Проф. Илко Гетов: През втората половина на 2022 г. коронавирусът ще се самоунищожи

Държавите реагират остро срещу Омикрон заради предстоящите празници, смята експертът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обзалагам се налявото си мъдо, че в момента готвят поне 3-4 подобрени версии! Няма да се учудя и ако международни екеипи се съревновават - кой предвари - той завари! Кипят преводи между фармакологичните компании и генетичните лаборатории. Абе голяма веселба пада! (на наш гръб..)

вируса е фобия в главите на западняците.Голямо бъзе от вируси и нападение от руснаци.

Те се страхуват вие мрете. Хубав пример??!! Над 4000 на милион и първи в европа по смъртност. ?!!??!

И да се самоунищожи, пак ще го съживят. Такава далавера не се самоунищожава.

Фънки най-добре го каза "Кой се интересува от тебе глупако, че да те чипира?!"

при югурите, да ти вземат органите чрез вивисекция.. пак никой няма да се интересува от теб а който има фънки за идол е по-голям дебил и от него :)

“ Експертът уточни, че "има учени, които казват, че това ще се превърне в така наречената ендемична зараза, ще се появява в популации, където е ниско ваксиналното покритие. ” Гответе се за наказания и дърпане на ухото. България се превърна в примера ,че ваксините са тотално неработещи и излишни. Което води автоматично до въпроса “А, защо толкова правителството държи да се боцнем?” Здравната система в БГ е “Ковид-а”, алчност и невежество! За съжаление главно възрастните с допълнителни болести отнесоха букета, кой от тръбата кой от страх да отиде в болница.

И как бг ще става пример за ефективността на ваксина, като никой не я слага и сте първи в европа по смъртност. По-скоро е пример за ... Глупост.

"...както е имало други вируси, както SARS-1 примерно преди 12 години". Ето един умен професор който не говори глупости. Най-накрая да видя някой да "изплюе камъчето" както се казва! SARS-CoV-1 е бил в много пъти повече патогенен и смъртоносен от сегашния щам на коронавируса! И ако сегашният вирус беше толкова смъртоносен, досега на планетата сигурно щяха да измрат до 50% от цялото население, тоест милиарди! А жертвите всъщност не са били повече от няколко хиляди. И вирусът се е "самоунищожил" както казва професорът. А впрочем, аз това си го мислех още от самото начало на пандемията, в началото на миналата година, че така ще стане - това го пише в Уикипедия и го прочетох, сравних цифрите и стигнах до този извод. Предстои да изчакаме и да видим.

Илко, уважавахме те по-рано, но откакто се продаде на фарма мафията, и започна да даваш странни мнения, противоречащи на добрата медицинска практика, губиш много, най-вече авторитет и признание...

как ще държат в подчинение целият свят, и на кого ще продават ваксини, тестове и маски. Такъв милиардарен бизнес кой го изпуска.

Света даже го забравя. А виж в Европа няма начин, продали са ни като опитни мишки на Пфайзер. Вируса е безкрайно прост за предсказване: само трябва да се гледа кога и къде има избори и дали изборите трябва да сменят властта.

Ха-ха-ха, още един пророк! Само дето вирусът не ще да се съобразява с пророчества, ами си мутира и се приспособява, и си живее, а хората си боледуват и умират от КОВИД.

Хи-хи-хи... Ти, Нане, нали му се набоде вече? Надай се сеги на пияна жЕна.

А Кунчев къде е?

Вирусът ще изчезне, но дали това се отнася и за прекрасния нов свят, който ковидът така удобно донесе със себе си?

Тъпака лъже . Докато има ваксинирани ще има нови варианти. Не трябваше да се ваксинират хора по време на пандемия .

Всички ваксини да създадени заради пандемии и употребата им е започната по време на пандемия. И пандемиите са преодоляни благодарение на ваксини. Може да прочетеш за полиомиелита например.

Полиомиелит не е респираторно заболяване. Има разлика.

Ваксините се създават защото и когато е имало нужда и търсене. Пандемиите създават тази нужда. Най-малкото както виждаме в момента е трудно да накараш хората да се ваксинират и при настояща опасност, а какво остава срещу минала или бъдеща. А ваксините естествено нищо не струват ако хората не се ваксинират с тях.

на 110-та степен, мунчо :) нобелови лауреати - имунолози, епидемиолози - казават, че не се ваксинира по време на пандемия, защото това увеличава шансът от мутации... а наш мунчо бил по-умен от нобеловите лауреати

170 милиона Бангладеш за вчера само 3ма починали при около 20% набодени, Индия и те забравиха за проблема ...Явно ковида вирее само в "развити демокрации". Каква вълна бушува бе ненормалници?!?! Западна Европа е пометена от вируса а вие ми говорите че на Балканите бушувал вируса !!! В Германия имат по1000 новозаразени на милион жители в Бг са 300 на милион. В Румъния са по 100 на. милион ама на Балканите вилнеел ?! Спрете се бе, журналистите от водещите медии !!!

Подлагате на съмнение статистиката в България и Европа, но по някаква причина се доверявате на статистиката в Бангладеш?!? Сериозно се излагате заради пустата антивакс пропаганда. И все дърпате някакви цигани да ставаме, че да се оправим. Защо решихте че които и да е цигани са добре?!? Включително обясненията колко сме били по-велики и по-добре от Западна Европа... Хич не бивате в главата, да знаете.

"Умник", дали в Индия има или не Ковид зависи само от СНН и Дойче Веле но не и от Индииците, Ковид или който и да е друг фактор. Ваксините не са единственият фактор, който ни влияе. Те са един от многото фактори. Грешка е да се вторачваме само в тях. Може би, защото огромна част от населението там - в бедните страни - не гледат телевизия. А СТАТИСТИКАТА даже завишава бройката поради някои финансови изгоди за болниците. Или както се казва: Ако днес си пуснете телевизора ще разберете че живеете насред страшна пандемия и света е близо до своя край. Ако не си го пуснете то ще разберете че днес е петък или сряда - например - няма кой да ги плаши от сутрин до вечер и най-важното - няма кой да им брои жертвите от катастрофи, самоубийства, пожари и всякакви заболявания като такива "с ковид" и да им помпа статистиката, която пък на свой ред да служи за ежедневното плашене и ужасен стрес. Интересно ако тази "пандемия" беше толкова страшна и смъртоносна, не трябваше ли в момента в Африка, където няма никакви мерки и ваксинация в момента поне половината население да са измрели?! "ДЕМОКРАТИЧНА СТАСТИСТИКА" В УЖ ДЕМОКРАТИЧНИЯ СВЯТ В КОЙТО ЖИВЕЕМ, БОЛЕСТИТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В БИЗНЕС, А СТРАДАНИЕТО - КАТО МАШИНА ЗА ДОЕНЕ НА ПАРИ ОТ ХОРАТА !!!

Оправи ми деня!

Как пишете такива глупости бе не е за вярване!Индия произвежда сама 2 вида ваксини включително и Астра зенека и е ваксинирала почти половината си население.Бангладеш който е ходил там е нещо като Коньовица но в огромни размери.И никой не знае колко са се родили или умряли точно ако не ги преброи.

Илко Гетов ти си един голям глупак. Няма да има връщане към нормалното.

Понеже Омикрон мутирал силно, щял да се самоунищожава. Добре де, ама ако Омикрон се самоубие, ще си останем с Делта дето ни такова таковата на цяла Европа и не само. Къде е оптимизма е тази перспектива? В естествения подбор даден вид изчезва, ако не успее да създаде чрез селекция на мутациите успешен вариант. Делта само в Германия се предполага да заразява по 75 000 човека на ден. Изглежда си много успешен вариант. А и каква е гаранцията, че докато изчезне Омикрон, няма да се появи друга плашеща буква?

Не Омикронът, а целият ковид ще намали вирулентността си. Колкото повече се разпространявя, толкова повече отслабва силата му. Всяка мутация цели по-лесна приспособимост и избягване на имунитета на рецепиента, но в същото време е удар върху първоначалната структура на вируса и той постепенно става все по-слаб. Представи си вируса като една силна професионална армия, която в началото помита всичко наред, но дава и жертви, които вече не се заменят с професионални бойци, а с обикновени хора, събрани от кол и въже и без бойни умения.

Естественият подбор е сила която отсява все по-добри и жизнени варианти, а не все по-слаби. Както виждате и с ковид, вариантите се селектират все по-заразни. При положение, че е разпространен в целият свят и има достатъчно много варианти, не виждам как ще изчезне вида. Изчезват по-калпавите варианти и остават по-добрите. Това е същността на процеса.

Имаш ли представа колко вируси ежеминутно циркулират около нас? Някои от тях са не по-малко опасни от ковида. Историята показва, че всеки вирус, колкото повече се разпространява, толкова повече отслабва. Иначе щяхме още да се намираме в пандемия от испански грип. Същото ще се случи и с ковида. Виж, естественият подбор при хората, наистина помага на тези с по-силни гени да оцеляват. Но, за щастие, вирусите не са хора :)

Това че вирусът е станал по-малко смъртоносен не значи, че е станал по-слаб. На вируса не е цел да убива, това даже може да му пречи. Ебола примерно затова не може да се разпространи масово. Слава богу. Целта на вируса е да се размножава. Това определя силата му. Еволюира към по-малко смъртоносен, само ако това му пречи или случайно, ако не му пречи колко е смъртоносен. Ковид за хората е достатъчно много смъртоносен, но не толкова че да му пречи на размножаването. Така че надеждата е да стане като с испанската болест. Да еволюира в по-безобиден, по-заразен вариант. Но разчитаме на случайност за това. И тази случайност е по-малко вероятна при ковид, отколкото при грипа, понеже ковид засяга повече хората извън репродуктивна възраст от самото начало, а испанският грип е убивал най-много деца. Да не забравяме че и при гостоприемния върви подбор. Но естествения подбор променя нещата само когато засяга индивиди които се размножават. Дали ще умре някой който вече е създал поколение за естествения подбор е без значение. Гените му оцеляват.

огнища ще си остане вируса жив и здрав, а? При ваксинирани общности ще се САМОунищожи от яд ли вирусчето? А ваксините нали имат функция да унищожават? Как се правят предсказания в науката без научна логика? Гадаене на боб?

Ако това наисрина бяха ваксини, вируса вече да е история. При ваксинация над определено ниво, заразени няма как да го предаде на друг, ако ваксините предпазваха от заболяване. Проблема е че тези ваксини на стават за нищо и м предпазват.

Реагират остро, защото идва края на цоцането!

Еретик. Той не знае ли че и в библията пише че Covid-19 е вечен и безкраен като вселената.

Айде китайците да изядат някой канален,екзотичен плъх суров, за да пуснат следващата чума, но тоя път да гледат да е нещо с 30 дни инкубационен период, да предизвиква язви и гной по крайниците, кървене от ануса и да води до смърт в рамките на 12 часа след проява на симптомите!

Може и да изчезне, щом вече се появил пак пилешки грип...

Ама мадали, мангъра викаше и се кълнеше че лятото на 2020 ще изчезне...

В бг ще се загнезди поме за 10-15 г

Напълно ваксинирани са 9 на всеки 10 смъртни случая от Covid-19 от август според последните официални данни Властите бавно затягат отново примката около вратовете на британската общественост в отговор на предполагаемия нов вариант на Covid-19, наречен Omicron, за който се опасява, че може да избегне наличните в момента ваксини Covid-19. Проблемът с това е, че официалните данни показват, че предполагаемият вариант Delta е избягвал ваксините срещу Covid-19 поне през последните 3 месеца, тъй като от август 2021 г. напълно ваксинираните са представлявали 9 на всеки 10 смъртни случая от Covid-19. Public Health Scotland (PHS) публикува седмичен доклад за статистическите данни за Covid-19, който включва данни за случаите, хоспитализациите и смъртните случаи според статуса на ваксинация. Докладът включва данни за период от четири седмици, а последните статистически данни бяха публикувани от PHS на 1 декември 2021 г., включително данни за случаите и хоспитализациите от 30 октомври до 26 ноември 2021 г. и данни за смъртните случаи от 23 октомври до 19 ноември 2021 г. Като анализираме данните, съдържащи се в доклада, заедно с данните от предишни доклади, които се простират до 14 август 2021 г., можем да видим, че Шотландия преживява много „Пандемия на напълно ваксинираните“ поне от август. Горната диаграма показва кумулативния брой хоспитализации на седмица по статус на ваксинация между 21 август и 26 ноември, при които има 2 531 хоспитализации сред неваксинираното население, но повече от два пъти сред ваксинираното население, което регистрира 6 094 хоспитализации. Covid-19 смъртни случаи Таблица 21 от последния „Статистически доклад за Covid-19“ показва броя на смъртните случаи от Covid-19 на седмица по статус на ваксинация. Създадохме следната диаграма за публикуваните данни от няколко отчета, включително последния публикуван на 1 декември. Данните показват, че напълно ваксинираните са причинили огромното мнозинство от смъртните случаи от Covid-19 далеч най-малко от 14 август. През последните четири седмици има само 59 смъртни случая сред неваксинираното население, докато 407 смъртни случая са настъпили сред ваксинираното население. Това означава, че ваксинираното население представлява 9 на всеки 10 смъртни случая от Covid-19 между 23 октомври и 19 ноември. https://dailyexpose.uk/2021/12/03/fully-vaccinated-account-for-9-in-every-10-covid-19-deaths-since-august-according-to-latest-official-data/

И искате да ми кажете, че сайт, регистриран преди 9 месеца, платен за една година, от световно неизвестния регистрар one.com, пуснат на безплатните ns сървъри на WordPress, трябва да бъде приет за source of the absolute truth!? Поне една референция към данните от официалния източник да бяха сложили? Domain name: dailyexpose.uk Registrar: One.com A/S [Tag = TJNF-DK] URL: http://www.one.com Relevant dates: Registered on: 14-Feb-2021 Expiry date: 14-Feb-2022 Last updated: 15-Mar-2021 Registration status: Registered until expiry date. Name servers: ns1.wordpress.com ns2.wordpress.com ns3.wordpress.com Пич, хубаво си го превел, ама източника нещо понамирисва...

Статията е базирана изцяло на официални данни . ПРЕПРАТКИ КЪМ - https://publichealthscotland.scot/media/10583/21-12-01-covid19-publication_report.pdf - др. влез и провери!

Сайта е официално създаден с грант от шотландското правителство. Няма нищо странно в него.

Амин, дай Боже! Лошото е че не знаем какво още са ни приготвили, ама каквото дойде...

Кой квото сам си направи, друг не може да му го направи.

тоз да не е някакъв роднина на ванга или просто пее за квот са му платили

Просто казва какво се случв със всички вируси - природен закон. За да оцелее вирус мутира и став по заразен. В същото време отслабва за да не избие носителите си. От омикрон няма регистриран смъртен случай

Антиваксър и катил, Ех,дебил съм се родил, Чичо Бил ме е клатил, Доктора тръбата е забил, Той тръбата ми забил, Ама кислородеца свършил!!!

Ами за втората половина на следващата година е ясно, но за първата половина е въпросът? Или ще я прескочим....?!

Как е, антиваксъри-идиоти? Мрете ли? Мрете ли? Нека! Пълнете траповете, мама ви, проста и неука! Даивъ и плоскоземските скъсаняци, даивъ!

Евала ваксо,сите да изпукат...

Ваксо е номер едно,фен съм му вече!!!

Ако ти си представител на "ваксърите" е доста срамно. Очевидно имаш много нещастен живот.

Мрат само тежко болни неваксинирани,но мрат и напълно ваксинирани,дори с по 3 дози! Вече има над 1 000 починали напълно ваксинирани в България,виж статистиката и се замисли,дали това е нормално! Тук ще мрат всички и с по 100 ваксини на ден да си бият,защото Здравната система е съсипана!

И това къде във Фейсбук го прочете бе сладур? Дори и да лъжете не ви бива. Я сега кажи от тия колко бяха 20 или 40000 починали от ковид колко от тях са ваксинирани те? Щото миналата седмица един такъв с фалшив сертификат ритна камбанката.

Аз не умрех.5-6 дни и бях като нов

9 от 10 смъртни случая от 3 месеца насам са ваксинирни

Представете си, моля,че има 99,97% вероятност да не се насерете в гащите,но сте принуждавани да носите памперс - за всеки случай. А сега си представете,че трябва да носите този памперс за да не би вашите съседи да се насерат в гащите.

Той с детските ваксини по същия начин. Няма болни от полиомиелит ама ти слагат ваксина нали? Значи по твоята логика наистина ако някога въобще имаш деца недей да ги ваксинираш. Оня ден едно дете умря от бактериален менингит. Нещо за което има ваксина. Преди няколко дена пък един умря защото нямаше места в болниците . Хиляди хора чакат за планови операции лечение и така нататък. Ама не може щото лекарите са заети да лекуват ей такива като тебе. Ама чудя се защо не последвахме съвета на вашия идол мангъров. Да затворим всички инфекциозни отделения и всички да са се лекуват в къщи. Пък който оцелял оцелял. Защо въобще лекарите трябва да си губят времето да лекуват някого-само пречат на Как беше естествения имунитет нали?

Ваксиниран съм срещу всичко на тоя свят,ама с истински ваксини! Със сегашните отрови няма да се ваксинирам,защото не съм опитна мишка и виждам,че тези разтвори не те пазят от нищо,че дори има много странични ефекти от тях! Това не са ваксини,не слагайте тези разствори при ваксините,защото не са!

И срещу ония екзотичните болести в Африка ли си се ваксинирал:)))) А да знаеш че ваксините срещу тях трябват по шест месеца до година? Само да те питам ти по какво по-точно си специалист да знаеш че това е отрова разтвори не пази от нищо? Откъде разбра че има толкова много странични ефекти? Нали според безумните ти брътвежи тези ваксини не са тествани? Е как след като не са тествани ти знаеш че не стават за нищо отровни са и имат такива странични ефекти? И наистина ми е любопитно тука сте се събрали някакви суперспециалисти пак нещо не ви виждам да сте излезли по телевизията с титлите си да обяснявате кое как е? Защо така? Защо позволявате хората да живеят в заблуда и да умират от тия страшни отровни течности?

лекарите, коремни хирурзи, да речем? Или малко предколедно скъсване на всички специалности, за да има пари от КОВИД- пътеките? Мошеници.

Аз отдавна предвидих, че вирусът ще се самоунищожи. Моя е заслугата. АЗ пръв предвидих това!

Мангъров щеше да си изяде дипломата ако вируса на изчезне ей това лято дето мина. Лятото мина вируса не изчезна. Ваксинираните първоначално щяха да намират до три месеца после стана догодина сега стана на 10 години. Антиваксър Кацаров наложи зелен сертификат от днес за утре.... Другия антиваксър пак прави ваксина срещу ковид. Приказки приказки приказки и още приказки. Пък хората си умират. Само ми е любопитно защо тия дето дават разните такива предсказания след това никой не им търси отговорност? Пък болниците пълни и няма места за нищо друго.

Ти е мозъка, ковидиотче.

Ти изпълни ли нареждането на твоя любимец от миналата година Кацаров да се ваксинираш и да имаш зелен сертификат? Щото аз още нямам. Само че с простотиите и повтарянето на едни и същи приказки показвате единствено нивото си на интелект. Като искаш да опонираш нещо не е лошо поне така нещо да кажеш кое не е вярно например. А пък ти специално си от тия, дето ако видят някой свой познат болен от ковид или поне болен с положителен тест веднага ще поискаш не 2 а 4 ваксини да ти сложат.

При 8 поставени ваксини получавате 50 процента отстъпка за тигани Тефал

Да не забравяваме, че зеления сертификат има 8 реда за "ваксини".

с печатчета. Като ги събереш всичките и ще можеш да призоваваш Волтрон. Даже, подозирам, че Волтромн сам ще се яви, за да види “ Ебаси чудото”.

ахах

А ако не се самоунищожи този професор ще поеме ли отговорност за всички разходи за здравеопазване и отговорност за умрелите следващата зима. Само им дават поле на изява да обясняват неща които влияят на голяма част от хората без да се замислят от последиците си от думите си ако се окаже, че не са прави.

и се събудиш, иди на сбирката на СВИДЕТЕЛИ НА ПФАЙЗЕР. Там Върхвният Бустер ще внесе просветление.

Споко бе "симпатяга" все ще умреш някой ден, да не се мислиш за безсмъртен. Дишай и живей докято можеш, пък после ще ти все тая при Смети Петър.

"Доколкото знам, 20 и няколко, почти 30 мутации има Омикрон, което вече е сериозно доказателство, че самият вирус се променя до такава степен, че може и да изгуби своята виталност и да се самоунищожи така, както е имало други вируси, както SARS-1 примерно преди 12 години". SARS-1 приключи към 2004... Преди 17 години, а не 12...

MERS, който беше SARS-1

Severe acute respiratory syndrome coronavirus 1 (SARS-CoV-1 or SARS-CoV) не е Middle East respiratory syndrome (MERS)

Значи записвам си: днес проф. Илко Гетов каза, че 2-та част на 2022 коронавирусът ще се самоунищожи. След година ще проверим. Сега разгръщам преди година и Кацаров каза, че няма такъв вирус. Интересно.

Гении кой от кой по-гоуем. Вие за един не можете да направите ваксина па панкорона, панретро и пр. ще правите. Боже, слез си прибери вересиите моля те.

Ретро-, Метро-, Хетеро-, Хомо-, Пан-...... мноо яко

Няма как.Тия генни инженери дето правят ваксини ще коригират и вируса ако се наложи. Само бизнеса с ваксините е многомилиарден,отделно PCR тестове ,маски ,лекарства и др.

Една баба дето лее куршум преди ми разправяше: - Куршумът,бабе,лекува всичко!

Надявах се като въведат задължителна ваксинация в богатите западни държави, милиони мозъци със уменията си и парите си да потърсят помощ в България. :)

И така да стане, няма да дойдат при ганьовците кто теб

Важното е да дойдат.

при HR роби като теб, дето треперят какъв пърформанс фактор ще му поставят.

При ниско ваксинирани ще има.Ей докато не ни набодат всички няма да ни оставят на мира

Ей, не си прибраха вересиите. "ПроХфесор" по социална дисциплина почна да разбира от епидемиология. Те така се прави кариера - с лаладжийство и сладки приказки. Вирусолози и имунолози не знаят, инфекционистите мълчат, ама бат Илко с всичко е наясно.

Илко Гетов има завършена магистърска степен по фармация и докторат по фармакоепидемиология. https://ecatalog.nbu.bg/default.asp?VYear=2014&PageShow=teacherpresent&PMenu=teachers&FacID=4&PID=1702&T_ID=5997

Разбира се,че ще стане,балонът се пука ,историята не могат да я раздуват до безкрай.Който се набол,набол

бил гейц и тони фаучи не харесват това.

втората половина на 2022 г. е след нямай и осем месеца! тогава тоя "пророк" и "професор " трябва да се самоубие! или да стане фаянсаджия, примерно!

направо казано пандемията ще си остане в бушува в бъгария с години години напред

С пълна сигурност - или ще се самоунищожи, или няма да се самоунищожи!

Докато му осигуряване поле да се развива адаптира и мутира няма да изчезне. Вируса акъл няма и прави това което природата му е заложила. Хората разсъждават и си погаждат номера за да изиграят накрая сами себе си

Той Anthony Fauci вчера се обяви че той е НАУКАТА А сега и природата ли стана ?

Тоя пък кой е?