Малкият Петьо блъснат със 78 км/ч., шофьорът отива на съд

Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе в съда обвинителния акт срещу 44-годишния Цветан Пъков, който блъсна и уби на място 6-годишния Петьо в Панагюрище.

Обратно в новината

Коментари - Малкият Петьо блъснат със 78 км/ч., шофьорът отива на съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пуков гарваните да го идат, и е ясно че е виновен.а куде е дурзавата???защо разрешава на резидивисти на путя да продулзават да са на путя???дурзавата е на равно виновна и трябва да обещети родителите,за неината бездеиност.

Ми Пича, пърдон другаря, едва я е ръчнал, на фтора, своята дърта Ланкрузейра. Бойко, Цветане, как може ? оБора на "Пунта серей- АС".

И само още нещо да добавя за тези, които се интересуват от разумните доводи и са склонни да превъзмогнат емоциите си. А мисля, че това, което ще кажа би могло да е от полза за много от вас. В случая с Пъков скоростта изобщо не е определяща. Причина за това становище е обстоятелството, че в района на ПТП е имало и други деца. Това обстоятелство, само за себе си, е достатъчно основание, той да възприеме обстановката като опасна и да съобрази поведението си (както скоростта си, така и всякакъв род други маневри) с наличието на тези деца. Има не едно решение на ВКС, което казва, че при поява на топка или друга детска играчка на пътя, това е достатъчно основание да се приеме, че е възможна появата и на дете. В случая има други деца, появата на още едно дете е абсолютно логична и възможна. И още нещо - трябва да различавате следните две понятия - "максимално разрешена скорост" и "технически съобразена скорост". В случая, дори максимално разрешената скорост да е била 200 км/час, то той пак би бил отговорен за настъпване на ПТП, тъй като е следвало да се движи с технически съобразена такава. А каква е тя - то е ясно - всяка скорост, при която той би имал техническа възможност да предотврати ПТП. Явно в случая, освен, че се е движил с превишена скорост, по-важно е, че се е движил с несъобразена.

ще се окаже, че скоростта е била 58км/час.

Нищо чудно. Май накрая ще замажат работата и ще се окаже, че детето само се е навряло под колата и тоя ..... ще се размине само с една лека условна присъда. А другите да духат супата...

Този човек е за затвор, няма спор. Но проблемът е друг - масовото превишаване на скоростта. В градовете масово се кара с 70-80 км/ч че и повече. Аналогично извънградско - опитайте се да карате извън града с 90 км/ч и гледайте каква колона става зад вас! ТОВА Е ПРОБЛЕМА! Докато не се реши, България ще е на челните места по такива инциденти. Камери за следене на скоростта и по-строги санкции за превишена скорост, включително и отнемане на книжка. НЕ ПРИ ИНЦИДЕНТ, ами още при нарушение! Докато шофьорите се санкционират само когато стане индицент, проблемът няма да бъде решен.

Повтаряте се . Вече го писахте - 10.06.2015 17:35 Но не сме виновни, ако коментарите към писаното от Вас, не Ви харесват...

Бързо карат умелите шофьори. В никакъв случай не трябва да бъдат тормозени от магарета на пътя и край него. Който не може да кара бързо няма място в лявата лента. Причината за ПТП не е скоростта сама по себе си, а несъобразяването с условията. Основната причина е, че знаците се слагат за да пречат, не да помагат на шофьорите. Това се отнася и за зебрите.

.

В Канада има големи и четливо зелени табели по магистралите. Там пише: при превишаване на скоростта с 50 км/ч се глобява с $10000.00 и се лежи в затвора с години. Т.е. тежко криминално престъпление. В САЩ полицаят има право да арестува водач (с последващи всички криминални последствия) при надвишава не на скоростта с 30 мили/ч. В Германия преди няколко години арестуваха без церимонене български дипломат за нарушаване правилата на пътят. Пък явно е превишил криминално скоростта. Убил е дете. Въпросът в нормална държава е: дали е ползвал опиати или алкохол...за да не излезе никога от затвора.

В Канада с 50км/ч? А в Германия арестуваха дипломат? Много се отвивате и ще настинете...

Точно така е колега по четене. До 50 км/ч в Канада се приема за нарушение на Закона по пътищата. При 50 и нагоре е криминално престъпление. Дано си схванал нюансът. А в Германия арестуваха български дипломат който караше фиркан. При такива случаи дипломатическия имунитет не важи. Там. В България Стоичков си кара фиркан със синя депутатски лампа. Да видим Пъков дали ще мине с условна или ще полежи някой месец у дома, водейки се затворник.

Кнада и километри. За арест на дипломат да не говорим, но явно трудно схващате или послъгвате.

Спирачният път на модрните возила от 78-0 км/час е не по-малък от 32м, независимо дали зад волана е принца Алберт или вулгаросът-селяндур Пъков. 32м спирачен път при наличието на деца в непосредствена близост е престъпление в цивилизования свят. Но нещо съвсем нормално в дивашка Вулгария..

Изрода ще си купи ли съдията?

Много думи и все без никаква осведоменост. Изказвате си се просто ей така, за да вземете участие. Все негативен уклон във изказванията, а нямате никаква представа за фактите. И не обвинявайте експерти, прокурори и др., защото освен агресия, нямате никакви други аргументи.

Това е превишението над допустимото НАЛИ??? Или Агенцията по метрология не си е свършила работата?

Агенцията не е замесена. Тъй наречените съдебни експерти решават. На коляно и с калем. И грешат нарочно, щото за всяка експертиза се плаща - първа, па втора, па тройна, па петорна...

Спирачен път Audi Q7 97km/ч-0 км/ч=37 метра Ако детето е влачено 70 м.,скоростта е мила 100% много над 100 км/ч.

Тва интернет потребителите нищо не разбирате. Кръвта на момчето е влошила сцеплението на гумите и за тва е влачено цели 70 м. Оставете ги на експертите тия работи.

имам няколко въпроса: 1. Кой е казал, че детето е влачено 70 метра? 2. При какви условия е постигнат спирачен път 37 метра при спиране от 100 км/час до 0? 3. Какво е било спирането в момента на настъпване на произшествието - екстремно или не? 4. Може ли детето да е влачено без да е било налице намаляване на скоростта (спиране) или намаляването на скоростта да е било вяло, с непълни спирачни възможности? И един въпрос, по-различен от горните: Ако всички, които се изказват тук така жлъчно и категорично, сменят "подкупните" и "некомпетентните" експерти, прокурори и съдии, как би се променила системата?

Как кой казал? Ми чети, бре, каунь...

demek e karal s 120

Превишил, ама го изкарвате, че няма 30км/ч превишение! И какво е това влачене 70м при скорост 78км/ч, когато за повечето аудита дават спирачен път от около 40м при 100км/ч->0км/ч!?

то си има обяснение... нямал е пари да си смени накладките на Q7-цата...

Как така хем по непредпазливост,хем бил рецидивист на пътя!!?? Алооооо,Цацаров,по непредпазливост е само първият път,всеки следващ път е УМИШЛЕН!!!!

мда, освен това ако полицията и прокуратурата не си бяха затваряли очите предните пъти, сега детето щеше да е живо - това си е чисто съучастие в престъпление.

Алоу, граматиката, бре. И не се опитвайте да крадете...

Един въпрос - колко от вас редовно карат с такава скорост в населено място? Ако не навсякъде, то поне на правите отсечки по булеварди и улици? Кажете, с ръка на сърцето! Сигурен съм, че поне половината от вас... Не оправдавам убиеца, той е идиот. Но просто да се замислите и вие самите...

Никога не съм карал с такава скорост в населено място и затова не мисля, по-точно не го мисля, и не го жаля идиота...

Как ще караш с над 100 в населено място, да не си идиот?

Явно е. Щом си мисли, че всички са като него, или поне половината. Но тогава ще е полуидиот, де...

Да се радваме, че разследващите не са установили, че Петьо е блъснал Ауди-то и го е принудил да се влачи в насрещното над 70 метра, въпреки своевременно задействаните спирачки...

В Америка за ударен стройтел на пътя наказанието го пише 10 г. затвор и 250 000 $. Това е решението. За убит гражданин го сложете по 3.14 и умножете на степен 4. Но в България тези боклуци правят законите, вижте вожда им и няма смисъл да говорим.

червен тъпанар си ти...

(по непредпазливост е причинил смъртта) (Пъков, който се оказа рецидивист на пътя, навлязъл в платното за насрещно движение, където блъснал Петьо и го влачил около 70 м.) Браво бре - Аре стачкувайте за по-големи заплати, тлъсти, долни и подкупни шапкари!!! А за журналистите няма да говоря, те думите го казват по горе!

Пак се глассят да го спасят. Дано поне за малко го вкарат в дранголника и рецидивистите да му разкажат играта. Съвестта на детето едва ли ще му тежи, но преживяната"справедливост" над него със сигурност ще помни!

Как пък веднъж не сбъркаха тия експерти нагоре със 50 км/ч , все надолу

Как ще се върне този невинен живот отнет по такъв нелеп начин... Истинска трагедия...

Е, той не е карал чак толкова бързо. Освен това се разкайва истински за постъпката си. Две години пробация + душевните му терзания са достатъчна присъда.

Какъв идиот трябва да си за да видиш деца на пътя и да караш със 100 км в час. Деацата са неуправляеми.

Той на всичкото отгоре май го беше убил на пешеходна зона?

И в насрещното...

В България съдии,адвокати,прокурори и управници си играят с живота и нервите на хората без да осъзнават,че търпението на хората е на косъм от преливане-после да не плачат!!! Тези прокурори,които са "спасили" с 2 км шофьора прегазил детенцето нима си мислят,че баща му ще остави нещата ненаказани???

При съвременните автомобили тън мън със скоростта не може да се прави. Последната скорост се пази в компютъра. Разследващите трябва само да я прочетат.

Би ли обяснил на нас простите селяни къде се пази скоростта на съвременните автомобили?

във половината от уредите се помни кога и при какви условия скорост/изминати километри е настъпило събитието. Еиственото изискване е да е повреден някои от уредите из колата. останалите в момента на повредата записват сумати параметри за събитието. Е ако на колата нищо и няма, няма и да има запис.

78 мили /час може да е вярното. Но нашите експерти така си смятат-тонове,литри ,мили -все едно -зависи кой какво ще плати

Колко месеца ви трябват, да си исмучете от пръстите тая скорост? Тя не може, твойта хубос, всички в МВР да ги огрее,и да го знаеш, не те заслужават, даже за Шефка! Само бой, по тиквите, по кратуните , по ушите, зат врата, нарет! Давай ! БГ- почернените баби

Ами, ако го беше прегазил с 10км/ч, тогава какво, невинен ли ще го изкарат?

Спасили са го. Когато е с над 30 км/ч повече от разрешената, минава по друга точка(параграф)...

PekoHcTpykTop

За по-голяма гавра с обществото, трябваше да го направят 79.999 км/ч

78 километра в час???????? Трябва да има убити в тая съдебна система!!!!!!!!!!

Дано съдиите и прокурорите в Пазарджик не са подкупни като тези в София и този бабаит да бъде осъден накрая на максималното по закон и никога повече да не кара кола

пазарджик? градът на Д.П.? след година ще го пуснат под гаранция, а след 4-5 ще решат, че няма доказателства и ще прекратят делото.

У нас е така- бизнесмените с европейски коли, работещите- с африкански заплати, пешеходците-жертви- колкото жертвите в Украйна...

деер

А, бащата защо не е в затвора? Защо е оставил сина си в 20.20 в тъмното да се прибира сам през тази пешеходна пътека, докато е стоял в "кафето"???????

Тъп ...по-тъп.. най-тъп... руснак .. balak.

Нарочно. За да питат простите балъци...

И кво с нашта импотентна прокуратура - условно и айляк..... Или това е само за ВИП персони като Стависки? - е не не е!!!

178 май по-идват, за 70м спирачен път

със 77,99 км е бил убит! невярна експертиза!

Можем да си представим колко по-висока е реалната скорост, след като "обвинението" е измерило 78 км/ч! И е крайно време инцидентите с коли при нарушаване на правилата да не бъдат квалифицирани като "непредпазливост", а като умишлени. Сам и съзнателно е натискал педала на газта, както съзнателно изрода в Стара Загора погуби Паоло и както изрода с таксито съзнателно е пил и съзнателно се е качил пиян на колата, преди да убие малката Елена!

Само едно уточнение - обвинението (прокуратурата) не е измервало скорости, нито разстояния. Цитираната скорост от 78 км/час следва да е резултат от автотехническата експертиза, изготвена по делото. По принцип, прокуратурата базира обвинението си на тази експертиза и на други факти и обстоятелства, установени по делото. А иначе що се отнася до квалификацията "по непредпазливост" или "умишлено" тя е предрешена в сега съществуващия закон. Правилно е да се направи диференциация на този род ПТП, когато максималната разрешена скорост е превишена с 5, 10 или 15 км/час и когато превишението е с повече от 20 - 30 или повече км/час. В този конкретен случай обаче делото ще се гледа при сега съществуващата законова уредба ... И още нещо, цитираното разстояние 70 метра (на което е влачено телцето на детето) е журналистическа добавка към бюлетина на окр. прокуратура Пазарджик. Там тази цифра не е споменавана.

Audi Q7 спира от 100 км/ч до 0 км/ч за около 35-37м. За да има 70м спирачен път е карал с доста над 100 км/ч. Дори да предположим, че има забавена реакция на шофьора пак не излиза сметката. Това което са написали 78 км/ч не го вярвам.

Абсолютно точно - като се има предвид и че влаченето на детето е допълнително съпротивление...

Има из Internet-а формула, с която грубо може да се определи спирачния път на среден автомобил. Спирачния път в метри е равен на числото което се получава, като скоростта на автомобила, разделена на десет се повдигне на квадрат. Като съставим съответното уравнение, се вижда, че скоростта е била най-малко 83 км/ч. Този луксозен автомобил би имал доста по-висока скорост при тоя спирачен път...

Освен това, детето е влачено 70 метра. Спирачният път би трябвало да е повече, т.е. увеличен най-малко със спирачния път преди да го удари, освен ако не е имало опит да го предпази, а е задействал спирачките, чак след като го е ударил...

Не оспорвам, че този автомобил не може да постигне такива спирачни характеристики, но далеч не съм съгласен, че така цитираните цифри "35 - 37 метра" са някаква абсолютно непоклатима мярка. На изпитателния полигон на завода, може и да е постигната, но извън него, спирането зависи от качеството на настилката, от моментното състояние на гуми, спирачни дискове, накладки и т. н. Освен голата теория, все пак остава въпросът дали всеки път, когато натиснете спирачките, спирате с максимални спирачни възможности? Или иначе казано, може ли този автомобил да влачи едно телце на разстояние далеч по-малко от 70 метра и скоростта на автомобила да е била по-малка, а накрая, водачът му просто да си е спрял, без да си прегрява дисковете и без да хаби излишна емоция в екстремни действия?

ХАйде най-накрая да си изкупи вината идиота! Осъдете го, ама не да ви плати, а го вкарайте в затвора този простак и мизерник!