Информаторът на Уикилийкс Брадли Манинг осъден на 35 г. затвор

Информаторът на Уикилийкс - редник Брадли Манинг, бе осъден на 35 г. затвор в САЩ за предоставянето на стотици хиляди поверителни документи - най-голямото изтичане на секретна информация в историята на страната, предадоха Ройтерс и Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Информаторът на Уикилийкс Брадли Манинг осъден на 35 г. затвор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предател и гей - кофти комбинация. Мислите ли, че в някоя армия и въобще в някоя държава, щеше да му се размине? А иначе е банално - влюбил се в неправилния пич, той питал, гейчето отговаряло... И те така.

Не е ли странно, че целият смят коментира постъпките на Манинг и Сноудън, вместо ООН да свика Международен трибунал за престъпления срещу човечеството?

Труден път е поело това момче. Дано успее да го извърви. Много смелост се иска за такова нещо. Аз лично съм впечатлен от избора на този човек.

Светът вече знае, че има и "редник Манинг"! Поливината го обичат, половината го осъждат. Ако си беше траял, все едно, че никога не е съществувал... Представям си как се е кефил с чувството, че "го начуква" на тези над него, които е мразил! Може да е гей, но е пич...

Удивително дребно войниче, между двете смугли горили, а разказа играта на бескруполните и наглите... Странно е, че ще го глобят само с "част от полагащото му се възнаграждение". Сигурно, защото не е в България...

Интересно, как обикновен РЕДНИК има такъв достъп до секретна информация ??? Няма ли нива за достъп???

Шифровчиците във външно да не би да са президенти, министри, генерали, адмирали?

Не сме към МВнР, а към ДАНС и ще се избием кой в кое посолство да замине, защото не е все едно да си в Тирана или в Брюксел!

Коментариите са пълни глупости. Във всяка държава този ще го осъдят за държвана измяна. В Русия няма даже да го чуем и видим.

Това е чудното, че личности като Манинг, Асандж и Сноудън не са били унищожени безгласно от вездесъщото ЦРУ? Значи това е някъква нова игра на ЦРУ, дори успяха да инфилтрират Сноудън в Русия. Как Сноудън е пътувал със съмолета от Китай до Москва без документи на негово име и как е излетял. А относно разгласяването на тайни за САЩ, то тях цял свят ги знае и преди Асандж.

Малко са му! Не трябва да има никаква толерантност към такива!

точно тези са специално подбрани от многото разузнавателни централи на САЩ. Интересно, как така компютърният гений Сноудън не е имал основно образование. Да не би да е олигофрен? Някакви филмови сцени, както и организираното от ал кайда унищожаване на кулите близнаци и атаката на пентагона? Трябва да си офицер от армията на САЩ за да им повярваш.

Не съм била там, но ако е казал SORRY това е просто по-скоро към семейството му. Той не е борец и аз не казвам че е, а ние няма да научим истинските мотиви на действията му - но за мен е важен фактът, че той е дръзнал. Кой у нас изнесе сериозни разобличителни данни за някоя престъпна организация или отделна мутра ? Опитаха ли се да сплашат онези, които макар и леко дръпнаха завесата ?

има гугал, чети.

Къде е Българският хелзински комитет да защитят свободата на словото в тази най-демократична държава? Що мълчат като мишки? Тука за всеки смъмрен циганин вдигат олелия до бога. А нека си видят господарите как наказват!

Каква свобода на словото. Този е издал държавни и военни тайни

От кога им разправям на герберчетата, че НЯМА морал в политиката - има само интереси!

Хора като Манинг и Сноудън всъщност измиват лицето на САЩ и показват на човечеството, че в империята на престъпния финасов капитал, който е зейнал да глътне целия свят има и несъгласни. Те не са предатели, а трезвомислещи и искат с действита си да се противопоставят на управниците, военщината и псевдопатриотизма. Те не са реформатори, но са разбрали, че тяхното общество върви в погрешна посока и пречи на останалия свят да се развива самостоятелно, по избрани от него правила - защото най-голямата вина на САЩ днес може да се обобщи като едно тотално " задаване на правилата" и тази моя формулировка съдържа всичко: от господството на финансовия капитал, през търговията с оръжие, необявените локални войни, съпътствани от " хуманитарна помощ " до натрапваната масова култура, която води до затъпяване и ликвидиране на националната самобитност. Светът отдавна се облече с джинси - обрзано казано - и няма да ги свали скоро. Та затова Манинг и Сноудън са необходими на света. И дано има още като тях.

е добре Анна казал ли е на последното заседание че съжалява ?? и ако това е кауза , ще го каже ли ?

знаете ли какво е преживял в затвора?

Хайде стига с тези клишета за лошия американския империализъм, за натрапваната култура и т.н. - това е пропаганда от времето на студената война. Да имат огромно влияние, но то е естествено, за страната 1 в икономиката, науката, технологиите и много други области. Те си гледат техния си живот, а това, че някои ги копират си е проблем на последните. Само ще вметна, че аз лично предпочитам рок, блус и джаз пред локалната ни самобитна чалга. Говориш за целия свят, но е ясно, че си нямаш представа какво става наистина там. Виж водещите световни икономики - някой да се оплаква в Китай, Япония, Ю.Корея, Сингапур, Астралия, Канада, Западна Европа?!?! Виж Китай, виж дори и Русия - как САЩ ще им диктува какво да правят?!?! Има някои екзотични протестиращи, които не са наясно за какво става въпрос, но това е част от демокрацията - да има различни мнения.

Абсолютно съгласен! Май се получава любиото на българина- "не е важно аз да съм добре, важно е на Вуте да му е зле".. Аз не разбирам за какжо "обиране" става дума? Нима всички мозъци са отишли насила в САЩ? Нима САЩ не бяха и все още не са най-големия пазар.. Интересно как Китай направи "бум" на икономиката?

ха сиктир бе...уса е*а мамата на света ти ще ми разправях за пропаганда..мухльо

Ми събирай си парцалите и заминавай, кво чакаш? Между другото имаме си и чудесен български фолклор, но явно ограничения ти мозък не вижда отвъд чалгата - българска и американска.

само пропаганда е. Само дето вече започнаха да се разсекретяват документи и първо признаха, че агент от секретните служби е застрелял Кенеди, но засега е по погрешка, второ все пак те са свалили Мосадек в Иран през 1953 г. Няма нужда да ходим в САЩ и да им слушаме лицемерните гръмки речи, защото "По делата им ще ги познаете..."

Major Payne

Отговори: - Lamer 1: - Ние сме интересно племе. От много акъл сме като без акъл, адски завистливо, знаещо и разбиращо всичко и винаги изказващо се от последна инстанция. Когато видим някой да постигне нещо повече от нас, то винаги е "по втория" начин - или с измама или с кражба или с друго престъпление. - gonzo - не бъркай махалата със света... - asdf - там съм от много години и имам много повече български книги, музика и филми, отколкото ти някога си предполагал, че съществуват. - да, да - политици се убиват навсякъде, имаме такива и в нашата история, но това не ни пречи да сме съдници на другите. Вярно е за свалянето на Мосаде в Иран през 1953, вярно е и за други правителства, но също така е вярно и за свалянето на българското правителство през 1944, когато България беше окупирана от Съветската армия, както и за свалянето на много други правителства и заменянето им с комунистически такива. Изобщо, за да можеш сега да знаеш това, което знаеш, да пишеш в Интернет и т.н., а да не си в затвор като Северна Корея, е до голяма степен именно на войните и акциите като тези - водеше се война, понякога тиха, понякога не много тиха и демократичният свят спечели срещу азиатския комунизъм. - Lamer 2 - както отбелязах, там съм и то от доста дълга време, средата ми е много над тази на камионджиите и съм обиколил буквално света няколко пъти. Зная какво е в Щатите, какво е в Русия, какво е в Китай, какво е в София, във Филиповци и т.н. и единствено се опитвам да култивирам едно по-модерно и разчупено мислене, базирано на фактите, а не за пропагандата.

Ама какви гръмки фрази само.. Но все пак фрази... Само остава да яуем "пролетарии от всички страни..." Защо не отидесх в САЩ, да поживееш малко и да видиш защо са на нивото на което са? Ама не да работиш като чистач(ка) или да караш камион- да си в интелигиентна среда.. Защото реват тея които винаги са ревали.. мързелите.. Има причина САЩ да са събрали световния интел ( факт)- и тя е свободата на развитието.. ама докато си дращиш и плюеш по теми които са смътно известни ( нали всеки в БГ е експерт по всичко) това няма как да стане..

самия Мининг казва че е гей ,първо четет тогава пишете , но това няма никакво значение, въпроса е, че казва че съжалява че е причинил щети на сащ , тоест там е проблема.

Достоен за званието "ЧОВЕК"!Свали гащите на световния жандар!Къде са келявите Защитници на ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА?

Влиза (в затвора) младо момченце, излиза дърта баба :))) Въпроса е дали ще го пратят във Форт Левънуърт, Канзъс или във Флоренс, Колорадо. В Левънуърт има по-голям шанс да оцелее. А пък може да му хареса на педалчето и да не иска да излиза по-рано :)

Личи си че имаш развинтена хомосексуална фантазия! Вашите знаят ли?

Ами че той си е педалче. До вчера беше Брадли, от днес вече е Челси хахаха

Бегайте всичките в САЩ, че присъдите са като в арабският свят!!!!!!!

Пича иска да предизвика дебат, но не се сетил , че дебили не дебатират. Милите, гледат в устата на Обама и африканеца като каже , че дотук беше така, ама сега ще си вземем поуки и всичко ще се оправи и му верват и си пасат тревичка зелена и си текът присъдите...и така! Нищо , че половината зверства дето ги разкри Манинг си бяха в тубата и преди това, важно е да се пречупи всеки стремеж към човещина. Важно е накрая самите сащианци да попитат официално критиците си": Ами какво като трепахме цивилни! По-силни сме, няма кой да ни спре и ще трепем който можем. Това е! и да се приключи със мита за гоуемата демонокрация , че вече и на маймуните в зоопарка им стана ясно какво е върховното лицемерие в съвременния свят.

"Клейтън Лоунтрий, единственият морски пехотинец, осъден някога за шпионаж, получи 30-годишна присъда, която по-късно бе намалена на 15 г., че предава самоличностите на агенти на ЦРУ, както и планове на посолствата в Москва и Виена на КГБ в началото на 80-те." Беше доказано че Манинг не е помагал на врага и получи 35 години за разкриване на обществото как американците трепят цивилни в Ирак! А онзи получил 15 години че предавал американски агенти на КГБ! САЩ вече повече се страхуват от собствените си СМИ отколкото от КГБ!

Да беше избягал при руснаците сега щеше да замезва водка с черен хайвер и да се гушка с някоя рускиня! Вместо това ще се гушка с някой черняк и ще маа бургери с картофки..

....прокуратурата не можа да докаже, че Манинг е помагал на ВРАГА....престъпление, което се наказва с доживотен затвор... ....същото... изповядваше и комунизма....винаги имаше ВРАГ и винаги ПРИСЪДА... кое е по хуманно-убития Г.Марков или гаврата над личността му в затвора? ...комунизма и демокрацията е един и същ изкривен огледален образ, на една и съща картина, под формата на една и съща фантастична/измислена/несъществуваща идеология...съпоставена и изповядвана от религиозните съсловия и манипулирана от медиите по света... ...изключителна манипулация в глобален мащаб!

Обрисувай с няколко думи (или с няколко хиляди) онази система, срещу която няма да се изричат подобни на твоите тук думи. Ще ти бъда благодарен. И човечеството също - вероятно ...

"Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно"

Интересно ми само откъде този редник е разполагал с такова количество секретна информация?

Истината не е удобна на неокапитализма

Вижда се, че опира пешкира момчето!

Е га а а, много им знаят редниците, Бе!! За информатори стават!! А нашите полковници какво могат да издадат??!.... почти нищо!

Този Манинг е нещо по-недостойно от национелен предател, а предателите никой не ги уважава, дори и ползвателите на деянието му.

Къде си хукнал ,наборе??! За национално предателство си компетентен за Борисов, ПЕС-а, Кухарски... Ти Щатите оправяш! Разбираемо е- може да си замезил добре!

Няма за какво да се възмущавате... Демокрация не е имало, няма и няма и да има... В момента уж демокрациите са форма на диктатура... Няма легална форма да смениш вечните две партии които се сменят както БКПто и БЗНСто и играят все едни и същи стъпки... т.е крадът Няма форма да си изкажеш мнението... а да, ще се изплачеш в някой форум и ще те прочетът с късемт 50 човека и от тях половината ще са с нисък умствен багаж, агресивни дечурлига или членове на съответните служби... Няма легална форма да премахнеш едно правителство ако не си гледа работата... Не можеш да осъдиш един политик ... В уж демократична Испания това е подковано със закони и форми... На никой не му дреме за дребните и средните рибки... За съжаление всеки си казва... Аз да съм добре пък на останалите майната им... На тази база цъвтят всички тези диктатури На базата на безразличието, тъпотата, инертността и разделението на населението се крепят всички тези формации на легална мафия... Да... правителствата са ЛЕГАЛИЗИРАНА МАФИЯ... Безнаказани, вдигат си запалтите, не работят, голяма част нямат никакъв образователен ценз или нисък такъв, вършат престъпления, лъжат, крият всевъзможна информация за договори които подписват за да се скрие, че са договори в полза на някоя тяхна фирма, пращат хора да убиват други хора на хиляди километри от родината... В един момент излиза един младеж и ... жертва живота си и бъдещето си, здравето си, здравето и бъдещето на свойте роднини.... Но това са един на много, много хиляди... И като погледнеш кретенските коментари, как щели да му разширят халката и си казваш.... Ех Манинг, Манинг... за тези не си струваше жертвата

Честно казано, поклон!!! Искаше ми се аз да го напиша, велик е твоят коментар!!!

А в матушка Росия, ти сипват в чая плутоний вместо захар, а той при късмет, след години е навън, не че е малко, ама няма да е на 40, дори и ще внимава... явно е че вършил престъпление, от страната на която има продписан договор, като не го кефи - вдига си чуковете и казва, край стига спирам да работя там и си бие камшика, а като е направил престъпление, ще си носи кръста.

Така ли не научихте, че винаги има две гледни точки и силният винаги е прав - от време оно е така и така ще бъде. А такива утопични системи, където всеки ще работи за общото благо според възможностите си, а ще черпи според нуждите си .... са обречени на провал, не за друго а заради точно тази човешка същност - силният ще работи възможно най-малко, но ще черпи възможно най-много. Слабите ще работят възможно най-много и ще черпят най-малко. Ако ти си на власт и ти ще държиш кокала - и ще викаш "Манинг е предател", ако не си ще гледаш от долу и ще казваш "Манинг е герой". Изводът е - бъди от силните и тъпчи слабите!

Има известна истина в казаното, НО има няколко неща които пропускаш: 1. Кои точно са силните - нещата не винаги са такива каквито изглеждат. 2. Може и да мачкаш ама не бива да прекаляваш. 3. Трябва да можеш и да си свършиш работата. А много не могат. 4. Борбата не е само за "кокала", и оцеляването е важно ( и то повече даже) и хора, които си мислят само за кокала не оцеляват. . виж пак т3

Други новини , с уважение към коментара ти, но влез и прочети какво самия Миниг казва за това ,което е направил има го и като гърла сниман. имате гугъл ,четете. а за сайта уикилийкис подкрепям дейността му ,но специално тук мотива на това момче е друг.

.. не се поддавай на пропаганда ! Снимали го като "girl"-a ... ... абе тая платена журналистическа "красовка" не трябва да те заблуждАВА ! Снимали , или оцапали с PhotoShop ... разликата няма как да я хванеш ... Искат да го КИПАЗЯТ ... то е ясно ...

и на тях взе да им писва от политиката която водят(окупатори )

Има нещо странно в цялата работа. Кой е допуснал, един войник да има достъп до тонове класифицирана информация?

Практическият достъп до информацията се поверява на посредствени задръстеняци/чки. Начисляват им заплата малко по-висока от средната за страната и се очаква безпределна вярност, защото генетично тези хора са обречени на вечна мизери (The Bell Curve). Но понякога комплексите избухват и резултатът е този. "Големите" получават информация след сложна система от писмени заявки и парафи, които се архивират.

Малко глуповато,... ама щом така сте давали информация!....

Както преди малко написах, а някой умник тутакси го изтри (а не скри), дефект в "The Bell Curve" (бях го написал малко по-български)?

Kalin

Американски войници се гаврят с арестувани пикаят върху тях малтретират измъчват .....нищо,Избиват цивилни без повод-приятелски огън нищо.А тук 35 години че и било малко ,че някой разкрива мръсотиите които вършат.Егаси демокрацията и правовата държана.Това е по зле и от диктатура.

деер

Истината боли повече !!!!! Мафията винаги наказва информаторите!!!

това е то демокрацията в най-полицейската държава

Голям Срам за Големия Брат.

Такива неща се случват във "Великата демокрация". Като се има предвид че през 1950 г. Клаус Фукс, който предава на руснаците информация за атомната бомба е осъден на 14 години, от които излежава само 9.

шибаните американци, дето подслушват и тероризират цял свят? Когато престъпната американска империя се сгромоляса, това момче ще излезе от затвора като герой. За американките престъпници с власт ще има международен трибунал.

Майко мила и това било демокрация. Страна която управлява чрез страх от наказание, може да очаква само провал.

Гнусна полицейска държава.

За казване на истината - 35 години затвор в "най-демократичната" държава в света ! Не, благодаря !

Няма 6-5, демокрация до дупка... :D

Това ми прилича на делото срещу Октай. Уж щял да убива с гзов пистолет. Смях. Но пък истинските убийци, които като по чудо не успяха да го убият или осакатят, още не могат да ги идентифицират по десетината видеозаписа на събитието. Това е лайнарщина, а? ДПС и българския съд. Способни ли сме българите да се освободим от гнуста? Да видим! Септември идва.

Ти направи това което милиони малки послушни душички събрани заедно не биха могли! Злото никога не може да заличи изобличителя и неговата истина. Колкото по-силно замахва срещу него толкова по-силно се чува истината.

Надявям се и наште момчета, Бойко и Цецко, братятя Бегалеви Да имат и те тос късмет, но и заедно, в една килия да заживеят! И да са вземат, още първата година, да не ги закача похотливи цигани ?? Питах отчето дали ще може, а то ми рече : Лельо Койке, за такива хора всичко може ! "Началника" ако не дава, Главния владика жа дава !!

Хубаво е, че има такива като Манинг и Сноудън - колкото и да са различни един от друг, за да научаваме това-онова за интимния живот на лицемерно-образцовата демокрация.

Много са ти промили мозъка, човече. Иди, разходи се до САЩ, придобий лични впечатления и ще мислиш по различен начин. Бъди здрав!

после в Ирак, Афганистан и тн. придобий още впечатления, кой страда за добрите ти впечатления от щатите, и като си почнал давай нататък - Сирия, Египет и др.

Ако неговият е промит, твоят изобщо липсва!

Там съм и не на разходка и ако не работех не добре платена позиция щях да съм си взел шапката отдавна.Тук съм за пари а що се отнася до ценности те нямат такива.Америка се крепи на емигрантски мозъци,оръжие и един гол патриотизъм.Може да си оидвал/идвала до тук,но като поживееш 15-16 год.ще започнеш да мислиш други работи.Този отгоер дето е писал хич не е с промит мозук.По скоро твоя е промит.

тва ако беше станало в русия никой нямаше да чуе нищо за този младеж

Тутку, ханче, стига с Русия-та. Всъщност, там щеше да е за няколко години условно. Но да не спорим - Русия няма нищо общо - в случая.

Как ви се отразява най-свободната и демократична държава в Слънчевата система, господин Манинг? Достатъчно ли е, или искате да вкусите още малко от свободата и демокрацията ни?

Асандж го нарече герой, ама момчето ще търка наровете а черните ще му разширяват халката, а Асандж обра славата и си живурка сладко-сладко

някой скоро да е бил откровен с теб? примерно, да ти каже, че си тъпо парче? муха лайнарка?

The Empire strikes back. to be continued

Къф затвор, кви 35 години ?? Това дживотно, на снимката вдесно, още утре, Ще му стисне гърлото и ще му изеде дропчето, докато още рита!

гей е , признал го е и адвокатът му е пледирал за по - леко наказание, защото се чувствал изолиран плюс това казва, че съжалява, че го е направил. Объркан човек.

И с какво толкова е навредил на Америка?А Америка малко вреди ли нанесе на Ирак и Афганистан,срина хилядолетни паметници на културата в Ирак,загинаха невинни хора.Какви ги държи в тези държави?Зейнала е да завладее целия свят!

Че какво лошо да ме завладеят американците? По-добре под американско иго отколкото шериата и арабите...

ПОЗОР! Свобода и демокрация... *ура ми янко

много да с е внимава следят ме ограбващо ужилващи вероятно опасни врагове от задплутоновия конгломерат/визира големи кораби с много проблеми разположени на орбита сле доблака на орт много с ажестоки точат трилиони живи долари евра и други и с е опитват да влошат рязко условията н аживот вкл с антиклиматически холограмни светодиодни и други оръжия внедрявани ударно под техен контрол подава силно увредения и следен обемно формен

Че какво толкова има да крие "най-демократичната" държава във Вселената?