И ГЕРБ поведе протест срещу мандат за ДПС

Протести в Ямбол и Дупница събраха тази сутрин стотици недоволни срещу мандат на ДПС. Дупничани водеха и магаре с табела "Искам да съм депутат".

Обратно в новината

Коментари - И ГЕРБ поведе протест срещу мандат за ДПС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега разбрахте ли, защо ДПС при 12-16 процента има непропорционално количество депутати? Ето така се залагат мини в Избирателния закон!

Именно Мая Манолова писа настоящият изборен кодекс, уж беше идеалният. А сега трябва да се пише нов, но до тогава ще трябва цигани да са в парламента и да приемат правила, за да не попадат павече където не им е мястото!

"Дупничани водеха и магаре с табела "Искам да съм депутат". "-Да ама магаретата носят български имена.

Държава гротеска.

2000

Подкрепете петицията за МИР Чужбина, подкрепете исканията на българите в чужбина, които са същите, както на българите в Кюстендил: http://www.peticiq.com/mir-chujbina .

Колкото е вредно за живеещите тук неплащането на осигуровки от държавните служители, толкова е вредна и възможността да гласуват не живеещите в България!

Само Доган ги замисля тия схеми и то от години.Ама има и много продажни българи които му помагат.Много жалка картина сме.Къде е Левски да думне един па да се разбягат всичките.

ЩЕ СЕ ДОПУСКАТ ЗА КАНДИДАТ ДЕПУТАТИ ХОРА, КОИТО СА ЗА ПРОКУРОР ИЛИ ИМАТ ЗАВЕДЕНО СЪДЕБНО ДЕЛО?

Моля тия дето се смятат за турци да си заминават барабар с мангалите в Турция стига да всяват напрежение в страната.

Тоя бат Сали - КРАДЕЦ НА ТОК,въобще не трябва да е КАНДИДАТ за депутат ,а камо ли депутат.Той е за прокурор.

Гербаджии, влезте в парламента, променете правилата за избори така: задължителен вот само в България и за само български граждани. Може да измените и Закона за българското гражданство, като не се допуска да се съвместява с друго, както е по Европа. И излезте пак на избори. Тогава ще гласувам за вас, калинки и селски пръчки гербаджийски, като спасители на България. Заклевам се във всичко свято.

Е, такова безумие може само в България. Ами както е тръгнало и с 20 гласа може да се стане депутат.Турците определено се подиграват с българите, този мангал какво ще защитава навярно кражбите на събратята си!!

Системата с мандатите е коректна, защото ако на едно място с повече гласове вкарваш по-малко депутати,на друго е обратно. Единственото, което е отвратително, е че се позволява гласове от Турция да подменят българските гласове. А освен това част от тия, гласували в Турция, гласуват и в България. Това си е чиста намеса във вътрешните работи на българия и подмяна на гласовете на Българи с тези на турци. Освен това целенасочено се пращат мандати на ДПС там, където няма и един турчин, за да се дразнят хората.АБе изобщо ни се качиха на главите и вече ни нахлузват чалмите.

Мая Манолова. 3 март 2014 "... Новият кодекс (бел.ред. внесен от Манолова) със сигурност създава една много по-добра уредба срещу купуването на гласове и контролирането на вота", допълни Манолова..."

НЕ ЗНАМ ТЕЗИ И.ОТИ от ЦИК как са смятали и дали изобщо могат да смятат, НО ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ СМЕТКИ ПОКАЗВАТ СЛЕДНИЯ РЕЗУЛТАТ - ГЕРБ -18 647 гласа, т.е. 51,50 % от гласувалите - БСП - 13 834 гласа, т.е. 38,21 % от гласувалите - ДПС - 3 723 гласа, т.е. 10,28 % от гласувалите ЩЕ РЕЧЕ, че при 4 налични мандата, - ГЕРБ с 51,50 % трябва да получи 2,04 мандата (но ЦИК им дават само 1) - БСП с 38,21 % трябва да получи 1,52 мандата (но ЦИК им подаряват цели 2) - ДПС с 10,28 % трябва да получи 0,4 мандата (но ЦИК им подаряват 1)

Аз не ми е ясно тез от герб малоумни ли са 4 години управляваха 4 години се оправдаваха за 4 години защо не промениха изборния кодекс

ЗАКОНА Е ПРОМЕНЕН ОТ МАЯ МАНОЛОВА, БСП и ДПС ПРЕЗ 2013 година БЕ ЛУМПИ

Е ми ние вместо да гласуваме закона или да го оправим само влизахме и излизахме от зала

Защото така им отърва

Всеки мислещ и разумен човек разбира, че днес малцинствата се качват на гърба на мнозинствата, викат, крещят, организират паради и се опитват да управляват мнозинството чрез свои "закони" и "ценности". Примери много, а сега и от изборните резултати.

Съсела и Фикуса се целиваа с Местан пред хората. Да не говориме , че още им бръмчат търтиците от близките срещи с ДПС. Я как са се покрили и не се показват, ма те вече трудно се контролират и изпускат биологични отпадъци на обществени места

а един друг беше на кафе с райбер с Местан.

dimitarpeshev73@abv.bg

Бруррррр Бъъърррръъъъ Тъпотии яки ФИКУС Тъпотии

Райберът е в задника ти,също,като златното пръстче на Долен Продажников!

това е защото в бг не е демокрация а деемоокрация(по български вариянт) и на обикновенния български тъпак му се обяснява че виждаш ли - искаше демокрация - на ти демокрация! в нормалните западни страни - искаш да гласуваш - няма проблеми, ама само ако живееш в страната, някои от тях дори не позволяват 2ро гражданство, като германия например, но нее, слушаите какво ви пеят скапаните бг лидери и преса за западния модел, които уж бил наложен в бг. за пореден пат доказателство че в бг нито политиците нито хората искат реално западния модел и наи добре станата да се управлява от някои като тато или путин..то като гледам нагласата на народа, спокоино може да се направи петиця дарявата да се присаедини кам руската федерация, нали там се живее супер добре и просперират уж ;-)

УРОДЛИВ ИЗБОРЕН ЗАКОН! ВРЕМЕ Е ЗА НОВА КОНСТИТУЦИЯ! В ТАЗИ МИЛА БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО Е СБЪРКАНО, НО НЕ СЛУЧАЙНО, А НАРОЧНО! ПРЕХОДА НЕ Е НИКАКЪВ ПРЕХОД. НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ. ТОЙ НЕ Е ПОЧНАЛ И ЗАТОВА НЯМА ДА СВЪРШИ НИКОГА, АКО НЕ СЕ ПРОМЕНЯТ ОСНОВИТЕ И ЗАМИСЪЛА НА ПРОМЯНАТА. НЕ ЗНАМ ДАЛИ СИ ДАВАТЕ СМЕТКА, НО ГО ДОКАРАХМЕ ДА ТАКАВА КАША, БЕДНОСТ, БЕЗЗАКОНИЕ И МИЗЕРИЯ, ЧЕ ВЕЧЕ НИ ТРЯБВА НЕ ПРЕХОД, А РЕВОЛЮЦИЯ С НАРОДЕН СЪД! НО НЕ КАТО СЛЕД 9.9.1944, А КАТО В НЮРНБЕРГ!

СЪГЛАСЕН СЪМ !!!!!!!! СЪД ! СЪД ! И ПАК СЪД ДО ДУПКА !!!

НАРОДЕ, СЪБУДИ СЕ !!! ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ ДО ДУПКА !! СТИГА ИЗМАМИ ОТ СТРАНА НА ДПС !!! ТРЯБВА ДА ГИ СРИНЕМ - ВСИЧКИТЕ, ЗАЩОТО ТОЛКОВА ГОДИНИ СЕ ПОДИГРАВАТ С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КЪМ КОЙТОИ ТЕ УЖ ПРИНАДЛЕЖАТ, А СИ ГЛЕДАТ САМО ИНТЕРЕСА И СЛУГУВАТ НА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ !!!

На пръв поглед изключително несправедливо, но , когато се разпределеят мандати на регионално и национално ниво се получават остатъци. Така всички партии получават мандат на места, където не им достигат гласове, но пък на други места им остават и се допълват. Затова и се получават такива неща. ТОВА НЕ Е ИЗМИСЛИЦА НА ИК, а система за броене на гласове и превръщането им в мандати. Да не е нормално, но пък дали някой от моя район като народен представител се е трогнал уверявам ви не, срещал съм се с представителна ГЕРБ и ти казва, ама аз нищо не мога да направя , зная че си прав, кмета е наш, но какво от това !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Валар моргулис, ДПС.

ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ЗАКРИЕ КАТО ПАРТИЯ. ТЯ СЪЗДАВА ЕДНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ НАРОЧНО И РАБОТИ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ

Да излезе Кюстенилската Слива и да обясни на хората прехваленият им избирателен закон, според който ГЕРБ нямаше да са първа сила. Само да припомня, че 2008, същата слива миризлива, пак преправи изборният закон надявайки се на мажоритарно избрани кандидати от червените бастиони, където пак претърпяха пълно фиаско. Сега, ако аз съм ББ, ще преправя закона и ще ида пак на избори!

ДПС Е НАЙ-ДОЛНАТА! НАЙ-МРАЗЕНАТА! НАЙ-ПРОТИВНАТА! НАЙ-ОТВРАТИЕЛНАТА! НАЙ-МЕРЗАВСКАТА! НАЙ-ИДИОТСКАТА СБИРЩИНА НА ПРЕСТЪПНИЦИ-РЕЦИДИВИСТИ

най-Българската,просперираща и разширяваща влиянието си партия, свиквайте

Стани, стани юнак балкански, от сън дълбок се събуди!

Фикуса лично подкрепи изборнияв кодекс на Мая Селска.

метода на преизчисление е на японския учен "НАГОДИ ГО САН"

КАКВА Е ТАЯ СМЕТКА БЕ МУ.ЛЬОВЦИ от ЦИК? 1 мандат за ГЕРБ при 18 647 гласа 2 мандата за коалиция "БСП - лява България" при получени 13 834 гласа 1 мандат за ДПС при 3723 гласа Ако на ДПС при 3700 гласа давате 1 мандат, то на ГЕРБ при 18 600 гласа, т.е. 5 пъти повече, трябва да датеде 5 мандата бе ОТРЕПКИ ДОЛНИ!

Това е сметка, направена от Експерт на Партията. Цяла година го мислихме в ЦК на Партията този Кодекс - и стана идеален! Кой колкото гласа ще да има - печели ДПС!

СЪСЕЛА И ТОЙ СЕ ЗАВРЯ В МИША ДУПКА...ДЕЙ ОНЯ ПРЕМИЕР ДЕ ОБИРАШЕ ПАЙЖИНИТЕ НА ЗАДНИТЕ ФХОДОВЕ

КАК СА БЕШЕ РАЗПЪРЧИЛА В ПРЕДНИЯ ПАРЛАМЕНТ...СЯ КАЦНА НА МАГАРЕШКИЯ

Ха-Ха, за Мая Костинбродска нали, пардон, тя беше от Кюстендил (горките хорица как ги насади!)..

герб никога нищо не водят. Те само знаят да яхат, крадат и използват. Гюмеджии като вожда си.

Къде се присламчихте бе. Нали вие открихте маса секции в Турция по негласна договорка с ДПС

"...това изкривяване се получава заради метода, по който се изчисляват мандатите." ЗАЩО се изчисляват така? ЗАЩО???

Ами питай президента - не Герб, не БСП, а той избра варианта "Фидосова", а не варианта "Манолова". А защо - май сами той си знае.

ПРОТЕСТИРАЙТЕ ПРЕД ДОМА НА МАНОЛОВИЦА

Няма по прост народ от българския ! Вместо да протестирате срещу ЦИК и ДПС отидете да протестирате пред дома на ч*мата Мая Манолова, която ви изработи изборния закон !

Методът, по който се допуска бат Сали да е депутат е въведен след изборите 2005 г. така,че не ме търсете мен за това. Когато се научите да виждате нещата, а не да копирате каквото са ви спуснали може и да заживеете по добре.

То хубаво 2005, ама ти що не направи промени и не въведе МИР - Чужбина,а?

И герберите бързо се ориентираха и се лепнаха към протестиращите!

Майо, Майо - наври си недоносения ИК в тъмното местенце и хич не го вади от там! Това, на което му викат ИК , наистина е тотална гавра с вота на хората!

Шменти капели е всичко в Б-я. Изборния кодекс е част от тях.

За народ, който свободно и демократично изпраща в парламента такива като Боко, Цецо, Бареков и подобни, все още не е измислен достатъчно добър изборен кодекс. Изобщо, ние сме най-яркия пример за провала на демокрацията като обществен ред.

Изборния кодекс сътворен от една Слива Черешова и подкрепена от един Фикус, няма как да е добър.

ИМЕННО но не е слива, а е Костинбродската аферистка И не е фикус, а е Фюрер

Така е, след като не е въведена ЧИСТА пропорционална система. Тогава купените и трансферираните гласове няма да имат голяма тежест, и тези явления ще изчезнат. Освен това моля не водете магарета за депутати, защото шанса да бъдат избрани е изключително висок, а оттам следва реконструкция на парламентарна зала, парламентарен сайвант, търсене на магарици за депутатски "съветнички", нови Магарцедеси, изобщо нов огромен харч от джоба на данъкоплатеца.

така ще бъде докато не се смени цик и информационно обслужване които бяха подменени по времето на орешарски с послушни непрофесионалисте поставени да обслужват уж скараните бсп и дпс

ЕТО ГО ОТГОВОРА ЗА ФОРМУЛАТА НА УСПЕШНАТА КОАЛИЦИЯ - ВСИЧКИ СРЕЩУ ДПС!

За да попавите злото, сторено от Мая кюстендилската слива миризлива, я опънете групово по дупетатски на площада в Кюстендил и готово!

ли е измислила метод на Хеър-Ниймайер?!? Що тогава не се казва метода на Майчето . Нейната промяна е добавката на преференциалния вот, който показва коя партия колко гласа купува, макар и доста не точно.

Друга е "заслугата" на Майчето ти - в реверанс на ДПС ( заради целувката на Орлов мост) вота от чужбина се преразпределя по споменатата система,а не както беше до сега - да отива в отделна избирателна секция "Чужбина". Затова сега се получават тези дивотии - ДПС да взема мандат от място , в което няма и хиляда гласа!

Не е ли вината на ЦИК,която разкри 136 секции в Турция ,та да могат да си пишат колкото им душа сака гласове срещу някакви декларации?Живеещите извън българия,които имат постоянен адрес и нямат редовна лична карта не трябва да имат право да гласуват и да определят бъдещето на българския народ!Който живее тук - само той да гласува !А тези в чужбина да имат право само на мажоритарни кандидати ,а не след изборите ЦИК да раазпределя както и хрумне и да раздава мандати на хора ,за които са гласували 800 човека!

Метода Хейър-Ниймаер е приет да се използва в България по време на управлението на ГЕРБ 2009-2013г.

Ето затова трябва да се гласува! Защото всички са много отворени във фейсбук и в различни форуми. Докато българите си бъркаме в носа и философстваме "защо пък да гласувам" ей това се получава...

Абе как може да каже някой, че няма изкривяване на вота на хората. Не знам как ги смятат ама аз за първи път чувам за такива фрапиращи разлики. Как може 20,000 гласа да са равни на 800. Майната и на такава методика, толкова ли нямаше математици, които да го предвидят това, че би могло да се случи. Няма такава държава ейййй...

Вън полуграмотния циганин от парламента и закриване на престъпния синдикат ДПС!