10 г. затвор за висш военен, откраднал 1 млн. лв.

Сливенският военен съд осъди на 10 г. затвор бившия директор на ТД "Социални дейности" на Министерство на отбраната във Варна Димитър Илиев.

Обратно в новината

Коментари - 10 г. затвор за висш военен, откраднал 1 млн. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А къде са останалите в схемата? Очевидно, че парите са постъпили в ЮЛ, което си има собственици, не ги е присвоил Илиев всичките - съставените документи са от доставчика и кандидатствалия за поръчката - така че има минимум два - къде е другият и къде са парите?

бе за един милион и аз ще лежа десет години, щото и да работя, няма да изкарам и 200 000

Бря!Кьоравата Темида отвори едното око.

предизборно се започна с лов на вещици.

Добре де, този крадльо изобщо не е бил военен, що го пишете че е такъв? Ми тогава пишете и генерал Николай Ненчев и генералисимус Плевнелиев... А Маман Цуца направо си е маршал! :)

ДА СЕ ОСЪДИ И ТОЗИ КОЙТО ГО Е НАЗНАЧИЛ !

Това не прилича ли малко на " На умряло куче - нож вади" ?? Имал 4 присъди и сега още една . Как пък всичко на него ? Другите са невинни. Не стана ясно излежал ли ги е досега ?

Не бе пич, той отдавна е извън БГ-то. Още по време на делата излетя в неизвестна посока

кога ще спрете с тези глупости, невини хора вкарвате в затвора. това че тези средства не са усвоени нищо не значи. хора замислете се не се поддаваите на такива глувпави новини, истината е за тези които мислят

Всеки член на Партията МАЙКА ГЕРБ е със подобни мераци.

няма ли кой да им каже на тъпите журналя че висши военни са само и единствено генералите от армията а не всеки администратор от интенданството

Що, полковниците като чин от кои са?

Ми офицерите са: - младши - до капитан - старши - майор до полковник - висши - генералите Тоя, осъдения изобщо не е и бил офицер.

Какъв висш военен? Генерал? Или само ефрейтор от запаса (ако е служил)?

да са на ръковдни длъжности в армията да се назначават само такива които са негодни за военна служба и са отхвърляни като физически, умствено и интелектуално недорозвити и негодни за война мъже! И този е някой от тези дето или са от маминете синчета дато се гушеха по тиловашките или щабните помещения или дето изобщо са негодни за военна служба поради физически или умствен недъг!

Хай Буй - Който не се отчита, да се чете в новините...

Не един, а хиляди са подобни служители.

Как разбрахте че е военен? Това са държавни служители назначени с правилен конкурс.

МанипУлации, неграмотен цървул!

Гледаме снимката и виждаме състав на военен съд. Този съд не може да съди някой общ работник откраднал 20 торби вар!! Та по това съдим!! И правописа моля...:-)))Личи си ,че си военен...Но похвално,само една грешка на 2 изречения;-))

Това му е псевдонима (ника). Какъв правопис? И "Ми..." не е според правописа.

След 10 години процес?

интересно е,защо ГЕРБ са оставили този на длъжност след толкова злоупотреби?Техен крадлив ортак.....с широки възможности за изяви.А за огромните други кражби в държавата кога ще обесят поне един?-от върха?

Абе то май само военните съдилища издават ефективни присъди.Там все още има правосъдие.

И те са хора, и на тях им се яде. Не си е платил.

интересно е,защо ГЕРБ са оставили този на длъжност след толкова злоупотреби?Техен крадлив ортак.....с широки възможности за изяви

А генералисимус Тонев, кво стана с него? Той ше трябва да изгние в дранголника.

Ха, по 100 бона на година, че то си е далавера бе!?

ако това стане в Китаи до 24 часа този ще е облечен в оранжев костюм а до 72 часа родата му ще получи квитанция с разноските по разстрела. Ето затова Ктаи изстрелва космически ракети а в БГто цари тотална деградация във всички сфери

То и тук беше така. Да припомня за злоупотреба с крупни суми над 20 000лв се лежеше доживот.Без право на замяна! Ще пипнеш ти държавното имущество! Ама сега,нали е демокрация-с плеяда силни айдукати можеш и цялата държава да изнесеш-няма кой копче да ти каже...

А за 7-те милиарда от КТБ кой, колко ще лежи бих искал да знам. Това са 7 000 милиона - т.е. изчислено в години някъде към 70 000.

защо не напишете и какво е военното му звание, защото само офицерите с генералски звания са висшия офицерски състав?! Това че някоя цивилна гарга е на ръководна длъжност в армията, та било и министерска, това не го прави военен, а още по-малко, та дори никак, него прави висш военен! Стига вече с недомислени писания и оплювания по истинските военни, че както сте го подкарали скоро в тази смотана държава няма да остане никой който да пожелае да облече военната униформа и да бъде защитник на страната си! А те "военните" магистрати в същност са завършили право като цивилни и след това им е присвоено военно звание и от край време се изживяват като единствените "праведни", но всъщност не са и като всички останали от правосъднатани система и те си имат своите трески за дялане! Е денственото което ги прави толкова безкомпромисни" е това, че не носят, по закон, отговорност за действията си като юристи, а по всичко останало са също толкова, че дори и повече, зависими от политическата и властовата конюктура в страната, а тази конюктура е тясно свързана със сивата икономика и престъпността в държавата!

Какво значение има чина??Или може би кражбите на "нисшите" са малко по...малки?? Има едно нещо което ги обединява и фатмаци и т.нар Български генерали!! Когато Господ е ходил по земята и е раздавал разум ,военните са се криели в бункера и са били пропуснати!! Щом в онези времена..83-85 г хванаха ротния ни да краде 4(четири) палка салам,страшината ни боя за обувки какво има да говорим???Да не говорим за продадените туби с бензин от дежурния офицер по ГСМ.Да не говорим за безплатния труд от 20-30 войника за вилата на шефа на поделението!!! Кражбата и гювеча е в кръвната група на военните!!!Това е самата истина!!! За простотия и неграмотност няма какво да се говори:-)))

започва да "ръси мозъци"! Като си толкова вещ и праведен защо си мълчал тогова идоитино или си се спотайвал да не те хваната и теб вкато съучастник в разните издънки дето се вършеха от такива "бабаити" като теб с младите войници и услужливо четкаха таш..те на началниците си!?

Аз честен или умен военен не познавам!!Камо ли да съчетават двете качества!! Дори и да си притежавал тези качетсва,службата в армията ще направят мозъка ти гладък като билиардна топка или ако имаш наченки на интелигентност ще започнеш да крадеш. Армията нанася най-силно професионални деформации на човек.Това е така откакто свят светува и има военни. Нужно е да се прочетат само 10 страници от шедьовара "Швейк" ,за да видиш истинското лице на кариерния военен и преди и сега!!!!

вместо с мозък си с билярдна топка в главата!

Тц...аз никога и по-никакъв повод не съм носил зелени чорапки, не съм слагал кафяви обувки на дупки :-))).Нито съм се надявал някога на ранно пенсиониране и 20 заплати + панелен двустаен:-)))) Самата истина е ,че Господ не е погледнал в бункера когато е раздавал разум по земята:-))) А кой се е криел като мишок в бункера....:-)))??

баща ми беше военен и живеехме в блок, пълен със семеиства на военни. това, което си написал е пълна глупост. вземи да си говориш с военни, вместо да черпиш "знание" от книгите и после да се упражняваш по форумите.

Само ми подскажете някоя и друга книга и почвам да чета:-))). Само не ми казвайте "Как се каляваше стоманата" и "Хората не се раждат войници"...чел съм ги:-))).

ВБНС. В България Няма Справедливост.

Как така, хем с 4 ефективни присъди за присвояване, хем пак на такъв пост, че да може да краде? След 10 години (ако седи толква де) може отново да го назначат на същото място...

Това се казва военен,кръв повръща,пари не връща,на никого не пуски ГИВЕЧ от гепаното и не си плаща където трябва...............Пък може и цирк дае,то предизборно вече всичко се очаква,партиите може и извънземни да докарат за атракция

За 1 милион ще лежи 10 години, тоест за добро поведение и ако работи, като нищо може и на петата да излезе.Вярно, осъден е да върне парите, но това дали някога ще се случи?Държавата ще има да взема, той да дава... И аз искам така, никак не е зле за 5-6 години да си имам 10 милиона:)Би трябвало да лежи до тогава, докато не върне парите с всички лихви и разходи по делото!Другото е "мижи да те лъжем"!

Помислих че е пенсионираният ни кандидат-президент

Стойността на конфискуваното дали е 1 млн. лв.?

уха, по тая схема Делян Добрев 80-90г затвор не му мърдат! Щастливец си ти, бай Ставри!

Ми на бай Пешо - не ми се мисли даже колко му се полагат! Ма пък едва ли бай Пешо Димитров ще да представлява интерес за бай Ставри;))

Я виж ти бесеприте какви убавци са имали по министрствата.

Затворът не е най-ефективната мярка, в условията на всеобща мизерия в страната. По-важното е да бъде върнат 1 млн. лв. Апартамента и гараж - това са максимум 150 хил. лв. А останалото? Осъден да плати - нищо не значи. Къде са парите?

Ако ги ловехте така всеки ден а не само по избори... щяхме и америка да задминем по богатство.

Като не си е отчислил процента на когото трябва,ще го осъдят ами.

Тато даваше по година затвор за всеки 1000 лева, сега годината е оценена на 1 000 000 лв. Инфлация, кво да прайш...

Посмали малко, манго! Не можеш да смяташ - 1 г. =100 000 лв. 100 000 х 10 = 1 000 000

Прав сте ;)) Напоследък такива милиарди ни въртят по медиите, че съм сложила три нули, без око да ми мигне ;))

Откраднат милион-10 годинки..Не е перфектна, но добра формула..На Овч би му трябвал живот като на костенурка, че да излезе жив..Пък и на цялото политбюро на БСП(к)

много ти е къс поста - прибави и т.н. сдс-ри, всякакви земеделци, разни демократи от предни години, гербаджии и дсб представители от сегашни, разни зеленчукови партийки, че и уж патриотични такива. То ако бяха само изброените от теб, щяхме да сме Швейцария на Балканите наистина.

След като отдавна се настоява за закриване на военните съдилища поради нищожното количество от 5.6 дела годишно ,очевадно са се активизирали преди идването на европейските прокурори.Горкият осъден ,избрали са го за изкупителна жертва

Така трябва да се постъпва и с всички мутри, държавни служители, министри, депутати и крадци. Браво на съда в СЛивен

Не 20, а 30 заплати да се дават на военните, защото законите и пражилата спрямо тях са строги. Полицията освен социални придобивки и добри заплати следва да са съгласни и на по-строги закони и правила. Иначе проядена от вътре система обрича цялата държава.

Малко са 30, 50 заплати поне трябва да има дават на тия мазни търтеи!

не бъркайте военния съд с корумпирания съд

Ъхъ, пагоните правят чудеса, а? Нищо, че и "корумпираният" и "некорумпираният" контролират сделки за 2 милиарда годишно ;)))

Вижте кой е шеф на агенцията по това време и бъдещ министър!!! Невинен като сълза

много крадливи тия генерали бе сега един такъв ни го пробутват и за Президент

Хващат малките плъхове, а за големите дето с милиарди ощетиха държавата и крадоха ни дума.

10 Годинки, подарък за Именив ден на чевръстия Митко.

Тоя добре шъ отлежи!!!! Ха частит ти имен ден митре!!!! Муахахахахахахаххахахахахахахахахахаа!!!!!

Много гадничко! Косъм ти на езика :-)))

Това са учили в Академията в Масква , това правят! Крушите на падат по-далеч от дървото!

Приемам офертата дайте 1 милка - и ще лежа 10г.//////.......

ето КОЙ е крал и най-важното при КОЕ управление е крал станишев бсп,дпс и ндсв, и затова сега пак искат да са на власт и пак да крадат само че вместо ндсв ще е дсб

Колко е висш този разбойник, генерал ли е, адмирал ли е или маршал, със сигурност е комунега и русофилистик.