Коментари - Променят Наказателния кодекс за неизбежната отбрана | Днес.dir.bg

Променят Наказателния кодекс за неизбежната отбрана

Премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат променени и прецизирани текстовете в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана и превишаването на нейните предели.

Обратно в новината

Коментари - Променят Наказателния кодекс за неизбежната отбрана | Днес.dir.bg

Коментари

ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.ПРИСЪДИТЕ ДА СА СЪС НАТРУПВАНЕ!ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИМА НО НАКАЗАНИ НЯМА! ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ ЗАЩИТАВАТ ПРЕСТЪПНИКА!

Да задължат всеки да носи оръжие.Тогава никой няма да ти дойде на гости щото имаш лошо пиянство. Стрелбата ще се извършва по кръчми и шосета. Никога няма да ви спре катаджия. Трябва да е луд.

на нашенеца му даи да пуца, да удря, тогава е щастлив. животинска история.

Имам плах и скромен въпрос по темата към редактора: Преди припряно да ползвате каучуковите изречения на Полихаев, като това например: "Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам", та винаги ли успявате да вникнете в написаното?

Бас държа,че резултатът ще бъде едно голяяяяяямо ...айно,при това ГербераЗко,като всичко до сега!

Незная "умните" ни законотворци четат ли тук мненията на читателите, които понякога са по-мъдри от идиощините в законите. Затова слагам и кавички на малоумниците. Терминът "проникване с взлом" е архаичен и много неточен, разтеглив като одрински локум. Рядко някой влиза като разбива с брадва или с чук врата, това го прави полицията най-често, или циганите по селата. Сега влизат с технически средства, резачки, шперцове и заглушаване на СОТ, разкодиране на кодове. Иска се разширена квалификация на думата "взлом". Може да има и заплаха: "Отвори, иначе ще те подпаля, ще те взривя" и т.н. А що е нападение? - С РПГ ли, или с камъни и дърве?! - Значи следва "умниците" в парламента да уточнят за нов НК, че е наказуемо "нежелано влизане, нападение, заплаха, взлом, с технически средства и със сила, а при одобрено влизане (като гост), обстоятелства за грабеж и заплахи за здравето и живота." - Влязал гост, напил се, забравил за гостоприемството и решил да напада, буйства, руши, да ругае, да граби, изнасилва и убива. В такъв случай домакинът поканва буйстващия да напусне, че става заплаха, ще премина във фаза на престъпления, присъствието му става нежелано. Ако продължи така и не напусне - вади Люгера и между веждите, (като прави видеозапис на кавгата, хаха)! Влизане в имота?!! Имот е и дворното място, когато е къща, когато има ограда, или мястото е обозначено като такова и се притежава натурален акт за него. Но в двора може да влезе и някой клошар, да се метне в тревата и да спи, или кьор-китук пияница да се лупна вътер от оградата. В такъв случай няма нападение, няма заплаха, поведението на пришълеца е пасивно, а има заспал бездомник или пияница - не се стреля по такъв, а се вика полиция, кмета, съседите, или пък го оставя да се наспи и изтрезнее, а на сутринта му мисли на трезво. Иска се преценка без оръжие.

Най-подготвени в това са Хамерика , там се стреля денонощно и те имат опит в тея неща.При влизане на тъмен субект с престъпни намерения в имота ти трябва да може да го отстреляш съвсем спокойно и качествено , в хамерика след такъв отстрел се вика полицията при което проверяват най-вече дали е гръмнат на място и оръжието дали е законно , пише се 1 протокол и по-живо по-здраво. Това е начинът да се изкорени битовата престъпност.

edor

Да де ама тогава много лесно ще убиват хора и ще ги закарват в домовете си и ще казват, че са влезли с взлом, не е проста работа закона

Да де ама това не се прави, защото хората там имат друго виждане по въпроса и с това нещо не се злоупотребява така лесно както си мислиш.....

Ще се прави проверка за отстрела дали е направен в пределите на имота , днешно време това лесно се доказва. Съгласен съм че някой ще опитат да злоупотребят но законът трябва да е строг към такива. За сведение само - в хамерика пркрачиш ли пределите на чужд имот може да те отстрелят като вреден дивеч на момента и собственикът няма да понесе абсолютно никакви последствия. Там ставаш подозрителен и почват да те нюхат ако имаш повече от едно потвърдено убииство в имота си за 1 седмица.

Какво чака тази бащицата да и каже какво да прави.Толко години нищо не направиха за битовата престъпност.Дибре,че не е президент тази голеМ Срам щеше да е.

Предлагам в Наказателния кодекс да се приеме текст, че нападение и неизбежна отбрана са налице винаги, когато срещу теб се изправи някой с физиономията на Цецка Цачева.

edor

1. Защо чак сега? 2. Защо трябваше премиера да каже, ние не сме президентска република? 3. Излиза, че тия там си гледат далаверите и за да свършът нещо полезно за нас, трябва да се вдигне шум. Тва все едно да имаш служител който работи за тебе само когато изрично му кажеш - работи, а през останалото време люпи семки.

За големите е ясно а малките които варвят като глутница куччета по нивете закон ще има ли??

Цялата норматИвна база е несъответстваща защото е предназначена за други времена от една страна и от друга тя е най-спорната нормативна база в Европа. Това значи че е лишена от примата на правото СПРАВЕДЛИВОСТ !!!

на Мирко, че той много ги бил чел законите

И кое ѝ е най-спорното?!?

чл. 147, ал. 11,т.1, буква а и б: в т.ч. ДЖЕНДЪРИ И ТРАВЕСТИТИ.

Боки казал на Цвъки, Цеци да види там кво да направи.

Дотук добре, Г-н Борисов, но да видим каква промяна ще съчинят в НС, зер там са и бесепарите, които с преврата на 10.11.1989г. събориха бай Тошо точно затова, за да може да се краде безнаказано и ограбваните да нямат право на защита.

Бате, ти малоумен ли си?

И кое не е вярно?!

Към репликата на "прост льохман" от 15:45 : Ти човече, ако беше умен и не беше льохМАН можеше и да умееш да четеш между редовете, а не само ЗАПЕТАЙКИТЕ и ПРЕПИНАТЕЛНИТЕ ЗНАЦИ!!!, а исках да кажа да направят ЧЛЕНА(ЗАКОНА) 12 ал.1 и ал.3 от НК ПО ТАКА, Те са ме разбрали, от обща КУЛТУРА.

Дяволът се крие в детайлите...а юристите имат една хубава приказка - запетайката убива или те прави свободен! Апропо - как е по-така? Защото дотук се вижда само едно врещене и празни приказки за самоУправство (престъпление по НК) и закана за престъпление срещу личност(и) (престъпление по НК) без нищо конкретно като предложение за редакция?!? Така че - да, не съм умен, но явно ти определено не умееш да четеш между редовете, а просто си ляляш задклавиатурно... А можеш да си полезен за обществото (и за себе си) със свое предложение за законодателна промяна, вместо да се самонатрисаш между проблемите без да се усещаш...

Крайно време е ГЕРБ да разберат, че ако не направят ЗАКОНА от НК така, че плъховете от СТРАХ че ще бъдат застреляни като дивеч, да спрат набезите и кражбите в българските домове, както и гаврата и обирите на старите и беззащитни хора, минаваме на САМОПРАВСТВО и всички ПЛЪХОВЕ ще бъдат натирени в Адовата дупка от която са излезли. P.S. Само в ловните дружинки сме регистрирани 160 000+150 000/200 000 чакащи "регистрация", ГЕРБ ще може ли да ни осъди и вкара в затвора, всичките 310 000 ловци на дивеч и други ГРИЗАЧИ?!!!

Законът Е наказателния кодекс. И като гражданин се предполага да се знае от обща култура...

От къде на къде изпълнителната власт, ще разпорежда на законодателната власт какво трябва да прави. С такъв тъп министър на правосъдието какво друго може да очакваме. Премиерска република, каквото каже премиера това става. Е няма такова пародия на държава и на самостоятелност на властите като в България.

И на мен това ми направи впечатление. Онбашията поставен от господарите с представителсво на Козяк, изглежда не знае, че поне формално са му дали изпълнителната, а не законодателна власт.

Ти сериозно ли очакваш точно Борисов да има понятие от разделението на властите? Оня, дето българският народ го зове "бате" и страстно вярва, че той ще е поредният, дето ще го "оправи"? Или пък нагласените калинки в парламента да му обяснят защо той не може да нарежда подобни неща и дори опит за такова нещо е абсолютен скандал и беззаконие?

Като имаме предвид качеството на законите на ГЕРБ (и другите не са цвете) предлагам преди да словоблудстваме да изчакаме да видим какво ще им родят тиквите, пък тогава да коментираме. Щото тези любимци на народа постоянно избождат очи вместо да изпишат вежди.

Когато нападателят действа с предварителен умисъл да се разрешава превишаването на неизбежната отбрана от нападнатия. Иначе той се е подготвил предварително с оръжие, намерил си е съучастници и дебне да нападне пострадалия. Чисто ситуационно нападателя има предимство пред нападнати. С оглед изравняване изравняване на възможностите нападнатия трябва да има право да превиши неизбежната отбрана защото е изненадан и неподготвен.

В конкретния случа на доктора кой кого е дебнел, изненадал и нападнал, или това няма значение? Питам си просто, де...

а ЩО ЦИГАНИНА НЕ Е ЗАСТРЕЛЕЛ ДОФТУРА В НЕГОВИЯ ГАРАШ, АААААААА! КО ПРАИ ЦИГАНИНА В ГАРАША НА ДОФТУРА.

В конкретни случай е нападнато имущество на пострадалия. В тази ситуация също е възможна неизбежна отбрана. Виж НК. Тук също трябва да се разреши превишаването на неизбежната отбрана от собственика на имуществото

Представете си Държава , в която всички граждани от мъжки пол в интервала от 20 до 50 годишна възраст са военнослужещи и в буквалния смисъл на думата спят с оръжие под възглавницата си. Държава , която след навършване на 50 годишна възраст подарява зачисленото лично оръжие на гражданите си. Държава , която поощрява и приветства участието на гражданите си в мобилизационни сборове и учения независимо дали са на 50 , 60 или 70 годишна възраст. Държава която те моли да си купиш поне пистолет , а най-добре автомат със сгъваем приклад. Държава , която е способна да увеличи армията си от 22 хилядна численост в мирно време до 650 хиляди , в рамките на 4 часа, а в рамките на 2 дни до 1.7 млн. численост , при това прекрасно организирана , силно въоръжена и много добре обучена. КОЯ Е ДЪРЖАВАТА?

Швейцария?

ШВЕЙЦАРИЯ! ДА! Защо кражбите в Швейцария са толкова малко? Някой знае ли? Защо циганите не виреят добре в Швейцария някой знае ли?

Подкрепям доктора! На тези, които са против, им пожелавам да ги оберат поне веднъж. Тогава друго ще говорят. Четири пъти са ни разбивали вилата. Четири пъти МВР-то маже с чернилка, но напразно. Обирджиите са с ръкавици. От 10 години сме със СОТ. Само като направя сметка колко пари сме дали, за да ни "пазят" от крадците?

да ги подсетя, да не забравят да питат "началниците" си!!;)) Hапример, американският посланник!!;))

Преди 10 лета Лъжеца мамеше,че като бил взел властта щеше да оправи тия неща. 10 лета се приемаха само закони за кражби.

Крайно наложително е промяна на целият наказателен кодекс. И най-важното - виновен до доказване на противното + смъртно наказание за рецидив! Малко от малко поне да се стреснат тези, които решават да нарушат законите!

Само да питам: вие чели ли сте го?

Очевидно е, че "чукча не читател, чукча писател"! Идеален за депутат...

Вие резултатите виждате ли?

Трябва да се променят наказанията за рецидивистите!!! +10 години.

Преди всичко ТРЯБВА да се обединят всички престъпления и ''висящи'' присъди и ЕФЕКТИВНО да бъдат затворени всички ПРЕСТЪПНИЦИ-РЕЦИДИВИСТИ! Как не разбирате ,че ТЕ са отговорни за всичко това влизайки в домовете на невинните хора и принуждавайки ги да правят немислими неща ОТ СТРАХ. Със самото влизане в чужда собственост ТЕ не са ти оставили никакъв избор,защото ти си обикновен човек и знаеш със сигурност само едно: нищо хубаво няма да ти се случи.

ще му се случи

Малка, неутрална и миролюбива Швейцария е европейската страна с най-голям брой притежатели на оръжие. В света тя е на трето място след Йемен и САЩ по брой оръжие на глава от населението. В Швейцария с близо осем милиона граждани има 3 400 000 оръжия в частни ръце. А това означава - в почти всеки трети швейцарски дом. Оръжие във всеки трети дом Над 3 млн. оръжия в частните домове

Промените да бъдат преведени на цигански език за тези които могат да четат а за тези, които не могат във всички гета да се разпространи този нов текст до всеки един обитатател на тези обетовани места...

Това ми оправи деня - само за информация, цитанският език в нито една негова разновидност и диалект не притежава собствена писменост!

... в аудио формат ще ги просвещават ... и вербално .... !!!

Частната собственост е частна собственост! Къща, градина, гараж без значение! В Швейцария за един грозд или едно грозденце могат да те гръмнат! ХАРЕСВА ЛИ В ШВЕЙЦАРИЯ? Май всички искат в Швейцария! Щом е така моля направете законите като там! ОРЪЖИЕТО Е НЕОБХОДИМО ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ - далие череши или 1 000 000 000 си е частна собственост - уважавайте я!

А човешкия живот... или за вас е на кантар с един кочан царевица?

а СИГАНИТЕ, ДОКОГА ПРЕСТЪПНИЦИ ПО ПРОФЕСИЯ. СИГАНИНО, НЕ МИНАВАШ, НЕ РАЗБРА ЛИ.

Човешкия живот мммммммммммммм Защо не възпитаваш децата си да не влизат в чужди градини да берат череши? За ПЕНСИОНЕР с 200 лева пенсия на месец кило череши са богатство. ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е СВЕЩЕНА другарю!

Нищо няма да стане. С каквото се е заела все го е провалила. Да и дадат да се занимава с истамбулската конвенция.

В България Няма Справедливост. Единствената защита срещу вълците е добре въоръжената овца.

Точно тека. На секи косам - пищоФ. На сека оФСъ - картечница. А да видим кой вук ке доде у кушарата.

ах, да го давам на устата, да го давам!!;)

И какво се получава? Законите се променят, не защото имало нужда от това, а защото под гъза на нашето слънце стана горещо и напоследък направи твърде много гафове. Едва ли би имало необходимост от промяна на текстовете в НК, ако полиция прокуратура, съд си бяха на мястото и не допускаха рецидивисти като плъха да се разхождат на свобода. Вкарайте няколко убиеца, рецидивиста, крадци в затвора на топло, без да се грижите какво ще кажат от НПО-тата и ефекта ще бъде поразителен. Колкото до корупцията, ами уволнете делянчо добрев и разпартушинете цялата му рода в Хасково, обогатила се незаконно, след това уволнете нушето петкова, защото нищо не знаела и още двама-трима знайни и ще ликвидираме корупцията, а с телефонните измамници е най-лесно да се справите, но в тая държава ни управляват хора, заинтересовени само да грабят. Какво искаме?

Според изявленията на прокуратурата те са възмутени от факта че жена му и дъшеричките му не са били вътре в къщата.. Значи в помените да се впише -На плъховете път всеки да осигури жена и дъщери... Иначе не са съгласни да ги стрелят .

Ей, тези дантели...

чудесно на джендър физиономията!

Партийна секретарка с рабфак диплома се заема с нещата....резултатите ще са плачевни

Таи некомпететна нещастница е жива трагедия на всяко управленско ниво.

Имаше един опит 97 ако не ме лъже паметта да се разширят пределите на неизбежната отбрана (по формулата която и днес разни глупаци искат) и се принудиха след 4-5 месеца само да я отменят защото беше станло като в Дивия Запад. Примерно: Деца влизат да "крадат череши" (нещо което всички сме правили - да си откъснеш една шепа), съответно пенсионера на който е лозете вади пушката и ги застрелва и двете!

Ми то е до съзнание бе. Като си научиш децата да не крадът череши, нека ти е спокойно. Какво, закона да не лови децата и родителите им ли. Докга ше се сметате за исклучение от закона бе, куманяги.

от кой кенеф пишеш ма??;)

Пази Боже от изроди като вас: егоиси, комунисти, революционери които приравняват човешкия живот на шепа семки.

Сте герой от "Приказки под шипковия храст", ама все пак тук си говорим за действителността. Миналата година една възрастна жена в Провадия беше изключително жестоко изнасилена и убита от две деца. Това има ли го в Дивия Запад, или тук е още по-диво?

Ежедневие е, особенно в гетата... с тая разлика, че там полиция не ходи, а ти не знаеш дали ще останеш жив докато стигнеш края на улицата щото всяква сган е с оръжие.

Така се започва - първо крадете череши, после налапвате ЧЕЗ`а

Този закон трябва да е само от едно изречение : Всеки български гражданин може да използва оръжие за защита на живота , здравето и имота си както и за защита живота и здравето на други застрашени хора без да носи наказателна отговорност.

Мдааа... Алинея втора трябва да има - "Правото е на страната на този, който остане жив, за да разкаже кое как е било" Найс, а?

Не. Останалото е работа на полиция , следствие, съд. Има веществени доказателства , балистични експертизи , свидетели и т.н. Ти искаш да кажеш че може някой нападател , взломаджия , насилник да се представи за защитила се жертва ... да това е възможно да се случи ама тогава нали за това са горните ... полиция , следствие , съд.

Най големия проблем сега е че хората хем са супер невежи хем със самочувствие че от всичко разбират. В случая хора които нямат понятие от право и института на неизбежната отбрана се изказат как трябвало да бъде. Разбирате ли колко малоумно е това? Все едно да влезете в лабораторията по химия и без нищо да разбирате да започнете да "пренаписвате" формулите. И тук ефекта е същия.

Те резултатите на тия "дето имат понятие от право" се виждат повече от ясно.

Бе каква лаборатория те бие по чутурата бе мендил. Това е основно човешко право, да си защитиш живота, семейството и собственоЗта. Каква лаборатория ти требе, кога видиш убиеца да ти тегли ножа, какви формули, каква химия бе мършо платена. Не им изнасе на управлеващите, да дадът оръжие на народа, да не стане, че първо ше се обърне срещу тех. Това е единствената пречина. А накарай чувек с оръжие да ти е роПче, нема как да стане, нале.

Миндил може би е друг ваш близък объркали се. Сначи детето ви / братчето ви ако влзе в двора ми да си откъсне ябълка и аз мога да го застрелям така ли? Ако не харесвате управляващия (когото именно мнозиството е избрало) можете да тръгнете с оръжие да вземата властта? Някой ако не мисли като вас - убиваме го? Ех колко кумунистчета, изроди с такова мислене като вас избиха милиони хорица.

Не се хаби, пич, няма да те разберат! В България "прав" е този, който е най-грамогласен, а не който разбира от нещо или може да мисли с главата си...

Добре значи детето ви ако влзе в двора ми да си откъсне ябълка и аз мога да го застрелям така ли?

Абсолютно! Ако двойка се натиска на някоя поляна, дето имам претенции да е моя - също мога да ги свитна на мига, без угризания и последствия!

моето няма да е, защото първо пита, но можете ли да направите такова нещо?

Вие ли сте "вежият", та сте се притеснили за невежите? Я, да си прегледате писанието, пълно с грешки, че пак ще си говорим!

Какво общо има правото с грешките направени в 2 см. кутийка? ... или просто нямате както да кажете по същество?

мирко закона трябва да е простичък и ясен не влизай в чужда собственост и не пипай чуждото или може да пострадаш лошо !!!докато не стане така може да ми говориш и за лаборатории и за ядрена физика все тая !!!!

Той си е простичък и така пише, но трябва да има и съразмерност. Не може да видиш някой бедняк да ти измъква от седалката на колата китайското и ти да го застреляш.

Веднадга ще скочат всички адвокатски камари и атвокатчета и тем подобни и вместо "неизбежна отбрана" ще напишат "забранена отбрана"! Така де, хляб за тях трябва да има! Същото стана и с тълкуването на закона за това с какво пълномощно може да се продава чужд имот - разбира се с общо. Нищо, че така се насърчава имотната мафия! Важни са адвокатчетата, а не народа!

кога ли ще стане това, първо трябва да минат десетина закона свързани с фирмите на делян мамин и други разни олигарси и тогава евентуално ако се сети някой , какво палячовци имаме в управлението на мангалистан !

"Премиерът Бойко Борисов нареди ...." . Честно, като чета повечето заглавия и имам чувството, че съм във времето на ЦК на БКП. Само мутрата ли работи в тази държава?

Мутрата не работи, той само нарежда. Мутрата ми е толкова смешен и жалък, как реагира само и само да спре протестоте, да ама протестите нема да спрат.

abasador

задължително, е и трябва да се направи промяна в Наказателния кодекс. Не става дума (както някои колеги си мислят) да се разреши носенето и или употреба на оръжие, независимо от това дали същото е законно или не. Би трябвало на крадци и подобни престъпници да е ясно, че независимо от това дали с взлом или не са влезли в чужда частна собственост могат и да не излезнат читави и здрави от имота, и собственика няма да бъде съден за умишлено нанесена телестна повреда или убийство. Не може да има умисъл в действията ти, когато някой влезне непозволено в дома ти с намерения да краде, да троши и не знам какво ли не! (при мен бяха изнесли всичко ценно, а порцеланова и кристална посуда, стар и голям радиограмофон, телевизор, осветителни тела и т.н. бяха изпотрошили) Определението при неизбежна отбрана, трябва да отпадне защото по същество означава само едно или престъпника или ти ... що за глупост, ти не си канил никого насила в дома си за да мериш сили с него, или да се убивате по някакъв начин! Крадците трябва да са наясно, че риска си е за тяхна сметка и за действията си собственика на имота ще има смекчаващи вината обстоятелства, когато се стигне до съд. Лек ден.

ще стане ,със закон или без ще има утрепани и пребити щото хората взеха вече да откачат ,а на лудия закони не му действат !!!

НЕ МИ СЕ ИЗПРЕЧВЙТЕ НА ПЪТЯ. ВЪОРЪЖЕНА СЪМ. И ше стрелем. Оръжията ми са регистрирани в друга европейска страна, която скоро нема да е част от ЕС. Ше ви требе правителствено позволение да земите секретните данни от британската полиция. Ас нека стрелем и мачкъм, па после ше ме търсите и съдите с Интерпол. На ваши разноски. Мислети му, като се заяждъти с мени.

ти, да не си сестра на плъха мъ??? намирисваш!;))

Ми пробвъй ме де. Смееш ли.

Имах законен пистолет. След като ми изтече разрешителното, не ми го подновиха. Нямам никакви нарушения, относно носенето, съхранението и използването на оръжие. Нямам хулигански прояви. Нямам регистрации, за престъпления. Нямам предизвикани скандали. Но ми отнеха разрешителното. В същото време, познавам хора, които са били съдени, лежали са ефективни присъди, но имат разрешително за оръжие. Къде е логиката? Престъпниците имат незаконно оръжие и те са пак с крачка пред мен, при евентуален сблъсък. Така, че нека се помисли и за промени и закона,за издаване на оръжие. Защо на едни се издава, а на друг не може

Защото това е правителствена политика бе абдал. Колко още требе да се смачкът, за да схванеш, че е нарочно и че нарочно таргетирът свесните граждани. Че престъпността се толерира и покривотелства. КОЛКО ТРЕЕ ДА СТЕ ТЪПИ ДА НЕ СТЕ РАЗБРАЛЕ, ЧЕ Е НАРОЧНО И ЧЕ Е ПРАВИТЕЛСТВЕНА ПОЛИТИКА И ЗАПОВЕТ. КОЙ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ СЕ ПРОВЕЖДА ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИТ НАД БАЛХАР. КОЙ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ, ДА СИ ИЗВАДИ ПИКАЛОТО ОТ ГАЩИТЕ, ДА ВИДИМ КОЛКО МУ Е МЕКИЧКО.

я кажи, кой кенеф чистиш в Aнглия на гарата, летището, че да дойда да се изсера на чисто!!;))

Хем пенсионер,хем беден аз как ще се защитя.Цачева направете закона и за тъкива като нас,,където крадеца с един ритник ще отвори вратата,,ще ми вземе бурканите с храна,и остатъка от пения,защото две трети я оставям в пощата за сметки ,после в аптеката и донеса в къщи малко за хляб и мляко.Та направете тъка ,че и ние да сме защитени.Не можем да си купим оръжие и вепе нямам сили да се отбранявам.АКО НИЩО НЕ НАПРАВИТЕ ЗА НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ,ОЗНАЧАВА,ЧЕ ВИЕ НЕНАВИЖДАТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ.

Ромите / наричани във всички държави , ЦИГАНИ/ , си остават с ПРАВА .

това плашило на снимката няма ли собствено съзнание и служебни отговорности че чака бат боко да и казва непрекъснато какво да прави , ако вожда не беше наредил тая щеше до края на мандата да хърка и да пърди в министерската си миризлива канцелариика !!! е такива са ни всичките министри "компетентни " мижитурки !!!

Госпожо Цачева , защо губите времето на прехода , не виждате ли че не можете да управлявате това министерство , нямате достатъчно багаж , не ви работи ''ПЕРАЛНЯТА '' /както казваше Яни , от ''ФЕРМАТА''/.

БСП/БКП/, какви кадри за управление на държавата е създала в лицето на Цецка Цачева/РАБФАК/ и на Бойко Борисов/Висше Милиционерско Училище - Симеоново/!

На въркъ затфа му е дибел вратъ, щото сам си фаща плячката и сам си я яде. Докато НЕ СИ СВЪРШИТЕ РАУТАТА КАТУ НАРОТ, ДОТОГАВЪ И ПОЛИТИЦИТЕ НЕМА ДА СИ СВЪРШЪТ РАУТАТА, КОЯТО СТЕ ИМ ДАЛЕ И ПОРЪЧАЛЕ. НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ СТЕ МЕКИ КИТКИ И СИ Е СТРАХ ДА СТЕ СВОБОДНИ ХОРА С ОДГОВОРНОСТИ И ОРЪЖИЕ ФРЪКА.

кой знае, кви убави, шъ ги въртиш, а???;))

Коментари - Променят Наказателния кодекс за неизбежната отбрана | Днес.dir.bg

Променят Наказателния кодекс за неизбежната отбрана

Премиерът Бойко Борисов нареди да бъдат променени и прецизирани текстовете в Наказателния кодекс за неизбежната отбрана и превишаването на нейните предели.

Обратно в новината

Коментари - Променят Наказателния кодекс за неизбежната отбрана | Днес.dir.bg

Коментари

ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.ПРИСЪДИТЕ ДА СА СЪС НАТРУПВАНЕ!ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ИМА НО НАКАЗАНИ НЯМА! ЗАЩОТО ЗАКОНИТЕ ЗАЩИТАВАТ ПРЕСТЪПНИКА!

Да задължат всеки да носи оръжие.Тогава никой няма да ти дойде на гости щото имаш лошо пиянство. Стрелбата ще се извършва по кръчми и шосета. Никога няма да ви спре катаджия. Трябва да е луд.

на нашенеца му даи да пуца, да удря, тогава е щастлив. животинска история.

Имам плах и скромен въпрос по темата към редактора: Преди припряно да ползвате каучуковите изречения на Полихаев, като това например: "Коментарът е скрит, защото е извън темата или съдържа спам", та винаги ли успявате да вникнете в написаното?

Бас държа,че резултатът ще бъде едно голяяяяяямо ...айно,при това ГербераЗко,като всичко до сега!

Незная "умните" ни законотворци четат ли тук мненията на читателите, които понякога са по-мъдри от идиощините в законите. Затова слагам и кавички на малоумниците. Терминът "проникване с взлом" е архаичен и много неточен, разтеглив като одрински локум. Рядко някой влиза като разбива с брадва или с чук врата, това го прави полицията най-често, или циганите по селата. Сега влизат с технически средства, резачки, шперцове и заглушаване на СОТ, разкодиране на кодове. Иска се разширена квалификация на думата "взлом". Може да има и заплаха: "Отвори, иначе ще те подпаля, ще те взривя" и т.н. А що е нападение? - С РПГ ли, или с камъни и дърве?! - Значи следва "умниците" в парламента да уточнят за нов НК, че е наказуемо "нежелано влизане, нападение, заплаха, взлом, с технически средства и със сила, а при одобрено влизане (като гост), обстоятелства за грабеж и заплахи за здравето и живота." - Влязал гост, напил се, забравил за гостоприемството и решил да напада, буйства, руши, да ругае, да граби, изнасилва и убива. В такъв случай домакинът поканва буйстващия да напусне, че става заплаха, ще премина във фаза на престъпления, присъствието му става нежелано. Ако продължи така и не напусне - вади Люгера и между веждите, (като прави видеозапис на кавгата, хаха)! Влизане в имота?!! Имот е и дворното място, когато е къща, когато има ограда, или мястото е обозначено като такова и се притежава натурален акт за него. Но в двора може да влезе и някой клошар, да се метне в тревата и да спи, или кьор-китук пияница да се лупна вътер от оградата. В такъв случай няма нападение, няма заплаха, поведението на пришълеца е пасивно, а има заспал бездомник или пияница - не се стреля по такъв, а се вика полиция, кмета, съседите, или пък го оставя да се наспи и изтрезнее, а на сутринта му мисли на трезво. Иска се преценка без оръжие.

Най-подготвени в това са Хамерика , там се стреля денонощно и те имат опит в тея неща.При влизане на тъмен субект с престъпни намерения в имота ти трябва да може да го отстреляш съвсем спокойно и качествено , в хамерика след такъв отстрел се вика полицията при което проверяват най-вече дали е гръмнат на място и оръжието дали е законно , пише се 1 протокол и по-живо по-здраво. Това е начинът да се изкорени битовата престъпност.

edor

Да де ама тогава много лесно ще убиват хора и ще ги закарват в домовете си и ще казват, че са влезли с взлом, не е проста работа закона

Да де ама това не се прави, защото хората там имат друго виждане по въпроса и с това нещо не се злоупотребява така лесно както си мислиш.....

Ще се прави проверка за отстрела дали е направен в пределите на имота , днешно време това лесно се доказва. Съгласен съм че някой ще опитат да злоупотребят но законът трябва да е строг към такива. За сведение само - в хамерика пркрачиш ли пределите на чужд имот може да те отстрелят като вреден дивеч на момента и собственикът няма да понесе абсолютно никакви последствия. Там ставаш подозрителен и почват да те нюхат ако имаш повече от едно потвърдено убииство в имота си за 1 седмица.

Какво чака тази бащицата да и каже какво да прави.Толко години нищо не направиха за битовата престъпност.Дибре,че не е президент тази голеМ Срам щеше да е.

Предлагам в Наказателния кодекс да се приеме текст, че нападение и неизбежна отбрана са налице винаги, когато срещу теб се изправи някой с физиономията на Цецка Цачева.

edor

1. Защо чак сега? 2. Защо трябваше премиера да каже, ние не сме президентска република? 3. Излиза, че тия там си гледат далаверите и за да свършът нещо полезно за нас, трябва да се вдигне шум. Тва все едно да имаш служител който работи за тебе само когато изрично му кажеш - работи, а през останалото време люпи семки.

За големите е ясно а малките които варвят като глутница куччета по нивете закон ще има ли??

Цялата норматИвна база е несъответстваща защото е предназначена за други времена от една страна и от друга тя е най-спорната нормативна база в Европа. Това значи че е лишена от примата на правото СПРАВЕДЛИВОСТ !!!

на Мирко, че той много ги бил чел законите

И кое ѝ е най-спорното?!?

чл. 147, ал. 11,т.1, буква а и б: в т.ч. ДЖЕНДЪРИ И ТРАВЕСТИТИ.

Боки казал на Цвъки, Цеци да види там кво да направи.

Дотук добре, Г-н Борисов, но да видим каква промяна ще съчинят в НС, зер там са и бесепарите, които с преврата на 10.11.1989г. събориха бай Тошо точно затова, за да може да се краде безнаказано и ограбваните да нямат право на защита.

Бате, ти малоумен ли си?

И кое не е вярно?!

Към репликата на "прост льохман" от 15:45 : Ти човече, ако беше умен и не беше льохМАН можеше и да умееш да четеш между редовете, а не само ЗАПЕТАЙКИТЕ и ПРЕПИНАТЕЛНИТЕ ЗНАЦИ!!!, а исках да кажа да направят ЧЛЕНА(ЗАКОНА) 12 ал.1 и ал.3 от НК ПО ТАКА, Те са ме разбрали, от обща КУЛТУРА.

Дяволът се крие в детайлите...а юристите имат една хубава приказка - запетайката убива или те прави свободен! Апропо - как е по-така? Защото дотук се вижда само едно врещене и празни приказки за самоУправство (престъпление по НК) и закана за престъпление срещу личност(и) (престъпление по НК) без нищо конкретно като предложение за редакция?!? Така че - да, не съм умен, но явно ти определено не умееш да четеш между редовете, а просто си ляляш задклавиатурно... А можеш да си полезен за обществото (и за себе си) със свое предложение за законодателна промяна, вместо да се самонатрисаш между проблемите без да се усещаш...

Крайно време е ГЕРБ да разберат, че ако не направят ЗАКОНА от НК така, че плъховете от СТРАХ че ще бъдат застреляни като дивеч, да спрат набезите и кражбите в българските домове, както и гаврата и обирите на старите и беззащитни хора, минаваме на САМОПРАВСТВО и всички ПЛЪХОВЕ ще бъдат натирени в Адовата дупка от която са излезли. P.S. Само в ловните дружинки сме регистрирани 160 000+150 000/200 000 чакащи "регистрация", ГЕРБ ще може ли да ни осъди и вкара в затвора, всичките 310 000 ловци на дивеч и други ГРИЗАЧИ?!!!

Законът Е наказателния кодекс. И като гражданин се предполага да се знае от обща култура...

От къде на къде изпълнителната власт, ще разпорежда на законодателната власт какво трябва да прави. С такъв тъп министър на правосъдието какво друго може да очакваме. Премиерска република, каквото каже премиера това става. Е няма такова пародия на държава и на самостоятелност на властите като в България.

И на мен това ми направи впечатление. Онбашията поставен от господарите с представителсво на Козяк, изглежда не знае, че поне формално са му дали изпълнителната, а не законодателна власт.

Ти сериозно ли очакваш точно Борисов да има понятие от разделението на властите? Оня, дето българският народ го зове "бате" и страстно вярва, че той ще е поредният, дето ще го "оправи"? Или пък нагласените калинки в парламента да му обяснят защо той не може да нарежда подобни неща и дори опит за такова нещо е абсолютен скандал и беззаконие?

Като имаме предвид качеството на законите на ГЕРБ (и другите не са цвете) предлагам преди да словоблудстваме да изчакаме да видим какво ще им родят тиквите, пък тогава да коментираме. Щото тези любимци на народа постоянно избождат очи вместо да изпишат вежди.

Когато нападателят действа с предварителен умисъл да се разрешава превишаването на неизбежната отбрана от нападнатия. Иначе той се е подготвил предварително с оръжие, намерил си е съучастници и дебне да нападне пострадалия. Чисто ситуационно нападателя има предимство пред нападнати. С оглед изравняване изравняване на възможностите нападнатия трябва да има право да превиши неизбежната отбрана защото е изненадан и неподготвен.

В конкретния случа на доктора кой кого е дебнел, изненадал и нападнал, или това няма значение? Питам си просто, де...

а ЩО ЦИГАНИНА НЕ Е ЗАСТРЕЛЕЛ ДОФТУРА В НЕГОВИЯ ГАРАШ, АААААААА! КО ПРАИ ЦИГАНИНА В ГАРАША НА ДОФТУРА.

В конкретни случай е нападнато имущество на пострадалия. В тази ситуация също е възможна неизбежна отбрана. Виж НК. Тук също трябва да се разреши превишаването на неизбежната отбрана от собственика на имуществото

Представете си Държава , в която всички граждани от мъжки пол в интервала от 20 до 50 годишна възраст са военнослужещи и в буквалния смисъл на думата спят с оръжие под възглавницата си. Държава , която след навършване на 50 годишна възраст подарява зачисленото лично оръжие на гражданите си. Държава , която поощрява и приветства участието на гражданите си в мобилизационни сборове и учения независимо дали са на 50 , 60 или 70 годишна възраст. Държава която те моли да си купиш поне пистолет , а най-добре автомат със сгъваем приклад. Държава , която е способна да увеличи армията си от 22 хилядна численост в мирно време до 650 хиляди , в рамките на 4 часа, а в рамките на 2 дни до 1.7 млн. численост , при това прекрасно организирана , силно въоръжена и много добре обучена. КОЯ Е ДЪРЖАВАТА?

Швейцария?

ШВЕЙЦАРИЯ! ДА! Защо кражбите в Швейцария са толкова малко? Някой знае ли? Защо циганите не виреят добре в Швейцария някой знае ли?

Подкрепям доктора! На тези, които са против, им пожелавам да ги оберат поне веднъж. Тогава друго ще говорят. Четири пъти са ни разбивали вилата. Четири пъти МВР-то маже с чернилка, но напразно. Обирджиите са с ръкавици. От 10 години сме със СОТ. Само като направя сметка колко пари сме дали, за да ни "пазят" от крадците?

да ги подсетя, да не забравят да питат "началниците" си!!;)) Hапример, американският посланник!!;))

Преди 10 лета Лъжеца мамеше,че като бил взел властта щеше да оправи тия неща. 10 лета се приемаха само закони за кражби.

Крайно наложително е промяна на целият наказателен кодекс. И най-важното - виновен до доказване на противното + смъртно наказание за рецидив! Малко от малко поне да се стреснат тези, които решават да нарушат законите!

Само да питам: вие чели ли сте го?

Очевидно е, че "чукча не читател, чукча писател"! Идеален за депутат...

Вие резултатите виждате ли?

Трябва да се променят наказанията за рецидивистите!!! +10 години.

Преди всичко ТРЯБВА да се обединят всички престъпления и ''висящи'' присъди и ЕФЕКТИВНО да бъдат затворени всички ПРЕСТЪПНИЦИ-РЕЦИДИВИСТИ! Как не разбирате ,че ТЕ са отговорни за всичко това влизайки в домовете на невинните хора и принуждавайки ги да правят немислими неща ОТ СТРАХ. Със самото влизане в чужда собственост ТЕ не са ти оставили никакъв избор,защото ти си обикновен човек и знаеш със сигурност само едно: нищо хубаво няма да ти се случи.

ще му се случи

Малка, неутрална и миролюбива Швейцария е европейската страна с най-голям брой притежатели на оръжие. В света тя е на трето място след Йемен и САЩ по брой оръжие на глава от населението. В Швейцария с близо осем милиона граждани има 3 400 000 оръжия в частни ръце. А това означава - в почти всеки трети швейцарски дом. Оръжие във всеки трети дом Над 3 млн. оръжия в частните домове

Промените да бъдат преведени на цигански език за тези които могат да четат а за тези, които не могат във всички гета да се разпространи този нов текст до всеки един обитатател на тези обетовани места...

Това ми оправи деня - само за информация, цитанският език в нито една негова разновидност и диалект не притежава собствена писменост!

... в аудио формат ще ги просвещават ... и вербално .... !!!

Частната собственост е частна собственост! Къща, градина, гараж без значение! В Швейцария за един грозд или едно грозденце могат да те гръмнат! ХАРЕСВА ЛИ В ШВЕЙЦАРИЯ? Май всички искат в Швейцария! Щом е така моля направете законите като там! ОРЪЖИЕТО Е НЕОБХОДИМО ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ - далие череши или 1 000 000 000 си е частна собственост - уважавайте я!

А човешкия живот... или за вас е на кантар с един кочан царевица?

а СИГАНИТЕ, ДОКОГА ПРЕСТЪПНИЦИ ПО ПРОФЕСИЯ. СИГАНИНО, НЕ МИНАВАШ, НЕ РАЗБРА ЛИ.

Човешкия живот мммммммммммммм Защо не възпитаваш децата си да не влизат в чужди градини да берат череши? За ПЕНСИОНЕР с 200 лева пенсия на месец кило череши са богатство. ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ Е СВЕЩЕНА другарю!

Нищо няма да стане. С каквото се е заела все го е провалила. Да и дадат да се занимава с истамбулската конвенция.

В България Няма Справедливост. Единствената защита срещу вълците е добре въоръжената овца.

Точно тека. На секи косам - пищоФ. На сека оФСъ - картечница. А да видим кой вук ке доде у кушарата.

ах, да го давам на устата, да го давам!!;)

И какво се получава? Законите се променят, не защото имало нужда от това, а защото под гъза на нашето слънце стана горещо и напоследък направи твърде много гафове. Едва ли би имало необходимост от промяна на текстовете в НК, ако полиция прокуратура, съд си бяха на мястото и не допускаха рецидивисти като плъха да се разхождат на свобода. Вкарайте няколко убиеца, рецидивиста, крадци в затвора на топло, без да се грижите какво ще кажат от НПО-тата и ефекта ще бъде поразителен. Колкото до корупцията, ами уволнете делянчо добрев и разпартушинете цялата му рода в Хасково, обогатила се незаконно, след това уволнете нушето петкова, защото нищо не знаела и още двама-трима знайни и ще ликвидираме корупцията, а с телефонните измамници е най-лесно да се справите, но в тая държава ни управляват хора, заинтересовени само да грабят. Какво искаме?

Според изявленията на прокуратурата те са възмутени от факта че жена му и дъшеричките му не са били вътре в къщата.. Значи в помените да се впише -На плъховете път всеки да осигури жена и дъщери... Иначе не са съгласни да ги стрелят .

Ей, тези дантели...

чудесно на джендър физиономията!

Партийна секретарка с рабфак диплома се заема с нещата....резултатите ще са плачевни

Таи некомпететна нещастница е жива трагедия на всяко управленско ниво.

Имаше един опит 97 ако не ме лъже паметта да се разширят пределите на неизбежната отбрана (по формулата която и днес разни глупаци искат) и се принудиха след 4-5 месеца само да я отменят защото беше станло като в Дивия Запад. Примерно: Деца влизат да "крадат череши" (нещо което всички сме правили - да си откъснеш една шепа), съответно пенсионера на който е лозете вади пушката и ги застрелва и двете!

Ми то е до съзнание бе. Като си научиш децата да не крадът череши, нека ти е спокойно. Какво, закона да не лови децата и родителите им ли. Докга ше се сметате за исклучение от закона бе, куманяги.

от кой кенеф пишеш ма??;)

Пази Боже от изроди като вас: егоиси, комунисти, революционери които приравняват човешкия живот на шепа семки.

Сте герой от "Приказки под шипковия храст", ама все пак тук си говорим за действителността. Миналата година една възрастна жена в Провадия беше изключително жестоко изнасилена и убита от две деца. Това има ли го в Дивия Запад, или тук е още по-диво?

Ежедневие е, особенно в гетата... с тая разлика, че там полиция не ходи, а ти не знаеш дали ще останеш жив докато стигнеш края на улицата щото всяква сган е с оръжие.

Така се започва - първо крадете череши, после налапвате ЧЕЗ`а

Този закон трябва да е само от едно изречение : Всеки български гражданин може да използва оръжие за защита на живота , здравето и имота си както и за защита живота и здравето на други застрашени хора без да носи наказателна отговорност.

Мдааа... Алинея втора трябва да има - "Правото е на страната на този, който остане жив, за да разкаже кое как е било" Найс, а?

Не. Останалото е работа на полиция , следствие, съд. Има веществени доказателства , балистични експертизи , свидетели и т.н. Ти искаш да кажеш че може някой нападател , взломаджия , насилник да се представи за защитила се жертва ... да това е възможно да се случи ама тогава нали за това са горните ... полиция , следствие , съд.

Най големия проблем сега е че хората хем са супер невежи хем със самочувствие че от всичко разбират. В случая хора които нямат понятие от право и института на неизбежната отбрана се изказат как трябвало да бъде. Разбирате ли колко малоумно е това? Все едно да влезете в лабораторията по химия и без нищо да разбирате да започнете да "пренаписвате" формулите. И тук ефекта е същия.

Те резултатите на тия "дето имат понятие от право" се виждат повече от ясно.

Бе каква лаборатория те бие по чутурата бе мендил. Това е основно човешко право, да си защитиш живота, семейството и собственоЗта. Каква лаборатория ти требе, кога видиш убиеца да ти тегли ножа, какви формули, каква химия бе мършо платена. Не им изнасе на управлеващите, да дадът оръжие на народа, да не стане, че първо ше се обърне срещу тех. Това е единствената пречина. А накарай чувек с оръжие да ти е роПче, нема как да стане, нале.

Миндил може би е друг ваш близък объркали се. Сначи детето ви / братчето ви ако влзе в двора ми да си откъсне ябълка и аз мога да го застрелям така ли? Ако не харесвате управляващия (когото именно мнозиството е избрало) можете да тръгнете с оръжие да вземата властта? Някой ако не мисли като вас - убиваме го? Ех колко кумунистчета, изроди с такова мислене като вас избиха милиони хорица.

Не се хаби, пич, няма да те разберат! В България "прав" е този, който е най-грамогласен, а не който разбира от нещо или може да мисли с главата си...

Добре значи детето ви ако влзе в двора ми да си откъсне ябълка и аз мога да го застрелям така ли?

Абсолютно! Ако двойка се натиска на някоя поляна, дето имам претенции да е моя - също мога да ги свитна на мига, без угризания и последствия!

моето няма да е, защото първо пита, но можете ли да направите такова нещо?

Вие ли сте "вежият", та сте се притеснили за невежите? Я, да си прегледате писанието, пълно с грешки, че пак ще си говорим!

Какво общо има правото с грешките направени в 2 см. кутийка? ... или просто нямате както да кажете по същество?

мирко закона трябва да е простичък и ясен не влизай в чужда собственост и не пипай чуждото или може да пострадаш лошо !!!докато не стане така може да ми говориш и за лаборатории и за ядрена физика все тая !!!!

Той си е простичък и така пише, но трябва да има и съразмерност. Не може да видиш някой бедняк да ти измъква от седалката на колата китайското и ти да го застреляш.

Веднадга ще скочат всички адвокатски камари и атвокатчета и тем подобни и вместо "неизбежна отбрана" ще напишат "забранена отбрана"! Така де, хляб за тях трябва да има! Същото стана и с тълкуването на закона за това с какво пълномощно може да се продава чужд имот - разбира се с общо. Нищо, че така се насърчава имотната мафия! Важни са адвокатчетата, а не народа!

кога ли ще стане това, първо трябва да минат десетина закона свързани с фирмите на делян мамин и други разни олигарси и тогава евентуално ако се сети някой , какво палячовци имаме в управлението на мангалистан !

"Премиерът Бойко Борисов нареди ...." . Честно, като чета повечето заглавия и имам чувството, че съм във времето на ЦК на БКП. Само мутрата ли работи в тази държава?

Мутрата не работи, той само нарежда. Мутрата ми е толкова смешен и жалък, как реагира само и само да спре протестоте, да ама протестите нема да спрат.

abasador

задължително, е и трябва да се направи промяна в Наказателния кодекс. Не става дума (както някои колеги си мислят) да се разреши носенето и или употреба на оръжие, независимо от това дали същото е законно или не. Би трябвало на крадци и подобни престъпници да е ясно, че независимо от това дали с взлом или не са влезли в чужда частна собственост могат и да не излезнат читави и здрави от имота, и собственика няма да бъде съден за умишлено нанесена телестна повреда или убийство. Не може да има умисъл в действията ти, когато някой влезне непозволено в дома ти с намерения да краде, да троши и не знам какво ли не! (при мен бяха изнесли всичко ценно, а порцеланова и кристална посуда, стар и голям радиограмофон, телевизор, осветителни тела и т.н. бяха изпотрошили) Определението при неизбежна отбрана, трябва да отпадне защото по същество означава само едно или престъпника или ти ... що за глупост, ти не си канил никого насила в дома си за да мериш сили с него, или да се убивате по някакъв начин! Крадците трябва да са наясно, че риска си е за тяхна сметка и за действията си собственика на имота ще има смекчаващи вината обстоятелства, когато се стигне до съд. Лек ден.

ще стане ,със закон или без ще има утрепани и пребити щото хората взеха вече да откачат ,а на лудия закони не му действат !!!

НЕ МИ СЕ ИЗПРЕЧВЙТЕ НА ПЪТЯ. ВЪОРЪЖЕНА СЪМ. И ше стрелем. Оръжията ми са регистрирани в друга европейска страна, която скоро нема да е част от ЕС. Ше ви требе правителствено позволение да земите секретните данни от британската полиция. Ас нека стрелем и мачкъм, па после ше ме търсите и съдите с Интерпол. На ваши разноски. Мислети му, като се заяждъти с мени.

ти, да не си сестра на плъха мъ??? намирисваш!;))

Ми пробвъй ме де. Смееш ли.

Имах законен пистолет. След като ми изтече разрешителното, не ми го подновиха. Нямам никакви нарушения, относно носенето, съхранението и използването на оръжие. Нямам хулигански прояви. Нямам регистрации, за престъпления. Нямам предизвикани скандали. Но ми отнеха разрешителното. В същото време, познавам хора, които са били съдени, лежали са ефективни присъди, но имат разрешително за оръжие. Къде е логиката? Престъпниците имат незаконно оръжие и те са пак с крачка пред мен, при евентуален сблъсък. Така, че нека се помисли и за промени и закона,за издаване на оръжие. Защо на едни се издава, а на друг не може

Защото това е правителствена политика бе абдал. Колко още требе да се смачкът, за да схванеш, че е нарочно и че нарочно таргетирът свесните граждани. Че престъпността се толерира и покривотелства. КОЛКО ТРЕЕ ДА СТЕ ТЪПИ ДА НЕ СТЕ РАЗБРАЛЕ, ЧЕ Е НАРОЧНО И ЧЕ Е ПРАВИТЕЛСТВЕНА ПОЛИТИКА И ЗАПОВЕТ. КОЙ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ, ЧЕ СЕ ПРОВЕЖДА ПОЛИТИКА НА ГЕНОЦИТ НАД БАЛХАР. КОЙ ОЩЕ НЕ Е РАЗБРАЛ, ДА СИ ИЗВАДИ ПИКАЛОТО ОТ ГАЩИТЕ, ДА ВИДИМ КОЛКО МУ Е МЕКИЧКО.

я кажи, кой кенеф чистиш в Aнглия на гарата, летището, че да дойда да се изсера на чисто!!;))

Хем пенсионер,хем беден аз как ще се защитя.Цачева направете закона и за тъкива като нас,,където крадеца с един ритник ще отвори вратата,,ще ми вземе бурканите с храна,и остатъка от пения,защото две трети я оставям в пощата за сметки ,после в аптеката и донеса в къщи малко за хляб и мляко.Та направете тъка ,че и ние да сме защитени.Не можем да си купим оръжие и вепе нямам сили да се отбранявам.АКО НИЩО НЕ НАПРАВИТЕ ЗА НАШИТЕ ПРОБЛЕМИ,ОЗНАЧАВА,ЧЕ ВИЕ НЕНАВИЖДАТЕ ПЕНСИОНЕРИТЕ.

Ромите / наричани във всички държави , ЦИГАНИ/ , си остават с ПРАВА .

това плашило на снимката няма ли собствено съзнание и служебни отговорности че чака бат боко да и казва непрекъснато какво да прави , ако вожда не беше наредил тая щеше до края на мандата да хърка и да пърди в министерската си миризлива канцелариика !!! е такива са ни всичките министри "компетентни " мижитурки !!!

Госпожо Цачева , защо губите времето на прехода , не виждате ли че не можете да управлявате това министерство , нямате достатъчно багаж , не ви работи ''ПЕРАЛНЯТА '' /както казваше Яни , от ''ФЕРМАТА''/.

БСП/БКП/, какви кадри за управление на държавата е създала в лицето на Цецка Цачева/РАБФАК/ и на Бойко Борисов/Висше Милиционерско Училище - Симеоново/!

На въркъ затфа му е дибел вратъ, щото сам си фаща плячката и сам си я яде. Докато НЕ СИ СВЪРШИТЕ РАУТАТА КАТУ НАРОТ, ДОТОГАВЪ И ПОЛИТИЦИТЕ НЕМА ДА СИ СВЪРШЪТ РАУТАТА, КОЯТО СТЕ ИМ ДАЛЕ И ПОРЪЧАЛЕ. НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ СТЕ МЕКИ КИТКИ И СИ Е СТРАХ ДА СТЕ СВОБОДНИ ХОРА С ОДГОВОРНОСТИ И ОРЪЖИЕ ФРЪКА.

кой знае, кви убави, шъ ги въртиш, а???;))