Експертиза потвърди: 351 075 от бюлетините в Костинброд са годни

Общият брой на откритите бюлетини в печатница "Мултипринт" в Костинброд е 475 417. 351 075 от тях са били годни за изборите и не са технологичен брак, както твърдеше собственикът. Това показва окончателната експертиза. Още няма обвинени.

Обратно в новината

Коментари - Експертиза потвърди: 351 075 от бюлетините в Костинброд са годни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно, как Мая Манолова знаеше точната бройка на над печатаните бюлетини? Имам усещането, че тя ги е поръчала. Сарафов търси свидетел, чрез който да намери обвиняем. Нямало да търси под вола теле. Ами, защо изобщо започнаха този пасквил? Загубиха времето на най опитните си прокурори за тоя където духа вятъра. Вместо да започнат да търсят наказателна отговорност от повече от ясни престъпници завлекли държавата с милиарди за което са им представени стотици страници доказателства, търсят под вола теле. А ме и изненада "колегиалната" потъпка на Сарафов, като нападна колежката си Ася Петрова. Явно е подадена заповед да бъде дискредитирана и от там да се търси възможност да се оправдаят осъдените по делото "Киларите".

Герберите, като абсолютни престъпници, на колене, а не в парламента. Незабавен арест на мафиотите управлявали 4 години!

Не е изненада това което доказа прокуратурата.Ако бяха хванати всички бюлетини, ГЕРБ нямаше да влезе в парламента.Изборите бяха измама и фалшифицирани.Дори и това не им стигна на тези мафиоти а сега и държавен преврат ще правят.Ако бяхме бяла държава до сега Боковци ,Паши и Цветановци щяха да са в затвора.Г-н Цацаров ,арестувайте ги и държавата ще се успокой.Толкова много доказателства а вие не смеете да ги арестувате.Направете го и ще станете национален герой!

Абе смешник не коментирай като неразбираш. Машината на която се пачатат е ролна а подготовката за печат са необходими за да влезне в режим машината между 25- 40 000 оборота в минута по 3 броя в формат сметни колко ще излезнат ненужните бюлетини. Само коментирате без даже и да разбирате.

Става още по-интересно! Чакам с интерес резултатите от новите избори!!

тоя прокурорец вдигна шум получи повече от 5 минути внимание дадоха го по телевизора сега да дакаже престипление и виновни или да си завре главата в г.з.

от къде Mая Mанолова знаеше точният брои на бюлетините,преди да са преброени???????????????????????????

жълтеницата мая всичко знае на нея и шушне пеевски жълтия магнат с жълтите медии

майстор на провокациите, баш майстор мая- бесепарката. добре скроен сценарий. браво на нея и на тези около нея. знаела още от април. ами да беше внесла сигнала тогава, че да ги хванат в предполагаемото престъплението. от интриганти и престъпници друго не може да се очаква!!!! за жалост все още са във властта!!!!! Господи, моля те пази не, България от тези алчни за власт хищници!!!!!

Е, БРАВО!!! ПОНЕ ЕДНО ГОДНО НЕЩО В ТАЯ ДЪРЖАВА...

Ето за какво става въпрос на изборите. И това кой знае от кога датира. А после народът ги бил избрал. Тези и онези ...

Не цитирате ТОЧНО, ДИР-а! Но това не е толкова важно. Нито една от бюлетините не е имала отбелязан знак. Засега обаче няма свидетели или доказателства за манипулация с бюлетините от Костинброд. Тези две констатации казват почти всичко. Прокуратурата се прави на дръж ми шапката и по ГЛАВНОТО ОБВИНЕНИЕ по подготвена експедиция че е имало надписи на палетата. Защото ВЕЧЕ СА ПРОУМЯЛИ, че палетата са надписани, защото бюлетините за всеки район са РАЗЛИЧНИ! А защо трябва да се обозначава къде се намират бюлетините за всеки район? Ами те самите отговориха когато оповестиха, че от ТЕЗИ бюлетини са взимани за попълване на недостиг. Как щяха да намерят НУЖНИТЕ им, ако не бяха надписани? Да, има две нарушения. Първото е, че производителя е НАДПЕЧАТАЛ два пъти повече от нужните бюлетини, но за ВСЕКИ СЛУЧАЙ. Защото повторна настройка и пуск на машините е БЕЗУМНО по-скъпо от стойността на надпечатаната хартия. Второто нарушение е на ЦИК, които са ползвали печатницата и КАТО СКЛАД. Вместо да си наемат склад в София и да си го охраняват, са възложили НЕЗАКОННО това на печатницата. Много ми е интересно какви и на кого ще повдигнат обвинения, когато със СТРАШНА СИЛА тегне подозрението, че станаха съучастници в нарушение на Конституцията. Блюстителите на закона!!! И промениха резултатите от изборите! В Япония в такива случаи си правят сепуко. Представям си гледката на Цацаров, подложил се на това самонаказание. Невъзможното събитие, нали?

Брато, разбира се, че няма да са отбелязани предварително с чавка или хиксче. как ще го напрачиш на печатната машина, нали ще бие на очи? Това се прави на място с химикал, от съответния отговорник! По закон, печатницата задължително, задължително произвежда 10% повече бюлетини. Всички тези бюлетини и 10% се предават на РИК. Понеже не глсуват 100 % от избирателите винаги остават много повече, обаче тези са официални, получени с протокол, подпис и печат! Ако има недостиг, комисиите се обаждат в РИК, а не в печатниците! Хайде стига сте кълчили закона!

Приятно е да прочетеш грамотно написан текст, коректно отразяващ действителната ситуация.За жалост все по-рядка находка в този блог!Моите поздравления!

По повод Нобеловата награда: 350 000 бюлетини за 11 300 секции прави по 30 бюлетини на секция, което не е много! Та предполагаем сценарий на използване, предполагаем: Първо отговорника за секцията получава годните бюлетини. Сяда в кафенете, примерно в кафенето, срещу секцията. Открива се изборния ден. Комисията наранява с нож печата. Всичко е точно. Печата не излиза от секцията! Първия гласоподавател влиза да гласува! Получава бюлетина с печат, влиза в стаичката, прави снимка на печата, излиза, гласува, и заминава! Вече имаме снимка на печата! От онези допълнително произведени печати! И така вече имаме какво - печати и официални бюлетини! Идва нашия човек, който ще гласува за нас! Даваме му бюлетина със зачеркнато квадратче и ударен един печат! Човека отива в секцията, получава си бюлетината, влиза да гласува, разменя бюлетината, прибира си оригинала, излиза, удрят му втори печат, пуска в урната! Напуска секцията, като носи на отговорника оригинална бюлетина с оригинален шюпечат! Та тази бюлетина се дава на следващия! Всичко е точно, броят се бюлетините пред всички! Протокола е точен! Сега това е предполагаема версия, но това е един начин! Искам си Нобеловата награда! Не ми задавайте допълнителни въпроси! Отговаряйте си сами, или питайте организаторите за подробности!

Това, което описваш, е индийска нишка и не са нужни 30, нито 10, а 1(една) бюлетина. От НАЛИЧНИТЕ в секцията! Има едно неудобство - прави се там, където някоя от партиите е ПРОБИТА, когато е купен някой член на СИК... Това става в мангалските секции. Затова и името -индийска или индиАнска нишка. Знаем кои са индианците - болшинството гласували за БСП и ДПС!

Ти е ясно, че не трябва да има стълпотворение! Сега не може да се чака за една бюлетина!

Най важното е, че не отричаш, че това е възможен сценарий, който е напълно приложим! Защо са повече, ами няма да се изчакват докато човека гласува! Видяхме опашките! Така че са нужни даже не 30 ами сто! Както и да е, това е едно от обясненията! Но по принцип схемата е работеща нали - искам си нобелака!

Незная,дали прокорарурата чете този саит,иако гочете нека излезе по телев изията и да каже годни ли са показаните бюлетини на пресконференцията които бяха по 13 /17 броя в пачка при изричното изискване на порачката по 50 впакет

Не знам за "прокорарурата " дали чете сайта , ама учителя ти по български ако прочете какво си написал -трябва да си скъса тапията...

krassikat@

Опитай да прочетеш моя коментар - ще ти хареса...

Е, за това изобщо не се бях сетил! Дори и да са годни поединично бюлетините, ако не са в пакет от 50, са НЕГОДНИ!!! Това направо е разбиващо, изобщо НЕ Е ИМАЛО НАДПЕЧАТ!!!

Точно това показва,че не са за официално ползване,а се дават на политическите дилърчета край изборните секции заедно с парите,които плащат след правилното гласуване.

Значи ако моите банкноти не са в пачка от по сто, значи не са годни? Ку ку, кукурукуку! Здравейте гербери! В урната се пуска цял кочан, или отделни бюлетини?

Ако си купиш ВИНЕТУ със 200 страници вместо със 500 ще е годна ли.А за парите гладна кокошка просо санува

krassikat@

Ако НЕ СА В КОЧАН ПО 50, ЦИК не ги приема!!!

Мноо комунист се е изак.л тука, ама никой не споделя-защо така няма арестувани и даже обвиняеми за нещо нередно?Да не би всичко да се окаже в ред?Ами ако е така-кво ша праим?

Много болни и промити мозъци сте герберастите.Въпреки че има неоспорими доказателства за опит за фалшификация на изборите от страна на ГРОБ пак БСП и Станишев са виновни за кое за това че са дали държавната поръчка за бюлетините на общински съветник на Герб ли.Нали първо бяха 200 300 бюлетини повече после бяха брак и целия шум който вдигна Бареков бил пълна манипулация.С резултатите от експертизата се вижда че не е било манипулация.В крайна сметка тоя прокурор 'Ти си го избра"А и Бареков докато лижеше задника на ББ и ЦЦ беше най добрия журналист а сега когато почна да изкарва истината за ГРОБ е най долния манипулатор нали.За 4 години ви превърнаха в озлобени зомбирани и много болни типове същите като червените бабички.Превърнаха ви в поклонници на една мутра която видите ли бил най големия антикомунист само дето има по дълъг стаж в БКП и от Станишев.За едно обаче беше прав вожда ви и то е че сте лош човешки материал ама наистина много лош!!!!Чакам си коментарите от сорта на червен боклук комунде и т.н всеки който ви казва истината бива обявяван от вас за такъв,макар че всъщност вие гласувате за обслужващия персонал на Тато не аз ахахахаха

мноооооооооооооого си тъпо пърче червен цървул

НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ! НИКОГА ПОВЕЧЕ БОКО И ЦОКО!

Хаха геберите започват да ядат дървото лека полека. Има обаче много, много места, където има гербаджии. Време е и на тях да се сервира по едно дърво!

Еми да тея протести нали са за това да се отклони вниманието от тези теми.Ама вожда ме кефи откакто падна от власт мутрата му тотално се измени толкова уплашен никога не е бил.Няма как и един месец не можа да издържи без власт сигурно е гадно да знаеш че те чака раиран костюм и то при положение че си се мислил за най великия от Хан Аспарух до наши дни :Д

Никой не се е съмнявал, че ония двамата боклуци са подпеждали пасианса за повече гласове!

ivo10

Не ги съди. С гръбначен мозък само толкова може, нямат си главен мозък. Направо е героизъм.

Виж, все едно да напечаташ 300 000 банкноти по 50 лева, защото ще някой ден тези ще се изхабят - твойта реплика това значи. Бюлетината е ценна книга има закон

ТОВА Е ФИЗИОНОМИЯ СЛЕД 350- хилядната бюлетина. Имайте милост!

Хан, като се преброят бюлетинките се слагат в едно чувалче - е точно за това чувалче иде реч - то се подменя - мислиш ли че някой ще проверява подписите дали са автентични??? Често в РИК ходят 5 човека за 3 секции - и един път си Иван, след малко си Стоян.... Който не е работил в комисия си представя колко честен и прозрачен е процеса... Но нещата съвсем не са такива

Буда? Защо още е на свобода?

ivo10

Защото все още сме демократична държава и превратаджиите все още не могат да скалъпят обвинение по което могат да го опандизят. Чревен паразит.

Съветвам те да спреш да обиждаш. Първоначално смятах да пиша на Вие,но изразните ти средства и похвати ме спряха. Вярно за обиди ум много не се иска и при липсата на аргументи и факти това е най-лесният начин.

"ами " защото това е като : намерихме нож у вас , искал си да ме убиеш . Марш в затвора !

Ножа е с двойна употреба! Намерихме цял склад с продукция на ВМЗ Сопот! Нама съмнения за какво могат да се използват!

Ако не е маша на БСП и ДПС, което е почти сигурно,прокурорът Цацаров е един глупак, който се върза на тенекията на голямата уста Мая Манолова. Това, че е имало такава бройка бюлетини абссолютно нищо не доказва, след като не са били използвани. Броенето им беше едно напълно безсмислено заниманиее, каквито са и напъните на прокурора Цацаров

Бре,наш Иван се намери най-умен. От цялата прокуратура няма нито един който да се мери по ум с Иван.Що не вземеш да цитираш Цвък и Боко и после се огледай колко си се изцапал.

ivo10

Що бе тъпан, не ти харесва написаното ли или вече не смогвате да убедите хората, че манипулациите на БСП не са манипулации, а чиста истина? Хората виждат, не са тъпи като теб и колегите ти, както и партията от простаци-манипулатори, за която седиш тук и плюеш. Виж се в огледалото и се отврати от себе си ако имаш изобщо съвест.

ivo10

Маша е и то явна на ДПС и БСП и участник в заговора. Това е повече от очевидно. Преследването на Цветанов и ББ също е показател за изпълнение на поръчка.

Моля,моля!Не е тъп!Интелигентен човек и безусловно професионалист на високо ниво съдията Цацаров а понастояще жлавен прокурор Цацаров е всичко друго но не и тъп.Пристрастен или зависим от трети лица- това е очевидно ако може да се съди по последните му ходове.Но не е тъп!!!

Тия бюлетини преобърнаха България. За първи път в историята главния прокурор агитира на избори. Брилянтно мероприятие на ДС начело с Мая Манолова. А всъщност единствените бюлетини, които имат значение са тия в урните

Номинирам за Нобелова награда, всеки който обясни как точно могат да се фалшифицират изборите с допълнителни бюлетини. За тези, които никога не са гласували обяснявам: Влизаш в секцията, дават бюлетина, като ти слагат печат на нея, влизаш в стаичката и гласуваш, излизаш слагат ти втори печат на бюлетината и пускаш в урната. В края на изборния ден, урната се изсипва и се броят гласовете. ВСИЧКО ТОВА СЕ СЛУЧВА ПРЕД ПОГЛЕДИТЕ НА ПРЕДСТАВИТЕЛИ И ЗАСТЪПНИЦИ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ. После се попълва секционен протокол, който се раздава на всички. Този протокол се изпраща в ЦИК. Бюлетините се предават в районните избирателни комисии, но те вече имат значение, единствено и само, ако някой оспори резултата от секцията и съдът постанови да се извърши ново ръчно преброяване. Е КАК ТОГАВА ПИТАМ СТАВА ФАЛШИФИКАЦИЯТА. ОЧАКВАМ ОТГОВОРИ ОТ ВСИЧКИ ГЕНИИ (и най-вече от Майчето Манолова - този корифей на юридическата мисъл)

ivo10

По никой начин не може да се използват, но ги използваха за да манипулират нагласите на хората в деня за размисъл. Подсъдимо престъпление, което прокуратурата се мъчи да замете. Съд и затвор за манипулаторите и превратаджии от тройната коалиция.

Удобно извадена "новина" с оглед нарастващото народно недоволство от управленито на Мафията - БСП69ДПС+шизофреннатаАТАКА, Сарафов защо не уточнява колко от така наречените "годни" бюлетини са нарязани, сгънати и подлепени!???? Не обяснява също, как 40000 бюлетини за чужбина е трябвало да пристигнат до секциите в чужбина, може би "бусчетата с двойно дъно" са имали и крилца!??

а дали преди това няма напуснали бюлетини които са влезли в употреба за герберастите

И на ЦАТА-та ще му дойде времето ! Със сигурност ще отговаря пред народа, за всичко което е извършил! Няма недосегаеми !

ЦАТА == ЦАЦАТА (братчето на Свинчо Пеевски!)

Всъщност ,последният главен прокурор минал през съда като обвиняем и понесъл отговорност е съденият от т.н. Народен съд и разстрелян от комунистите през 1946 г. Тази длъжност дава безкрайна информация....а заедно с това безкрайна власт и доживотен имонитет!

А собственика на печатницата защо не е задържан? Питайте БСП, ДПС и по-конкретно Мая Манолова. Всичко шменти-капели!

АРЕ СЕГА ПАК ГО ЗАЩИТАВАЙТЕ ,БОКО ТИКВОЧА ИСКАШЕ ДА КУПИ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД А ТЕ МИ ПРОТЕСТИРАТ АМИ НЕЗНАМ ТУРЦИ ЛИ СА ЧЕРВЕНИ ЛИ СА СИДЕРОВЦИ ЛИ СА ,АМА ПО ГОЛЯМА ИЗМЯНА ОТ ТАЗИ НЕМА И ТОЙ МИ ГОВОРИ ЗА МОРАЛ ТОЯ ЧОВЕК Е ЗА ЗАТВОРА И АЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ ДА МИ КАЖАТ ЧЕ И ТВА НЕ Е ВЕРНО,АЗ НЕ ИСКАМ ПАК ТАКЪВ МАФИОЗ ДА МЕ ОПРАВЛЯВА

ivo10

Нека да те управляват твоите аркадаши от ДПС и БСП. Ибрикчия.

ПРЕЗИДЕНТА ВЪН

ivo10

Ти пък откъде изпълзя бе плужек? От помийната яма естествено.

тази печатница отдавна трябва да е фалирала с толкова много брак - а ние сме расли в саксии

Хайде, трето обвинение за Цвъки. Ама този път и Боко да му прави компания.

Търсих днес информация, но не можах да намеря. Някой знае ли колко точно излиза цената на една бюлетина? Все пак 350000 бюлетини ако не друго поне струват доста пари. Някой трябва да ги е дал тези пари.

В България право на глас даваме и на бебетата така ли?

Оказа се, че Бареков е прав

Ба-Ре-Ков, Ба-Ре-Ков Бареков-Президент, Президент. Бареков- Президент, президент. Ца-Ца-Ров; Ца-Ца-Ров; Цацаров, Президент, Президент Цацаров,Президент, Президент; Пе-Ев-Ски; Пе-Ев-Ски Пе.....

Дано останат повече на власт БСП и сие, че да може такива идиоти като теб да се мъчат повече.

То май съгласно тоя договор и българите са станали 9 милиона и ний всички плеснахме с ръце и се зарадвахме на договора:))))Не пишете глупости защото една глупост с друга не се оправя а още повече се забатачва.

"Имало е бюлетини за всички избирателни райони. Близо 40 000 броя са били за чужбина" Ех тия герб бе - не ги е срам - да са подкупили всички избирателни комисии във всички избирателни райони, та не им стига това, ами и тези в чужбина. Ами и камиони с двойни дъна, микробуси, шофьори, спедитори, организатори, цели влакови композиции, авиоотряда, хеликоптери, хиляди хора са замесени ша знаете. Пръснати са милиарди средства - колкото за 2-3 АЕЦ-а......

Така и НЕ проумяхте че НЕ в комисиите а след това при чувалите е играта...Защо защитавате нещо дето би следвало да е укоримо????Защо сега като ти лъжат безочливо вие ги защитавате а след това като го повторят лично на ваш гръб се сърдите..Двойният аршин всеки го изтъква и отхвърля като приложение а вие дето ги защитавате точно него прилагате.

ааааа. В чувалите значи била "играта". уахахаха... ма тъй ли се прави? Че ти от де знаеш?

Личи си, че нямаш никаква представа от изборен процес. Чувалите с бюлетини никой не ги гледа след подписването на протокола. Така, че ако някой е тръгнал да прави шашми е по-логично да си напечата протоколи, не бюлетини.

Ами то и няколко хиляди печата в повече бяха направили... Имаше и едни мобилни избирателни секции с не малко гласоподаватели... Хайде да се сетим защо?

деер

Правите една гилотина и се връзва с интернет гласуване. Слагате собственикът на печатницата и той почва да разказва. След като свърши неговият разказ с е питат гласоподавателите дали му вярват. 50% +1 достоверност се предава на съда, а при липса на доверие в думите му се упражнява "френската революция". Така може да се разпитват и политици и собственици на фондации и енергийни дружества!!!

Удивителни екземпляри има в пространството!!!! Този старецPeitch, когото сте пуснали за илюстрация, направо е изкуфял. Прекрасно помни 1925 и 1944 г., и прекрасно смята проценти! Откри нова аритметика - 20% от 7 милиона прави 350 000? Продължавай, драги, с теб е весело!

link

ало тиквунци идете на протест че пашата се изнерви и ще има пляс пляс ..........

ТИ СИ УНИКАЛНО ТЪП!!!!!

Долна анипулация братя!Екс ДС ченгетата ни спретнаха номер,реал;ните ни гласове щяха да са над 50%и сега Станиш с кому крадливата си компания щеше да е в затвора,ноооо,ето,хорат апо улиците си казват думата,искат си ни пак нас!До 2 месеца всичко ще сие в ред,избори,70%победа и комитата +мангалите аут

Ами 4 години какви ги дъвкахте та не го направихте ?//Май ви се услади властта та прибегнахте до това което най-си го можете ама стана ядец....

Мая Манолова за ена нощ преброи 350 000 бюлетини, на цялата прокуратура и трябваше месец и половина.Извода- Мая е много умна.Наградата- зам. шеф на парламента и Армията в леглото.Честито на народа.

Защо ни губят времето с глупости ? Кой идиот нарежда да се плаща заплата на тия, дето са ги броили ? Ами ако са броили грешно, я пак да ги броят, че една пчеличка ми подшушна, че били 351 076 ;-)

Е, те едва ли са ги броили една по една....иначе биха били пълните идиоти....хахаххаха

Конституция на България: "...чл. 31 (3) Обвиняемият се смята за невинен до установяване на противното с влязла в сила присъда.".. Изборния кодекс: "...Чл. 133. (6) (Предишна ал. 5 - ДВ, бр. 17 от 2013 г.) Не се допуска предизборна агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден. Чл. 134. (5) Забранява се използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите."...,

че няма държава, няма прокуратура, няма конституционен съд.

Е, и?

" ....бюлетините се слепват в кочан по 50 броя от към външната гънка; лепилния слой заема до половината от сгънатата бюлетина..." това е цитат от заданието на обществената поръчка. На пресконференцията на прокуратурат преди около месес, когато пред камерите отворихте доказателствата вие изброихте кочани с много по малко от 50 бр. в ефир. Т.е. вие доказахте на живо че кочан с 17 юлетиние брак, пък макар и сгодни сами по себе си 17 бюлетини . За справка сайта на МС и видео запис от пресконференцията на прокуратурата. МАНИПУЛАЦИЯТА ПРОДУЛЖАВА.

След като няма обвинен по случая, защо в деня за размисъл преди изборите един нещастник и продажен журналист (Николай Бареков) от лъжливата си медия обвини ГЕРБ в опит за държавен преврат. После Станишев, пчеличката Мая и цялата им крадлива дружинка ревяха по всички медии и в деня на изборите, че бюлетините са на Герб. Отказаха много хора да отидат да гласуват и повлияха на резултата от изборите. И накрая от ЦИК заявиха, че не е имало нарушения в деня за размисъл. ЗА МАЛОУМНИ ЛИ НИ ВЗЕМАТ! След много, много време истината ще излезе наяве и ще стане ясно, че комунистите са си подготвили този цирк заедно с продажната медия на Пеевски - tv 7. И естествено няма да има наказани, защото живеем в държавата на абсурдите.

Ами, ето БСП и ДПС барабар с Цацаров ти я показаха - цялата! Това беше. Целта се постигна!

Собственикът на печатницата в деня преди изборите каза, че се касаело за технолочиен брак. Каза го лично в ефир. Много добре си спомням. Същият е общински съветник от герб в Костинброд. Сега се отмята и говори други неща. Оказва се обаче, че тези бюлетини не са технологичен брак. Прокуратурата наистина трябва да разследва този случай много внимателно и да го разплете докрай! Включително да стигне и до поръчителите!