Произвидетелят на спанака с татул няма обяснение за случая

Прави се инспекция на 3 места и всичко, което не е спаначени листа, се отстранява

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Значи кой слага татул е ПРОИЗВИДЕТЯЛ... малко сте ПРОИЗВЕТРЯЛИ...ха ха ха !

Мисля ,че това не е нещо невинно.Възможно е да е отмъщение на недоволни работници Защото за да ги привлекат на работа им обещават заплащане което после не изпълняват.Едва ли става въпрос на немърливост от страна на невежи от близката махала защото почти само цигани останаха за работа по селата.Не се изискват документи за самоличност когато се наемат такива работници и е трудно после да бъдат издирени и разследвани.Опити за предизвикване на масови отравяния е имало и преди ,,Възродителния процес"за това подобни случаи не бива да бъдат пренебрегвани от съответните органи но без да се създават психози в медиите или да дават идеи на подражатели.

нова дума в българския език откриха дир-ниците: "ПРОИЗВИДЕТЕЛЯТ"....

не мислите че човека / производителя / ще тръгне сам срещу себе си ?

Производителите да си сбират багажа и да заминават за “онази” просперираща страна да берат техния щавляк!

Това е саботаж от някой завистлив,"доброжелателен" конкурент! НИЕ БЪЛГАРИТЕ, това най-го можем!

Това е само един от многото варианти .Стига с този нихилизъм.Няма такова животно като,,Българинът"че и да му се приписва някаква вина по презумция.Това ,че масово мразим гадовете които окрадоха и разсипаха държавата ни и прогониха народа ни е напълно естествено но не и ако човека е свестен и с честни средства се опитва да развива някаква дейност.

Епа, аз си го ядох, купих си го от една гоУема немска верига в София, която я продава тении, я татули, ама се евтинки.... Извадих си различните листа, даже имаше и клонки и т'ва преди някой да се друсне с татулчето и да го сподели с целия свят.

Ей какви времена на станаха да нямаш вяра на средния си пръст. Май тебе да ида на гинеколог

Маайте спанакът си е мн готин снощи ядох и съм жива и здрава

Маайте спанакът си е мн готин снощи ядох и съм жива и здрава

Макар, че не консумирам спанак, децата и жената ядат и редовно взимам от една баба пред една къща и винаги са били доволни, но миналата година я бяха глобили, че не продава на регламентирано място и беше спряла. За съжаление за големите вериги се произвеждат големи количества, които са с по-ниско качество и понякога с неясен произход. Ако някой си мисли, че в България се осъществява някакъв контрол върху храните жестоко се лъже. За кокошка няма прошка...

Листата на татула изобщо не са отровни и нямат никакво въздействие върху организма.Друг е въпроса ,че тези листа нямат работа в спанака.

Цели клонки имаше с пъпки брат, аз лично не знаех, че е татул, ама понеже определено не беше спанак, просто го махнах.....

семената на спанака и татула си приличат .да се провери производителя на семената чак тогава да обвиняват земеделския производител.

На татула семената са черни, а на спанака - бежови. Трудно ще ги объркаш.

ОВЧЕ КИСЕЛО МЛЯКО в големи количества да хапват пострадалите! Преди много години двама познати така пострадаха от гевречета със сусам, които си купили за закуска +овче кисело мляко и тръгнали към Витоша. Вечерта на единия му става зле на стомаха, но се размина с промивката, а другия само с гадно главоболие. Оказа се, че май в сусама е имало зрънца от татул. Овчето кисело мляко ги беше спасило, ама то преди години си беше качествено.

Ей на това му се казва черен пиар

Ей на това му се казва черен пиар

Преди няколко дена имаше статия за същия земеделски производител, която го показваше в положителна светлина. Дори ми прозвуча като реклама. Седмица или две по-късно, светлината вече е друга. Дали конкуренцията не спи?

Тези симптоми се получават при консумация на семена от Татул. не от листа на младо растение. И, това растение има силна, неприятна миризма, която няма как да се обърка в яденето. Както и ОГРОМНА разлика във външния вид с листата на спанака. Иначе, ясно е, че сте прочели, какви са симптомите, изпушили сте една цигара с коноп и сте минали през спешния център да си вземете бележка за да изнудвате хората след това.

Хората просто изсипват листата в цедката и ги измиват, след това бам в тенджерата, да не мислите, че някой ги разглежда едно по едно?! И татулът не мирише чак толкова силно...

Хората са малоумни. Някои дори не ги мият. Как точно си представят да няма примеси в нещо което расте на полето? Представям си и с какво е пръскано за да няма трева по красивите лехи, а само спаначени листа за да могат ленивите граждани да си ги купят в плик

съм много пъти спанак от този производител и никога не съм имала проблеми. Преди време дори се поинтересувах да разбера повече за него в интернет, защото спанакът много ми харесва: винаги свежи и чисти листа, нищо изгнило. Той е носител на т. нар. „Оскар“ в земеделието и се съмнявам, че с лека ръка ще посегне на авторитета, който си е изградил. Сигурна съм, че това е провокация. Освен това, когато човек мие спанака, може да забележи и отстрани попаднали случайно в него чужди листа.

Аз ще ти дам пример за обяснение - САБОТАЖ. Виж си работниците, братле. Явно имаш недоволен в личния състав. И злобен при това.

Защо на пакетираните зеленчуци нямат дата на пакетиране и срок на годност Защооо

"Д-р Цонева призова хората, които са си закупили от този спанак и все още не са го консумирали, да го върнат в магазините."...Добре де, кажете поне магазините кои са, как да го върна...

Откъдето си го купил овньо

Е там от където е закупен, то е логично. Ти все едно незнаеш от къде си закупила спанака ? А магазините какво общо имат ? Производителя е със занижен контрол!

да де, но обектът където се манипулира , пакетира и евентуално почиства от странични примеси Не е регистриран по закона за храните , реално нелегален , как се работи там - не ясно . И как може големите вериги да купуват от нерегламентиран обект.... тези от БАБХ какво проверяват при големите - колко е "добре" всичко

Вече е регистриран. Това, че не е подал документи за регистрация не означава автоматично, че е нелегален обект, който не отговаря на стандартите. Това че не си носи шофьорската книжка е повод да те глобят, но не те прави по-добър или по-лош шофьор.

Слушах го сутринта. Човека е регистриран земеделски производител, склада му за готова продукция е регистриран. В документите които е подал за регистрация не описал помещението за сортиране.

На пазара има и други производители, а и вносители.Този производител се е разгърнал доста, продавал е на 4 фирми, може би с вериги магазини.Каква е гаранцията, че на някой от работниците му не е платено достатъчно добре от конкуренцията, за да постави в 5-6 опаковки по някое листенце татул?Дано има сериозно разследване, иначе изгоря земеделеца! А спанака, дори и обилно да го миеш, да не изследваш листо по листо?Особено ако са дребни и листата на татула, надали човек ще се усети при миенето, че нещо не е наред.

Сега си мисля че може и да делят едни субсидии, щото щели да му унищожат няколко тона от складовете. Това е същото като кокошките с фипронила. Избиха хиляди и най-малкото собственика трябваше да е затруднен, а на него бизнеса му продължава да цъфти, дори продава яйца без пари.

Аз ще му изкупя всичкия спанак и ще нахраня с него всички комунисти в българиа за да се отървен веднъж за винаги от путлерастите! Ще напълня Посерано 20 до тавана с спанак за да измрат до един. Всички бедняци ще нахраня за да няма повече дриплювци по европейските градове и села на българиа. Само демократична българи герб може да спрат русофилистиците.

няма да ти стигне спанака бунак :)

Комунис спанак не яде! Ти да си чел някъде за партизаните да са ядели спанак? Само кашкавал и сирене от ограбени мандри и агне ако цапардосат някой овчар.

Другарю, комунистите ордавна не са проблем на България. От около 30 години сме колония на западните държави.Сега техните хора са шефовете и те колят и бесят, не комунистите. Към тях насочете демократичната си любов.

СТАРШИНА СИ ТИ

Е добре де, купуваш си пакет спанак с татул /единствен на пазара/, правиш му снимки, изяждаш го и постъпваш в болница. Аз ли съм смахната или този дето ни кръщава с топла бира?

: ) изял го е за да си докаже тезата : )

Трудно доказуемо е това дали е имало примеси към спанака. Аз като си купувям от пазара си го чистя, режа и преглеждам. Не мога да измия и нарежа в яденето листа, които очевидно не са спанак.

нали няма смъртен случай

аз нямам никакво ама никакво доверие на БАБХ

този производител е добър, но това е саботаж от злоба и опит за убийство защото татула е силна отрова

тоя от попово да набие жена си, че не е измила спанака!

Как са установили, че е от татула - и то само в 1 пакет и само с двама пострадали от 1 семейство. Нали вече е изяден. По това време на годината не би трябвало да има зелен татул. А пък БАБХ са велики специалисти в поставяне на диагнози на око. Да не стане като с гъбите - уж били отровни, после се оказа друго. За съжаление този човек няма кой да го защити и ще му убият производството. Изядохме 1 пакет от същия спанак - ами нищо ни няма.

ми като се има предвид, че татула отдаааавна е презрял, хвърлил е семето и е увехнал с окапали листа, си е направо за прокуратурата това оплакване!

Именно, това е направено нарочно, от някой. И то не по време на брането, а по време на пакетирането. Кой и защо - случаят е криминален. Другото са глупости и журналистическо невежество.

Да се проверят свекървата, снахата и възможност, ако изобщо е татул, да не е дошъл със спанака.

Наесен повечето едногодишни плевели процъфтяват в подходящо време, каквото се случва в един или друг момент всяка година. Виждам, че не знаете и уточнявам. А некадърност на работник или умишлени действия може да има независимо от навиците на татула.

Може би знам за плевелите повече от вас, защото се занимавам със земеделие. Това не се отнася за всички едногодишни плевели. Отнася се за рапицата например, и определено не се отнася за татула.

селски, по това време неможеш да намериш зелено листо от татул та да го сложиш при спанака! отделно листото на татула и коренно различно от на спаната съвсем друга работа е, че от хилядите разфасовди имало само в една още по съвсем друга работа е, защо се вярва на някаква от село попово, когато фактите са други! и татула няма навици, от мене да знаеш!

При работници цигани какво искате да се получи? Този трябва да се разследва за непредумишлено убийство!!!

земеделие, политика и любовчийство са трите основни начини за издънване на човек

Цигански саботаж е това, каквито и добрини да правиш на циганите те все ще направят злини, от опит с мои съседи процигани го казвам, такава потресаваща неблагодарност..

добре подготвена провокация!

Е, щом има 3 проверки, значи някой му е саботирал производството... Някой работник, който не е доволен от заплащането или кой знае.

ХАЙДЕ ПЪРВО ДА СИ ОПРАВИТЕ ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯТА!

Чиста постановка срещу този производител. Някой му крои капата или не си е платил. Как "потърпевшите" ще докажат че в действително е имало татул в пакета? Този спанак не го ли мият преди употреба ? Да се разходят из нивата на човека и ако намерят и други растения татул, тогава да продължават със спектакъла...

Все пак потърпевшите са постъпили в болница, което прави кавичките ти смешни. Иначе действително няма как да се докаже, че е попаднално от този пройзводител.

Няма обяснения ли?! Обяснението е просто-спанака е бран от цветнокожи подчовеци, а те нарочно са брали листа от татул, за да тровят българи! Сега тоя земеделец трябва да ги събере всичките беарачи от рИмско потекло и да ги насурвака с една дреновица... До посиняване.

Спанакът му се бере к машина и се сортира на ръка. Ако има листа от татул в пакета, то трябва да има и на нивата.

Би трябвало да се научите че е време да си мерите приказките!