира - дружества като "Водстрой 98", "Промишлено строителство холдинг", "Техноекспортстрой", както и цигарените операции основно в ПИБ, разказаха няколко независими източника още преди седмици. Сега командата към тези фирми е била спешно да си изтеглят парите в петък, разказа представител на една от компаниите". С други думи: Те първо са изтеглили парите си от КТБ и са ги внесли в ПИБ, а драмата, която описва "Капитал" е, че са пуснали впоследствие слух за ПИБ, който е разклатил именно ПИБ, а не КТБ!!! Към оня момент, когато имаше проблеми с ПИБ, КТБ вече беше беше под надзор!!!

Шило

Всеки трябва да отговаря за делата си. Не казвам, че са направили нещо лошо, а само, че след като има нещо за изясняване, то трябва да се изясни

на кого е в.капитал-на кого- на прокопиев а прокопиев е олигарх човек на президента организатор и платец на протестите- син на комунист и т.н. те това се зане а може и той да е създал смут в банките капитал не е вода ненапита а продажните корумпиранижурналисти ще отговарят пред законите на рб

да привика Цацаров, ама че именце. Уж дебна риба, но золумите му големи.Та кой изпрати тежко въоръжени и маскирани специални части в сградата на банката. Защо трябваше да се стряскат хората. Алкайда ли ги беше нападнала? Имаше нещо много стряскащо. Кой поиска да уплаши хората и защо. Много просто - да заметат следите си кредитните милионери за да не плащат.

да ме прощават журналистите,но свобода на словото не значи да се пишат неистини,само и само да се четат боклуците им.Пресен пример:при големите порои в Албена пишеха,че хотел Гергана се килнал на една страна,не само,че не се беше килнал,но и беше пълен с туристи,да не говорим,че нашите "журналисти" са причинили смърт на доста хора от непроверените им и ПОРЪЧКОВИ писаници.Смятам,че журналистическата им етика търпи сериозна промяна

за драскачите важи лафа от едно време за циганята - когато и да го биеш все ще е късно. специално пък тези журналя от Капитал са слугинажа на Копелев, Цура Въртигъзинкова и лорд Тиквуний - това са архитектите и изпълнителите на кризата с КаТееБе. затова направо да ги затварят без съд.

лично за мен Капитал е най-смисленият вестник. Тук троловете говорят за жълти журналисти. Такива не виждам в посочената медия. А това да се привикват за разпит точно по този случай е наглост.Но нали знаем на кого е патент наглостта.А кой да привика Цацаров за Костинброд - то не бяха обвинения, то не бяха пресконференции точно в посочения ден.Намерили неизползвани бюлетини - да ги "арестуват", а след изборите да направят гръмките изяви.Да, ама не. Нали Цацата отмъкна от ГЕРБ поне 100-200 хил.гласа.Клко му беше възнаграждението?Но Цацата е безконтролен.Дано по-скоро го привика Господарят му единствен от горе. Иначе няма отърване.

дето открехват завесата на случващото се около КТБ,никой не би ни казал и дума. Точно такива журналисти трябва да бъдат подкрепени. Затова беше и предложен закона за говорене срещу банките,за да мълчим.

Егати професията.

Да ме прощават журналята, но то в Бг професионалните журналисти са на изчезване. Има някои окуражаващи изключения, слава богу, но масовият случай е СЛУГИНАЖ. Ясно е, че просто си изкарват хляба, ама в тая работа се иска и акъл и морал и топки!

поредното мероприятие на кръга "КАПИТАЛ", зад който стоят Плевела, неговия приятел и началник Иво Прокопиев, Цветелинка, Боко и още знайни и незнайни герои, казано накратко - българската задкулисна мафия. След като се опитаха да вкарат държавата в хаос и фалит, и не успяха, сега се опитват да оневинят машите, чрез които работеха против държавата, банковата система и българите.

А ,сетиха се когато ги настъпиха и защото са от "Капитал " , а десетките "малки" журналисти , който ги мачкат през ден ! Воювайте за свободата на словото , защото сме ма последно място от бившите соц. страни !

Има човек,има проблем - Цацаров,сменяваме човека,който не иска да реформира корумпираната правораздавателна гилдия и проблемът изчезва!Ще се намери все някой кадърен и поне на 90%почтен човек да изведе нещата на светло!

Пространството се изпълни с бутафорни журналисти. Възмутително е, че хората могат да махнат всеки политик, но журналист НЕ. Няма спасение. Не е имало по-ниско ниво на журналистика от времето на баба ми.

Много от тези т.нар. "журналисти" (като кристина патрашкова например) са просто откровени клюкари и жълтурковци....

Ще протестират срещу стожера на справедливостта в БГ - прокуратурата .. не ги е срам!

защо мълчи за бяла черква, за мизия, за ктб, ами се занимава с журналята?

в бг се напълни с журналисти, на първо място сме по брой на глава в целия свят но по свобода на словото сме както при бай тошо. че има ли свободен журналист? няма разбира се .пише и говори това което му нареди този който му плаща.пише например днес стана това и това ,утре го опровергава -това е любим похват на всички медии.

Свободата на словото е хубаво нещо, докато не стане слободия а тогава вече е късно да припомняме на словоблудстващите че всеки носи отговорност за действията си.

РЕПРЕСИЯТА НАД СВОБОДАТА НА СЛОВОТО ИМА ДЪЛБОКИ ТРАДИЦИИ СРЕД ПОЛИТИКАНТИТЕ ОТ БКП! 21.09.2013 "Дойче веле" потвърди за освобождаването на кореспонденти българските си кореспонденти Еми Барух и Иван Бедров след получено критично писмо от Корпоративна търговска банка (КТБ) 25.02.2013 Люба Кулезич изгоненa от TV7 заради благосклонното си отношение към управлението на Бойко Борисов. 08.10.2006 Иво Инджев е изгонен от Би Ти Ви заради скандал с президента Първанов Не съм уволнен от Би Ти Ви, а от Първанов, заяви журналистът 12 юли 2013 Нападнаха един от лидерите на протеста Един от водачите на протестите в Пловдив Христо Марков е нападнат в четвъртък около 22.30 часа пред дома си от двама души. Той е ударен в гръб с твърд предмет и в момента е в болница 13 февруари 2014 Хакнаха пощата на Илияна Йотова! Доказаха аферата с "троловете" B Болканлийкс се получи видео от пощата на ключовия за БСП евродепутат Илияна Йотова. Видеото показва, че в началото на януари 2014 представителката на "Лийдуей" Анета Аврамова се е свързала с Йотова на служебния й адрес, за да я уведоми, че ще работи в нейния екип. Тук нещата стават още по-интересни, защото има основателни съмнения, че промоцията на Йотова чрез интернет троловете е платена с европейските средства за комуникация, каквито се изплащат щедро на всеки евродепутат.

Койчо и Койка по Новата ? Или да лутат малинобера в Ландън да отразяват, а после в собата на "Лефски" га го разпитват боли ли го гз като онаа с камарата, Биролюпка, (ББ)

Повечето журналисти не са журналисти, а клюкари. Има огромна разлика. Така както всеки нормален човек може да бъде осъден за набеждаване, не разбирам защо един журналист да не може да бъде подведен под отговорност за същото. Стига сте се крили зад тази "свобода на словото". И коментиращите тук би трябвало да я имат, нали? Ама се трие част от коментари. Защо? Крайно време е да се прави разлика между журналистика, клюкарстване и чиста манипулация, само защото на някой му бил даден микрофона.

да публикуват всеки ден статии за христо бисеров а те: кой беше тоя христо бисеров ?... не помним.....имаме платена амнезия

Няма коментари. Виж ако беше за Русия щеше да иам десетки или стотици. Но тези манипулиращи журналисти които съсипват българската банкова система не ни засягат. Наистина ли всички пишещи във форума са платени?

льохман с промит мозък? Да не би всички да са тролове като теб и да стоят на компютъра непрекъснато и да чакат нещо да им подадат, та да се изпърдят?

Съгласен съм с теб. Тук в момента са 24 коментари, пак от днес, под новина за Русия има 240 коментари. Отделно от тези 24 коментара тук ми се струва, че има и тролове.Някои плюят журналистите и не казват нищо за прокуратурата, което намирам повече от странно.Прокуратурата вече действа с тролове? А иначе е ясно за Русия....много платени, много откачени русофили в тая държава....предлагам всичките да ги пратим на Путин подарък за Коледа, да си ги гледа, развъжда, радва и т.н...

А пък и те самите ще са доволни, нали в РУсия е по-доър живота....та нека му се радват