205 язовира са опасни за населението, алармира прокуратурата

Над половината язовири са в частично неизправно състояние. Повече от 200 са опасните за хората язовири.

Обратно в новината

Коментари - 205 язовира са опасни за населението, алармира прокуратурата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето един нормален коментар: "Значи Фирмата Водоснабдяване се продава навън /на чужди лица/ за $1. Те временно се правят че стопанисват фирмата. В случая нито тръбна мрежа са подменили нито пречиствателни съоръжения са построили. Не са похарчили и един долар за ВиК Водоснабдяване. През това време фирмата "отчита" печеливши резултати. Акциите и скачат. И тогава идва момента на "дай си ми куклите, на ти си парцалките". Главния притежател на акциите се отказва и ги "продава" на държавата. Прибирайки, милиони Евра. Така и държавата бива ощетена и Народа. По абсолютно същата схема беше прецакан Балкан. Купиха го за смешни грошове, източиха го и после дори поискаха обезщетение от Държавата. Остава да си припомним кой сключи договорите. Сключиха ги другарите Костов, черния мазен Божков и усмихнатия подлец Софиянски."

Геноцида продължава, скоро ще ви карат сами да си купувате вазелин.Снишавайте се още малодушни рая на хазарите.

Преди 1989 г. нямаше проблеми с язовирите тъй като социалистическата държава се грижеше за тях като добър стопанин.Проблемите с язовирите, както и с цялата икономика , се появиха след 1989 г. тъй като изчезна добрия стопанин и се появи хищника.

пръчката на Цвъки изплува значи

Вече близо три десетилетия всички водоеми (язовири, микроязовири и други зауствания на течащи води) не са в ръцете на държавата, а се стопанисват от частни лица, които са се превърнали в нещо подобно на ламята от народните приказки - без да са построили тези водосъдържащи обеми и без и стотинка да са вложили за поддръжката им владеят водата и я ползват за рибни развъдници или водоенергийни цели, но и капка не дават на другите за напояване! Опасността от наводняване не е само от крупните и известни язовири! Вижте и тези, които с цел напояване са построени на дерета и оврази или са в местности с високи подпочвени води, или попадат в разливните зони на речките и другите язовири! Не подценявайте и релефните особености и структурата на земните маси на районите в които са построени, защото природата ясно ни показа възможностите на земята ни за поемане на прекомерните количества валежи! Пиша това, защото помня времето когато от планините се стичаха неудържимите пороища и една от големите ни реки превръщаше цялото плодородно поле в едно голямо езеро!

Причината да няма наказани депутати, зам. министри и министри е не липса на законодателство, а липсата на независима съдебна система. В българия законът /не/се прилага защото цялата съдебна система бъка от политически назначения. Няма страх от правосъдие, затова се КРАДЕ в особено големи размери. На всички възможни управленски нива. Възмездие за виновните няма. Един елементарен пример - Христо Бисеров - доказан политически и икономически престъпник, който беше потупан приятелски по рамото защото се откупи. Както направи преди него Софиянски и мнооого други като него. Системата е желязна и не се вижда силата която ще взриви този корумпиран модел.

Това същата онази Ася ли е, където се пипат по ду... с цецоууу? На това му казвам кариерно развитие. Калинка, УБО, калинка, УБО

баш същата е

не пипайте Емел Етем. Тя е невинна и сама си е гласувала закона, заедно с другарите от трйната коалициия, който я оневинява От тогава думата ДРУГАР е мръсна дума,

И ако концесионера не трябва да инвестира в укрепването на язовира, в какво по-точно ще се изразява "стопанисването му" както е записано в концесионните договори...? Да инвестира само в рибките ли?

Концесийте,ОГРАБВАНЕ ДО ДОКРАЙ,БЕЗ ИНВЕСТИЦИЙ.А сега и летище София ще го харижат.Ася е за главен прокурор.Тя се справи с наглите.Колко много жерви от неправилни концесий и един няма наказан.ДОКОГА ЩЕ НИ ПРАВИТЕ НА ГЛУПАЦИ?????????????????

не пипайте Емел Етем. Тя е невинна и сама си гласувала закона, заедно с другарите от трймаеа коалициия, който я оневинява От тогава думата ДРУГАР е мръсна дума,

сега някой да обясни защо след като язовир "Бели искър" е собственост на държавата, защо концесионният договор е сключен от Столична община, а не от Областния управител на Сфийска област ....?! А?! И не е ли това основание този договор да бъде развален....?!

Всички общини, вкл.Столична община, Министерства, Правителство и Парламент,Прокуратура и ВСС, са притежание на една Партия! А самата Партия е притежание (отроче) на (?!?).Хайде да не влизам в подробности!

Тиквите сами се е6ават един друг.

Е, и...?:)))) ДАМНТ --може и да са тежко укорими, ама убиецът на 9 възрастни Българи от с.Бисер----Гошо Харизанов играе тенис с Бою Симитлийското Слънце ---и не е в панделата, гьонсурата му!:)))))

Ма и зелито още не е втасало добре и т.н и т.н?..

Харизанов е масов убиец!!! ...може да го видиш по ТВ!

Ама те законите са правени все за наши хора.Държавата да плаща ,тя е на никой. "Юристи"завършили БСУ,където и магари да вържиш ще завърши.

Министърката на регионалното развитие и благоустройството в продължение на колко години е пренебрегвала този проблем? Тя невинна ли е? Глобата ще отнесе този, който е от няколко месеца на този пост, така ли?

На Цецо "приятелката",малко поодъртяла ми се види

Вън юристите и техните лобита от Парламента!!!!!!!!! В Изпълнителната власт - САМО ИНЖЕНЕРНО - ТЕХНИЧЕСКИ СПЕЦИАЛИСТИ!Юристи и икономисти - само съобслужващ персонал!!!!

Стотици язовири били опасни за населението. В същото време в специалността "Хидротехническо строителство" на УАСГ тази година има...0 (нула) студенти.

Че защо им е да учат? Я вижте ахмед доган? Има си лаборатория в сарая и дава хидротехнически консултации за милиони.

как се става ДС-агент в днешно време?

Прокуратурата смята, че КЕВР бърка в преценката си, че концесионерът не трябва да инвестира в укрепването на язовира ==== Кой бърка и кой не се решава от нито от прокуратурата, нито от министъра, а от съда. Ако в закона не е ясно дефинирано изпълнението на предписанията, нищо не могат да им направят.

Няма такова нещо ! Природата е виновна - такива потопи не сме виждали.... от миналата година. Така каза мутрата, а щом го е казал, няма начин да не е прав. Алооуу, прокуратурата, тия идиоти издавиха и съсипаха живота на сума ти хора - докога ще се правите на ни чули, ни видели ?!?

Дали очакваш, някой да си отреже лявата ръка, защото крадяла?

СТРАШНО!!!

Изходът е следният. Дава се препоръка на всичките 200 язовира, заедно със срок за спазване на препоръките. След като мине срокът язовирите отново се национализират, както и натрупаните състояния на тези, които са ги притежавали. Парите отиват за ремонт.

Ела да те избереме, па управлявай, да го ев*, пардон!

МА КАК ДА НАЛАГАТ ГЛОБИ-ВСИЧКО Е ОТДАДЕНО НА МУТРИ,ТЕ ПЪЛНЯТ ГЕРБЕРСКАТА КАСА - КАК ДА ГИ ГЛОБЯВАТ ИЛИ ЗАТВАРЯТ??????

арендаторите само гледат да печелят без да влагат пари.

Опасни са зер и не саммо 205. От повече от 3000 язовира и язовирчета половината са опасни. Опасен е и Студена, готов да залее целия Перник. и много други.

ИЗКАРАЙТЕ Я ТАЯ КРАСАВИЦА АСЯ НА ПЪРВА ЛИНИЯ. СТИГА СТЕ ПОКАЗВАЛИ САМО ТОЯ ЦАЦАРОВ, ЗАЩОТО ЩОМ СЕ ПОЯВИ И ВЕДНАГА ЗАПОЧВАТ ДА ГО ПСУВАТ. НЯМА КАК ДА Е ВИНОВЕН ЗА ВСИЧКО САМО ТОЙ. ПОКАЖЕТЕ, ЧЕ И ПРОКУРАТУРАТА ИМА КРАСИВО ЛИЦЕ.

беззъба прокуратура кого ще уплаши, че щяла да го захапе. Я, да беше румънската

Чета новината... и ми се струва, че глаголът "захапа" е неуместно употребен - засега това е само опит за ухапване с ченето на баба ми!;) Дано ченето издържи...

За Бисер има ли виновни? Нееееее. За Мизия? Нееееее. За Аспарухово, Варна? Нееееее. Всичко е наужким.

Прокуратурата се загрижила за населението?? Ма къв е тоя виц!

Повечето язовири се държат от хора на БСП!!!! И на крадливите капути изобщо не им пука,че умират хора при наводненията,важното е да се свличат пари по някакъв начин,законен или не,това не е важно за тях!

отнемане и продажба на чужденци е спасението.Българите са лош матрял с остарял чип, за нищо не стават!

Така, така! Я как хубаво продадоха авиокомпания Балкан навремето. За цели!!! 150 000 долара - с всичките самолети и бази по света и у нас. И като прокопса тая ми ти авиокомпания, като си утрои приходите! Не е истина просто! Наложи се да разширяват летището десеторно, за да побере новозакупените самолети и новите пет терминала. Други примери за такива продажби няма нужда да давам. Всеки ги знае.

а комунягите са много лош материал, защото и в СССР-то същите гадости навършиха, че и в Китай, и къде ли не. Ако беше само в България, да се обърка човек, ама то във всички страни.

на ХидроинжИнера?

Само с глоби и предписания , пропукани стени не се оправят , няма ли затвори за грешниците , а откраднатите пари да се възстановят ?