Нови обвинения за братята, пребили Тодор до смърт

Прокуратурата повдигна нови обвинения срещу Иван и Десислав Дамянови за смъртта на 18-годишния Тодор. Те са обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди.

Обратно в новината

Коментари - Нови обвинения за братята, пребили Тодор до смърт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Pesh0

Кой доктор е установил , леките телесни повреди , по братята ? Същия които не забеляза че по тялото на момчето има 28 синини ? Или друг , но също толкова подкупен ? Какво става с Доктора , който твърдеше , че по тялото на момчето няма следи от физическо насилие ? Няма ли да го съдят за умишлено укриване на убийство ?

На съда всичко е ясно, да влезе убития!

Станало е съвсем случайно, нали защитници на Понички?

Без причина за смъртта могат само да си предявяват безмислени обвинения. Ясно е, че той ги е нападнал пръв с бокс, ясно е, че е изял шамарите, докато нападнатати са се отбранявали, страхувайки се за живота си, защото удар с бокс може да доведе до тежки физически наранявания и е ясно, че е бил в съзнание и жив, след акта на самозащита. Ами разбира се, че максималната присъда е непредумишлено убийство, вследствие на физически наранявания, нанесени при самозащита. Какво сте се размрънкали доживотна та доживотна!

Pesh0

Ясно ти е само , на майкати .....

Може и да ги търсите 100 години из тази пуста чужбина...

От "лека телесна повреда" не настъпва смърт! Съдът направо се бъзика с обществото!

Pesh0

А колко да е лека , телесната повреда , след като след нея е починал младежа ?

Има ли ударен с бокс? Има ли причинена повреда от бокс? Намерен ли е бокса? Колко пъти младежът ги е ударил? Колко пъти те са го ударили? и в крайна сметка всичко това не е от значение - защото никой не е предотвратил убийството. Няма общество , няма държава -това е положението !

Случая е двуяк тъй като убития е излязъл от колата и е влязъл в конфликт с "убийците" а те явно са прекалили или пък не му е издържал организма. Какво точно е станало-има си разследване ,експертизи и заключения по въпроса.

нито е излязъл!

28 рани преброени по Тодор.

Тази "работа НЕ Е ЧИСТА". Така си мисля, След Металния Бокс. Не съм защитник ни на "понички", ни на "еклери", но Металния бос на Убития?... Сигурно да си чеше темето. А ако някой ме налети с този "мъжествен аксесоар" какво трябва да правя и за коя телесна повреда да мисля и как това се превръща за миг в неконтролируема злоба и жестокост. И да се върна към въпроса - Какво прави бокса в Жертвата? Извън това - Моите съболезновния на Почернените Родители. Мир на Праха на покойника.

Ако се беше изпречил някой клетник пенсионер срещу бокса... ама се случили две мутри.

Охлудни рани са си точно лека телесна повреда.

А можеше с металния бокс той да убие някого и нещата щяха да бъдат обратни.

с този бокс, ситуацията е била малко 'той или аз'. или, както е писано - по-добре в затвора, от колкото мъртъв. сега, с това излишно утежнено обвинение, не само, че няма да ги осъдят. напротив - ще се оттърват без нищо, че даже и пари ще получат, като онези крадливи митничари.

Тази съдийка да посети непременно психиатър.

То да е само тя?

А това обвинение дали ще издържи в съда??? Защото имало много свидетели на мястото, и май версията която успокоява хората не е точно такава. Като се разпитат и тези свидетели, дали няма да се промени всичко???

Кокво става с престъпния прокурор и леката телесна повреда - за пребития до смърт младеж от бабаитите? Ще бъде ли прокурора освободен от служба ДИСЦИПЛИНАРНО ли или ще трябва да получи "лека телесна повреда по невнимание"? Погрижете се за извергите във ВАШИТЕ редицици, защото става лошо!

Чета коментари от рода: Щом не си Тодор, значи си поничка. По света, за радост и у нас, е пълно с хора, които не са нито Тодор, нито понички. Поничките са ясни, дребни престъпници. Ами Тодор? Каратисче, дето си ходи с бокса в джоба. Със самочувствие, че може да натруши кратуните на двама мъже едновременно. Ами ако беше жена или дете? Или възрастен човек, който да му направи справедлива забележка? Що не се сетим как изглеждаше възрастният човек от абтобуса в Бургас, обработен даже и без бокс от подобен Тодор.

що ли няма протест в защита на горките бабанки едва ли не пребити от "келеша каратист с бокса"?

Нито си "доктор", нито си чел, а май и филми не гледаш, или не ги разбираш.А за вътрешни кръвоизливи слушал ли си?Причинени от удар?Ама на някои са им толкова гънките, или така им изнася, манипулация до дупка...Ма....ти!!!

" 28 охлузни рани."

на всички е ясно,че работите неадекватно,особено сега под натиска на врачанци,я си седнете на задниците и си свършете работата както трябва,защото има много ако,ако,ако............Жалко за погубения млад човек,но по-жалко е,че никой не вярва и има защо,вече го показахте във "правосъдната" ни система.направо сте за Гинес

като е излязло от колата да де бие с 2-ма 100 килограмови мъже какво е смятало? Че като го видят 60 килограмовото пръчле ще побягнат или ще паднат на колене молейки за прошка, така ли? Грешка. Друг въпрос е, че са могли да прекратят боя своевреманно, ама така е като няма секундант или съдия който да каже до кога да го бият. А че Тодор си го е търсил - така е.

не си го намериш и ти по същия начин...

си Тодор, ти си Поничка...

Що за глупости- остана и да няма причинна връзка между боя и смъртта... Баси и простотиите.

Обикновено най-ниско-интелигентните ходят по такива протести - накъдето стадото ги поведе, ако ги попитате защо протестират, едва ли ще са в състояние да ви кажат

... дните са мъчение, и злост трудно се издържа в този час не мога повече тъй да живея не мога даже вече да се смея! искам по хубавата ни земя да няма вече злоба и сръдня искам вече спокойно да живея да мога дори и песен да запея

някой каза, че присъдата не е отмъщение. добре, но тя да е равностойно по тежест наказание! т.е. да бъде убит по непредпазливост, с леко телесно нараняване, ... примерно!

Гледай си в паничката чадо.Мисли за родината си.

къде утре ще се събираме за протест!

оставете ме да паса! не искам нищо друго! просто да си паса, да мога утре да тегля каруцата ...

искам смърт, наполеон е направил гилотина, да я поискаме да ни я дадат и да ги почнем! ето сега са в демокрация "запример". значи това трябва, явно! вие какво мислите?

Тази вечер по тв Алфа се направи много интересен паралел. За нахлуването на В. Сидеров в НАТФИЗ прокуратурата е искала присъда от 6 г. затвор, а за убийството във Враца 5 г. поради причиняване на смърт поради непредпазливост. Машаллах дами и г-да магистрати - не оставихте здрави мивки и жива риба в държавата. Направо сте за Гинес създадохте ново право. Англосаксонците се изчервиха от неудобство.

като в русия, нормално. за нахлуване в църква - 3 години за пуси раиот, за убиство със скъпи коли пияно каране - 2-2.5 години на деца да хора от властта. нормално.

Нали знаете , че едното е политически процес, а другото криминален?

Какви са тия глупости, господа смешници - прокурори? Какво очаквате да установи новата експериза? Какви са раните ли? Ами не е ли очевадно? Смъртоносни са!

изводът: Малките неукрепнали ученици от бебета ги заливат с чалга-клипове с мачета, гледащи ехидно-заканително, с ферарита с цвят червен, с кеч, с интервюта на изкуствено забогатели простаци, с объркващи психиката им реклами и най-вече с денонощни стрелби от долнопробни кримита по всички канали, купувани на туптан от ТВ-тата. Е, КАТО ГИ ГОТВИМ ПОДРАСТВАЩИТЕ ЗА ВОЙНА, ЗА СТРЕЛБИ, БОЙ, ВИСОКОМЕРНА ПОКАЗНОСТ И ЗА ПРИТЕЖАНИЕ НА ВСЯКАКВИ МАТЕРИАЛНИ НЕЩА, КОИТО НА ЗАПАД МОГАТ ДА СИ ПОЗВОЛЯТ МАЛКО ХОРА, НО МНОГО РАБОТИЛИ И ПЕЧЕЛИЛИ, А ЖЕНИТЕ НЕ ЗА МАЙКИ, А ЗА БУЛЕВАРДНИ, ИЗЛОЖЕНИ НА ПОКАЗ ЖРИЦИ, КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ???? СТРЕЛБИ, БОЙ, ПРОСТАШКА АГРЕСИВНА ПОКАЗНОСТ, КРАЖБИ, ЗА ДА СИ НАБАВЯТ ВСИЧКО ОТ РЕКЛАМИТЕ, А КОГАТО СЕ РАЗОЧАРОВАТ ОТ НЕСЛУЧВАЩОТО СЕ ДА ВЛЯЗАТ В МИРАЖА НА ДРОГАТА. КОЍ Е ВИНОВЕН?

10000000000000+++++

нема как.

кога сензорка ма краде. секи маж знае колко да остави у портмонето. шопинг, а?.. пак заповядай.

живота е .. и смешен.

Много правилно си беше първоначалното обвинение за смърт причинена от лека телесна повреда,при положение че няма счупвания на крайници ,ребра или спукана глава а само синини и охлузвания. Много лошо е когато протестиращите оказват натиск при вземането на такива решения!

@Dir

"След нападението Тодор Йорданов е изпуснал бокса, който е прибран от свидетел. Свидетелят е потвърдил, че е изхвърлил бокса на 15-20 метра. До момента той не е намерен." Свидетел, взел бокса и го изхвърлил а 15-20 метра и после той не бил намерен от МВР??? Комедия... Кога ще намеря и свидетел, че момчето само е паднало и си е ударило главата, вследствие на което е починало. Покажете видео записите, които "категорично" доказват, че той е извадил бокса и го е използвал като оръжие.

Да покажат, ама нямат...

заради някакви врачански утрепки изписахме вече 1000 коментара

Защо трябваше от София да идват екипи да правят повторни експертизи и да открия 28 рани по убития??? Нима местните са толкова некадърни??? Според мен е трябвало да бъдат намерени за да се повдигне друго обвинение!

да, трябваше вездесъщите от божествено естество да дойдат и да ни кажат на нас врачанските малоумни съдебни експерти ... колко рани имат бойците, амана кодумана я!

В медиите имаше информация, че ученикът е тренирал карате. Възможно е тази 28 открити наранявания да са от тренировките по карате. Следователно няма как да се направи пряка връзка между нараняванията и конкретното спречкване. Освен това е имал метален бокс - вероятно е участвал и в други кавги за да си носи такова оръжие. На виедозаписите в интернет се вижда, че младежът е все още добре след боя, а биячите значи са си тръгнали докато е бил все още добре. Това изключва умишлен опит за убийство и следователно обвинението е пресилено.

Ти защо ме плагиятстваш,бе?

я не дрънкай глупости - синът ми е карагист и е световен шампион в категорията си

Колко бокса има , или по-малко от катана не признава ?

Глупости.Експертите не са хванати от гората,че да не знаят откога са кръвонасядания и рани.

Това, че жертвата си носи оръжие за самозащита не доказва, че жертвата е виновна за собственото си убийство.

Братята са убийци и трябва да получат присъда, но убийството очевидно е непредумишлено. Прокуратурата вместо да сменя обвинението през ден, по-добре да беше направила една по-голяма пресконференция - да обясни на форумните "експерти" какво е непредумишлено убийство. А загиналото момче, "много добро, много кротко", "щото имал чест" (според кифлата) излязал с бокс да се отваря на 2ма 100кг мъже... Събрали се 3ма селяни, тръгнали си 2ма...

Абе днес по телевизиите говореха ,че убития бил много кротък и смирен а сега излиза че е започнал той боя с бокс в ръка. Хм..ако някой от братята беше убит заглавията щяха да бъдат от рода на ,,Млад келеш преби до смърт невинен минувач"

си е бит , другият - такъв Опитал , ама този път не се пулучило.

какво очаквате : Те питаха само приятели и близки на момчето: Да кажат: Има и бокс и нож, и като пуши трева танцува гол до кръста на Миле Китич

Мисля, че трябва да свикваме. Подобни случеи ще зачестяват, държавата е на автопилот. Едни крадат с милиони, а за плебеите остава насилието за да си избият комплексите. Гладиаторските борби трябва да се върнат отново.

Като ви чета коментарите се убеждавам, че в тая страна,, поничките"са мнозинство! Нищо чудно, че мутри управляват в тая смрадлива страна! Бог да прости момчето, то поне няма вече да е на тая гадна земя!

НЕ са мнозинство, защото всеки си затватя очите и се самозалъгва, като уж иска справедливост, но реално иска друг да извърши линч, без да гледа факти и доказателства.

Келемецето си е престъпник от както си е купило бокс , или някой ще каже че му е трябвал за тренировките по таекондо :)))

Кмета е за затвор, понеже и двете страни са помислили че са в правото си в момента.. да вземат тия от общината да си поддържат двора по добре, а не хората да се карат за няма нищо. Ако вие сте с кола, ще се подразните някой да пресича където си иска, но ако има ясно видима пешеходна пътека ще я видите и ще спрете овреме да минат пешеходците както си е по закон, нали? Кмета и отговорните трябва да си подадът оставката за този случай, това би било най малкото което да направят!!!!

Това ,че прокуратурата се подава на обществен натиск ,също е опасно, щото ако не се докаже опит за умишлено убийство, може и да ги оправдаят. Така ,че и това е нож с две остриета ама народа прост не разбира и иска смърт, смърт, смърт, а не е така. По добре беше да си остане по непредпазливост з а д а бъде присъдата сигурна,/ друг е въпроса ,че закона дава до 5 години/ щото сега при новото обвинение може да има оправдание освен в последния момент да изменят обвинението от умишлено в непредпазливо. Този път прокуратурата е между чук и наковалня , и на тях не им е лесно . А и за съда после, ще бъде трудно, щото народа си иска това което си иска и това си е. Да, ама не, става дума за право, за Лисабонски договор , нали сте европейци, тая работа не е като оная, требе акъл и пипе .

Трябва ясно да се обясни на простите туземци ,че: ПРИСЪДАТА НЕ Е ОТМЪЩЕНИЕ ! ЗАПОМНЕТЕ ТОВА. ПРИСЪДАТА НЕ Е ОТМЪЩЕНИЕ ! Айде това ви стига за тази вечер.

умния интелигент, присъдата е наказнаие за деянието!

такива като тебе с много акъл и пипе сме на това дереже - оправдание на мутрящината криеки се зад закони, договори, Хелзнински комитети и тн.

Новите обстоятелства са, че има масови протести във Враца... И биячите сега и да са си платили, не може да мине номера. НО това е за момента, ще минат няколко месеца, ще има дела...ще се замотаят нещата и така. Знаете какво ще стане...

Болен Сидеров е железен ! Не напразно носи тази фамилия ! И него го държаха ,докато го маризиха ...но той ...устоя ! Че и бързо му премина !

Когато братята са приключили с боя над келешчето,то е било живо, а какво се е случило след това никой не знае, може някой от гледащите и снимащи да го е довършил.Това ще каже адвокат Марковски на делото пред съда.Пледирам невинни поради липса на доказателства.

Споко, когато и содомитите приключат с братята, последните напълно ще си отговарят на прозвището - Поничките.

vasil

Това им е в кърпа вързано. Килограми, агресивност там не предат.

Пълнолетен е. Самозащита е, до момента в който са му взели бокса и са го пребили с него.

Цъ, има достатъчно свидетели, кито са видели, че ЕДИНИЯТ БРАТ ГО ДЪРЖИ, А ДРУГИЯТ ГО БИЕ ДО СМЪРТ.

Ситуацията е проста - ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО НА НЕПЪЛНОЛЕТЕН С ОСОБЕНА ЖЕСТОКОСТ. ЕДИНИЯТ БРАТ ГО ДЪРЖИ - ДРУГИЯТ ГО БИЕ ДО СМЪРТ. Да не кажете сега, че се самоотбраняват, м?

Двете свини няма да се отърват този път. По-добре за тях ще е да ги пъхнат в затвора до живот, за да ги опазят, ако могат. Скоро ще запеете друга песен страхливи кръглобузи мишоци, дето сега се мислите за нещо.

Ще запеем с бокс в ръка