Ще дават работа в предпенсионна възраст по нова програма

Министерството на труда и социалната политика работи по програма за заетост, насочена към хората в предпенсионна възраст - над 50 години.

Обратно в новината

Коментари - Ще дават работа в предпенсионна възраст по нова програма | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАКВО СТАВА С ТОЧКОВАТА С-МА. КОГА ЩЕ СЕ ПРЕМАХНЕ???

Изгонете пенсионерите от държавните служби,нека роботят ако искат в частния сектор.Заели са всички места и няма сила да ни оттърве.А после-нямало работа за младите хора.И ги гоните по чужбина а изкукали хора по чиновнически служби,колко щеш.

Само кибик би завиждал на работещите в държавните служби... Те са нископлатени си клатят краката по цял ден, каква е файдата да се сменят едни с други... Ако не си в предпенсионна възраст, защо ти е да се загробваш за 6-700 лева

Aбе измекяри министри,вместо да наMалите вазрастта са пенсиониране вие избивате като фашисти народа бе,да пукнете дано окрадените пари в гроба да ви отнесат. фашаги

Пенсионна реформа няма! Има увеличение на възрастта за пенсиониране, неясна или почти никаква система за заплащане, възможност пенсионната нормативна база да се променя многократно, възможност на края пенсионните фондове да се "експроприират" с решение на депутатите и в полза на правителствата за покриване на финансови дупки и т.н. Изобщо не вярвайте на програми, грижи за човека и пр. Нашите не са политици, а далавераджии ! политикът мисли за поколение напред, а нашите - за джоба си! Това е!!!

условията по програмата, защото малцина безработни могат да отговарят на критериите за участие в нея. Това трябваше да светне на министерството на труда, след като всяка година остават неусвоени средства при положение, че има толкова безработни в същата възраст. Прави впечатление невъзможността на АЗ и в частност на МФ да анализира резултатите от всяка програма и да набелязва мерки за промяна с цел усвояване на средствата и осигуряване на заетост на уязвими групи безработни, като тези в предпенсионна възраст. Ако прочетете условията за "вкючване" ще видите колко много "ако" има - ако това е така, пък ако другото не е така, но не само ами ако бля бля позьорство.

А ще плащат ли? Защото е срамота в европейския съюз да има роби, още по-жалко е че сме ние българите.

Кой вярва в това заглавие?

Защо иска?Той го направи.Пожелавам им и техните внуци да преживеят същото,този път от моя внук.

Аз като политик може да бачкам до 80г...Добро предложение има Калфин. Младите ще работят на запад и там ще хранят пенсионерите, а нашите стари ще работят до гроб.....заели работните места за младите.

Арните места като директор се унаследяват по пУлитически признак или нЕкой по-интимен..

Дрън, дрън! Давайте предложения! Дрън, дрън! Ама сития на гладния не вярва!

Тази програма ми мирише на робовладелски отношения, като добавим и пенсионната реформа ''калфата'' май иска да ни направи ''роб до гроб''

А и със здравната реформа гробът е близо!

за заетост на хората в предпенсионна възраст над 50 години?! Да бяхте мислили преди да изсерете лайната на главите на хората, а не да съчинявате програми които никой работадател няма да изпълни защото няма да има изгода от тях. От кога е в действие недопускането или премахването от работа на "лошия мат`реял" уж за да има повече свободни места за младите и в крайна сметка какво се получи - нито пенсионерите и кандидат пенсионерите са на работа нито младите заеха освободените от тях нископлатени работни места. Да плюе човек и на реформите и на мисленето ви и на мръсните ви сурати - ето само това сте си заслужили с вашите "реформи" с които гледате как да намалите броя на хората в пенсионна и предпенсионна възраст, да запълните някоя и друга дупка в хазната но не и да намалите колосалните разходи за чинавническия апарат и за политическите партии и самозвания "политически елит"!

да осигурим родата си..Тия дет бачкат да са му мислили що е коефициент и има ли почва у нас.

Пенсионирах се преди година с 54 години трудов стаж! Пенсията ми е 1159 лева! Вземам 910! Останалите 249 ми ги взема държавата, за да изхранва тунеядците, които по цял ден кесят пред компютрите! Целият им трудов стаж минава в оплюване на екраните и почистването им с моите пари!

Кога моето момче успя да ходиш на училище да се изучиш, не зная дали и висше образование имаш та и 54 години стаж да навъртиш. От една до десет годинки придобиване на знания и квалификация, а след това работа, работа до навършване на 63 години!

аз не съм чичо ти Пенчо, но като него имам не 54, а 56 гщодини трудов стаж и ще ти кажа как стоят нещата. Първо на първо се изучаваш много добре и ставаш вещ в работата си. След това захващащ да трупаш трудов стаж от 21-ва категория и като ти дойде времето да се пенсионираш по предишните и особено по сегашните условия за възраст ще видиш, че целия ти труд превърнат в трета категория по формулата 3 години първа за 5 години трета е толкова много, че излиза че си започнал да работиш още в детската си възраст. Ето това е с годините над 50 за трудов стаж. А че не е никак леко да си на стотина и повече метра под земят и да виждаш само това което ти свитне лампичката на челото и да се ослушваш при всяко поскърцване или пропукване над или около теб си е жива истина. Т а и ти ако искаш големи години вземай и слизай под земята. И брат ми има голям трудов стаж във войската и го уволниха при нови те "реформи". Колко леко му е било в частите само той си знае, но макар и по-малък от мене побеля много по-рано. Пък и когато се родиха децата му него го нямаше и двата пъти щото бяха с месеци по лагери и учения. Същото стана и когата се споминаха старите. Тогава си дойде само за по няколко часа и чак след месец можа да дойде на гроба им. Така стоят нещата чичовото. Пък ти избирай кой път ще хващаш за да имаш и ти толкова много години за трудов стаж.

кат пенцията ти е над илядо да си свършил и работа да 5 лева.

не само за 5 лева, а за ногу повече, ама пикльо като тебе повече от пет лева май не знае оти само току ти дават макя ти и баща ти, дека им лежиш на ръцето а им викаш дрътите

Абе, министре, откак ни натътрузи да се пенсионираме на 65, някак си много си разтворил "предпенсионния пергел" - 15 г.?! Че по твоята пенсионна реформа на 50 г. сме си направо "младежи";о)) И , после, министре, дали си хвърлял по едно оченце на предлаганите реални раб. места - като махнеш програмистите и др. ИТ специалисти, останалите предложения са основно за хигиенисти, сервитьори, общи работници и т.н.- все дейности, дето не се усвояват по специални програми. "Икономиката, глупако!" - а работа и сами ще си намерим;о)

Имаше при социализма виц за магаретата на лъвска служба, който обясняваше гениално целия механизъм на тогавашното ни общество, а и е приложим към сегашното. Бях малък и го разказвах на всеослушание където ми падне, без да разбирам защо всички възрастни се опулват, когато го чуят. Започваше с това, че заекът поискал да се запише в заешката служба, но нямало свободни позиции. Всички били заети от вълци на заешка служба. Нещо като съвременния омбудсман. Заекът се оплаквал навсякъде, но навсякъде го порязвали, защото местата все били заети от животни, настанили се в службите на други представители на фауната. Завършваше с това , че Върховният съд също отхвърлил молбата му за справедливост, защото там пък работели магарета на лъвска служба. Днес искам да ги посъветвам да се осъзнаят вече, преди да е дошла гьостерицата, когато ще бъде твърде късно. Разкарайте се, магарета на лъвска служба!

Калфин, много дълга тая предпенсионна възраст нещо, цели 15 години ?

си мислех,че може да да се направи нещо и за родените до 31.12.1959г.Тези хора са завинаги аут от пенсия поради най-различни причини.Никой не пожела да пресметне какво би струвало ако се пенсионират при условията на започване на трудова дейност.Нито е невъзможно ,нито е скъпо.Другото е ГЕНОЦИД към собствения си народ.

Родените до 31.12.1959 г. пенсионна реформа не ги лови, те са извън нея. Ако оживеят може да се пенсинират някой ден. Абсолютно никой не мисли за тези хора и не казва абджеба те как ще се пенсионират. Не стига, че ги държат на ниски заплати, ами и пенсия няма да вземат.

Подигравка с хората над 50 г. Не ги плюйте, това са Вашите майки, бащи, баби и дядовци. Унищожават поколения наред. Пълно безобразие!

Има квоти за работни места за жени, за хора в неравностойно положение, че защо да няма и за възрастни, ев. с опция за половин р.ден/заплата ?? Инак вдигането на пенсионната възраст става маска на присъда за мизерия.

вече тоя идиот ,че затри нацията! На тоя не бих му дал да управляпва дори детска количка!