Шестима с обвинения след масовия бой в Гърмен

Шестима мъже са с повдигнати обвинения след масовия бой между българи и роми и последвалите протести в село Гърмен, съобщиха от прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Шестима с обвинения след масовия бой в Гърмен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

къде е данс, когато цингалите безчинстват? защо държавата не пази по същия ревностен начин българите? а само платения си електорат..?!

Не съм сигурен, но тези обвинени само българи ли са? - както всеки знае, ромите имат само права, но не и задължения.

Нещо тенденциозна ми се вижда тази статия. А циганите крадци колко пъти са осъдени и задържани? Естествено николко. А циганите убили възрастни мъже и жени колко пъти са задържани? отгиоворът е сен - николко...е, а тогава какво правим? Защо са тези уточнения кой колко пъти е задържан. Искам да причета ту циганин колко пъти е задържан за кражба на имущество, за малтретиране на беззащитни възрастни хора, за кражба на държавно имущество, за причинена обществена и частна вреда. Чувате ли какво ви казвам?

Какво да коментирам. Това не подлежи на коментар. Педераси.

Нищо ново под слънцето. Има ли стачка или протест се намират начини те да се опорочат и така да се разколебаят участниците. Това е начина да се спре надигащата се вълна от недоволство. Мисля че единствения начин, да се стреснат управляващите сили е, колкото се може по-скоро всички можещи, работещи и създаващи нещо смислено в живота, да се изнесат от тук. Няма да има кой да плаща за мурафета на "малцинствата" и "елита". Да останат, да се оправят сами. Човек може да работи навсякъде по света. Но елита ни - не. Ходят където ходят, децата им учат по разни чужди колежчета и пак се връщат тук, щото били големи "патриоти", ама просто никъде другаде не могат да живеят като търтеи, освен тук. Ама като останат сами с милото им ромско население, може и да се сетят, че народа им все пак е чинел нещо.

От кой етнос са задържаните? Защо ли оставам с впечатлението, че нищо няма да се случи? Нито незаконните постройки ще се махнат, нито виновниците ще бъдат наказани. От 25 години в тази държава циганите имат само права, задълженията са предоставени на българите и когато някой се опита са си търси правата, тогава проблемът е социален, а не етнически.

Всеки е длъжен да спазва законите на страната. А този който не ги спазва да си понася последствията и да бъдат подведени под отговорност. Господ е поставил съдиите да съдят справедливо. А тези които не правят това, а провеждат геноцид срещу народа си заради пари и други пристрастия ще бъдат съдени- веднъж от народа и най-вече от Бога!

Същият този табор е изгонен от "кумсалските" цигани, защото много крадат.

носете снимките на убитите и инвалидизирани бабички, старци, мъже, жени от циганската напаст. Сега съсипват селата и малките градове, но идва ред и на София!

не си прав, и София отдавна е под напастта на гадните цигани. мързеливи и миризливи. крадливи и убийци с супер голямо самочувствие за безнаказаност....и няма как да е друго, след като са електорат и милицията ги защитава.

как така държавата успява да реагира експресно когато българите в даден,изключително рядък момент не се оставят циганьора да ги пребие,а пък когато българите са пребити,убити ,реакция няма,или ако я има то тя не води до нищо. Според управляващите трябва да има етнически мир....и за да го има този мир българина трябва безропотно да понася циганските издевателства. Българинът се явява човек второ качество в собствената си родина при положение че за циганина може, а за него не може. Нека управляващите да покажат своята етническа толерантност и да ни дадат пример за нея като оставят ромите да се заселват в Бояна и Драгалевци......нека да им пеят,свирят и ако желаят да ги возят на каручките.

Значи ако реагираш те вкарват в затвора. Мангалски закони!

Тази мъдрост в държавата е гаранция за крехкия привиден мир отдавна

Когато циганите убият изнасилят направят пакост, оберат уплашат, отговорност не им се търси. Службите вдигат рамене с извинението - Цигани са го сторили! Нищо не може да се направи.

Истината е - нетърпим ужас цари в Гърмен. Хората се страхуват да не бъдат смелите - заклани, изпечени и изядени плахите - уплашени и обрани жените - изнасилени, ако не са бдителни. Много опасно стана положението в Гърмен от тези криминални елементи, които размахват саби, нахвърлят се над разхождащи се жени за да ги изнасилят. Хората са изнемощели от преживените ужаси.

Пълна абдикация на държавата и имитация на дейност. Къде бяха всичките полицаи, прокурори, съдии и останалата измет ПРЕДИ да се случи цялото нещо?

Като дългогодишен нещатен сътрудник на правоохранителните органи,ДОТ и ДОСО изкам да изразя професионалната си гордост към колегите от СДВР,РДВР Благоевград и НС Жандармерия и нашия министър Бъчварова за светкавичните мероприятия по охраната на общественият ред,сигурноста и спокойствието на гражданите.Да запазим мултиетническият модел с който нашите партньори от ЕС и НАТО ни сочат за пример.Както изтъкна президента Плевнелиев толератноста е дем. ценност която споделяме в общото ни евроатлантическо семейство!Да се противопоставим на хибридната война водена от диктатора путин!Призовавам всички съвестни граждани да подават сигнали за лица разпалващи етническа омраза(деяние попадащо под ударите на НК),както и оперативна информация водеща до тяхната неутрализация,на тел 166 или в най-близкото поделение на МВР!Анонимноста ви е гарантирана!

Гордия еврогеец говори за модел: 1) МВР - получава заплати за нова, че не знае за многобройните престъпления; 2) не патрулира денонощно; 3) допуска нападения, обири(включително на църкви), заплахи, саморазправи, самонастаняване без регистрация и пр., "музикални" дандании ; 4) Кмета разрешавал незаконни заселвания, застроявания, замърсявания, неплащане на съответните данъци и такси ..... ТОЗИ е ВАШИЯ МОДЕЛ..... идват избори да видим кой ще ви го хареса...

на следния "коментар": Вчера се игра мач между отборите на "Марек" и "Странджа"! Един футболист беше изгонен, а двама други получиха жълти картони!Единият от вратарите си счупи крак!Мачът завърши 2:1! Точка!

Както беше казала вътрешната министърка ромите също са български граждани,но забрави да спомене,че са електорат

Моля журналистите от ДИР-а, да напишат, от кой етнос са обвинените, все пак това беше етнически сблъсък. Би трябвало да са си свършили работата и да са проучили това.

мяукащият ни президентин каза, че сблъсъкът е социален и политически!Щом е така, някой трябва да ни светне с какъв социален статус са обвинените (работни, безработни, бедни, богати, грамотни, неграмотни) , и най-вече да ни разясни от коя партия са?!Ако думите на Плевньо са верни, де?

Дам, водачите на протеста се изкарват престъпници. Тоя с 12 присъди трябва да е комсомолски секретар предполагам, а другите пионери отличници... Някой ще ми обясни ли с какво тия българи с по толкова присъди са по добри от циганите с толкова присъди? Как да изкараш някой престъпник като той има 12 присъди вече, той си е престъпник. Разваляш му доброто име ли? ;) С циганин едва ли ще седна да си пийна бирата, ама и с тия "патриоти" няма да седна със сигурност.

и как разбра, че има 12 "присъди"? От "журналиста"? (....2 присъди за управление на МПС без книжка...)- иначе казано обжалван АКТ на катаджия!

Да им имам прес съобщението на МВР. Всички, на които са повдигнати обвинения, са разбойници - цигани, българи ... Какво ни интересуват предишните им провинения и присъди ? Може би те са виновни като подбудители по презумпция, щото така е по-лесно да се отчете дейност и намерят виновни? И защо не изкарат истината за незаконните цигански къщи , а лъжат хората, че ще ги събарят?????!!!! След заповедите на ДНСК за събаряне в началото на 2012, в края на 2012 г. общинският съвет на Гърмен издава решение за поносимост (търпимост съгл. ЗУТ) на тези постройки. Друг е въпросът, че това Решение не е в съответствие със ЗУТ и се отнася за къщи, построени до предишен период, но го има това Решение на общинския съвет. Две власти - изпълнителна и общинска си противоречат!!!! Това къде го има? Къде е Обласният управител???? Тази друсла - Кметицата, защо се прави на ни чула, ни видяла, ни разбрала??? Нея кой ще я настъпи? Тя там явно е една кукла на конци! ДПС мълчи и ни дума, ни вопъл, ни стон! Май са я прежалили! Облатният управител да се рамърда и да влезе в час с правомощията си!

Властта манипулира хората по много селски начин - шодачите на протеста се мачкат и се изкарват престъпници а незаконните постройки и циганския крими контингент ще си останат - или може да се отърват със забележка. И така до следващия път когато конфликта ще избухне с по голя,а сила и ще излязат повече хора..

Да кажат кой е циганин и кой е българин

Колкото и да прикриват управляващите има етнически проблем между българи и цигани.Утре ще избухне на друго място ,но с по-голяма сила.Не може един българин да работи на две места за да може едва да свърже двата края,а циганите да ползват само социални придобивки.Прокаратурата да потърси 40 милиона лева къде потънаха за интегриране на циганите.

Кои са тия българи дето бачкат на две места? Аз не познавам нито един. Пак си говорите наизуст. п.п. Един приятел архитект и един майстор водопроводчик не ги броим. Те се предполага да бачкат на много повече от две места, нали?

А циганин с очила виждал ли си, или циганин в учебна кола ? ;)

аз бачкам на 2 места,колегите ми също-до един-40 души сме

Ама и дира колко старателно болднали текста с броя на предишните престъпления на задържаните. Отличници, браво така се прави: Да се набие на раята в главите, че тези дето са се надигнали в Гърмен са престъпници и изобщо това е битов инцидент - що ли ми напомня на едно изказване на Бъчвата?

А те са борци за свобода, така ли? :)) Бате, едва две присъди може и да са случайно, ама 12... Пий си с тях бирата, аз ще пропусна.

От всичкото туй, дет се изписа не разбрах: Какви обвинения са подадени и кой ром е задържан за незаконно строителство, нарушаване на обществения ред, кражби и побой? Кой мангал?

и здрави, ТЕ са БЪДЕЩИТЕ ГРАЖДАНИ на България. Толерирани от Управниците, като избиратели, макар и търтей в обществото ни. А ние-Българите сме на изчезване и вълци ни яли.

България един ден ще се казва Мангалия.

Защо не идват при теб, у вас и не ти предлагат дори жалките 20 лв. да гласуваш? Държавата я няма има само интереси!

Цигани се казва на български! Такава дума 'роми' няма. Освен ако не живееш в роман на Оруел. Или пък в комнуистичекса система с американска фасада и европейска философия?

И аз мисля, че е крайно време да се престане с това ром/роми вместо циганин/цигани. Когато въведеш в Гугъл транслейтъра думата ром в превод на английски или немски излиза rum, което си е една много приятна напитка, нямаща нищо общо с въпросното племе. В обратния случай, при въвеждане на думите gypsy или Zigeuner преводът е циганин на български и отново не пише нищо за Атлантик или Капитан Фред. Още повече, използването на думата ром крие опасности и може да даде грешна, подвеждаща информация, както и да доведе до неловки ситуации, като например в изречението : Ром консумира ром, което си е чиста форма на канибализъм. Също така в една хипотетична ситуация, в която сте си закупили ром от магазина и той въобще не ви е харесал, се обръщате към приятел с думите : Този ром е пълна отврат!, което може да се изтълкува като расистко изказване или още по-лошо - може да си навлечете доста проблеми, ако наоколо има някоя тумба от представители на съответния етнос.

И сърбите им викат цигани ( а не с измисления термин ромб) но там ги карат да се трудят а не да живеят от кражби и бракониерства и не живеят на соц помощи! Крайно време е властимащите или по точно власткупуващите да вземат мерки и да променят статуквото!

Защо в България законът се прилага спрямо българите и никога спрямо циганите?

Щото сиганина си дава гласа за тях а ние не!

Ако беше така, нали се сещаш, че твоя етнос трябваше да е изпозкалючен почти целия

да извадиме оръжието. Държавата се е оплела в собствената си мрежа на безпомощност и безсилие. Ние заставаме зад всяка идея и действие за пълното изкоренявана на крадливият манталитет у всички хора в България. Смъртното наказание е отменено, но не е забранено. Крадеш - получаваш наказание независимо каква е стойността на откраднатото. Да се краде сякаш е генетично заложено и затова е необходимо да се работи точно с генетиката . Трябва да се осъзнае , че не може да притежаваш нещо , което не си заслужил според законите на Вселената

Б И Т О В скандал??? Ясно казано. Точка.

БИТ-офф?

крайно време е реформаторите да се разритат и да правят реформи защото аз лично поне съм на път да спра да гласувам!!! от мутрите и комунистите в герб никога не съм имал очаквания

Защото става въпрос за трансформатори! Трансформирали са се от едни комунисти, в други! Но ти пак няма да схванеш ....

Само не разбрах от тези 6-та колко са цигани и колко са българи? Да не се окаже, както обикновенно, че циганите са ги пуснали, а ще съдят само българите?!?!?

истината е че голяма част от полицията са хрантутници назначени с връзки за да не работи детето много са на хранилка на мафията и изобщо не им дреме за дреболии съдебната система по дефиниция гледа пренебрежително на дребните престъпления извинявам се на изключенията

Точно така е.Имам познати-бащата е шеф на пожарната.Синчето само лежи в къщи и трупа килограми.Класически мързел...Вече стана на 24 години и изведнъж - изненада за квартала.Татко му го уредил за полицай.И вече се разхожда с униформата...насам - натам ...

На полиция й се дават указания как да се действа - мислиш ли да се действатна своя глава? Въпрос - откъде идват указания?

То и при нас ни останало от "руското" ни минало, затова и знаеш как е!

.........по главата и тялото на едно лице !!!? родна реч омайна,сладка ,що така ма ?

Ако сме правова държава, законите трябва да важат еднакво за всички. Щам си построил незаконна постройка същата следва да бъде съборена, щом крадеш, трябва да има възмездие и т.н. Лошото е че законите се прилагат избирателно. Съвсем друг е въпроса до колко са справедливи.

Питат тука, кой са хванали..Българи или цигани. То е ясно...Българи са хванали...манго е на свобода, гласове, правата на човека и т.н. важи само за тях.

Туй то! Българина, вече не е човек и за това няма права. Ей на това ни превърнаха през последните 26 г. на нечовеци!

Няма да се учудя, ако изкарат българите виновни за случилото се! Не знам обаче, как ще обяснят кражбите и незаконните строежи, които са в основата на протеста?!

1. в България никой не работи тва което е учил 2. дори в малките изключения от т.1 никой не му се работи и българи и турци и цигани се назначават по кланов или политически признак :))) скоро ще сме на световно ниво

1. Това е вярно, но за държавната работа 2. В частния сектор, като не ти се работи..има поне 5 човека които чакат за длъжността ти

На овце нак Българския народ нищо не трябва да се обяснява. Какво ше обяснаваш на народ дет си мълчи 26г докато целенасочено го ликвидират! Такъв народ нито заслужава, нито му е необходимо обяснение. Обясняваш се на тези които взимаш - макар и малко - на сериозно!

Пише се Ювиги бе капут нещастен! Но ти нали си мангал ....

Митко Райков е осъждан 8 пъти за извършени престъпления от общ характер 6 пъти за кражба и 2 пъти за документни престъпления....и след всичките тези присъди е на свобода за да върши поредното престъпление!!!! Защо няма затвор за циганина Митко Райков?!???? Защо е на свобода след 8 присъди??? И сега ли ще бъде осъден на свобода?!? Защо съда съди в полза на циганите?!?!??? Циганите станаха по безнаказани от българските политици!!!!!!!!!!

Нищо не можах да разбера... Тия с обвиненията от циганите ли са или от българите?

Тоя с 8-те присъди - май е от мургавите.

АБСОЛЮТНО!!! на всеки човек срешу името трябва да пише етнос и племе! кой българин кой славянин кой тракиец кой гагаузин кой македонец .......... ТАКА се прави нация!!!

А срещу твоето име каква ще пише >>> т.е. някой го направил, ама неизвестно кой!

Не може да им преброй човек престъпленията и осъжданията ...българи, роми, смешна прокуратура....

и ся кво??? заради някакви групи рецидивисти от двете страни трябваше да пламне държавата ли??? решенията на проблемите ви са на съвсем друго място

Да де, ама българския "рецидивист" сади по полето, а ромския електорат, му го обира! После хвърля камъни по "родната полиция ни пази" и в крайна сметка идва вицето на Боко тиквата и нищо не се е случило! Решението е че властта няма решение! И сега само ще чакаме къде ще е следващия "битов" проблем"!

Toчно този едва ли е садил. Нека сме честни - и сред българите има доста отрепки.

Явно в Бъ ,българите трябва да учим и турски и цигански езици...

Да,циганите интегрираха българите ,очакваШЕ се обратното. Циганите станаха РОМИ ,а българите ,...ЦИГАНИИИИ.