Проф. Иванова: ДПС печели от глупашката акция със смяната на турски имена в Старозагорско

Вече няма как да убедим мюсюлманите, че е невъзможен нов Възродителен процес, смята преподавателката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изглежда тази, хм.... професор не е убедена че живее в България.

Сладураната от Новия продажен университет освен да и кажем следното: ХАНЪМА ЛИ СИ БУЛКА ЛИ СИ ЩО ЛИ СИ, ДРАГА СЛАДУРАНО КОГАТО СИ МЮСУЛМАНИН ЗНАЧИ ЛИ ЧЕ СИ ТУРЧИН? А СЪЩО ПРОФЕСОРКАТА ДА НЕ ЗАБРАВЯ ЧЕ НЕ ВСИЧКИ АРАБИ СА МЮСУЛМАНИ? ЕДИН НАРОД ИМА ПРАВОТО ДА ОПРЕДЕЛЯ ГЕОГРАВСКИТЕ НАИМЕНОВАНИЯ ТАМ КЪДЕТО ЖИВЕЕ! НОВ ПРЕДАТЕЛСКИ УНИВЕРСИТЕТ!

Много тъпа акция, наистина. Още когато го чух и си казах - ей тия избиха рибата по тъпота. Не мога да си представя нашия език лишен от такива чудни, общоупотребителни думички като "хептен, аман, таман, афедерсин, баш, емен-емен, яваш" и други. С какво ще замениш например "анджък" ? Не става...

Професорката бих попитал също за колко турски имена на местности се сеща да е срещала или чула в Гърция примерно?

Ами тези местности са били с български имена , и ако връщането им е възродителен процес, Как ли наричат процеса на налагането им

Акцията действително е идиотска. Това са имена от стотици години и не ни е това проблема СЕГА. Наместо примерно да се осмисли темата с раждаемоста и измирането на българското население. Което реално е огромен проблем.... Какво значение има на какъв език ше именуваме някаква купчина камъни, когато скоро няма да има българи.

Нека погледнем евреите! Те направиха "а л а я" 1948 г. и възвърнаха земите си от преди 2000 години, като въобще никой не питаха за исторически доказателства кое точно е било тяхно! Защо да не възвърнем имената на тези местности, каквито са били преди турско робство, те са поставени от турците когато са завладели БЪЛГАРИЯ 1396 г. по официални данни. И защо да не станат пак тези които са си били. Може да не се е казвал Антоно рид, може да е имал друго име или да не е имал име въобще, та нека си стане ако трябва без име. Те как искат да си върнат турските имена ами и ние искаме да си върнем българските имена, на местноти в БЪЛГАРИЯ.

А Аязмото как е преименувано?

Тази г-жа професор дали е ниско интелигентна или високо платена? Смяната на топонимията с българска ще и развали информационната среда сред мюсюлманите и била вредна за етническия мир. Ами да станем вилает Румелия, та да са спокойни комшиите и госпожата в частност! Изтриването на всички "мили спомени" от османлиите е наложително за оцеляването ни като нация и госпожата го разбира много добре, ама парица царица....Нагла соросоидна паплач.

Абсолютно е права жената. Навремето, така разръчкахме българите от турски произход ( в болшинството - обикновени, отрудени селски хорица), че като се изнесоха за едно лято, есента нямаше хляб и мляко по магазините. Само, че тогава имаше Варшавски договор, а сега имаме трънки и къпинки, а патриотичния министър на отбраната, онзи ден ни съобщаваше, как български и турски самолети, щели да ни пазят въздушното пространство на смени.

Никакво значение няма за никого това, само за някои, решили, че ще е добър повод за отвличане на вниманието от по-важни обществени проблеми.

Точно това е проблема! Всеки да знае земята си, да! Всеки да знае земята си и ако някъде по Търкия има местност с българско име и търките /ердоан/ му поставят търкско име, дори няма и да се коментира и камо ли да става медиен въпрос!!!!

в България турци няма. всички са с български корени. няма бели и руси турци. еле пък синеоки.

Дали "професора" има информатори и в Одринско и Беломорска Македония, за да вземе данни от тях, защо са преименувани българските имена в тези райони на турски и гръцки? И това не е някаква омраза, за сведение, че се прави това, но не искаме да ни правят на глупаци. Това население, включително тези които се наричат помаци, и дори турци, са си етническо българско население - всички ние от 8000 г. по тези земи. Това което и турци и гърци правят, ни се вменява на нас като вина!!!

анджък с именно или съобразно

Реномето на НБУ е криминално, съответно и преподавателите са такива. България не е вилает на Търция, другарке на червения сатана, и може да решава как да се казВат географски обекти.

Да върнем Римските имена на всичко кви са тия Българи дето са ги сменили. Какво му е лошото на Кюстендил да се нарича Пауталия? Някой ще се сети ли за Сердика, Скактопара? Та да питам в Одрин дали е останало и едно Българско име ?

Жалко, но не звучи така убедително, цветно и подчертаващо.

.. защо тогава толкова искат да имат местностите търкски имена, да се чудиш! Всичко е политика и убеждение, въпрос на убеждение! Това е, ако дпс разпростани идеята че всички синеоки търкита не са с търкски произход, за една година ще си потърсят корените и ще си ги намерят. Я изнасилена българка , я еничарско дете, ... ама не! Те искат да има хора с турско съзнание за да могат да ровят в държавата ни, да я разделят!

а бе я сменявайте имена наред бе,на който не му изнася да си ходи при корените,я в мала азия,я в индия,няма да им се разсърдим,тука е България и е редно всичко да се именува на Български

Надали колега има нещо, което малко-малко да напомня за тази нищо и никаква варварска/разбирай немюслимска/ държавица, насадила се на най хубавата територия на балканите, дето за една нощ т-орките ще я минат кат ..

Безроднице, как не те е срам да се наричаш българка!

Който иска турски имена, да се прибира в Анадола. преди това тези имена са бъли български или гръцки. как са станали турски? да не би добороволно? Имам чувството, че тази "професорка" е от онези, грантаджийските, които подменят историята ни и наричат Левски теорирст, а 5 в геноцид тук- присъствие. една такава фльорца говореше за мита Батак, че се скри в нелегалност...

Няма страна в Европейският съюз, която да има партия на етническа основа. Само в България. В Европа това е недопустимо. ДПС отрича да е така, като сочи няколкото българи в парламентарната си група. Всички знаем,че това не променя нещата. Знаем и какъв е електората на ДПС. Той е само от един етнос, което е недопустимо. България е страната с най-много партии на глава от населението. Българските мюсюлмани спокойно могат да членуват и да гласуват за която си искат от тях. НО НЯМАТ ПРАВО ДА СИ ИМАТ САМО СВОЯ СОБСТВЕНА ПАРТИЯ! ТОВА КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ГО ПОЗВОЛЯВА! А ДОКОЛКОТО ЗНАМ, ТЕ СА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ. За мен български турци няма. Има български мюсюлмани. Какъв турчин ми е той, като е роден и израснал в България?Нали е български гражданин?! Турчин на хартия. Щом се чувства турчин, нека да отиде и да живее в Турция. Никой не го е спрял. Много от тъй наречените "турци", които преди повече от двадесет години се изселиха от България, сега са твърде добре, защото имат и българско гражданство, което им позволява без проблеми да се движат из Европейският съюз. Останалите турци такава екстра нямат!

лелката да не се прави на по-католичка от папата. а да обясни добрите турци що са сменили българските имена на местностите с турски когато са завладели земите ни. омръзна ми всеки да квичи за чувствата на турците, чувствата на помаците , на циганите... никой не пита обаче за чувствата на българите. .... 500 години под коляното на най-зверската империя , а сега даже нямаме право да имаме и местности на нашия си език. турците с един възродителен процес опищяха света,а нищо не казват за разорението и клането на тракийските българи....

Не се притеснявайте за електората на ДПС, той е максимално консолидиран и сега. Смяната на географските имена е напълно демократична и законна. Просто една наполовина свършена работа е време да бъде довършена от нашето поколение. Нека и ние оставим следа. Не сме длъжни да тъпчем на едно място и да не променяме нищо. Всеки народ и всяка нация има свой път. Толерантността не се налага със сила. Всеки сам решава дали да бъде толерантен. Обстоятелствата и времето също влияят на този избор. Стига други са решавали вместо нас. Българският език е "език свещен на нашите деди". Наша е отговорността да го пазим и предаваме. Не сме длъжни да предаваме на младото поколение турцизми, които освен че затвърждават ситуацията по време на 5те века робство, когато Българската държава я няма, са и неразбираеми за тях. Свободата е избор, нека нашата република бъде "чиста и свята", такава каквато я виждаше Апостола.

Проф. Иванова, ако наистина желае да бъде максимално симпатична на своите ДПС приятели, нека си смени името с подходящо турско такова. Да се забради и каквото там е необходимо. Щом свърши с подготовката, нека отново заговори по темата, та да не се чудим откъде се е появила тезата й.

Защото, ако понастоящем владееха италианци, тези местности сигурно щяха да си имат италиански имена! Много просто.

защо не минаха Гърция - там отдааавна всички имена, топоними, хидроними са сменени и нищо не напомня за кървавите времена на ислямската империя.

изобщо не е необходимо да изчиташ цялата статия...тази която се е изказала неподготвена, като иска да отива в Турция и там да остава. В БЪЛГАРИЯ СЕ ГОВОРИ И ПИШЕ НА БЪЛГАРСКИ, И ВСИЧКО ДРУГО ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ....естествено, че ще ги сменят и БРАВО, да продължават в същия дух

И никога няма да я имат, освен ако не решат да дойдат и поживеят малко тука за да вземат наше гражданство, както между впрочем правят някои македонци!

да колега, все едно евреи виждам в тяхно лице. Остава и павета с имена на т0орки да сложат по софия!!

Е анадолата е шарена, но тука е Европейска България. Не става с кич и шарения.

Браво на Стара Загора. Докога ще има градове, села, улици и селища с имена на комунистически шамани, терористи и символи: Благоевград, Велинград, Димитровград, Септември, Петолъчката, бул. Н.Вапцаров, ж.к. Вл. Заимов, ...

Това Освободителен процес. Закъснял процес. Турция продължава да нарича европейската ни държава Булгаристан без да се съобразява с мнението на българите, които май нямат никакво значение за нея.

само че на турски така се произнася България бе тупан

За Ахмед е права... Как Ахмед стана Антон? Ахмедов кладенец, Дпс са про руски насочени... Прекалено много имена за смяна

мисля че ти пък, наричаш държавата им "турция", а те си я наричат тюркие ? я да се разсърдят веднага!

През 1914г. България е била приблизително 7 милиона, а Турция е била 16 милиона сега България е 6 милиона ,а Турция 60 милиона , ако бяхме направили Булгария 20 милиона имената щяха да се сменят от само себе си.

Коя друга европейска държава се произнася така на турски? Ако може да ме светнеш, щото нали съм тупан.

Тази комунистическа твар сравнява смяната на имената на хора от бандитската си партия със смяната на имената на географски обекти. Не се ли свършиха тези измислени и удостоени комунистически професори?

Такива "професорки" да бъдат изринати от България с шутове ,и да не може да се върне и във вид на прах.

Само вмятам, че на изборите през 2015 година в Стара Загора имаме 27 общински съветници от ГЕРБ и само един от АТАКА. В този ред на мисли е доста несериозно да се говори за "патриоти"! Бандитите в България са най-вече от ПП ГЕРБ, а в Стара Загора има обикновено мнозинство в общинския съвет.

ЗА ООЮ Защото в гърция няма толкова т-ори както в БЪЛГАРИЯ, колега! Защото гърците се освобождават доста по рано от нас. 1832 г, свършва 10 годишната гръцка война за независимост, колега. 46 г. по рано и не се говори за явна външна намеса.

140 години са минали от изгонването на гадовете от българските земи и все още има названия които ни напомнят за този тежък и черен период от българската история. Само помислете през тези 500 год. робство в останалата част на Европа са творили велики писатели, художници, композитори, учени, изобретатели и т.н. А какво е направила за тези 500 год Османската империя? Най-великото постижение е да сложат 4 минарета на църквата св. София и толкова диваците и варварите толкова могат. И не наричайте българските мюсюлмани със сирийското название турци а с българския превод - гадове.

Професоре, Понякога умното поведение не се припокрива с разумното. Имената трябва да бъдат сменени. И ако това има негативен ефект в кракосрочен план, то дългосрочен ползите ще са много по-големи.

НБУ - това говори само за себе си що за професоро е тая. Айде изчезвай...

100000000+

Въобще не е глупашка акцията със смяна на имената! Целите са да се вдигне рейтинга на ДПС/като ги обединят срещу гяурите-сега сменят имента на улиците, утре и вашите.../ пък който се хване. Втората е разделяй и владей, има и трета и четвърта...Който разбрал, разбрал.......

Уважаеми редактори на Dir.bg, Не смятате ли за нужно да свалите този пасквил от заглавната си страница? Или материалът е платен вече?