Прокурор Гешев: Арестуваните данъчни ”щавели” малкия бизнес

„Щавене” и „изнудване” – по този начин шефът на Специализираната прокуратура Иван Гешев определи действията на служителите на НАП, арестувани преди два дни.

Обратно в новината

Коментари - Прокурор Гешев: Арестуваните данъчни ”щавели” малкия бизнес | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Държавните служители са с по-висок стандарт на живот от имащите бизнес

много внимателно пресконференцията.Освен ЪЪЪЪЪ И ПАК ЪЪЪЪЪЪ, нищо съществено. Като генерално обобщение го определих като СЕЛСКИ ХИТРЕЦ ГОТОВ НА ВСИЧКО ДА СЕ ИЗДИГНЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ.Ай Q то ти е на трудовашко ниво,малкиО.

Щавене, пощене, все такива термини от преработка на животински продукти..... ни изтъква прокурорът. С една дума дребни нарушения, даже кокошкарски.

Тия са дребни рибки спрямо Комисията за защита на потребителите.Истински акули . Елате да видите инспекторите от Русе .Те отговарят за четири окръга.Обвързали са се като свински черва.И никой не може да ги хване защото следи няма.Вземат парата,пишат Констативен протокол че всичко е ОК. Или нищо не пишат.Ако не си платиш,досещате се...Добре трябва да ги срещнеш и в ресторанта...Пей сърце.Готина служба.Кой контролира контролните органи ат Комисията

A дизеловите некадърни милицонерски свини с колко ощавят всвки месец бюджета с безхаберието,слугинството и бехаберността си,деебем и боклуците?!

A дизеловите некадърни милицонерски свини с колко ощавят всвки месец бюджета с безхаберието,слугинството и бехаберността си,деебем и боклуците?!

Щом тия на ниските нива си позволяват да ЩАВЯТ и да ИЗНУДВАТ малкия бизнес, то предтавяте ли си какво правят данъчните на високите нива ... и какви суми смъкват от средния бизнес ?!!! Мутренски времена - също както през 97-8 година Конграчулейшънс Борисов!

Сега вече се досещам защо неотдавна "отстреляха"важен данъчен шев - поискал е повече пари отколкото струва отстрела му и "щавините" и "изнидвани" търговци съвсем правилно са предпочели да платят на килър ... все пак са търговци, а не овци!

За другаря шалев нито дума, той се е дърпал при вземането на сумите

Какъв координационен център,бе Гешев!Няколко човека са се оплакали,че ги щавят данъчните и им е дошло до гуша. Защо не ловите дедесарите,последният случай-депутат харизал задълженията си на клошар с 93 фирми.Защо не проверите тези 93 фирми харизали задълженията си на клошара?А, кретени в софийска районна прокуратура не подлежат ли на проверка?

Защо ли маниерът на тези "данъчни" ми напомнят за маниера на грабене от преди двайсет и пет години, прилагн от ИПОН?

всички крадат, ако не крадеш не може да останеш в системата, така е и в митници и БГ пощи, БДЖ и всички хранилки, затова комунистите реват за държавна собственост, те пък трябва да хранят руснаците да ги държат на власт

Такааа, начи онзи с джипа/дет го .../ сигур е било предупреждение, а сега и наказанието за цялата група, щот кат гледам май- не са се отчитали където трябва?!

Цялата държавна администрация щави малкия бизнес и работи за големия партиен бизнес. Прокурорите да не се правят на ангели, те управляват бандите. За всеки имат дело, който не слуша, задейства му се делото.

Тава ,че са ги прибрали тези корумпирани боклуци е в тяхна услуга ,защото с времето някой от тях можеше да последват съдбата на един техен колега с джип който сега събира такси във вечният данъчен рай ,сега ще отърват леко кожата с уволнение или условна присъда ,но поне ще са живи.

А кога ще погнете тези дето щавят милиардите?? Но те се занимават и парадират с кокошкарски истории!! Голяма патардия!!Милиардите на КТБ те къде са???Години все едно и също - фалш и лъжа!

Я, не може да бъде! Да посегнат на тази важна хранилка - или не са се отчитали както му е реда, или ще жертват малко пешки за борба с корупцията на високи етажи!

в панделата. Каква обица ще висне на ухото на останалите мераклии, ще си отдъхнат фирми задълго.

Леле леле каво ''откритие'' дето го гледаме години наред ама те сега го възприемат като ''иновация''.. С този шум едва ли ще прикрието много по големите кражби повсеместно с помоща също на администрацията..

Всичко е под давлението, със знанието и изискването от най-високо ниво. да не мислите, че мижитурките (държавен служител), който 99% от тях са покорни на службицата си до гроб (пенсия), ще влизат в схеми самостоятелно, та да им изстине местенцето. сигурно се отчитат веднъж, два пъти в годинта по-нагоре по пирамидата. сега нали борим корупцията, посъбрали са от "сурвакане", та е удобен момент за показна акция.

Хе хе! Тези данъчни са живи партизани,бе! Партизаните така са рекетирали народа и са го крадели. Ами, БСП в действие виждаме.

не са виновни данъчните виновна е държавата.ако се въведе патентен данък за всички малки търговци и да се изхвърлят всякакви апарати и всичко ще е на мястото си.няма проверки и държавата ще събере повече пари от колкото сега.

Не ви вярвам, господа от НАП. Най-вероятно колегите ви не са отчели процент на някой от висшестоящите и сега ги смачквате. Тия неща се случват от десетки години, а не в последните две.

Е няма ли да свършат МУТРИТЕ в България. Държавата изчезна те не.Клонира ли се боко,чак в ЕС стигнаха клонингите му.

Ние всички потърпевщи от това българско иго,вече сили нямаме. 40лв.Великденски и то не за всички ? До кога ще продължи гаврата над народа от комунистите от ГРОБ? До кога? Не им ли светна вече ,че живот тук няма да има ,ако това продължава? Цени високи европейски ,заплати и пенсии ниски за трета категория хора,с които могат да живеят само първа категория крадци . Данъчните кой ги е назначил,нали са от ГРОБ и те гледат какво вършат тези над тях. Всички сте за затворите,или поради липса на затвори да ви оградят с висики стени в един стадион. Мами..та ви мръсна и алчна.

Време е наялите се да си отидат и да идва нова свежа и гладна смяна пионерчета. Бих нарекъл аз тази акция Подмяна на бойците. По върховете няма да има промени - там само лапат и закрилят отчитането. Но охранилите се ГЕРБерастчета на ниски позиции са започнали да трупат слани... левчета и да не се отчитат на висшестоящите. Това е проста смяна и запазване на статуквото. Има десетки хиляди жадуващи да се оплетат в политическата мрежа и да застанат на партийна, разбирай "държавна", хранилка. Идват гладни и озверели чакали :(

Този прокурор много образован-щаване ,скубане и всички думички е научил за който на нас ни трябва преводач

Малки пъргави герберастчета щавят кожички,а?Данъчни били,а?А суджук за главния данъчен има ли?

Какво спахте досега хрантутници на народа.Добре че са господарите да ви заврат лайната в лицата да нема къде да скатавате и покривате повече !

Затворите в БГ са пренаселени. Не се спазват европейските конвенции за квадратура свободно пространство на човек в килиите. Така няма бъде изпълнена превъзпитателната превенция на лишаването от свобода и затова наказанието за провинилите се следва да са условни присъди или пробация.

А защо не връщане на смъртно наказание. Те така или иначе няма да се превъзпитат, поне място да се освободи.

Защото Парламенът ще остане празен и няма кой да ни "ръководи".

Сега е момента да ги "ощавят " в мазето на районното и това е !

"Щавените" не носят ли също отговорност за даване на "подкуп"? Фактът, че не са подали сигнал, че са притискани за пари, означава, че има какво да прикриват...

kirchevo

Светле язък ти за светлото име, само то ти е явно, а в кратуната нЕма никой.То най-лесно е да осъдиш даващият подкупа и после да го осъдиш и за това че ти е направил морални вреди, защото той е по-слабото звено.

ами като не знаят ,,вълците,, по ,,веригата,, докъде стигат в ,,иерархията,,...??? нещо като ,,суджукгеит,,...!!!

Слънчице, предлагам ти да си направиш един експеримент - влез в един магазин, като редови гражданин, и си поискай "подкуп" - да видим какво ще ти се случи;)) Кой може да те рекетира и изнудва бе, моме?! Две групи най-общо - мутри с бухалки или "оторизирани отговорни лица"с бадж в ръка - в случая да виждаш разликата между тях?!

Ами щом така разсъждавате, не ревете, че държавната администрация е корумпирана! Не е луд който яде баницата....

В Китай такива ги разстрелват публично !

Силно съм за. Това е корупция в големи размери. Може и да не е публично все пак Европа, малки деца ...

Не само ги разстрелват ами и по телевизията ги показват за назидание и да ги видят всички колко големи убавци са.....

"Щавене", вика спецпрокурора... То всеки месец щавене между 500 и 5000 и в натура каквото си харесат си е живо таквоз, бе, шефе, за един малък бизнес! Направо към дране отива! А дано сега не ощавите и прецакате доказателствата, та да ги поощавят ефективно и в панделата! Щото, ако ще ги съдите пак условно и с административни наказания, все едно сте си изгубили времето... А

Това е открай време, винаги данъчните притискат и щавят малкия бизнес, защото при по-големите не се знае... Там се и стреля, а и някой може да изчезне.Не е толкова страшно, че са намерени 300 хиляди лева, а че това са пари, които буквално са объзкървили дейността на куп дребни търговци.Чиновнически рекет, който блокира всеки дръзнал да вади с труд сам хляба си и го изкарва накрая на борсата или терминала!А колко по-лесно и просто би могло да бъде, ако закона се промени и за дребния бизнес стане в пъти по-толерантен и либерален.Каква е тая дивотия за неиздаден касов бон 500 лева глоба?Ако някой е взел кредити и вложил 3-4 хиляди за да вади една заплата, като минат и два пъти му тръснат по 500, че може и повече, все нещо ще намерят, къде отива тоя обект, директно се затваря!Има къде да се правят проверки, при тези които въртят на едро и прехвърлят милиони.От там има и какво да се вземе, а малкия бизнес трябва да се остави намира, защото чрез него стотици хиляди ще оцеляват, вместо да виснат на борсата и помощи, които пак от държавата излизат.

На никаква борса и помощи от държавата няма да виснат, щото обикновено тия дето не издават касови бонове не плащат и осигуровки. Така че помощи от НОИ за такива йок, каквото са спестили от неплатени данъци това са им помощите.

Какво стана с Мургина?На кой остров се евакуира?

била си купила остров

в единия били открити 300 000.... щавели ли са яко тия зверове

Авгиевите обори трябва да бъдат изчистени отгоре до долу - депутати, министри, прокурори, съдии и т.нат.

Потоците вървят нагоре, много нагоре, до върха Но до там няма да стигнат

За да има щавене трябват двама участника - даващият и вземащият.Не знам според законите не ги ли нарушават и двамата?

А Вие чули ли сте "македонският" лаф: "Или ке ми даеш ,или ке те ева"? :-((( Та не знам до колко виновен е даващият.

Дяволите дето пазят казана да ги щавят данооооооооооо......

Преди десетина години няколко пъти имах среща с един данъчен, за щастие поводите не бяха свързани с работата му. Първия път влизаме в заведението, на излизане аз тръгвам да вадя пари, той ме поглежда странно и ми казва 'Ти луд ли си, къде си чул данъчен да плаща в заведение?'. Станахме да си ходим, собственикът само дето не ни целуна ръцете и краката на излизане .. и така. В следващите дни това се повтори още 2-3 пъти.

Зли духове владеят над България, това е истината. Дори да си напълно неграмотен , не можеш да сътвориш такова зло.

На колко митничари направиха обиски и намериха стотици хиляди левове по къщите,в офисите и в джобовете.Някой да е осъден за това? Дори и да ги уволнят,след това те се връщат на бял кон.

Tова щавене да не е от вчера, то не са само данъчните, икономическа полиция също яко щави. За това са ни виновни законотворците, в стремежа си да ти изтискат и последната стотинка са създали такава каламбура от закони, наредби правила,текстчета и подтекстчета, че при проверка винаги да плащаш и то яки суми, няма препоръки , няма предупреждения , направо ти делкат главата до кръста. България е на едно от последните места към 185-то по свобода на бизнеса, за сравнение Англия е на 6-то. Е как да стане, в БГ не може да има бизнес, защото може да се кръщават СДС или ГЕРБ, но съзнанието им е комунистическо. Още помним тефтерчето " Ще ударим този, ще ударим онзи...ЦЦ...ЦвЦв и т.н."

Е те така държавата създава "средната класа"! ;-)))

Нали корупцията беше само внушение бе :)))) Ейй,,, уникална държава с ме по отношение на мошенгии, крадене, корупция и всичко на принципа "Абе не може ли по втория начин"

Не ви ли е срам!!!!!!! Крадлива държава на най- високо ниво!!!!