Тютюнопроизводителите: Ситуацията може да излезе от контрол

Ситуацията с натиска върху тютюнопроизводителите е на път да излезе от контрол, обявиха от Съюза на производителите на ориенталски тютюни.

Обратно в новината

Коментари - Тютюнопроизводителите: Ситуацията може да излезе от контрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Испания 2005 г., на изборите за емигранти, един пиян турчин /роден в България/, скандалджийски се изцепи пред комисията, че идват "неговите" на власт и /на българите/ ще ни се разкаже играта.. Е, прав беше, само дето не бяха "негови" и после заедно с "нашите" разказаха играта на всички в България. Да живее тройната коалиция!

Макар и със закъснение, време е да се инкриминират производството и търговията с опиати, какъвто се явява и тютюнът. България да не се прави зорлем на модерна като някои измислени наркодържави.

горките хорица, как може да са то-о-лкова заблудени.

Аааа,сори! Централата на ДПС е на булевард Стамболийски! Там, да идат и да се разберат. Кога ядоха доганово кюфте ни риваха, кога засаждаха Местанов кебап ни риваха, я да идат сега за един ибрик да видят какво може да замият, че много ризиль стана! ДПС разори тия хора и Доган избяга- да търсят отговорност от ДПС!

ей, тютюнджиите, къде бяхте на 20.01.2013г., тогава защо не протестирахте, защото и тогава дереджето ви не беше по-розово, ще си изпушите тютюня сами и наведнъж и ще се научите как да произвеждате и са продавате..и без да плашите с "извън контрол"...

Zuyo

Да ви кажа ... все ми е тая. Да протестират. Да спрат да работят. Дреме ми. Аз не пуша. Който пуши - да му мисли. А и не е зле тютюнопроизводителите да се ориентират към друго производство, след като това явно не върви. Никой не е длъжен да им изкупува продукцията. И въпреки това, от уважение към тези отрудени хора, ще си направя секуро. Защото Айнщайн е казал: "Безкрайна е Вселената и човешката глупост. За първото обаче не съм сигурен."

"Булгартабак", да изкупи таз годишната реколта по осреднената цена на тези в Румъния, Сърбия, Гърция, Македония .При заплащането, продавача подписва декларация, че от 01.02.2014г., повече никога няма да отглежда тютюн или ако отглежда, няма да очаква помощ от държавата при изкупуването!

Всъщност това е изкуствен проблем, създаден за да нагнетява напрежение и разделение в обществото. И естествено виновните ще останат в сянка. Но ще се прехвърля вина на кой ли не.

Това е постановка.И в нашия регион се отглежда тютюн но производитилите си имат договори продадоха си тютюна и сега си подготвят площите за следващата реколта.А в тези села нарочно ги държат прости и неуки за да може като решат да ги побутнат с ръжена и " те ти булка - спасов ден" Доган е опасна маймуна която си играе с огъня но ако тия бедни хорица се осъзнаят да му е здраво д....упето !

На фона на ГЛАДУВАЩИТЕ тютюнопроизводители депутатите от 42 -то НС са похарчили за 7 месеца сумата от 2 759 819 лв??? Това прави по 11 499 лв за 7 м/ца на депутат или за по- лесно ПО 1 642 лв ВСЕКИ месец--ТОВА СА БЕЗОТЧЕТНИ ПАРИ окрадени от бедния , гладуващ и изтерзан народ!! ОСТАВКА и ЗАТВОР за продажните политици!!!

ДПС изхарчи огромна купчина пари да въвежда нови видове култури, които да изместят тютюна, за да спасят от глад тези хора. Естествено ги изхарчи не за да замести тютюна, а да захранят касичката на ДПС. Те ти сега отновво казуси! А бе тези кога ще ги изчистим?

Единствения начин е стоката да се продава навън. Тук хората са обречени и съвсем умишлено ограбвани. Ако държавата иска да помогне, то нека този министър Вигенин да намери пазар навън и държавата да им помогне да си уредят взаимоотношенията. Единствените които ще загубят са партийните спонсори, които изкупуват всичко тютюн, грозде, череши, пшеница и т.н. - секторите са разпределени между олигархията, а мутрите бият непослушните.

Я да ги приберат всички в ареста за незаконно блокиране на пътища. Нали са частници. Какво искат от държавата? Да си договарят цени, срокове и да се спасяват като всички останали. А кмета дето го споменават и областния палев да ги разследват за лобизъм. Що не дойдат да ми договарят на мен цените?

Искате Доган...те ви Доган

ПАК ДА ЗАПОВЯДАТ НА МИТИНГ-ТОЯ ПЪТ МЕСТАН ЩЕ ЦЕЛУНЕ СТАНИШКАТА ЗА ПОСЛЕДНО!:)))

Тия т.нар."тютюнопроизводители" с небългарски имена да се научат да си сключват предварителни договори за изкупуване- цени ,време на изкупуване и т.н.Като нямат договор за чий гледат тютюн.Да отглеждат други култури но са некадърни.Сега да си продават тютюна в Анадола а не да скимтят че държавата била виновна!

Да знаете, че на бай Местан му е все тая, даже и да заплашите, че ще спрете да ходите и до тоалетна. Той нали ви обеща, че ще започне да събира предложения за промени в закона за тютюна. Какво повече искате? :)))

СТАЧКА !!!!

До това води залагането на етническата карта. Сещайте се докъде ще доведе и залагането на Сидеров.... То всъщност доведе вече... ; )

Няма ли някой по-образован от тия хора да излезе и да предложи стоката си на външен пазар, а не само на корумпираните български изкупвачи, които са сформирали картел и не вдигат изкупната цена.

нещо не е на тамън работата.. защо все повече и повече селски стопани правят протести? Явно системата буксува някъде.

Вижте сега единствения начин цената да му се вдигне е добива му рязко да намалее. Примерно следващата реколта да е 1 кг.

Българе, спирайте да пушите!Айде со здраве!

сега, когато по целия свят има кампания против тутюна като вреден за здравето наркотик, нашите властници не трябва да поощряват производството на тутюн у нас, а напротив то да се забрани със закон. тези, които са произвеждали тутюн да се преквалифицират в производство на друго, например на картофи. пълна забрана на тютюна, както на производството, така и на пушенето. от това само нацията ще спечели.

Подкрепям идеята да се легализира употребата на марихуаната в България и да се даде алтернатива за производството и в Родопите от производителите на тютюн ! От това ще спечели цялата нация ! И си го избийте от главата ,че марихуаната е пътя към твърдите наркотици ! Каза го самия президент на САЩ !

Е щом го е казал Барак ти Обама, значи е вярно!!! Да живеят хамериканските лидери!Това чуждопоклонничество - нямам думи!

Крайно време беше и тази част от населението на Б-я ДА РАЗБЕРЕ че ръководеното от офицери на ДС ДПС -НЕ ГО Е ЕНЯ за тях!!! Пообиколиха Европа в търсене на препитание и се УВЕРИХА че :ходжите ЛЪЖАТ, управляващата клика на ДПС БОГАТЕЕ , а те ПАК са гладни!! Това население ВЕЧЕ НЕ МОЖЕ да бъде манипулирано!!Доволен съм че почти ЕДНОВРЕМЕННО ще дойде края на ДПС и БСП!! Въпросът е :-ДА ИМ СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ!!! До дупка!!!!

и ДПС измами избирателите си също като БСП техните! Но нищо, да ви е честито - другия път пак гласувайте за тях, оФци проЗти

152 лв/кг акциз? Цифрата верна ли е? Значи, тези хорица копат, поливат, берат лист по лист, нижат, сушат, прехвърлят всяка нощ, и така цяла година и накрая получават 4 лв/кг, а държавата, без видими причини, прибира 38 ПЪТИ повече, затова, че е само държава? Ако това е така, има нещо много сбъркано по цялата верига...

Най-вероятно говорим за Акциз върху ГОТОВА СТОКА - примерно ЦИГАРИ, а не за едно кило тютюневи листа!

Това е ясно, но 3,800% акциз?? Това е чудовищно... Този факт веднага обяснява, защо Дебелян купи Булгартабак. И си представи, какъв натиск ще има, този сектор да влезе на сиво, или направо на черно... И си представи, колко взима държавата, след като дотира сектора с 100 млн... и колко пари могат да изтечат за "наш'те", ако същата тази държава си позатвори малко едното око... и как този, който държи 80% от тази индустрия е СЛЕДОВАТЕЛ и беше за малко шеф на ДАНС И БОП... лол... уникално...

Ми да не ги карам аз да копат бе? Като не им харесва да не се занимават с това. Тъст ми гледаше крави 20 години. Като не го устройваше вече се отказа от тях. Сега се занимава с друго. Тези с какво право искат държавата да им договаря цени и да им гарантира изкупуване на стоката?

за които са гласували тои да им го купува,местан и доган. дурзавата трябва да престане да е крава за доене от вски които му кефне.добре дошли в пазарната икономика.и аз искам моито домати да е 20 лв на кг ама не е.

който купи булгартъпак той да им изкупи и тютюна ... или да правят кооперативи и да си го продават по борсите

Pesh0

Доган ? То нали това е номера , иска държавата да ми даде тютюна на готово .

Pesh0

Предлагам , на всеки на който частна фирма , плаща по малко ,от колкото му трябват , държавата да му доплаща . Иначе само за селените с тютюна е тъпо.

А от сараите Доган, гледаше тих и невъзмутим...

бсп отново на колене пред доган. Булгартабаците са на доган, а избирателите му искат държавата на наш гръб да реши догановия рекет. То бива наглост и уродливост, то бива чудо. И на тези ли, избирачите на доган, да плащаме ние. Сили не ни останаха, уроди червени от дс

Ако съм разбрал правилно, проблемът е, че ЧАСТНИ фирми дават по-ниски изкупни цени. Тогава, срещу кого протестират и от кого очакват помощ?

Колко хиляди?

Една четвърт...

няма страшно това е театър на бсп-дпс сега ще доидат уж някакви фирми и ще го изкупят на добра цена и те ще кажат ето видяхте ли ние ви спасихме.

направо го виждам следващия милиарден заем на хоризонта....

А на животновъдите и зърнопроизводителите КОГА ще се помогне?Че без тях ще ми ядете.............. И за финал-Бойко е виновен,нали така друзя?

за зърно-производителите заема се тегли в момента. А животновъдите... абе има ли значение - и без това в салама няма месо.

Чудя се къде ли е Местан, че да реши екзактно проблема на електората си?

Държавата да помага,нали така?Сега ревете,а иначе за вас сме "гяури",да не говорим че из Родопите един хляб не можеш да си купиш ако не знаеш турски."Гяурите" НЯМА да ви плащат за това че 20 години не се ориентирахте към нещо по-доходоносно,а си знаете само 'титюна".

Тенденциозно и просташко изказване.

И субсидии. Пък мислехме, че сме европейци и ще спираме пушенето.

Фирмите, които изкупуват тютюна на хорицата са обръчи около ДПС и БСП. Тези фирми са получили лицензи, имат договори за изкупуване, платили са си комисионните (не такси) за лицензи, платили са на полицаи да ги пазят. Сега дерибействат, поддържани от крилото на БСП и ДПС. Къде е списъка на тези фирми, на които е даден лиценз? ДПС и БСП заедно държат със заплахи хората, които произвеждат тютюн и искат да са все по-бедни и бедни за да ги държат в подчинение. Това е политиката на тази коалиция, която се поддържа от приятеля на ченгетата Доган/Местан - националиста Сидеров.

Dani

Че, то и без това тютюнопушенето е забранено и всички реват колко е вредно да се пуши.Та.....в този ред на мисли просто се прекратява отглеждането на тютюн.

за пушене! Ограмоти се!Винаги ще се отглежда , дори да е само за медицински цели!

ще си го внасяме , ама на друга цена!

колко трябва за медицински цели? само толкова да изкупят . другото да си го пушат сами ....

На черно 200гр. тутун се арчи за 7лв.(не нарязан, а смлян), за това предлагам да си го изкупим ние пушачите за да не пълним гушите на мангалите?! Оцеляване Баце, нема как иначе?

От под контрола на кого ще излизат?

Местан да отиде да им обясни как те са на власт, но за положението на тези хора е виновен Бойко. Ама да си носи маса. Коалиционния им партньор ще ги обучи как се ползва. ;)

На тия хорица там няма ли кой да им обясни, че социализма в България свърши преди 25 години. Тогава от 200 кв. м. нива тютюн за 7-8 години се купуваха две Лади!!!

да се легилизира отглеждането на марихуана в България..........от догодина в тези региони да започне отлеждането и изнасянато и за холандия и някои американски щати

Напълно подкрепям, да не забравяме, че конопът може да се използва и за много други производства-различни от наркотичното му предназначение.За лъкарства, за производство на хартия. така по-малко дървета ще се унищожават.ТОВА НЕ Е ЛОША ИДЕЯ.

България най-много има нужда от една ИСТИНСКИ ЛЯВА партия, а не като тия крайно десни-бсп,абв,бареков и т.н. Лява партия, която да застане зад гърбовете на отрудените бедни хора които с трудовите си ръце си изкарват хляба. Тази нова партия трябва да защитава интересите на дребните производители, да не се случват такива картелни споразумения. Да не прави разлика между - турци,помаци,българи, роми, а да защитава всички които работят честно и искат с труд да изкарват прехраната си.

Хубаво и патетично си го написал, ама това си е научна фантастика.

Защо да е фантазия, ако има млади надъхани хора да се заемат да сформират такава партия ще оберат всички гласове на левите избератели, но ще трябва много работа.Левски как сам е обикалял България да говори и сформира комитети -ЗНАЧИ Е ВЪЗМОЖНО.

фантастика е за твоята изпразнена от чувство за справедливост глава, запълнена само с мисъл за пари: как да се ограбят, или присвоят нечии чужди пари!

ДПС както винаги се грижи за електората си :)....добре де..знаем...Бойко е виновен :)