Ненчев изпълнил обещание с цената на престъпление

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че второто обвинение срещу военния министър в оставка Николай Ненчев е заради политическо обещание.

Обратно в новината

Коментари - Ненчев изпълнил обещание с цената на престъпление | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сценариото е ясно - Р. Ралин го е казал в "Люти чушки" - "Сит търбух, за наука глух!" Схемата работи безотказно от памтивека при всички режими - първо драпаш всячески нагоре. Като се докопаш там, започва двойнствената игра за пред медиите и истинската лапаница. И накрая, когато следващото нахъсано влечуго те смъкне от върха, пък започва разправата и отмъщението да повърнеш излапаното. Нещо като безсмислен природен кръговрат. Желязна схема. А генерациите идват и си отиват с голи обещания за всеобщ просперитет един ден, идват и си отиват...

Ами закона калпав,бе другарко,ако изобщо е правилна прокурорската аргументация!Когато МО разполага с база която да обслужва армията с униформи,кви са тези търгове.Законодателя ако не е съобразил тази важна подробност е ощетил МО което така или иначе е длъжно да осигурява работа и заплати, излиза че шивачките хем трябва да стоят без работа,хем да им се осигуряват заплати,а външна фирма с най ниска цена да вземе поръчката и това означава ли че ще има и качество или само се гледа цената ,а парите на МО да изтекат навън!

Е големи глупости! След като имат ведомствено предприятие което може да ушие униформите и шивачки,защо изобщо е нужно дс се обявява обществена поръчка!Тези униформи могат да се ушият и на по ниски цени по принцип за какво са изобщо тези търгове! Имат шивачки,които стоят без работа,имат машини ,но са задължени да се занимаеат с външни фирми! Баси управията!Изобщо голяма простотия ,та къде отидоха и в предтъпление!

Крайно време е да се закрие социалната дейност на Интендантско обслужване. В модерните армии неприсъщите дейности се аутсорсват и те вече не си гледат прасетата, не си шият дрехите и гащите (в собствени ведомствени предприятия) а се занимават само с това, което им е присъщо - бойната подготовка!

На Румъния и Гватемала заприличахме,с този политически лов на вещици...А М А Н!

Аз имам едно питане към госпожата говорител: Да излезе в публичното пространство и да каже от къде се формира нейната заплата а/ от РСК МИГ б/ от Русия в/ от бюджета на съдебната система в България Ако отговорът е някой от първите два, тогава нямам никакви въпроси, но ако отговорът е третия - то тогава питам - защо мин. Ненчев е обвинен, че е нанесъл вреда на руска фирма, нарушавайки клаузи по договор и защо ген.Радев още не е обвинен, че преди няколко години подпали цял Миг-29 / на прибл. стойност 180млн.лв пара ,без допълнителните загуби по проваленото учение/. Аз лично съм един от съвестните данакоплатци и редовно си внасям лептата по бюджета, от който се формира и парите за съдебната с-ма....

гладната прокурватура в политическа атака! хвала!

Не разбирам защо частна фирма трябва да печели обществената поръчка при положение, че си ма такова звено към МО. Наитсина не разбирам. Това са глупости.

Защото такъв е законът: хем ведомстмено цехче, хем през търгове?!!! Ведомствената фирма работи като социална организация за 40 работнички от Калофер ?!!, абсолютно икономически необосновано и абсурдно, дрехите които шият за военните са на абсурдни (сравнени с другите натовски армии) цени (600лв.един костюм на офицер!!!); отделно корупционните схеми с избора на платовете... Поръчките, които по закон минават през търг няма как да бъдат спечелени от това остаряло станало от съциализма нещо "интенданстско обсулжване", което на 40те човека работници си има и "дъвет на директорите?!:))

Но защо после спечелилилата частна фирма поръчка дава поръчката на това както се изрази социалистическо цехче? Абе да ти кажа- ако горното ми твърдение е вярно, какви са тези частни фирми през които минават поръчки, изпълнявани от държавни фирми.

Що не им вярвам на тези др.ис.лъо.вци? Те хвнаха Цветан Василев, решиха проблемите с Белене, та сега само проблемът е Ненчев. И онази отраканата кака дето си е изпратила синът да учи в САЩ ще и се блещи колко ценни са символите на комунизма. Някакви сбърканяци ни управляват.

Ненчев е най ясния министър предаде военния архив в държавния архив досиетата стрикно иэпълнява поетите ангажименти към ЕС и НАТО как да му простят, сега го питат эа какво ли било бил нямал икономически элуопотреби лично

Ощетил частна фирма!!!!! Ако тази фирма пък е от обръчите на най-големия политик и на неговия паж, то накърняването на нейния интерес наистина е престъпление, от тяхна гледна точка!

ами той излиза, че е защитил МО! Браво, министър Ненчев!

Чети бе човек: "Изпълнил политическо обещание", а не защител МО. Т.е. местни партийни интереси е защитил....трябва да се мисли:)

Аз мислех, че Ненчев само по външен вид е изглеждал дебил, а той бил вярно такъв. Нали той искаше да ни вкарва във война срещу Русия, за да защитаваме евроатлантическите ценности? Сега нека продължава да ги защитава от затвора.

Дебили са тези които забравят, че Русия ни е окупирала през 1944г., 6-ти септ.. Русия е избила интелигенцията ни, верните на България чеда от всички сфери. Масово ни е обирала!!! От 1944г. до 1989г. е изнесла златото на България от Б.Н.Банка 3 пъти! Три пъти сме имали тотален срив на икономиката си, защото са ни оглозгвали безпощадно. Окрала е на 2 пъти архивите ни: 1944г и 1989г.ноември-декември. Изнасяхме за Русия медноцинков концентрат, уранов концентрат, хранителни продукти, а живеехме с 175лв. заплати. Нефта, който внасяхме си го плащахме на цената на най-качествения бренд-петрол, т.е. на най-скъпия петрол на света. Заставиха ни да купим окраденото от Германия старо стомано-добивно оборудване и по този начин развихме Кремиковския завод, чиято стомана имаше "студена" и гореща" трошливост. Тази стомана ставаше само за чугун, а себестойността и беше по-висока от прочутата шведска стомана. Рано или късно, ако е останало малко любов в сърцата ви към Българския род ще проумеете, че Руската върхушка е проклятие за България и ако не е била Великобритания, Австро-Унгария и Италия през далечните 1886г. Русия щеше повторно да ни "освебоди" и сега да се наричаме Западна Татарстанска Федеративна Република, каквато Татарстанска Република има още в Русия. Тази понастоящем Татарстанска Република е някогашната Балхарска ССР, която е населявана от болхари-българи! Така че щом искате да защитавате Русия помислете си за българите мачкани от руския царизъм някогашен и настоящ. За ваше сведение в онези райони между Черно и Каспийско море та чак до Чечения живеят 7,5 милиона хора с БЪЛГАРСКО!!! самосъзнание.

Раздавате щедро определения за "дебили", а как следва да бъде определен човек като Вас, който бърка 6-ти и 9-ти септември? Преговорете си какво точно е станало на 6-ти септември...

Димки ,драги зрители . Уж го обвиняват а целта е да го изкарат чист като сълза . Боковски и цацарски пинизи са това

Практика ли е да оповестявате по чий сигнал са ви прокурорските проверки? Не ви ли хрумва, че така човекът може да има проблеми, и на второ място - никой повече да не желае да ви праща сигнали. А може би това е целта?!?

Ако един и същи човек има две влезли в сила присъди и двете ли лежи в затвора или по-голямата?

Хм, тук не съм сигурен до каква степен става въпрос за престъпление. В Германия има казус, в който европейският съд оправдава общината за възлагане на поръчка без конкурс на собствена фирма. От тогава, междуведомствените фирми работят по между си без конкурси.

Писна ни и от комсоМОЛЕЦА Цацаров, писна ни и от тази прокурорска говорителка... Май тази става повече за прокурорска метреса, от колкото за нещо свързано с правото...

Всичко е интереси! В случая въобще не е трябвало да се провежда обществена поръчка, след като една от регламентираните дейности на собствената ведомствена фирма Интендантско обслужване е именно снабдяване на армията с облекло. Обществената поръчка е била с цел облагодетелстване на определена частна фирма. Ако тази фирма пък е от обръчите на най-големия политик и на неговия паж, то накърняването на нейния интерес наистина е престъпление, от тяхна гледна точка!

Най- ниската цена е гаранция за най- ниско качество.Ниско качествената продукция излиза по скъпо!

С атаката срещу КТБ върху прокуратурата паднаха огромни подозрения. Повдигна се най-тежкото обвинение, за опит за убийство, при това срещу подбрани хора. Оказа се, че била допусната грешка. Банката се срина. Доверието в прокуратурата също се срина до 7%. Какво ще се случи с тази институция, незнам, ако се окаже, че обвиненията срещу Д-р Москов и Ненчев служат за политическа репресия!

дееееееееееееееееееееееее и прокурватурата!

ненчев е ошетил държавата като е дал поръзката на .... .... държавна фирма....

А Бойко Борисов не изпълни ли обещанието си към Мишо Бирата да не го закачат с цената на престъпление?А Цацаров?

123 от всички писаници тук 95% са подли лъжи и провокаци БСП.ДС. Виж фактите - Мишо бирата осъди акцията срещу него във ВАС и ако Б.Б. не бе спрял проверката след решението на ВАС държавата щеше да праща нанесени щети от спиране Това е точно управленческо реше- ние на Министър Председател и всеки, който злослови в ЕС е подъл предател на род и родина и Бог...

Не виждате ли, че няКОЙ се гаври с Ненчев. И двете обвинения са не смешни, ами направо фантастични. Има интервю с Румен Радев преди изборите в което той казва ,че ''Ненчев ще си понесе последствията''! Дали Радев ,или хората зад Радев действат, няма смисъл да гадаем. Фактите са вече новини.

Кажете ми, на какво разчита прокуратурата с подобни обвивения! Ако подобно обвинение се повдигнеше непосредствено след 09.09.1944 година, щеше да има обяснение и дори можеше да осъдят, че дори и да убият невинен човек! Просто не схващам логиката.

явно се е облажил и то мазничко като лицето му....не му стигат и над 15000 $заплата и от НАТО,ами и далавери....голям гъз е отворил....

Делото срещу Николай Ненчев в образувано по сигнал на гражданин, който се казва Павлин Иванов, уточни Елин Алексов, говорител на Военно-окръжна прокуратура. По думите му Иванов не е служител на Министерство на отбраната. Предполагам, че лице с такова име въобще няма. Можеше да се казва и Петър Петров, или лицето хикс.

Наличието на интендантска фирма към министерството, занимаваща се с шиене на военни униформи, с наличието на перонал с неизчерпан капацитет изключва обществена поръчка за същата дейност. Тук е заровено кучето!!! Кой и защо е провел такъв конкурс, изнасяйки дейност извън военното интендантство, без да е запълнен неговия капацитет. Наистина има извършено престъпление. Престъплението обаче е възлагането на тази обществена поръчка.

има си закон за обществените поръчки, където частния и държавен бизнес(фирми) имат еднакви права и достъп..друг е въпроса, защо се държи тази дърважна фирма - пак наследство от тъпия социализъм и никой не се наема за я закрие .

Тази държавна фирма не е някаква държавна фирма, а е фирма интендантско обслужване. Единствената дейност на интендантството е да снабдява армията с храна и облекло. Интенданството не е отживелица от соца, а е от царско време.

Съгласен, . Това, че е от царско време е най-убедителният аргумент, че времето й е изпято. В 21 век сме, други са и икономическите реалности - уж глобална икономика, безброй възможности, а ние .... от царско време било така....:)

Казаха ми някои неща за Арнаудова - тя е следващата освен ако компартията не ми нареди да не я опрасквам

Министъра взема управленческо решение в интерес на МО и никой няма право да изопачава фактите! Интендантско обслужване е ф-ма на МО с дейност да шие униформи и да запълва капацитета си и Само коли-чества които са над капацитета може да са предмет на Обществена Поръчка или через подизпълнител Очевиден политически натиск е обвинението на Министъра... СРАМ ! СРАМ ! СРАМ !

Разбира се, толкова е логично! МО има фирма, чиято дейност е точно тази, да шие военни униформи. Само количествата, които са над капацитета на тази фирма биха могли да се дават на подизпълнител.

Тая хубавица да вземе да каже дали тя и дебелия дебил, дето е гл. прокурор дали се занимават с нещо друго, освен с политически поръчки? Дават на съд само министри в оставка или когато са извън властта. Закона трябва да се измени, за да се накарат тия дебелаци да работят!

След толкова много престъпления по служба този министър няма ли най-после да се озове в затвора? Но аз ще попитам и зам.министърката, на която е заповядал да укрие подписаният вече договор с производителя на руските двигатели, защо не е подала сигнал до прокуратурата, а се е съгласила да бъде съучастник срещу интересите на държавата?

Виж любопитен лъжец - имало е конкурс и Оферти за двигатели и най-добра Оферта са дали от натовска Полша, която ремонтира от 20год. свои и на други страни двигатели. Полша печели конкурса и осигурява ремонт и даже готови двигатели... Очевидно е - политическа поръчка

Ба си проКУРата. Един разбрал, друг чул, трети казал.... С клюки ли се работи или доказателства ???

От някъде стават ли ясни имената на познатите на подалия сигнала, работещи в МО, или са анонимни лица и никой не носи отговорност!

За "свършеното" от ПЕРУКАТА, бърз съд и на "Майор Векилски" минимум за 30 години !!!

Абе какви обещания, какви 5 лева ? Има си закони, правила, процедури и т.н. Перукан в пандиза

Това е въпросът, дали са спазени законите, правилата и процедурите!

пинокио радев ли каза за панделата

"Делото срещу Николай Ненчев е образувано по сигнал на гражданин, който се казва Павлин Иванов, уточни Елин Алексов, говорител на Военно-окръжна прокуратура. По думите му Иванов не е служител на Министерство на отбраната. Той обясни, че сигналът, който е написал, е в резултат на информации от свои познати, работещи в МО", поясни Алексов." А бе защо ми се струва, че източника на сигнала е сигналиста на опита за убийство на Цветан Василев и тримата директори!

Лелее къф мъжага, почти като Бойко... Е да полежи маалко да му дойде акъл - маалко, щото той и толкоз си няма!

Никъде не е казано, че конкурсът трябва да бъде спечелен от фирмата, дала най-ниска цена. Затова има конкурс, за да може комисията да претегли тежестите на несъпоставими показатели. В противен случай би се провел търг!

Точно така! Радвам се, че има хора като Вас, които да правят смислени коментари!

до хм: Проблема е, че не е имало нужда от конкурс, защото има кой да шие униформите. Така е в армиите по цял свят. обявява се конкурс, за да спечели фирма, която е от обкръжението на Герб, печелившата фирма си плаща рушвета на този, който я е уредил в кеш

Човекът се е опитал да даде глътка въздух на доведената до просешка тояга държавна фирма, която се оказва неконкурентна на частната фирма понеже: частната фирма плаща по странен начин на своите работнички - знаете какво е в този сектор. Държавната си внася осигуровки и данъци и трябва да е коректна към бюджета и работниците си. Затова и себестойността й е по-висока и губи конкурси. Хайде сега ми кажете - за обществото като цяло - кой е трябвало да вземе поръчката-връзкарят с т.н "частна фирма" или другата. Видяха в кьоравия едно око и ..решиха и него да извадят. Като гледам и по двете обвинения - не виждам никаква лична изгода за министъра. Опитвал се е да реши проблем и накрая... следствен.

Нека се опитам да позная от първи път "чия" е "прецаканата" частна фирма с уж по-ниската оферта...На...ГЕРБ.

Ми не познахте.. тази фирма я има от времето, в което за Борисов бяха чували само в Академията на МВР. Ама фактите не бива да ви тревожат ;))

Те собствениците и за това, за коя партия работи фирмата, се мени.

Аз да питам - като са нанесени щети на армията - Ненчев не трябва ли да го съди военен съд ?

Ти ме подсети да кажа на ДИР-а за ПОРЕДЕН път да научат граматиката - Военноокръжна прокуратура се пише слято! То, вярно, че само Канал 1 е по-зле от всички, ама все пак... хората му викат професионализъм.

Ненчев не е военнослужещ, затова то съди граждански съд.

karabastun@abv.bg

А защо пък граждански съд, като е от БЗНС -то , да го съди селски съд и с тоягите по голия г..з !:)

Срещу руските колонизатори - или добро, или... пак добро.

той е чужд шпионин,получава 15000$ заплата и от НАТО/какво искате от него?Затова разтури нашата отбрана и войска,което не е било в историята ни

Говорителке, говорителке! Затова ви падат обвиненията в съда, защото са основани на "една жена каза", защото са без доказателства, които или не намирате, или укривате, защото ви се плаща да имитирате дейност, която до нищо не води, т.е. завеждате дела, за да очерните или оправдаете някого по поръчка! Давайте ДОКАЗАТЕЛСТВАТА - ИЛИ ПИСМЕНИ, ИЛИ ВЕЩЕСТВЕНИ!!! Всичко друго е ала-бала.

какви са ни, и ни управляват! Престъпници, за които закона е нищо! Престъпници, които се пъчат пред нас и ни говорят за морал и набеждават всеки, който се опита да ги накара да спазват закона. А, този колхозник, пък с неговите мадами, тупе и алчна уста за кражби и далавери, е просто за книгата на Гинес. Е, дрогаре от гроб, това ли са ви патериците, с които пропълзяхте във властта? Този комисар-плазмодии сложихте за да разсипва българската армия! Можете да се гордеете, сега когато армията, най-после ще ни трябва, вие я доунищожихте!Тоя крие договори, без да му пука за българската авиация и пилотите ни, лъже и маже най-нагло с вашата благословия!

този "престъпник" икономиса на България по половин милион на двигател или по 1 МИЛИОН ЕВРА НА САМОЛЕТ!

А азплатите на ВЕДОМСТВЕНОТО предприятие тъпата прокурорке смята ли кой ще ги плаща и включва ли ги вщетите? Май трябва гражданите да се задействат и да предявят обвинение към псевдопрокуратурата и да изметата всичките предатели работещи против държавните интереси с държавни заплати.