Доживотен затвор получи убийцата на Алекс

Наказание доживотен затвор при първоначален специален режим наложи Окръжен съд Бургас на Атанаска Георгиева, убила 8-годишната Алекс в Поморие.

Обратно в новината

Коментари - Доживотен затвор получи убийцата на Алекс | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълно заслужено. Единствено се чудя в такива случаи - как ще им вземат съответните суми, които са определени за обезщетение. Осоебно на тези без имущество?

?! Не разбирам защо тази красива женица трябва да пати заради някой който е извършил това деяние. Няколко пъти тя каза че друг е обиеца но никои не и обраща внимание....Докога ще има искупителни жертви на българската съдебна система...докога доккога..!

dantes69@

Неграмотник

Когато си некомпетентен......единствената дума, която употребяваш е ....неграмотен!!!

Мурате,Муратеееееееее много си зле бе миличък.......

?!?! Кое ми е зле Стефане? Жената от 1 година казва че не е убила....оттук нататък на следстввие и прокуратура е работа да ДОКАЖАТ, че тя е извършила деянието....Има косвени доказателства, но нищо повече!!!! Затова казвам, че е възможно да е изкупителна жертва, както впрочем 90% от хората обвинени в подобни престъпления......Я сега се замисли, ако въпросната сладурана беше твоя дъщеря....е!!!

dantes69@

Колко нисши същества има,като "пострадала от Бургас".

Ако не я бяха осъдили, пак щяхме да четем съшите мнения. Важното е да има недоволни.

НАЙ - НАКРАЯ ИМА СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА ! ДАНО ТЕЖКАТА РЪКА НА ЗАКОНА ДА СЕ РАЗДАВА СПРАВЕДЛИВО ! БЪЛГАРИЯ ВЪРВИ В ПРАВИЛНА ПОСОКА !

@Dir

Доста силно изказване за държава в която крадат безнаказано милиарди и се управлява от бивши мутри. Една мравка (даже не е птичка) пролет не прави.

По тази логика да пускаме убийците ли?

Браво! А защо убиецът на 4-годишния Паоло от Стара Загора получи само 6 години (даже първоначално му бяха дали 3). Някъде справедливостта се губи.

Съжалявам и за двете деца но едното е неумишлено,а другото умишлено по жесток начин. Не си ли чувал приказката че шофьорът е с единия крак в гроба с другия в затвора.

Един свестен съдия/съдийка. Лошото е че има обжалване на по-горна инстанция. Лошо,много лошо.

И на мен ми се струва ,че има много несъответствия,и че друг е виновникът, а тази жена е натопена.Като чета колко хора имат зъб на бащата и брата, нищо не би ме учудило.

Думата "надменно" не може да бъде елемент от речника на Атанаска!

Тази убийца заслужава не доживотен затвор,а публично линчуване с камъни или да бъде заровена жива,защото това заслужава и даже пак няма да е достатъчно

Тази несретница знае ,но в никакъв случай не е УБИЕЦА.

Тя има служебен защитник. Дали са му някой друг лев и са го поразтъсили, да внимава да не я зщити наистина. Какъв е тоя мотив?! Това го няма в павната терминология никъде. Как се доказва моля, че е завиждала на богаташите и се дразнела от поведението на едно ДЕТЕ?! Хайде стига, пак за малоумни ни вземат. И сигурно скоро ще се "самоубие" в затвора жената....

може да получи и сърдечен удар

Биографията на бащата на това отишло за курбан детенце, предполага поне стотина желаещи да му отмъстят.И ако някои факти са поизмислени, то не може толкова различни и престъпни действия да са просто лъжа. А Цацаратурата си придремва сладко...

добре са осъдили това "нещо", лошото е че ние ще го хрантутим докато не стане храна за червейте. не виждам как затвора може да превъзпита индивид с такова мислене, при който понятията съвест, добро и зло са изкривени до степен на гротеска. самия мотив за убииството - детето се държало надменно и родителите му били финансово добре - говори че тая никога няма да се превъзпита и да почне да мисли като нормално човешко същество

Абсолютно си прав ...само дето в мн.ч. се пише червеИте! Без Й! Дори не е благозвучно с Й! Пробвай!

Коментира се, че такива само ги храним. Ми вярно. Не е необходимо все пак смъртно наказание. И то е някаква милост. Трябва всеки ден, всеки осъден до живот, камък по камък да строи нов затвор. Както се казва-дупе да му е яко. Не да ги храним на готово! Навремето са му викали на това-каторга!!!

Чета коментарите по-долу и се чудя - защо въобще в България има разследващи органи и съдебна система, че даже отвреме-навреме искаме и да ги реформираме? Направо ги закривайте и при следващия подобен или друг случай - пускате историята в ДИР-а плюс две три снимки на жертва и предполагаем убиец! Каквато присъда произнесат разбирачите от форума се изпълнява веднага и... минаваме към следващия! Просто, евтина, ефикасно и най-вече - напълно справедливо... Прав ли съм или да?

не си прав!Първо се поинтересувай какво означава"форум",тогава вече ще ти отпадне чуденето.Когато се дава възможност за коментар,се получава точно това-всеки желаещ изказва мнението си,а това,че на теб не ти харесва,просто ти дава същата възможност-да ги обориш(ако можеш).

може й да е голям грях , но съм на 100% убеден, че осъдената и убиецът са различни хора.от където и да погледна случая не виждам логика, която да свърже тази жена с убийството .първо липсва мотив .второ за детето е искан откуп -от кого никой не каза .трето стаята в коята уж е открит трупа на детето е била претърсвана от полициятапредната вечер, когато детето е било изчезнало и убито.къде през това време е бил трупа ,никой не каза

И аз мисля така. Обвиняемата е обявена за психично здрава. Това нелия ден е отговаря на извършване на такова убийство с подобни имагинерни мотиви. И как така ще го държи на тавана цяла нощ и няма да се освободи от трупа. При това двама полицаи са били на 10 04. по някаккъв си друг повод точно пред това жилище на пост(набл'дение). И двамата са свидетелствали, че не са били видяли друг мъж да влиза или излиза от сградата освен един, оказал се съсед. Няма да повярвам, че цял ден никой друг не е влизал или излизал. За мен е нагласено.

Ха сега кажете, че има честно правосъдие в тая държава!!! Бедната жена за убийство на дете ще лежи до живот, а мутрата-паралия, прегазил с джипа друго дете - 6 години и това даже не се знае още дали ще се случи. Както винаги: бедняците - в затвора, богаташите - в чужбина. Защо ли законът не е еднакъв за всички? Глупав въпрос, нали?

Как може да сравняваш УМИШЛЕНО убийство с убийство по непредпазливост, макар резултата и от двете да е повече от трагичен (загиналите деца)?!? Мислете малко с тия глави, бе, те не са само за носете на каскети, ушанки и фуражки...

Хайде ела да те прегазя тогава по непредпазливост на улица по която е забрабенено движението на МПС.Глупак

А защо Стависки дето пиян уби човек е на свобода

защото неговата милиция го пази!

За убийство на пътя дават само условни...по закон.

И като прочетем кой е какво? Това оправдава убийството на детето ли? Има нещо сбъркано в мисленето на всички, които се кефят от това убийство, защото бащата бил еди какъв си. Всеки отговаря за собствените си действия. Бащата за своите! Убиеца на детето за неговите! Никой няма право да наказва невинен, понеже не е имал избор кой да е баща му / майка му. Просто е!

Детето естествено не е виновно, но често възмездието се връща като наказва най-милото ти, за да боли повече.

Това ми е ясно. Въпросът е - убиваш детето на баща - изрод, защото така го боли повече. Но по пътя на логиката, после убиват твоето дете, за да имаш и ти възмездие. И какво се получава? Плащат директно само невинните / убиват ги за възмездие / и живеят само изродите. Които от болката - стават още по - големи такива. И омагьосан кръг...

Нали имаше някакви съмнения около това дело, нещо много го претупаха, да не е платил някой чичко с дебел портфейл и престъпни наклонности? Що все сиромахът виновен?

Мизерствуващите българи ще хранят още един убиец до живот

Един изрод по-малко на свобода ! Но защо трябва да я хрантутим докато не изгние в затвора ? Какъв е смисълът от тази доживотна присъда - да я помилват след няколко години ли ? С две ръце съм ЗА смъртната присъда на такива изроди - поне ще стресне евентуалните бъдещи убийци !

Значи - от криворазбрана хуманност ще си отглеждаме такива до живот. ЗАЩО, бе? Колко пари ще плащаме всички за тази убийца, вместо да върнем смъртното наказание? Защо само пълним затворите с хора, които не заслужават нищо? Отмяната на смъртното наказание, за кого е хуманно? Освен за престъпниците. А на всичкото отгоре - и не е икономически изгодно. Кога ще се проведе референдум за връщане на смъртното наказание в България? Липсата му е престъпление срещу всички нормални хора, по дяволите!

То просветне, че всъщност смъртното наказание е своеобразна милост за престъпника. Да живеш цял живот с подобен грях като получовек сред човеците, си е направо по-лошо и от смърт.

Ей, хора - страшно сте наивни някои. Ако човек, приема постъпката си за грях - първо, едва ли би я извършил. Второ, трудно е да се обясни, но някои хора - нямат нищо в себе си. Имам предвид - съвест, емпатия, чувства и т.н. Те са просто обвивки, които не могат да правят нищо друго, освен да нараняват. Какво би осъзнал такъв човек, като той няма съзнанието, което имаш ти или аз? Те не мислят, като нас.

Спешно трябва по законодателен път да се възстанови смъртната присъда.Публичното оповестяване на извършените екзекуции , ще има изключителен ефект върху тежката престъпност , ще бъде прието със задоволство от огромна част от българското общество и ще се реализират значителни икономии в правоохранителния сектор.

Тази жена няма сериозна причина да убие детето, за разлика от десетките бити и ограбени хора от бащата на детето, които със сигурност искат възмездие. ТЯ НЕ Е УБИЕЦ.

Дали е убиец или не определя съда,а не ти......Присъдата е вече факт.

ако бяхме държава от близкия изток досега и тази мърша и оня циганин от Полски Тръмбеш щяха да са обесени.Аз предлагам да се промени доживотен затвор със смъртно наказание "ОБЕСВАНЕ"...........

Тази заслужава не доживотна,асмъртна присъда.

Малко и е на тези гад. Трябва и да я бият всеки ден.

Cупер правосъдие!! Tази я съдят за убииство, "до животна"....а Aнгличанина убил студента 4 години ??!!

Разликата е че тази е умишлно убила беззащитно дете, а другия е убил при самозащита.

Той просто сам е влязъл с изваден нож в биеща се тълпа и го въртял навсякъде без да вижда. Това не е самозащита, а идиотизъм.