Хотелът и портът на Диневи били законни

Бургаският административен съд призна за законно въведни в експлоатация луксозния 5-звезден хотел и пристанището на строителните предприемачи братя Диневи на крайбрежната ивица в курорта "Свети Влас".

Обратно в новината

Коментари - Хотелът и портът на Диневи били законни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много ми е интересно, кой е този закон, който дава право на частна собственост и да не противоречи на този от конституцията, че "плажната ивица е изключително държавна собственост"?!?!?! Ако не сте запознати конституцията е върховен закон - нито един извен нея неможе да противоречи.

А бе Съни,нещо не те разбрах майче правилно!Какво и е стойностното на тази инвестиция и кой точно ползува и обслужва!Ти знаеш ли каква е целта на марините по света,за какво са предназначени,какви са наемите за ползуване и съхранението на частните местни и приходящи яхти!В тази марина няма нищо рационално за потребителите,само гол комерсиализъм на тези тикви Диневи,които на всичкото отгоре и не са моряци ,а гларуси,курниди,ако знаеш,какво означава това!Пораженията от тази марина ще се почувстват след години,а българските яхтсмени има нужда от истинска марина, при това по свободна като достъп и не толкова комерсиално насочена и опоорочена!И от къде на къде Диневи могат да притежават част от държавната ивица,а други бизнесмени и моряци да не могат!Че кои са тези задници Диневи!?

Да, знам какво означава КОРНИДА, но не се пише "курнида". Не ми стана много ясно, да не би да си имал проект за яхтено пристанище, който да не ти е одобрен? Как така "...Диневи могат да притежават част от държавната ивица,а други бизнесмени и моряци да не могат!"

А бе то направо е за чудене кой е по-голям шибаняк? Дали Българската държава или мутрите Диневи. А пък и съда е един съд- като друг използван съд преди въвеждането на WC- нощното гърне

Поздравявам уважаемите братя Диневи с блестящата победа над разюздалата се родна чиновническа пасмина! Това е и победа за целия български бизнес, сврян и сгъчкан в ъгъла. Същият бизнес, благодарение на който тази отвеяна и обрана от политици и чиновници държава все още крета. Ако този случай беше в Щатите, чиновниците от РДНСК щяха да се бръкнат с глоби от по няколко милиона персонално, че и няколко годинки затвор щяха да отнесат за пречене на бизнеса! Браво, Диневи, само така!

на тебе чавка ти е изпила мозъка още при раждане, а?

Рибарю Яне, не знам какъв рибар си, но аз от 40 години изкарвам всяка година по два месеца в този залив и не съм видял нито чул за никакво естествено течение. Провери си теченията в собствения си мозък. Марината е толкова нищожна като размер спрямо мащаба на целия залив, че по никакъв начин не може да повлияе на естествени течения и прочее. Тя е построена непосредствено до брега, в плитки води, където течения, уви, не се срещат. Така че измисли по-достоверна теория с която да прикриеш завистта и злобата от факта, че си мизерен неудачник, а други градят замъци на мечтите.

Това,че си просто едно курортистче,не ти дава правото да ползуваш името "Барба"!Къде е постороена марината и какви бяха там дълбочините,мога да ти кажа със сигурност,защото много преди твоята особа да види,къде е морето,като природна даденост,аз съм обхождал стотици пъти,гмуркал съм се хиляди часове,а и съм също стар ветроходец,което може да ти гарантира,че съм запознат съвсем точно и прецизно с теченията по цялото ни черноморие от Крапец до Резово!Не само че има течение,а то е доста силно и върти в целия залив!Това течение е по целия наш бряг от север на юг!Случвало ни се е да потопиме лодка в района,в близост до Емине и сутринта си я намирахме на пясъците до санаториума!Има много примери за тези течения,но не намирам за нужно да ограмотявам такива категорични лаици,като тебе!Благодарение на тебеподобните знаещи пясачната ивица на Слънчев бряг намаля и се стопи с много декари!Нали казваш,че имаш спомени от преди 40 години!Е напъни се малко тогава и наистина си спомни какви бяха пясъчните ивици и ширината им!Не е нужно само плямпане в защита на нечии мутренски интереси!То не става само с ядене!!!

за кои ли пут правосудната ни система показва че се намира на дуното.мери с двоен аршин. до кога боже ,до кога?вече губим надежда за някаква справедливост в тази дурява *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама защо този негативизъм бе хора? Какво ви пречи на вас марината? Да не би да знаете вие нещо повече от съда и да имате някакви доказателства за нещо незаконно? Има ли някой от вас "разочарованите" някаква идея за какво точно бяха тези дела? Отрицателното ви отношение към една толкова стойностна инвестиция е меко казано отблъскващо.

Обновявам постинга си и нека ми кажат от Дир.Бг,кой номер е вече публикувания такъв! --"Явно алчноста и корумпираноста българска нямат предели и на карта ,пагубно е заложена България,нейната природа и природните и дадености!Това поколение чиновници,управленци,юристи и мутри-новобогаташи са си поставили за цел единствено личното обогатяване,без значение на каква цена!Без значение е и за тези мръсници Диневи,които не се посвениха да нарушът природните закони и дадености и струпаха скална и земна маса и бетон напреко на естественото водно течение в залива на Слънчев бряг!Тези селски тикви дори не взеха да прочетат някои неща за теченията по българското черноморие и да се ограмотят малко и да разберат колко е пагубно за природата,а след време и за плажната ивица на Слънчев бряг,която бавно и сигурно ще продължи да изчезва и да обезличава и омаловажава курорта,като туристическа дестинация!Е да но и днешните чиновници и власт имащи не се вълнуват от крясъците на природата и отнемането на възможностите за нейното възстановяване!Тяхната единствена цел е ЛАПАНЕТО!МРЪСНАТА КОРУМПИРАНА ПАСМИНА НЕ СЕ ВЪЛНУВА ОТ БЕЗВЪЗВРАТНОТО УНИЩОЖЕНИЕ НА ПРИРОДАТА И ТУРИЗМА В РЕГИОНА!ЛАПАНЕТО И УНИЩОЖЕНИЕТО НА ПРИРОДАТА СА ТЯХНОТО ВЕРУЮ И ИКОНА!НЯМА И ЦЕНТРАЛНА ВЛАСТ ДА СЛОЖИ НЕЩАТА В РЕД!ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО УЗАКОНИ И НАЛОЖИ КОРУПЦИЯТА,КАТО ОСНОВНА ПОЛИТИКА!!!"

КОИТО ПОВДИГНАХА ВЪПРОСА ЗА МАРИНАТА, ИЗРУЧАХА ЖАБЕТАТА?!?

Разбира се че всичко на братя Бостанджиеви е законно...колкото законно беше да си продадат фалиралата фирма за яхти (ВЕНИД) на някакъв селянин за да не си плащат кредитите и данъците! А един мармот завива шоколад :)

Незнам , кой е прав и кой е крив , но оставам с впечатлението, че Бургаския съд всяко негово решение , което касае новобогадаш решението му е скандално. Винаги отсъжда в полза на..... в случая на братя Диневи. Примерите са много ако някой разследващ журналист се зарови ще открие товано това. Най скорошна справка отменянето на решението на окръжен съд в Ямбол за пет годишната присъда на кмета им! Има нещо там...

Ало, админите, къде видяхте, че коментарът е публикуван и се повтаря? Я си отворете очите или си признайте, че ви плащат само за негативни коментари?!!

бургаскя сад толква мозе не ги садете те за пари и маика балгаря степродадат *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

корупця. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да-да, добре ... а Пинокио явно е имал адски миньонско носленце, нали ?!

така е тук, всеки новозабогатял селянин първо си купува съответния кмет, после общинския съвет, и след това под ред, съдиите, прокурорите, полицията, всякакви контролни органи и накрая никои не може да го пипне за нищо. а тези селяни диневи са такива тикви, че ми се повръща като ги видя. жалкото е за св.влас и за пампорово - унищожиха природата безнаказано

ЩОМ СЪДА ОТСЪДИ, МОЛЯ, С КОМЕНТАРИТЕ/АНОНИМНИТЕ,ОСОБЕННО/, ДО ТУК!

Да им е честито на братя Тиквеви....

Тези дела, ако не може да се уредят с пари, се уреждат с много пари...

Не пишете глупости -като развален грамофон сте. Въобще съдът не е виновен за това решение /макар и да не е морално смятам/.Обектите им са категоризирани така че да се приемат от общината,а тя си е тяхна, а онезе от РДНСК тогава са си затворили очите /вероятно не без нищо/ .Сега съдът гледа спазването на закона -той явно е спазен.Държавата трябва да съди шефовете на РДНСК за да знаят че затварянето на очи не е безнаказано. Та инвестиционния процес не е като футбола и като обвинявате съда за други прегрешения само радвате истинските престъпници.

А балконът на жената от Варна е незаконени е задължително трябва да се отстрани остъляването ... :)

ле-ле каква администрация ни управлява, морално може и да е права ама законно - не! те затова и един крадец не могат да вкарат в затвора. не е важно да го хванеш, а да го хванеш с едно годно доказателство. това вече и ББ го установи, много се канеше, а още нито един осъден няма.

Ай сектир :) Колко струва едно такова съдебно решение, ми е интересно ;) Извън ония такси :)

Струва ни защото Администрацията...Общинската и Държавната е КОРУМПИРАНА, НЕКОМПЕТЕНТНА и НЕКАДЪРНА ...а съда няма какво толкова да решава след като всички по веригата от най-малкия чиновник до последния директор са узаконили всичко !

Как няма да са законни - то има няма са натрупали 50-100 000 кубика в морето ... А на баба Пена кокошарника от две тенекии и три дъски - мали-и-и...Е ,верно няма такава държава ! Успокоението е ,че ние сме си виновни , не някой друг...

Aма съда и в USA к а з а, че джсимсон не е убиеца на жена си и приятела нали!? A цял свят з н а е че е той! 3ависи кой е в "отбора"...

Вярвам ви ,че сте направили всичко ,но ,,независимият,, български съд борави само с доказателства изразени в пачки!Не се ядосвайте -рано или късно всеки си получава заслуженото!

Българският съд е пародия. Абсолютна пародия. Само проверете колко обжалвания губи България в Европейския съд. И колко народни пари се плащат за обезщетения заради подкупни и самозабравили се "висши съдии"

къде на Влас е имало дюни и плаж преди комплекса - само камъни и трънаци

А бе мурджо,ти може и да не знаеш,какво е било преди,защото сигурно още си с памперси,но някои имаме спомени,при това,когато Влас беше едно селце с 50 сиромашки къщички и само на Козлука съществуваше до брегът ресторанта и 3-4 рибарски колиби!Нямаше Елени и всякакви там измислени комплекси!От яхт-клуба в Слънчев бряг си карахме с яхтите туристите на Козлука на еднодневни пикници и яхтени екскурзии!Тогава имаше природа и душевност,а сега е тотална простащина и поквара,а тази марина на Диневи, наруши естествените течения,които въртяха покрай санаториума и поддържаха плажа и брега!След няколко години ще изчезне плажната ивица неминуемо,защото са унищожени естествените течения!Тогава ще си хапят задниците,но ще бъде безвъзвратно късно и непоправимо!Мръсни,корумпирани бургаски чиновници,да пукнете дано, вашата мама!

Както казаното по-долу само един коментар ПАРОДИЯ на администриране и законодателство. Поне не го пишете та да вбесявате и унижавате човека в тази измислена държава.

То е ясно, че е законно. Всичко, което е направено от предишните власт имащи е законно направено. Друг е въпросът дали е в интерес на държавата и народа или на определени БЛАГОПОМАЗАНИ. И конвертирането на външният дълг от Милен Велчев е законно, но дали е добре за BG?

И са кво стана, а... както винаги за едни може , за други не, побутаха покривите на хората и барачката на едни пенсионери това беше... най големите престъпници се оказаха обикновени хорица, другите не били... Много шум за нищо както винаги, то се и очакваше, ама защо се и гавриха с народа, нищо идат и другите избори, кой ял ял...

ами да, той кой ли очакваше да не е?! Нищо, че там, където е построен комплекса няма вече да има дюни и изчезва плажа, защото ятх пристанището спира естествените процесии...ама какво толкова, за да е законно...някой добре се е налапал!

като не зимат пример от мишо бирата ,как нема да ги закачам???

Българският съд е пародия. Абсолютна пародия. Само проверете колко обжалвания губи България в Европейския съд. И колко народни пари се плащат за обезщетения заради подкупни и самозабравили се "висши съдии"

защо да е пародия.........защото не се води по акъла на всякакви малоумни управляващи ли.................пожелавам ти и на теб да ти вземат имота без да ти платят и да строят ли строят

Съгласен съм с колегата . Българският съд една голяма пародия .

ООО да , голяма пародия е и преди и сега, с тази разлика че преди си деляха парите с управляващите, а сега помежду си в съда