Прокуратурата откри престъпление в убийството на ягуара

Проверката на ловешките прокурори за избягалия и по-късно убит ягуар Алонсо е показала, че са налице данни за престъпление.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата откри престъпление в убийството на ягуара | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Измиване на рьцете!Престьпници !!

БГ правосъдието като че ли пада от марс. какво толкова му мислят още? да арестуват убиеца на животното и ако не си каже кой му е наредил да убива, да му се отсъди най-тежкото наказание. ако съдейства да получи по-леко наказание. а този дето е оставил вратата на клетката отворена, отдавна вече трябваше да е изхвърчал от зоопарка. всеки друг може да се научи как да отваря и да затваря врати. съдебните служители за сетен път доказват, че само отчитат ддейност, за да лапат заплати и бонуси.

друго си е лайняния селски комплексар да убие ягуар! нали за това го направи, да се похвалиш на комплексираните си селски приятели, че кога ли ще ти се случи пак? държавата на низшите страсти!!!! затвор майка ви дейба!!!!!

Господ е велик! направил живота ни кратък и тоз ловец, скоро ще го ядат червей...

Така я! То за нашата прокуратура извършителят е винаги неизвестен.

Vasquez

Тъй като ягуарът е закупен с държавни пари /предполагам/, той представлява държавна собственост - рушенето на държавна собственост се наказва с лишаване от свобода до 5 години. По всяка вероятност /заместник/ кметът ще бъде обвинен в горното престъпление, но поради факта, че е комуняга и има връзки в цацаратурата, ще се отърве само с предупреждение. Дали когато е изпуснат ягуарът в зоопарка е имало посетители?! В колко часа е станала случката, щом над 6 часа са го гонили, а доколкото си спомням ловецът го е застрелял, защото е започнало да се смрачава. Значи са го изпуснали от клетката към 10-11 часа, на 3 август /неделя/ - преди много години зоопаркът работеше през почивните дни, а сега не знам. Може да се окаже, че има данни за възможно непредумишлено убийство на посетителите в зоопарка, застрашаване на живота им от неадекватните действия на управата на зоопарка. Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода на виновните длъжностни лица до 15 години. Но и условна присъда е нещо пред нищо. Ако има една условна присъда, директорът на зоопарка ще е много по-внимателен как организира дейността на зоопарка - по 3 пъти ще премисля преди да назначава или уволнява.

' цацаратурата' ??? Това е яко,чоьек!

Прокуратурата е като стар беззъб Ягуар, прави се на смел но само срещу добрие хорица, които поради невнимание или разсеяност са згафили. Но срещу истинските зверове и Престъпници прокуратурата мълчи и се ослушва като гърмян заяк... това е много жалко поведение на някои прокурори

Понеже Прокуратурата всичко друго е свършила и е решила абсолютно всички казуси, свързани с престъпленията у нас, най-накарая и е останало време да се заеме и с ягуара Алонсо! Хвала на тъкъви магистрати!

Е той тоя от снимката нали после рева по телевизията, че му се наложило да убива животното.

Не съдете ловеца за убийството! Изпълнявал е задача. Може да го съдите морално за снимката. За съд са тези които стопанисват животното и тези разпоредили стрелбата. Ако са минали всички процедури по залавянето му с хуманни средства /упойка/ и животното е проявявало агресия, то оправдана е и стрелбата.

Ако бе наръфало дете?! Ако автомобил сгази дете, да ги забраним. това не е носорог, а голямо коте! Ловеца няма право да позира, хванал жертвата за ушите! Това е умисъл и желание да убиваш!

Тоя требе да е голем ловец. Не е лесно да утепаш на зоологическата градина ягуару.

Ако животното беше наръфало някое дете на прокуратурата дали щеше да заведе дело срещу този, който го застреля, или тогава този човек щеше да бъде герой!? Както винаги се мери с двоен аршин!!!

Да а ако баба беше мъжка щеше да си има дръжка.... Животните може и да се приспиват не се трепят. Освен това той е пуснат заради ЧОВЕШКА НЕБРЕЖБОСТ И ГРЕШКА, не заслужава да умре заради това. Освен това не е нужно и да се снимаш като трофей с него с цялата си наглост че да се хвалиш по кръчмите после. И освен това прокуратурата както виждаш води производство към НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ, така че спи спокойно "героят" ти ще му се размине както и на виновните в зоопарка.......

Пожелавам ти някое изтървано животно от зоопарка най-малкото да уплаши твоето дете, та тогава да те видя каква песен ще запееш!!

А ако стрелящият беше закачил твоето дете с куршума? А ако Ботев беше бил с каска? А ако бяха простреляли ягуара с упойваща стрела? А ако ти изобщо не се беше раждала?

НА ТОЯ ЛОВЕЦ С ТАЯ ПУШКА БИХ МУ НАПРАВИЛ ЕДНА КОЛОНОСКОПИЯ ЧАК ДО СЛИВИЦИТЕ

Браво едно разкрито престъпление.Да кръстим прокуратурата "Алонсо"УРА!

Сега от държавното обвинение съобщиха, че са налице данни за престъпление, поради което е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител - нищо още не е разкрито

ДВАМАТА ОТГОВОРНИ ДИРЕКТОРА И СЛУЖИТЕЛЯ СА "ПРЕДУПРЕДЕНИ" ЧЕ НЕЩО ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ НЯКОГА И ДА ИМ СЕ СЛУЧИ, А УБИЕЦА СЕ Е СНИМАЛ ДО ТРОФЕЯ ЗА СПОМЕН...... ЕБАТИ СКАПАНАТА ДЪРЖАВА.

Браво на Главния Прокурор, разкри престъпника, ягуара, пазача и Директора, Хвала на такава ПРОКОРАТУРА, за Костинброд още търси.

.....директора на зоопарка д-р Феодор Вацов и на работника, отговорен за бягството на Алонсо. .....ловеца Денко Цанков е започнало досъдебно производство срещу неизвестен извършител

Браво на родната прокуратура!!!

Цяло Министерство по околната среда и Прокуратура на крак за ягуар, който няма нищо общо с околната среда! А при унищожаваането на природата край морето и в планините - барабар с дюните, скалите, рибите, делфините, птиците, животните и пеперудите - никакви ги няма!...

Обичам животните обичам и децата имам две малки деца и знам какво е да ги вардиш от побеснели улични песове. За всички които казват, ами ако беше изял някое дете? НАЛИ затова отцепиха района и не пускаха никакви хора в парка наоколо. Така че външи хора и още повече и деца не е имало. И второ ягуара не е застрелян на границата на отцепената територия а до оградата. И накрая трето да се снимаш с убитото животно и го качиш в интернет, означава че се гордееш с това и няма никакво съжаление за случая.

Директора, замаяния служител и дебила с пушката да купят нов ягуар на зоопарка.

Цацаров- от Зоопрокуратурата !!! Цацаре, ти всичко втаса, разкри убийства, обири, грабежи, телефонни измами, кражби, изнасилвания, източване на КТБ, та сега и леопардите и ягуарите ли взе да олюдваш бе?

Всички ловци са големи комплексари! И много е лошо да имаш за стопанин ловец - идиот!Повярвайте ми.

Тук един пише, че за ягуара било лесна плячка някое дете.Аз пък твърдя, че всичко живо е лесна плячка за ягуара.Имах боксер/30кг/, който полудя и ме нападна.Аз съм 100кг, но кучето ме смля за няма и минута и по случайност оживях.А ягуара тежи 90кг и вие преценете какви може да ги свърши и имали ли са право на избор хората, които са го умъртвили и правилно ли са постъпили.

Не мога да разбера защо сте нацвъкали минуси на човека, като е абсолютно прав. Трябва да си напълно кух, за да не схванеш, че това хищно животно е било потенциален убиец на каквото срещне - защото е хищно и защото е стресирано. Това животно няма нищо общо с лигавите булонки, които отглеждате по апартаментите си. Не дай боже, можехме да обсъждаме доста по - трагична новина, касаеща няколко човека. А пък че онзи се снимал с животното - ами ще се снима, кога друг път ще му се случи да застреля екзотичен звяр. Да, простотийка, ама на филия да я намажеш, като се има предвид какви гранде простотии се случват в живота ни в момента повсеместно.

Тия писачи са виждали диво животно само по ТВ. Представа си нямат колко е опасно и не се спира е така с плюнка. Да се запитат защо нощем никой не излиза пеша в саваната в Африка и не се пазят границите, където има лъвове. Ама яко са ти нацъкали минуси.

Хич не ме е грижа за минусите нацвъкани от хора, за които човешкия живот не струва пукната пара.Аз споделих житейски опит от първо лице, а който има глава да мисли.За мен минусите са просто индикатор за интелигентността на хората и обяснение за хала, на който са.

Диваци булгаристанци!! Не сте го намерили да глозга човешки кокали!! ДИВАЦИ!!!

Ловеца изживя звезния си миг - застреля живатното , че и снимка за спомен си направи с доволна физиономия. Сега да си плати удоволствието - все едно е ходил на сафари. М така де - нищо безплатно няма. Прокуратурата къде спи.

колегата е супер идиот САФАРИ В ЗООПАРК па си направил и снимка за спомен

Наприличва ми малко на някое от моите филмчета за тримата-глупаци, този път ловци, а ла Бате Пенчо К.Тъжно ми е само, че не е на рисувано филмче, а жива реалност в милата ми родина.Срам и позор за най-старата цивилизация с такива управници и видиотени кретени,дето останаха в нея.Да не си направят дори труда да решат случая с няколко упойващи стрели, ами трепят наред като варвари. Така ще направят и с останалите тук-там българи, ако сметнат за целесъобразно...Страшно!А барсът беше някога техен символ и тотем.Но те не го знаят-скоро няма да знаят нито кои са, нито откъде идват, нито защо са тук, нито накъде отиват- и това ще бъде най-страшното наказание за лумпенизацията и опростачването,които съсипаха и божествената ни природа.Тъгувам и жаля за нещастната ми Родина!Скръб!

+100

Тоя и окото не му е мигнало да застреля Алонсо като див заек,преди да се опитат да го хванат жив,сега поне има за какво да се хвали като седне на чашка със приятелите му.

А може и да си прав! Наговарят, плащат някаква сума на гледача, да го пусне неволно, и после - лов на ягуар. Вместо да ходят в джунглите на Южна Америка, къд епо-евтино и безопасно е д абутнеш рушвет тук! А и то пък голяма хвалба - да се гордееш, че със съвременно огнестрелно оръжие си убил животно?! Може да се гордееш, ако си се спасил само с ръце от подобен звяр, но като гледам на снимката, то звярът е клекнал с пушка в ръце до убития ягуар!!!

Мъчно ми е за животното,хубаво ягуарче,но ако беше пострадал някой?Тогава прокуратурата щеше да обвинява н нехайство. И ЗАЩО ТОЛКОВА БЪРЗО СЕ ЗАДЕЙСТВА? А КОГАТО ПРЕСТЪПНИЦИ УБИВАТ ХОРА? А КОГАТО ТРОВЯТ ДЕЦА С НАРКОТИЦИ ? А КОГАТО,КОГАТО-ИМА ХИЛЯДИ СЛУЧАЙ, А КОГАТО М.М.ИЗЛЪГА ЗА КОСТИНБРОД В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ? ЗАЩО ТОГАВА ПРОКУРАТУРАТА НЕ Е ТОЛКОВА ДЕЙНА? ЗАЩО? ЗАЩО?

какво трябва да се случи ЗА ДА УВОЛНЯТ НЯКОГО???!!!

Те престъпления намират винаги. Проблема е обаче, че никога не намират виновен и водят "до съдебно производство към НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ".

Абе то ягуар звучи опасно, ама като го голедам тоя мачок на снимката, дето е с размерите на уличен помияр, как така са се уплашили от него толкова хора, не знам!

ако това диво животно беше нападнало и удушило например дете или въобще друг човек, преминаващ наблизо, това нямаше ли да е престъпление? Сигурно не. Защото ако някой не е под закрилата на закона в тая шибана територия, наречена незнайно защо държава, при това България, това е човекът.

Какво дете в затворения зоопарк. Животното е лежало пред клетката си. А кмета, доктора и управителя лъгаха нагло цяла България преди да излезе истината наяве. Не е имало никакви хора наблизо, нито пък животното е правило опити да напуска зоопарка, даже само си е влязло в клетката няколко пъти. Ама тоя копелдак на снимката е бил жаден за слава. Изрода му с изрод, дано някой приятел авджия го застреля в червата да се мъчи.

Така си лежало до клетката и някой дошъл да го гръмне? А дали не го е гръмнал в самата клетка, а? А защо са вдигнали другите ловджии, щом само си е лежал до клетката?

Какви са тия данни и защо досъдебно производство към НЕИЗВЕСТНО лице, след като всички знаят кои са били тогава на място?

Нашата прокуратура намери престъпление!Това беше забравен от нея термин и най-накрая намери къде да го приложи!Ай сега да не викате,че не била работеща или,че всичко били подкупи,ето ви една работеща прокуратура!

Те престъпления намират винаги. Проблема е обаче, че никога не намират виновен и водят "до съдебно производство към НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ".

Каква държава само изградихме! Каъв ред, какъв порядък, какъв орднунг,каква справедливост, спокойствие и сигурност !!! Западът може само да мечтае за такава държава- в която Прокуратурата се самосезира , даже и при убийство на животно!!! Ред, законност и справедливост!!!

Мдаааа- бая зор видяхме, всичките- от горе до долу!

Вече се чудя- дали на гледача не му е било платено, за да изпусне животинчето- за да е пъ- вълнуващо сафарито? Жал ми е за животното, но мисля, че се отмъчи- това със зоопарковете си е жива мъка, ако няма достатъчна база и пари, за да се отглеждат животинките, а не е да бъдат мъчени.

абе и аз се чудя, имаш ли сестра...

И да няма ще му направим много сестрички и братчета!

Да беше предотвратила ограбването на КТБ! Да ама не. Сега ни занимавт с дребни инциденти. Добре, че този Алонсо не нападна някой човек. Да не говорим, че в Зоопарк София животнитве измират наред.

С пожелание към всички псевдо любители на животните - Следващия път като избяга ягуар, лъв, мечка и т.н да ги намерят у тях. Нещастници! Да бяхте отишли да погалите ягуара по главата и да го поканите в клетката.Ама в интернет е лесно........... Колко такива псевдо еколози и защитници на животнете се родиха последните години............Жалки сте!

Тя и маминка ти е жалка, ама ей на - първа радост за ловците!

Естествено всеки б*клук изкривява нещата, както му е изгодно.. За съвсем друго нещо говорят хората, но нали сме "кон с капаци" та не можем да го проумеем.

Приятелю, ти като един щастливец къде се намираш? Нали пак си се свил пред компютъра във вас! Излез на някой протест на псевдо любители и им го кажи в очите. А олигофрените-агресори като теб, които стрелят с пушчици от балконите по хора и животни ?! Пожелавам следващия път да се забавляват с теб! И откъде тази агресия да наричаш нещасници?! Заплата ли не зве този месец, или жена ти те наби, че ни е ден, а?

Пак ще трошат народна пара за глупости, за да отчетат дейност.

Най - после едно разкрито убийство, а какво остана с многото неразкрити, ей това в България животно да си, човеците нямат права....

Вместо да позира със застреляното животно този "ловец" да се засрами ! срам и позор за директора на зоопарка и немарливите му служители, които не знаят по кой свят ходят, като гледат животните! НИКОГА няма да стъпим аз и семейството ми в такъв компроментиран "зоопарк".

По твоята логика и Софийския зоопарк е "компроментиран" след като там умряха десетки животни.срам и позор за директора на зоопарка и немарливите му служители, които не знаят по кой свят ходят, като гледат животните! Това го оставям без коментар важешо с пълна сила и за зоопарк номер едно.

Естествено, че и софийския е компроментиран. Там да се разрови, да се направи една ревизия - що пари се крадат покрай животните...Не стъпвам на такова място. Камо ли децата да водя.

Абе вий няма ли да осъдите някой убиец, ами сте сте се захванали с Михаля?

Всички очакваме адекватно разследване на това ПРЕДУМИШЛЕНО УБИЙСТВО на разкошното животно. Може би то е било отсреляно, защото вече не е могло да бъде изхранвано? Директора на заоопарка ИЗЛЪГА ЧЕ СА ИМАЛИ УПОЙВАЩА ПУШКА! Всички факти показват за предумишлен отсрел на ягуара. "Трофейната снимка" не искам и да я коментирам- СРАМ и ПОЗОР за този "ловец"!

УБИЕЦ

"Неизвестен извършител" тоя на снимката да не би никой да не го познава, какво е пречело вместо с патрони да стреля с упойваща стрела?

Трябва да си много невеж да пишеш,че с ловна пушка може да се изстрелват упойващи стрели.

Някой

Добре ще ти обясня подробно директора на зоопарка е казал че имат пушка с упойващи стрели така че цялата група ловци които са излезнали да "заловят" ягуара ако са искали са можели са да го заловят но те са отишли на сафари доказателството е гордата снимка на ловеца .сега ясно ли ти стана никаде не съм казал че от ловна пушка можеш да изтреляш упойваща стрела.