Проф. Начев: Липсва контрол на плащанията в болниците

Над 50% от парите за здравеопазване в България излизат от джоба на пациентите, добави директорът на УМБАЛ "Света Екатерина"

Обратно в новината

Коментари - Проф. Начев: Липсва контрол на плащанията в болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прав е професорът. Особено в частните болници. Взимат много пари, а какво правят не се знае. Кой може да провери това или друго дали е направено. А по същия начин получават площания и от здр.каса

И в крайна сметка всичко опира до съвест. Има много съвестни лекари, но има и други....

Ходи си в държавната.

Как можем ние ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, да разберем - ПЛАЩА ЛИ СИ ДЪРЖАВАТА ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ НА КАСАТА??? КОЛКО СА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ КЪМ ЗДРАВНАТА КАСА? СЪМНЯВАМ СЕ В ЧУДОВИЩНА ЗЛОУПОТРЕБА С ПАРИ ЗА ЗДРАВЕ - ИСКАМ ПРОЗРАЧНОСТ!!!

,, Липсва контрол ..." - значи трябвада увеличим хората в контролиращия орган .

АКО ИМА ЕЛЕКТРОННА ЗДРАВНА КАРТА И ЛИЧЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ФОНД - ЩЕ ЛЪСНЕ СТРАШНАТА ИСТИНА ЗА ГЕНОЦИДА - НИКОГА ТЕЗИ УПРАВЛЯВАЩИ НЯМА ДА ГИ ВЪВЕДАТ!

Г-н Милионера пак говори за пари, а не за здраве..

И как ни помага поредното припомняне на тези факти?! Всеки, който е имал вземане-даване със "здравната" ни система е наясно с всичките ѝ кусури без да е лекар, експерт някакъв или управленски фактор в здравеопазването! Мен, като пациент и вносител на едни прилични пари ежемесечно в системата, ме интересуват мерките, които ще ограничат порочните практики, а не повтарянето до втръсване на познатите порочни практики. Мерки не виждам, следователно поредното бля-бля, пък казано и от професор, не ми върши никаква работа!

Този професор познава проблемите. В неговата болница доплащане няма.

От кои доплащания професорът събра толкова милиони.

Имаше опити за въвеждане на ред - пръстови отпечатъци. Махнаха ги - стана по-зле. В държава от третия свят да разчиташ на съвест, чест и достойнство е смешно.

Липсва контрол и на личните лекари, които са сложили табели на вратите си: не чукай; не влизай преди да те извикат; не питай аз само са, и т.н. Може да си висиш няколко часа пред кабинета, а вътре няма пациенти, но ТОЙ не желае да го безспокоят - иска да няма чакащи пациенти, но да си получава за тях парите. За мен - те са напълно излишни, защото и без това си плащаме за лекарите-специалисти. Нека има само лекуващи лекари, а не да чакаме пред вратите на личните лекари, евентуално да ни пратят пак при специалисти.

От мен да знаете - ако искате качествено лечение , с лоши битови условия и страшни санитарки ходете в ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА !. Ако искате лечение , касаещо единствено печалбата на болницата, хубави битови условия и любезни санитарки отивайте в частна болница. В такава болница се работи с по-ниско качествени консумативи и единствена цел на заведението е печалбата. Запомнете печалбата, не здравето.

Хубаво ама...да го говори най-богатия доктор в България.

Какъв ти е проблемът да го смениш, като не ти харесва? ДжиПи-то не може да си смени пациента, не обратното!

Това си е вид корупция! Трябва да вкарат доктори в затвора за това, че да престанат и да ги е страх. И трябва да се забранят разни докторски съюзи, а и да други отрасли, че са си вид картелни сдружения.

Защо когато забогатя, тогава проговори?...

С бяла престилка и ЧЕРНА душа!

Страшното е , че мнозинствоно от персонала в здравните заведения е на предпенсионна и пенсионна възраст - от най низшия до най висшия.Това е по голямата беда за българина.Ако на това не се реагира в най скоро време ще го ядем на опарки.

Всеки трябва да има индивидуална здравна карта, на която да внася своите здравни осигуровки. Когато се наложи някой да се лекува, ще използва собствените си финансови средства от здравните осигуровки, които е внасял. В случай, че събраната сума не достига, чак тогава ще се доплаща. В момента ние плащаме, а циганите точат нашите здравни осигуровки !!!!!

Добър ден, 70 000 хилядарки! Наш близък в прословутата болница на Начев. Парите ги искаха преди операцията, гаранции не дадоха дали ще оживее човека. Така се става милионер и се раздава акъл после.

натрупал състояние и сега се сетил ,че има далавера.когато лапаше не се сещаше . другите лекари дали ще са съгласни с него? нада ли и те чакат за кокала

Във болниците и частните кабинети си е чисто изнудване и крадене. Никъде няма калкулация за извършени прегледи манипулации,какво става вътре само те си знаят . Имам едно предложение за лекарите и мед.сестри , а то е ако работят във чужбина или във частна болница да бъдат накарани да си заплатят цялото образование ! Защото ние ги издържаме със нашите данъци , а после на всичкото отгоре като идем във здр.заведения ,освен здр. осигуровки им плащаме допълнително . Тяхната работа е като следната поговорка ;На едно место прави дамата секс , а на друго место отива да ражда . Явно някои имат интерес този проблем да не се решава.

Какви плащания бе ? С повишаването на минималната заплата постъпленията н здравната каса трябва да са се увеличили над два пъти . И пак няма пари ...ба се кражбите ...

ЗАЩО се сетихте ЧАК сега-след 30-ина години РАЗГРАБВАНЕ ?

Алчността погубва тарикатите дофтори. Уморихте и изгонихте 3 000 000 българи . Прочети Хипократ и клетвата му, после се застреляй. Ако имаш морал

Проф. Генчо Начев отново е най-богатият лекар, става ясно от декларациите пред КПКОНПИ на директорите на болници. Шефът на “Св. Екатерина” е добавил нов имот към досегашните 15 и над 500-те декара гори - купил къща в Кумбре дел Сол, Испания, за 700 хил. лв. с пари от продадена земя в “Бояна”, пише "24 часа". Проф. Начев и съпругата му имат по влогове общо над 5,5 млн. лв., отделно 1,7 млн. в пенсионни и инвестиционни фондове, ДЦК за 300 хил. лв. Професорът участва в 6 дружества и кара Порше.

министъра да окаже неэабавен коттрол на плащанията в болниците эа да не иэнудват пациентите

Крадецът вика дръжте крадеца. Това може да стане само в Боколандия.